Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franciakrémes

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor tegnap azt mondta, "ha gyerekeinkről van szó, akkor semmi sem drága", illetve, hogy Magyarország jövője a gyermekeiben van. Csakhogy Viktor ezt nem akkor mondta, amikor visszaadja azt a sok száz milliárdot, amelyet elvett az oktatástól, hanem akkor, amikor a…..
Olvasom, hogy Orbán Viktor felért a csúcsra. A brüsszeli uniós csúcstalálkozón zsebre dugta a kezét, körülnézett és elégedetten nyugtázta: a napra lehet nézni, de rá nem. Ilyen kiugró sikereket ország még  nem ért el, mint Magyarország, és tulajdonképpen nem is érti,…..
Hiába a Pilobolus nevű árnyszínház plágiumvádja, 1,2 millió fontos, vagyis 400 millió forintos szerződést kapott a kaszinók fővárosában, Las Vegasban az Attraction: a világhírű Mirage Hotelben lépnek színpadra három hónapon keresztül minden este…..
hacsaknem Ha kapok tíz évet... 2013.06.09 14:01:13
Mit kell tenni, amikor a történelmi árvíz egymásra lépő talpainkon felkapaszkodva már a térdünket nyaldossa, miközben Orbán Viktor árvíz hátán fölfele ívelő választási kampánya is egyre jobban teljesít? Ki kell állni és meg kell ígérni azt, amit évekkel korábban már…..
Franciakrémes 2013.06.09 21:35:41
Abban mindenki egyetért, hogy - évtizedek óta - a gyermekétkeztetéssel komoly gondok vannak: a kaja egészségtelen és ehetetlen, a változatosság ritka madár, a fogások pedig nem sokat változtak az elmúlt 40-50 év alatt. És nemcsak a szülők és a gyerekek szubjektív véleménye ez,…..
A nemzeti összetartozásunk kormánya a föld, a dohány és a párkeresés után miért épp a popbizniszt hagyná ki, visszafogott szerénységgel ezúttal dalt írattak maguknak az Összetartozás Napjára. E mű, fölöttébb éretlen és értetlen elemzésére vállalkozunk tehát most,…..
Franciakrémes 2013.05.25 09:41:19
hacsaknem Trafikország, ébredj! 2013.05.14 12:51:02
Eltelt már annyi idő a trafikbotrány kirobbanása óta, és kiderült már annyi újabb és újabb fejlemény, hogy nyugodtan kijelenthetem: irigylésre méltó húzás ez, fejlettebb diktatúrákban is tanítani kéne azt, ahogyan egy kormány hülyére veszi, és oligofrén, öntudatlan…..
Franciakrémes 2013.05.14 19:52:24
@Dekatlon: Haha:)) Meg működőképes f*sza sincs.
Kevés család DNS állományát jutalmazta meg tehetséggel oly bőkezűen a Sors, mint az Orbánokét. (Ne tessék nevetni, ez így igaz.) A politika világától mindig féltő gondossággal óvott családot nem illő cselekedet politikai mocsokkal dobálni - még akkor sem, ha a jelenlegi…..
Balogh József Fideszes képviselő termékbemutató közben annyira bebaszott, hogy nem emlékszik, a felesége átesett a vak komondorjukon, nekiesett a kezének és szétverte az orrát. Nagyjából ez hámozható ki a képviselő interjújából, amit azután adott, kiderült feleségének…..
Az eddig mindenki számára ismeretlen Fideszes képviselő egy napra sztár lett hazánkban, pár óra alatt sikerült mindenki fejébe belevernie a vak komondor kifejezést, és röhögünk rajta, pedig sírni kéne. Hogy lehet egy olyan ember parlamenti képviselő aki az alábbi interjút képes…..
Kedves Balogh József, Tisztelt Képviselő Úr! Elnézést, hogy zavarom, de bejelentett lakcímem és a korábbi EVK-k alapján maga az én képviselőm, igaz, én nem magára adtam a voksomat, de ez most nem számít. Egyszer még találkoztunk is, éppen Tanyasi Áruk Boltját avattak, én ott…..
Franciakrémes 2013.04.30 19:20:38
Szégyennek számít, ha valaki 30 éves kora előtt nem megy férjhez, ezeket a nőket egyszerűen csak a „maradék" kategóriába sorolja a társadalom, helyzetük pedig szinte kilátástalan. A következmények ma még szinte felmérhetetlenek. Egyre nagyobb társadalmi feszültséget okoz…..
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
Nem elég, hogy a Tesco a vásárlókra hagyja a termékek lehúzását, még fel is jelenti őket, ha mégsem sikerül ez a művelet 100%-osan. Naiv ügyfél kosarából a legolcsóbb hús maradt ki a szórásból, ám amikor visszament, hogy kifizesse, már kipakoltatni vitték. Az ott helyben ki…..
Franciakrémes 2013.01.11 20:22:35
@Franciakrémes: A leolvasó fejen látod, hogy mit, mennyit, milyen áron tettél el, ha akarod visszateheted az árut és törölheted a leolvasott listáról,stb szerintem tök jó.
Franciakrémes 2013.01.11 20:24:13
Franciakrémes 2013.01.14 17:55:21
@dennisthemenace: Délkelet Angliában, Ipswich környékén egy Tesco-ban találkoztam ezzel.Nem tartom kizártnak, hogy egyenlőre csak tesztelik ebben a viszonylag kisebb forgalmú üzletben ezt a rendszert, mielőtt mindenhol bevezetik.
Az októberi második Matolcsy-csomag első két pontja volt a bankokkal kapcsolatos: 1, a bankadó marad, azaz 2013 után mégsem feleződik meg, a kormány nem tudja tartani a bankokkal kötött megállapodást - ezt 72 milliárddal több bankadót jelent a korábbi tervhez képest 2013-ban2, a…..
Hazugságok és káosz. Ezzel a két szóval lehetne jellemezni a kormányzati kommunikációt az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus megvágásának bejelentése óta. Úgy tűnik, a döntéshozók ezúttal jócskán elszámolták magukat: ebben a ciklusban még nem látott…..
""A HVG Magyar Nemzet közzétett egy listát. A listán a diákönkormányzati vezetők nevei olvashatók, s mellettük – a lap megfogalmazása szerint – a felsőoktatásban eltöltött idejük. Most, amikor listázás ügyben tüntetés volt a Parlament előtt, ahol – ha csak egy…..
Franciakrémes 2012.12.16 12:16:07
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te is csak addig humorizálsz ezzel, amíg a csuti kotorék bele nem írja az alkotmányba, hogy az alattvalók mikor és hányszor markolhatják és rángathatják.
Szép kis film. Megható, szívet melengető. Lenne. Ha nem lenne ennyire álságos az egész. Hiszen senki nem azért megy el ebből az országból, mert az a hobbija, hogy felnőttként a nulláról induljon el az élet rögös útján. Pár évvel ezelőtt én elképzelni nem tudtam volna, hogy…..
A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi. Volt már simplicity,…..
Digitális analfabétákat nevel az új kerettanterv az informatikatanárok szerint – és igazuk van. A hvg.hu cikkében olvasható, hogy drasztikusan csökkentik az informatikaórák számát, alsóban egyáltalán nem lesz, 5-8. évfolyamon 3,5 helyett 3, gimnáziumban 5,5 helyett 2, míg…..
Donald Abbey az Egyesült Államok egyik leggazdagabb ingatlanmágnása, a kaliforniai Bradbury-birtok pedig a maga 78,8 millió dolláros árával az egyik legdrágább magáningatlan. Megmutatjuk, milyen is egy ekkora palota kétszintes könyvtárral, teremgarázzsal és hatalmas…..
Nem, ez nem egy vicc eleje, sokkal inkább egy elgondolkodtató történeté, melynek főszereplője nem a magyar gazdasági miniszter, hanem brit megfelelője. A sztorinak vannak tanulságai. George Osborne mostanság nem sokkal népszerűbb ember Nagy-Britanniában, mint Matolcsy György…..
Aztán hogy teljesülnek-e, az más kérdés. Ivettnek és párjának teljesült, megtapasztalták, milyen az, amikor „leesik a húszfillér". Az írás Grazból érkezett, hogy miként jutottak odáig, rögtön kiderül. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Franciakrémes 2012.09.02 14:38:17
Nagyon régen irritál már egyesek véleménye a fizikai munkát végzőkről.Itt a határátkelőn is számtalanszor olvastam már, amint tudálékos IT-s , vagy közgázos végzettségű hozzászólók lazán kijelentik, hogy miért nem tanult olyan szakmát a posztoló, amit jól megfizetnek, úgyhogy meg is érdemli a sorsát, bezzeg ők!!!!
Amellett, hogy elismerem azt, hogy nem mindennapi tudás kell ahhoz, hogy valaki számítógépes zseni vagy pénzügyi manager legyen, azért ne kelljen már hasra esni előttük. Az is csak egy szakma. A képesség ,az adottság az, ami egy embert egy szakmában sikeressé tehet.
Én biztosan hiába izzadtam volna vért, az életben nem lett volna belőlem IT mérnök, vagy közgazdász, mert számomra egy másodfokú egyenlet már a sci-fi kategóriába tartozik.
De ott voltam a suli összes szavalóversenyén, az énekkarban és a tánccsoportban, irodalmi színpadon. Viszont sosem éreztem elhivatottságot ( és persze elég tehetséget sem) a művészetek irányában.Igy aztán, sok millió honfitársamhoz hasonlóan, az érettségi után egyszerű, "polgári" foglalkozást választottam,amiben sikeres is voltam. Aztán új idők jöttek, és az évek során összesen további hat évet töltöttem új szakma tanulásával, továbbképzéssel,átképzéssel, mégis egyre lejjebb és lejjebb csúsztam.
Legutóbb 50 évesen ültem be az iskolapadba.És mindez mire volt elég? Arra, hogy 56 éves koromra munkanélküli lettem, életem nagy részét egy mára piacképtelenné vált szakmában eltöltve.( Pedig mennyire szerettem!)
Ma már, pontosan egy éve, Angliában élek. És igen, takarítok.
De én ezt sikerként élem meg, mert otthon, nagy valószínűséggel már nem is élnék, vagy segélyből tengődnék. Itt viszont eddigi életem legnyugodtabb időszakát élem.
A gyermekeim sem szégyenkeznek miattam, sőt büszkék rám.Nekem már nincsenek nagy terveim, nem akarom megváltani a világot. Az a fiatalok dolga.Én boldog vagyok a mostani életemmel, a mostani "rabszolga" munkámmal.És persze, ismét tanulok. Most az angol nyelvet.
Látom magam előtt, amint a 30-as ,diplomás ifjú titánok elhúzzák a szájukat, hogy micsoda egy lúzer!!Én nem érzem annak magam, sőt azt gondolom, a lehetőségeimhez képest mindent megtettem , hogy talpon maradjak.
Sajnálom, hogy ilyen hosszúra sikerült a hsz-om, de el kellett mondanom, akár a személyes példámon át, hogy nem mindenkinek tragédia a seprű vagy a mosogatórongy. Minden életút más,és ha valaki elégedett az életével, idegenek ne minősítsék a saját értékrendjük alapján.

Mirjam2 ! Milyen példát mutatnál a gyermekeidnek takarítónőként??? Valószínűleg jobbat, mint egy csaló vállalkozó, egy korrupt politikus, vagy egy valóságshow celeb.
A délelőtt az LMP parlementi képviselői és aktivistái a tavaly karácsony előtti, Parlament előtti tiltakozás stílusában leláncolták magukat a Közgép Soroksári úti telephelyén. A magánterület e megsértői ellen a rendőrség lép fel. Ahogy Hugh Grant-ügyben, itt is…..