Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fucskar

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fucskár Ágnes - Fucskár József Attila [fotó és szöveg]: MagyarországPécs - Alexandra, 2012. [4 elhordott és borospincébe beépített templomboltozati zárókő] Bizony ilyen albumokat olvasgatva (szemet legeltetve stb.) mindig ráébredek, még mindig nem írhatom ki teljes joggal a…..
fucskar 2012.07.14 18:06:56
Kedves Pável!

Mélyen megtisztelt bennünket azzal, hogy kezébe vette a könyvünket. Mivel a blogban megszólíttattunk, ezért engedje meg, hogy néhány szóval reagáljak a leírtakra.
Ha nem haragszik, én nem használok latin szavakat, mint Ön, hisz mégis csak egy Magyarország albumról van szó, másrészt nem akarnék műveltebbnek látszani, mint amilyen vagyok.
A címlappal kapcsolatos kritikai megjegyzésével teljes mértékben egyetértek, legyen az a mentségünk, hogy azt a Kiadó a megkérdezésünk nélkül készítette. De legyen az a Kiadó mentsége, hogy megpróbálja már a címlappal eladni a könyveket, és ezt -lássuk be-, jól csinálja. Nem tudom hallott-e róla, de a könyvkiadás is üzlet, és akkor van jól, ha a Kiadó sok könyvet eladva fennmarad, hogy még több könyv kerülhessen az olvasók kezébe, mert bizony nagy baj lenne a világgal, ha a közeljövőben már csak afféle blogokat olvasnának az emberek, mint az Öné. Nem tisztem megvédeni a Kiadónkat, mert súrlódások köztünk is vannak, de ebben az esetben teljes mellszélességgel kiállok mellettük.
Kár, hogy nem tett mégis kritikai megjegyzést a bevezetőhöz, mert így a mondata üres maradt, és néhány olvasóban azt a képzetet keltheti, mintha az szarvas-hibákat rejtene.
Vállaljuk, hogy a könyv építésztörténeti-központú, hisz mi azt szeretjük, valóságos boldogsággal tölt el például egy apró Árpád-kori templomocska felfedezése, és mivel mi vagyunk a szerzői, bocsássa meg, ha ezt a vonalat visszük a továbbiakban is. Akit ez kevésbé érdekel, az nem veszi meg a könyvet, ez ennyire egyszerű. Persze szívesen tettünk volna bele valódi népművészeti fesztiválokról, esetleg az emberek mindennapi életéről szóló képeket, mint azt tettük a hét erdélyi könyvünknél, de ezt a fesztiválok hiánya és a lehangoló magyar hétköznapok miatt nem tettük.
Talán arról is hallott már, hogy a fotók is tudnak beszélni, nem kell azokhoz mindig regényt írni. Sokan vannak, és mára egyre többen lesznek, akik pénzhiány miatt ezeket az albumokat nem utazás előtt, hanem utazás HELYETT nézegetik. Ha csak annyit tudnak meg egy-egy helyről, amit mi leírtunk, már az is több, mintha semmit nem hallottak volna róla.
Egyébként ha hiányérzete támadt a könyvel kapcsolatban, figyelmébe ajánlom, hogy másfél hét múlva a boltokban lesz a könyv folytatása "Magyarország rejtőzködő kincsei" címmel, amely tovább mélyítheti azt az érzését, hogy még annyira sem bennszülött, mint eddig gondolta.
Addig is további jó pipázást és sok pincehideg fröccsöt kíván Önnek

Fucskár József Attila újságíró-fotóriporter 12 megjelent könyv társszerzője