Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aztahétmeganyolcszázát

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy haladunk a nyárban előre, úgy egyre több a munka konyhában is, hiszen már lehet tartósítani a kertben termett finomságokat.  Általában a lekvárok és az udvardi nagynéném által eltett olajos zöldségsavanyúságok a kedvenceim közé tartoznak. A zöldség, gyümölcs…..
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
aztahétmeganyolcszázát 2012.08.02 13:51:34
@Judit1222: Sok sikert az életben! :)
aztahétmeganyolcszázát 2012.08.02 14:06:02
@z: "OKJ-t végezni viszont hatalmas lúzerség,"

Of. Ezt egy mérlegképes könyvelő szemébe is bele mernéd mondani? Ugyanis az OKJ végzettség, de aki számvitel szakon végzi a főiskolát, nem kapja meg, rá kell tanulni számvitelből ha mérlegképes papírt akar. Márpedig sok számvitel szakos diplomás, akkora lúzer, hogy nekiáll ráhajtani a mérlegképes könyvelő OKJ-re.

Nem előfeltétel atanulásához a diploma, de ha nincs diploma, de ha nincs diploma, akkor előtte egyéb pénzügyi-számviteli "alsóbb" OKJ, meg szakmai gyakorlat kell, utána lehet csak elkezdeni. A mérlegképes számvitel vizsgája baromi nehéz, meglévő diplomások is elvéreznek, vért izzadnak mire befejezik. A könyvelő irodák tárt karokkal várják a lúzer OKJ végzett mérlegképes könyvelőket. Sőt, egyenesen több cég belépési feltételnek kéri, ha számviteli munkakört akar valaki.

OKJ és OKJ között nagy különbségek vannak. Szerintem nem célszerű lelúzerezni az OKJ-eket, mert kegyetlen kemény tanulást igénylő, és keresett szakmák is vannak közötte.
aztahétmeganyolcszázát 2012.08.02 14:13:59
@z:

of. idézem, hogy mi a mérlegképes könyvelő OKJ, és a képzés elkezdésének milyen feltételei vannak, diplomás és nem diplomásoknak. Aki ezt elvégzi, arra a szakma nem lúzerként tekint, akkor se, ha nincs diplomája. Tudom, hogy ide of, csak azért teszem ide, hogy lépjünk már túl azon, hogy az OKJ egyenlő lúzerség. (Vannak értéktelen OKJ-is, de vannak igen is értékesek).

"A mérlegképes könyvelő a pénzügyi-számviteli szakma legmagasabban kvalifikált rétege. Ezért a mérlegképes könyvelő tanfolyam esetében a jelentkezésnek szigorú feltételei vannak, melyek a következők:

-Szakirányú főiskolai, vagy egyetemi végzettség (ez esetben tekintse meg itt diplomásoknak szóló mérlegképes könyvelő tanfolyamunkat!)

-Érettségi vizsga (illetve nem szakirányú felsőfokú végzettség), és a következő szakképesítések valamelyike:
pénzügyi tanácsadó, pénzügyi ügyintéző, számviteli ügyintéző OKJ szakképesítések valamelyike, vagy

banki tanácsadó, biztosítási tanácsadó, okleveles pénzügyi revizor, pénzügyi és számviteli szakellenőr, vállalkozási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, adótanácsadó, banki szakügyintéző, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző, vállalkozási szakügyintéző, képesített könyvelő szakképesítések."
Sereghajtók vagyunk a fogyasztói bizalom terén Európa népei között – derült ki egy friss felmérésből. Hat év alatt csúsztunk le idáig, és úgy tűnik, stabilan tartjuk rossz helyezésünket. Pedig gazdasági helyzetünk ezt korántsem indokolná. Az euróövezet legfeketébb…..
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
aztahétmeganyolcszázát 2012.08.01 21:37:07
@Exploiter: ezt csak most olvastam. tulajdonképpen felesleges volt előbbi kommentem. Lényegretörőbben megfogalmaztad, mint én. Egyet értek.
aztahétmeganyolcszázát 2012.08.01 23:22:51
@telkoe: szerintem mindenki maradjon meg annál a munkánál, amihez ért és amit akar.

Szerintem mindenki jobban jár, ha a könyvelő kényzser homokzsákpakolások helyett inkább elkészíti a cégek adóbevallását, ha a szakács főz, stb.. olt, stb, azaz, végzi azt a munkát, ami az önként választott szakmája. Jobban járna a hét éves gyerek is, ha az anyját nem homokzsákok pakolására vezénylik ki, hanem vacsorát adna neki, leckét kérdezne ki, stb.

Megvannak azok a szakmák, tűzoltók, stb, hivatásos katona, stb. akik erre a feladatra valók, nekik valszeg munkaköri kötelességük.

Árvíz esetén, a helyi, érdekelt lakosok nyilván önként mennek segíteni. De ne akarjanak odarángatni mást a munkahelyéről, vagy a gyereke mellől, vagy a nyaralásáról visszahívni, stb.

Mielőtt félre érthető lenne. Én végeztem önkéntes melót többször is, - volt hosszabb, rövidebb önkéntes meló is. A legrövidebb az egyik karácsony előtt, szegény és hátrányos helyzetű családoknak csomagoltam szaloncukrot és ajándékokat. Önként és szívesen, személyes meggyőződésből tettem, pedig rohadt hideg raktár, vagy nem tudom milyen csarnok helységben kellett csinálni, és lilára fagytak az ujjaim, kesztyűben nem ment ez a munka. Örömmel, önként csináltam és boldog is voltam közben, jó érzés volt.

Persze volt olyan is, hogy az önkéntes munkám azt jelentette, hogy valakinek ingyen csináltam meg az adóbevallását, stb. Mindig belső, személyes indítattásból jön. Nem a másoknak való önzetlen segítéssel van problémám, mert ez szerintem a legtöbb emberben megvan. Hanem a kényszerrel, és szankciókkal.

De kényszermunkát nem vagyok hajlandó végezni, sem kényszeresküdni, a hátam közepére sem hiányzik, hogy polgári védelmisnek kötelezzenek. Nőként, homokzsákokat, stb. meg pláne nem fogok pakolni, akármekkora árvíz is lenne. A saját testi épségem fontosabb (csak szólok, nőknél a férfias fizikai munka hólyag és méhsüllyedést okozhat-rövid idő alatt is). ezen kívül, a saját családommal való együttlét, a saját munkahelyemen való helytállás és az ezért kapott bér fontosabb, mint a kényzserpolgárvédelmis bohóckodás.
Imre hitelre kért 2 üveg vizet egy XIX. kerületi Sparban, miután kimenekítették őket kigyulladt panelházukból, és ezért nem volt nála pénz. A Spar üzletvezetője azonban túl magasnak ítélte a kockázatot, és még az se jutott eszébe, hogy pl az üzemi vécébe beengedje inni a…..
aztahétmeganyolcszázát 2012.07.24 19:12:49
@krumpli-nudli:

"megvannak azok a belső szabályzatok, amelyeket amennyiben a bolt-vezető nem tart be azonnal kirúgják."

Azért szabályzat ide, szabályzat oda, a józan paraszti ész győzni szokott. Én régebben (több mint 8 éve) dolgoztam pénzintézetben (huszadrangú, nevenincs ügyintézőként). Egyik ügyfél megkért, hogy bemehetne-e a mosdóba, mert hólyaghurut jött rá, stb. Pénzintézetben szigorú szabályok vannak, ügyfélmosdó meg nem volt. Tilos volt ügyfelet személyzeti térre beengedni. Hólyaghurutom nekem is szokott lenni, tudom nem piskóta, a biztonsági őrtől (nem a banki főnökömtől) megkérdeztem, hogy be lehet-e a nőt engedni. Ő a saját kollégáival tanakodott, végül is, a cuccait kabátját, táskáját, minden nála lévő dolgot a biztonsági őrnél kellett hagynia, én meg bekísértem a női mosdóba, megvártam kint az ajtónál, visszakísértem.
A nő nem győzte köszönni, még sírva is fakadt, stb.

Szerintem csak emberség kérdése az egész. Úgy szabálytalan volt, ez az egész, hogy csak na. A főnökömnek az eset után írásban összefoglaltam, milyen egetrengető szabálytalanságra vetemedtem, hogy egy hólyaghuruttal küzdő ügyfelet bekísértem a mosdóba. Nagyjából annyit válaszolt, rendben van, tudomásul vette, köszöni, hogy szóltam.

Én ezt követően is, inkább olyan munkahelyeken dolgoztam, ahol nem ész nélkül ragaszkodtak a szabályokhoz az emberek. Pl. másutt ügyfelesként olyan levelet szignáltak rám, ami két osztályra tartozott, de a másik osztály munkája csak tájékoztató kiküldése lett volna, a munka oroszlánrésze a miénk volt. Megcsináltam, és simán mögécsatoltam azt is, ami más dolga lett volna, de nekem 10 másodpernál tovább nem tartott. Így viszont nem az iktatáson keringett még napokig az ügy, hanem egyben kiment minden az ügyfélnek. Ott is jeleztem főnökömnek, hogy szabályoktól eltérően mit cselekedtem. Ebből sem lett bajom, sőt, még örült is neki, hogy gördülékeny az ügyintézés.

Nem akarom elhinni, hogy egy sparban, a józan paraszti eszet és az emberséget figyelmen kívül kell hagyni, mert a szabályok mindenek előtt.
MaNDA Megmozgat az olimpia 2012.07.24 11:12:00
Az eddigi olimpiákon (26-ot tartottak meg, mivel három elmaradt a világháborúk miatt, mi 24-en vettünk részt) sportolóink 160 arany-, 144 ezüst- és 164 bronzérmet nyertek. Ebben benne vannak a téli érmek is, de ez mindössze 2 ezüst és 4 bronz, az összes többi a nyári játékokon…..
aztahétmeganyolcszázát 2012.07.24 16:58:30
Nagy Tímeával semmi bajom, sok sikert neki az életben. Én csak az olimpiát nem szeretem. Mert nem értem, mire jó. Pl. most direkt nem vívót ekézek, hanem mondjuk adott egy úszó, és éppen mondjuk egy század másodperccel előbb ér célba, mint a másik. Az nagyjából majdnem ugyanaz az az eredmény. Az egyik ünnepelt sztár, a másik lemarad a dobogóról. Ez mire jó?

Az élsport, az egészéget nem feltétlen szolgáló felkészülést igényel.

Szerintem az össznépességre hasznosabbra lenne, ha a tömegsportot támogatnák. Mert nem kell emberfeletti teljesítményt nyújtani, de jó lenne, ha kevésbé elhízott és kicsit fittebek lenne az átlagember.

Tömegsportra érdemi keret van valahol? Mert sok átlagember, a modern fitneszcentrumok, tízezres, meg afölötti havi belépőjét nem tudja kifizetni. Van ahol egy jóga óráért is, elkérnek 3000 Ft-ot. Egy erősen túlsúlyos, meg jobb, ha szakembert fogad, még a futás is nem megfelelően árthat neki. A kezdeti lépésekhez kellene egy szakember, aki kontrollálja a pulzust, figyeli, hogy ne terhelje túl az izületeit, miként figyeljen az étkezésére, stb.

Valahogy megtérülőnek tartanám, ha olyan program indulna, ami az átlagembereknek segít rendszeresen mozogni, segít az egészég megőrzésében, vagy visszaszerzésében. Ez a munkahelyekről is kevesebb hiányzást eredményezne.

Vagy több felnőtt játszótér (torna-játszótér is épülne, stb). Értelmesebbnek, hasznosabbnak találnám, mint az olimpiát, ami mára már akárcsak a Forma1, lényegében technikai sport. Mert ha nagyjából azonos a tudásuk, számít az is, hogy kinek korszerűbb a méregdrága úszódressze, stb. Kinek milyen a cipője, stb. Röhej.
Bontják a mellettünk lévő kisváros főterét, mert az eddigi aszfaltburkolatot felváltja a térkő. Na, most aki ki akarja találni, melyik városkához lakom közel, annak gyakorlatilag semmilyen támpontot nem adtam, mert meglehetősen népszerű ma a térkövezés. És igen, valahol…..
aztahétmeganyolcszázát 2012.07.24 15:40:31
@Muad\\\'Dib: egy jól működő önkormányzat, nem haszontalan, az adott településen teljesen felesleges, tök értelmetlen dolgokra kér támogatást.

Pl. abban az isten háta mögötti faluban ahol régebben jártam, és az EU-s pénzből megvalósult méreg drága kerítés a temetőben, szerintem nagyjából annyira volt szükséges, mint egy rózsaszín párduc szobor lenne a falu temploma előtt. Kár volt arra a kerítésre kint a mező közepén, a legkisebb energiát is pazarolni. Nem azt mondom, hogy ne legyen kerítése a temetőnek, de kint a pusztában felhúzni egy olyan színvonalú kerítést, amivel nagyvárosi temetők sem rendelkeznek, eléggé röhejes. Nem tapsot érdemel ezért az önkormányzat, aki ezt a pályázati pénzt kilobbizta, hanem csak dilettanizmusokról szolgáltatnak bizonyítványt.

És nem kevésbé süsü az EU, ha szerintük az rendben van, hogy Eu-s pénzekből ekkora hülyeségek valósulnak meg.
aztahétmeganyolcszázát 2012.07.24 16:23:29
@dr. Bubó:

"lebetonozni aszfaltozni mindent"

Pécsett az EKF projekt beruházásnál, a Széchenyi térből az autós forgalmat teljesen kitiltották, és teljes egészében letérkövezték, csak éppen az ott lakóknak nem jön be a bazi nagy térkő tenger. Nem győz az önkormányzat azóta sem ládákban fákat, meg virágokat kitenni, hogy mégis valami emberi kinézete legyen, a kopár térkőrengtetegnek. Mert rá lehet csodálkozni, hogy hű de szép a dzsámi, meg egy-két szobor, meg lehet csodálni a teret körbe vevő szép homlokzatú épületeket, stb, aztán keresi az ember a zöldet. Azt alig terveztek. Az utólag kirakott növények már javítottak a képen, de csak egy beton (térkő) dzsumbuj épült oda. Bizonyára sok pénzből. Persze az egyszeri odalátogató turista mondja, hogy gyönyörű, de akik EKF előtt odamentek, azok is ugyanazt mondták arra a térre. Nem a térkő rengeteg tette széppé, az addig is szép pécsi Széchenyi teret. De joggal várja az ember, pláne ha új beruházást csinálnak, sok pénzből, akkor emberire tegyék, akkor már ne spóroljanak a virágokkal, stb.

Ha sok településen a térkövezés a menő, egy idő után követelni fogja az ottlakó nép, és a virágok, és a fák hol vannak? Mert a kopár térkő önmagában még nem szép. Azaz, a térkő is "kér valamennyit enni", mert ki kell helyezni és folyamatosan gondozni kell növényeket, stb.
Teadélután Búcsú az Odeontól? 2012.07.13 14:13:00
Egyelőre ott a kérdőjel a címben, mely jól mutatja, hogy még nem is igazán tudtam tényként elfogadni az Odeon-Lloyd, az egyik legkellemesebb hangulatú, ráadásul legolcsóbb budapesti artmozi bezárását. Nem, főleg mert épp szombatra terveztünk barátnőmmel ellátogatni a Hollán…..
aztahétmeganyolcszázát 2012.07.13 17:30:27
"könnyed szórakozásként tekintenek a filmre, és eszük ágában sincs még szabad idejüket is arra pazarolni, hogy megerőltető szellemi tevékenységet kelljen végezniük"

Arra gondoltál-e, hogy sokan megerőltető szellemi tevékenységet végeznek a munkaidejükben is, szabadidőben meg örömmel lazítanak...

"Hogy ők a szlovén diákprosti helyzete helyett inkább az..."

Ízlésekről nem lehet vitázni... Értelmetlen. Amúgy, bevallom, baromira nem érdekel engem sem a szlovák diákprosti. De nem bánom, ha Téged érdekel. A Te dolgod, de ne akard megmondani, hogy másokat minek kellene, hogy érdekeljen. Engem érdekel a csillagászat, mégsem szajkózom tele mások fülét, miért nem érdekli komolyabban őket a csillagászat. Mert mást, más érdekel, mást, más köt le. Ja, amúgy meg Hajrá Jégkorszak! :)

Számomra ez a poszt eléggé lesajnálósra sikeredett, olyan, mintha a t. posztíró feljebb képzelné, különbnek érezné magát a többi embertől. Szerintem ez nagyjából tinikortól, úgy a 25-28 éves korosztályig jellemző magatartás, később elkezdik kinőni az emberek. Később, pláne 30 fölött, már nem illik beleszólni, hogy ki mivel tölti a szabadidejét. A szabadidő magánügy. Bizonyos kor fölött a mérce nem az, hogy ki milyen filmet néz, hanem az illető mit tett le addig az asztalra az élet különböző területein.

Te lesajnálsz, kioktatsz a posztodban, én meg nem tagadom, most cserébe jól beszóltam. Nem érdekelnek azok a filmek amik Téged, de ha nem hiszed, akkor is végzek kőkemény szellemi tevékenységet is az életemben. Ne akard másokra erőltetni a saját ízlésed! Nem vezet sehova-szerintem.
aztahétmeganyolcszázát 2012.07.13 18:14:11
@z:

"szar ízlés."

Ízlés? Szubjektív :) Ízlésekről szerintem az ég adta világon semmi értelme vitázni.

Tnik, kamaszok, és fiatal felnőttek előszeretettel próbálják saját elméleteiket másokra erőltetni. Érettebb fejjel, elvárásokat magammal szemben támasztok, másokkal meg kölcsönös tisztelet lesz, és eszem ágában sincs minősítenem, valakit az által, hogy milyen filmeket néz. X kor fölött, baromira elege van az embernek abból (nekem is), ha mások abba is bele akarnak szólni, hogy a szabadidőmben milyen filmet kellene néznem, nem öröm, ha még ízlésemet is átszabná valaki. Ne! :) Ez a bajom a poszttal, akad pár szerencsétlenül megfogalmazott mondat.... Erre a reakcióm annyi: el a kezekkel a szabadidőmtől, és el kezekkel az ízlésemtől. És kikérem magamnak, hogy nem végeznék erőteljes szellemi tevékenységet :)

Az, hogy ki milyen filmeket néz a moziban, és ebbe beleszólni, pont annyira értelmetlen, mint valakit azért ekézni, hogy miért igen, vagy miért nem minimál stílusú a lakásának berendezése. Vagy számonkérni, hogy miért fehér, vagy kék a nappalijában a fal, mikor a szürke, vagy a narancs, vagy a zöld a másiknak jobban tetszik. A lényeg, az egyénnek mi tetszik. Ha engem a Jégkorszak szórakoztat, akkor azt fogom megnézni a moziban. Az meg egyáltalán nem zavar, ha más mást néz.

Az meg evidens, hogy az a mozi fog fennmaradni, amely üzemeltetése megtérül.