Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hondamonda

0 bejegyzést írt és 442 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan lecseng a Fidesz példátlanul sikeres idegenellenes kampánya, ki kell majd találniuk helyette valamit. A menekültek persze nem tűnnek el egy-kettőre, és még hónapokig jönni fognak, de annak a képnek egy időre vége, hogy a kormány jó előre felismeri a…..
Ha korábban utaztál már repülőgépen, a következő hatalmas problémákkal biztosan Te is szembetalálkoztál már! Azt ugye jól tudjuk, hogy az életben semmi sem tökéletes, na de van annál rosszabb, mint hogy a szuper kompozícióban elképzelt fotódba belelóg egy egészen apró…..
Tudtad-e? Vannak egyenlőbbek 2015.03.18 08:36:00
Ma Magyarországon a nők, azonos munkakörben, akár 25%-kal is kevesebbet keresnek, mint a férfiak.     Minél menőbb az állásod, annál keményebben ütközöl bele az üvegplafonba.A nők jövedelme átlagosan 13-18 %-kal alacsonyabb a férfiakénál, a különbség a…..
hondamonda 2015.03.18 13:25:13
@Girhes Joe: A cikk iroja Christina Hoff Summers akit a feministak szo szerint kiatkoztak, konzervativnak, anti-feministanak, nogyulolonek belyegeztek (annak ellenere, hogy egesz eleteben demokrata szavazo volt es feministanak vallja magat), mint mindenkit, aki ketsegbe meri vonni a "gender feminista" kultusz barmelyik dogmajat.
Pár éve felszínre tört SJW szubkultúra. Ügyük igaz, a társadalmi igazságért küzdenek, de ideológiájuk inkoherens, eszközeik mérgezőek. Elnyomással küzdenének az elnyomás ellen. Minden kiváltságait féltő konzervatív rémálmát, a szőnyiszilárdok nemezisét alkotta meg…..
Írtam régebben asztrológiáról, arcelemzésről, mint kiválasztásra elfogadhatatlan módszerekről. Szerencsére ezek nem túl elterjedtek, vannak viszont elterjedt téves, áltudományos…..
Az elmúlt években sokakat elgondolkoztatott a fővárosban élő újságírók és civilek közül, hogy miért ilyen összehasonlíthatatlanul koszos Budapest más európai fővárosokhoz képest. Aki sétált már fővárosunk bármelyik részén, általában olyan utcaképekbe fut, mintha…..
A BBC4-en több értelmes műsor is van. Ezen értelmes műsorok közül nem egy, nem kettő szórakoztató is. Az egyik ilyenben a hírhedt Grand Theft Auto V-ről volt szó, és persze arról, hogy az milyen pusztítást végez, vagy nem végez a gyerekek lelkében. Az alaphelyzet az volt, hogy…..
Józan beszéd Bokros, a csomag 2014.10.11 18:36:58
A Bokros-csomag vízválasztó a magyar politikában. 1995 tavaszán, nyolc hónap után Horn Gyula végre rászánta magát arra, amire nagyjából minden hozzáértő szerint szükség volt: a gazdaság egyensúlyba hozására. Rövid távon mindannyiunk jóléte rovására, mert csak úgy lehetett. Nem örömből tette.…..
hondamonda 2014.10.12 13:56:57
@diszkriminans: A polikai elitnek ossze kellett volna fognia es megertetni a tarsadalommal, hogy a szocializmusnak vege, a kadarikusz mentalitassal az orszag sikertelensegre van itelve es hogy radikalis reformokkal nehany szukos ev utan az eletszinvonal messze-messze tul fogja szarnyalni az anelkul elertet.
Egy ismert kozgazdasz nyilatkozta par eve a TV-ben, hogy abban a kornyezetben akar az ir gazdasagi csodahoz hasonlo fejlodest lehetett volna elerni, ha eleg batrak.
Az ügyfelekkel és az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos foglalkozásokat bemutató sorozatom egy olyan eleme következik, ami sokaknál kiveri a biztosítékot. Kiről is lesz most szó? - Ők azok, akik mindig a legrosszabbkor hívnak - Ők azok, akik privát számról hívnak - Ők azok,…..
Már régóta akartam írni egy posztot arról, hogy mennyire pofátlanul olcsó lett a netes tárhely (de ennél sokkal több mindenről akarok mostanában írni, csak hát, lásd: előző posztom). Most, hogy az ismert történelem legnagyobb felhős-képlopásos története van kibontakozóban,…..
hondamonda 2014.09.01 13:48:56
@Noname Cowboy: Meg senki nem mutatott olyan bizonyitekot, ami ezt alatamasztana.
Attol, hogy a fejlesztok tiz ev utan belefaradtak es megprobaltak megolni a projectet es tovabb nem vallalnak felelosseget az esetlegesen ujonnan felfedezett hibakert meg nem lesz a szoftver hirtelen megbizhatatlan. A folyamatban levo kod-audit sem talalt eddig semmit, amiert aggodni kellene.
Na most már a címmel megsértettem egy jó pár embert. Vélemény szabadság van, nekem ez a véleményem. Persze az ellenkezők sorolják az érveiket és azt mondják, hogy ha nem próbáltam nem is tudom mi az. Bizony megpróbáltam és sikerült agymosás nélkül kijönnöm belőle, de…..
Olalla Oliveros modellként dolgozott, de vízkereszt után úgy döntött, hogy inkább másféle modell lesz: apácának áll. A spanyol modell és színésznő számára a csillogás mindennapos volt: míg sok lány a fotózást és a kifutót igyekszik elérni, ő mindezeket föladta azért,…..
Pedig már komolyan azt hihettük, hogy végre eltűnik a Microsoft pécére kitalált őrülete, a Games for Windows Live. A Rockstar ugyanis még a pécés GTA V bejelentésekor megígérte, hogy nem arra a gyalázatosan rossz rendszerre hozzák majd a játékot, hanem simán Steamen. Aztán egy…..
hondamonda 2014.06.25 02:09:56
@zyrobs: Szamomra a legidegesitobb hulyesege, hogy kisajatitja maganak a home gombot, amit en az elore menethez hasznalok fps-ekben. A masik, hogy single jatekban ugyan ne kelljen mar bejelentkezni es a menteseimet ne a cloudban tarolja mar.
Éppen tegnap kellett azt mondanom egy értelmetlen folyamat miatt, hogy "jogászkodás". Azt nevezem így, amikor a valóságtól teljesen elrugaszkodott a jogi-bírósági gyakorlat. Érzed, hogy baromság, de így kell csinálni, mert valahol valakik valamiért nem gondolták végig, hogy a…..
Kezdjük egy alapvetéssel: állami feladat a nyomor csökkentése, és annak biztosítása, hogy a minimálbéren alapszinten meg tudjon élni a munkavállaló! Hogy több kulcsos adóra van szükség, létezik egy nagyon egyszerű és logikus magyarázat: az alapszintű megélhetés…..
hondamonda 2014.05.21 00:02:35
@high up!: Majd azutan lehet skandinavosdit jatszani, ha nalunk is volt ~30 ev tokefelhalmozas alacsony ujraelosztassal es ertelmes gazdasagpolitikaval, mint ott a 2. vh utan.
hondamonda 2014.05.21 00:50:07
@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Igen, az adok tulzott mertekevel van a gond. Jol jellemzi az ertelmi szinvonalat, hogy a legtobben itt meg mindig az adoemelesben (=fizessenek a gazdagok!) latjak a megoldast.
hondamonda 2014.05.21 01:53:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem valamiert itt (is) a "csunya gazdagok nem fizetnek eleg adot" jon le. De akinek nem inge...

"A beszedett összes adótömeg maradhat változatlan a többkulcsos adórendszerben."

Ami nem sok mindent oldana meg, viszont szembe menne az altalad emlitett szolidaritassal. Marmint azzal a formajaval, ami a tarsadalom minden tagjara kiterjed. A rablo merteku (50% feletti) elvonas ugyanis egyaltalan nem szolidaris.

Az pedig, hogy valakinek az adojat csak akkor lehet csokkenteni, hogy ha mas adojat felemeljuk a magyar politikai logika altal diktalt hamis paradigma. Az adocsokkentest kiadascsokkentessel kell fedezni. Ezt Magyarorszag eseteben a gazdasagi realitas elobb utobb mindekeppen ki fogja kenyszeriteni, de mar csak akkor, amikor a tarsadalmi katasztrofa totalisan elkerulhetetlen lesz (talan mar most is az).
Nyilatkozott Gyurcsány Ferenc, ez az első jelzés arról, hogy mennyit is emelne a harácsony a szocialista klikk, ha hatalomra jutna. 30%-ra emelnék a jelenleg 16%-os SZJA-t, ami kb. 65%-ra emelné a teljes harácsot a jelenlegi kb. 50%-ról. Nem csak a munkabér teljes adója emelkedne…..
Nagyon nagy jóakarattal 300 ember gyűlt össze szombat délután a Pecsában, hogy részt vegyenek a chemtrail (erről még lesz szó) elleni és a HAARP (erről is, de ezt még annyira sem értettük meg) intézetek bezárása melletti nemzetközi tiltakozáson. Szó volt Sebestyén Balázsról…..
hondamonda 2014.01.26 15:53:18
Az internet kurva veszélyes hely, pár óvatlan klikkolás, és az ember menten a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyraiban találja magát (nem, nem a valovilag.hu-n), ott ahol ilyeneket írnak:  A kauzális asztrológia a súlypontokat a horoszkóp ábrákban levő negatív karmikus…..
A nemzetközi segélyezés ideája mindössze egy jól sikerült PR-kampány, ami eltereli a figyelmet a fejlődő országok kifosztásáról - állítja a London School of Economics tanára, Dr Jason Hickel, decemberben megjelent cikkében. Hickel szerint a velünk elhitetett történettel szemben…..
hondamonda 2014.01.08 15:54:10
@Flúgatlan: A velemenyed sokkal kozlelebb all az igazsaghoz, mint ez a cikk. A fejletlensegnek nem oka a kizsakmanyolas, hanem inkabb a kovetkezmenye.

Az irasrol erosen erzodik az ideologialiag, szelso liberalis, white guilt altal motivalt erveles.
A HVG-ben november végén jelent meg egy cikk arról, hogy egy blogger "felfedezte", milyen kitételek is szerepelnek a Vodafone Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF). A cikk eleve hatásvadász felhanggal kezdődik, hiszen hogy lehet valami durva apró betűs tiltás, ami a szerepel az…..
hondamonda 2013.12.09 01:28:30
@rozsdamentes arcél: "A netsemlegesség nem törvény, nem köteles a szolgáltató betartani. Övé a hálózat, ő építette (+üzemelteti) sok száz milliárd forintért, megmondhatja mire használható. Ha én kiadok egy focipályát, megmondhatom, hogy ott focizni lehet, pornófilmet forgatni nem."

Eloszor is a szolgaltato a tarsadalom kozos tulajdonat (a frekvenciat) hasznalja a szolgaltatas nyujtasara. Masodszor, az elfogadato aru, semleges adattovabbitas es kommunikacio az egyik legfontosabb tarsadalmi erdek. A szolgaltatok extra profithoz fuzodo joga nem is emlitheto egy lapon vele. Olyan torveny kell, hogy a szolgaltato ne tehessen kulonbseget adat es adat kozott.