Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zord

993 bejegyzést írt és 21191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zord..
zord 2024.05.05 08:10:06
Amikor a globalisták csodálkoznak, hogy visszanyal a fagyi, meg hogy az ellenség nem is olyan hülye:

www.bbc.com/news/world-asia-68933778

Az esztelen profitnövelő gyártáskiszervezés és világkereskedelem mint faktorok nincsenek említve.

Az ostoba, oktalan, mondhati kareni felháborodottság egy újabb példája.
"Welcime to the World you created, Johnny!"

Zord
zord 2024.05.05 17:33:28
@molnibalage: persze hogy nem, de mégis elterjedt és erre a gyártók, lobbisták, politikusok rá is játszanak, kialakítva a dominancia és a legyőzhetetlenség mítoszát. Aztán amikor mégse, megy a csodálkozás.
És persze a túloldal hülye, gonosz, és gyengébb a technikája...

Zord
Húsz darab H145M könnyű többfeladatú felfegyverzett helikoptert szerez be a HM az MH-nak. A ma tulajdonképpen meglepetésszerűen tett bejelentéssel hosszú távon eldőlt a tervezett negyven darabos flotta felének a sorsa. Az sem lehet véletlen, hogy 20 H145M+3 Mi-8+5 Mi-17+12 Mi-24=40. Ebből az…..
A munka ünnepén tartottak nyílt napot a cseh haderő Námest nad Oslavou-ban lévő helikopterbázisán, ahol elsőzör szerepeltek nagy nyilvánosság előtt a nemrégiben beszerzett amerikai harci és támogató helikopterek. AH-1Z Viper UH-1Y Venom Zord..
A mai páncéltörő hatásbemutatón/lövészeten három fontos fegyverrendszert, mint hazai "újdonságot" sikerült megfotózni a "0"-ponton (a 120-as esetben visszatérésről beszélhetünk). A bemutatót számos drón, köztük egy Elbit Skylark 3 figyelte a levegőből. A pénteki főpróbát követően a második…..
A napokban zajlik a USS Harry S Truman (CVN-75) repülőezredének főszereplésével a NATO Neptune Strike hadgyakorlate, melynek keretében olyan haditengerészeti gépek és az őket támogató szövetséges tankerek is megjelentek a magyar légtérben, egészen pontosan Somogy fölött, melyek meglehetősen ritkák…..
Látványos mozzanattal (hangsúlyosan nem bemutatóval) ért véget az újdörögdi romvárosban a Hawk Strike légiroham gyakorlat, melyben a tűztámogató erők szerepét a szolnoki Mi-24-esek, a szállítókét az amerikai OAR rotációs 3ID szállító forgószárnyasai játszották, amerikai és magyar (2. VBÁKRD)…..
Január elsejével kezdődő, tízéves honvédelmi és haderőfejlesztési programot jelentett be ma Simicskó István miniszter az idei második HTK-dzsemborin. A javarészt már ismert személyügyi, társadalmi lépéseken túl a LégierőBlogger természetesen a beszerzési tervekre volt kíváncsi, de túl sokkal a…..
Ma van a szerb haderő napja. Tegnap Batajnicán ismét megrendezték azt a demonstrációt, melyen a fejlesztés minőségi és mennyiségi eredményei vonultatták fel.   Az ünnepséget megnyitó mozzanat két ejtőernyős H145M-ből történő ugrása volt. Egyikük Szerbia zászlaját, másikuk a szerb haderő zászlaját…..
A tveri 224. repülőegység An-124-esének gyomrában ma hazaérkezett Kecskemétre a honvédség első négy Mi-24-ese (2V + 2P), melyet Oroszországban, a Vertoljoti Rosszii pétervári 419. ARZ-jében nagyjavítottak és bizony...tényleg korszerűsítettek. Újabb nagy lépés afelé, hogy több mint öt év kihagyás…..
zord 2024.04.18 10:09:36
@T.Tom: boldog békeidők!

Zord
zord 2024.04.21 10:47:48
@T.Tom: mrk fsszpk. 'Értékrendjüket" csodálatosan illusztrálta a Bout-narkós kosaras csere is.

Zord
Egy év kihagyás után jó volt ismét visszatérni Aranyosgyéresre, s újfent konstatálni, hogy a Budapestről oly gyakran lesajnált románok fényévekre vannak előttünk légierőben és persze nyílt nap szervezésben is. Ebből persze követezik az is, hogy a haderő társadalmi támogatottsága is…..
zord 2017.09.06 09:22:07
@Open Skies:

Ugyanaz a filozófia, mint a 90-es években. Nem a platform a fontos, hanem a technológia és az általa biztosított képesség. Akkor a HMS, HOTAS, HUD, TGP/PGM, SPS volt az újdonság, az előrelépés, az előny kulcsa. Megcsinálták a 21-esre, nagy számban. Része lett a román légierő, haderő kultúrájának, rutinjának.
Most az AESA a jövő és belelépnek. Egyszer lesz egy vadász platformon is nekik. Ha 16-oson, akkor azon, ha 35-ösön, akkor azon. De tudják, hogy mire képes, és érteni fogják.

Ehhez a hozzáálláshoz képest mi sajnos vidéki suttyók vagyunk. Akik persze előszeretettel szőröstalpúznak...

Zord
zord 2024.04.20 08:12:55
Vége az interregnumnak. Aranyosgyéres is megkata első 16-osait:

magyarnemzet.hu/kulfold/2024/04/erdely-is-fegyverkezik-gyorsan-meg-is-kaptak-az-f-16-osokat

twitter.com/fl360aero/status/1781295966668165456

Miközben keresgél az ember, igazig gyöngyszemekre lel.
A NATO honlapján tavalyi cikk, hogy a román 21-esek az el nem kötelezett Románia légterét védték (!)

"For over six decades it was the fighter aircraft that watched over Romania's skies when the country was a non-aligned State."

...a Varsói Szerződésben :-))))

ac.nato.int/archive/2023/ROU_MiG21_farewell

Zord
A brit Defence IQ védelmi információs cég az emirátusi Nimr fő szponzorációja mellett és a HM hivatalos támogatásával a héten rendezte meg egy margitszigeti szállodában a páncélozott  járművek térségi beszerzését-fejlesztését tárgyaló szakmai fórumát, melyen - szervezők nagyvonalúságának…..
A teljesítési folyamat részeként, berendezésbeépítésre pár hétre Kecskemétre érkezett az első magyar KC-390 repülőgép, a 610-es (ideiglenes lajstrom: PT-ZHP). Lépdel a magyar nemzeti légiszállító képesség a helyreállítás felé. Elődjével, az Ancsával. Zord..
25 esztendeje, hogy a jugoszláv 250. Légvédelmi Rakétadandár 3. osztálya, Dani Zoltán alezredes vezetésével lelőtte az első - és tárgyi bizonyítékokkal álátámasztottan máig egyetlen - "lopakodó" kialakítású harci repülőgépet, az Amerikai Légierő 49. Vadászezredének Vega 31 hívójellel repülő…..
zord 2024.03.28 14:07:09
@molnibalage: a sajátos "remote, virtuális" megközelítésben valóban az egyik legügyesebb, ami magyarul, nyíltan elérhető. Köszönet!

Zord
Ma nyílt meg a berlini repülő-, űr-, és védelmi ipari kiállítás, az ILA. Az Eurocopter Airbus Helicopters meghívására elsősorban a német-francia helikopterajánlatot vette szemügyre a LégierőBlogger, osztozva azok optimizmusában, akik szerint a június 6-i kormányalakítást…..
Balesetek persze időről-időre előfordulnak. De a lényeg a haladás. A Lion Effort 2015 is ezt szolgálta a Gripen-közösség berkein belül - talán lehetne sűrűbben? Svéd pilóta már a megjelenítős Cobra sisakkal. A csütörtökön repülni látott nyolc svéd gép közül csak a…..
Ma délután aláírták a honvédség jövendő rámpás szállítógépeiről szóló beszerzési szerződést. A megállapodás értelmében a brazil Embraertől érkezik két KC-390-es Kecskemétre a Tevékhez 2023-24-ben - a két A319-es és a két F7X mellé. A magyar haderő a lépés nyomán világszerte példátlan módon "all jet"…..
140527 Szacson. A LégierőBlogger ma a Korean Aerospace Industries (KAI) jóvoltából a levegőben is tanulmányozhatta a cég Szurion (Surion, azaz Tökéletes Sas, más néven Korean Utility Helicopter, KUH) típusú helikopterét. B-J: sötétkék hajózóruhában Án Incsol berepülő mérnök, civilben ZGL, középkék…..
zord 2024.02.08 16:32:26
@Levente B.: francia és orosz szülőktől jött a génanyag :-) Szóval nyilván csínján kell bánni az ilyen kijelentésekkel, de én mindig úgy tekintek a KM-SAM-ra, mint aminek a bázisát a 9M96 és az Arabel adta.

Zord
zord 2024.03.20 21:48:30
Zord..
zord 2024.03.03 00:40:03
@Levente B.: az, hogy BBC címlap lett, nem hallgatták el, roppant érdekes:

www.bbc.com/news/world-europe-68457087

Ha az Európa-Oroszo konfliktus érdek volt, a német-orosz különösen az. Látványos kínszenvedéssel tolják bele a Krautokat ebbe is. Nagyon meglepődnék, ha nem mennének bele végül.

Zord
A győri Arrabona lérak ezred nyílt napján elültették a fegyvernem kezdődő modernizációjának fáját. Az alakulatra jellemző nyílt és színvonalas kommunikációt egy újabb, magas szintű intellektusra, kulturális igényre utaló gesztussal sikerült megtoldani. Vörös juharra esett a választás, a…..
Ma hivatalosan is fogadták a Magyar Honvédség első Gidrán támogató páncélozott járműveit Tatán, mely az új eszközök első helyőrsége lesz idehaza. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy haderőfejlesztési program során olyan eszközök és velük olyan technikai lehetőségek jelennek meg a honvédségben,…..
Egy populáris tömegrendezvény is lehet szakmailag igényes és diplomáciailag leleményes - a zeltwegi Air Power szervezői újfent bizonyították ezt a megállapítást, persze a semleges Ausztriában. Köszönjük a figyelmességet :-) a Skytexter szolgáltatásnak! A show egyik "díszvendége" és legnagyobb…..
Amióta Törökország is helyet kapott a magyar honvédség modernizációs terveiben, az ember más szemmel nézi az eurázsiai középhatalom védelmi ipari seregszemléjét, az IDEF-et. Helyszíni benyomások Isztambulból, a TUYAP vásárvárosból. A TUSAS nehéz harci helikopterének (T-129 Mk.2) mokápja. Jól…..