Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PomPom

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közkívánatra elindult a Magyar Paleoasztronautika Oldal fóruma! Mivel a törzstagok jelezték, hogy szükség lenne egy ilyen jellegű platformra, úgy gondoltam miért is ne tegyek eleget a kérésnek, hiszen így számtalan különféle gondolatot meg lehet…..
PomPom 2011.09.26 18:05:08
Egyetertek @jumas: gondolataival. Amig szuksegunk van addig szellemi rabszolgak vagyunk. Es tesznek rola hogy legyen szuksegunk, nezzetek csak meg a szabadeuropa.com oldal cikkeit. De ez vilagszerte igy van.
Az azonban filozofiai problema hogy hogyan tovabb.
@clear sky: Igen, az a szep az egesz eletben hogy egyeni szinten is van ertelme, a sors nem veletlenek fura jateka hanem van benne racio. Nincs minden eldontve elore de valami gondolat, idea van mogotte. Es kozossegi szinten is van ertelme, a kozossegi (egy nep, egy falu, egy varos, stb) sors is letezik, ugyanugy gondolattal, ideaval mogotte.
A tarsadalomnak elvileg ugy kellene mukodnie, hogy kitalaljuk, mit ohajtunk megvalositani, hogyan akarunk egyutt elni - vagy nem egyutt elni - es ezt a politika atteszi a valosagba. Aztan megnezzuk, mi az ami mukodik, hol teljesultek elvarasaink, hol nem, es javitunk, adjusztalunk rajta.
Ez az elv. Aztan a gyakorlat, hogy a tarsadalmat a hatterbol iranyitjak, az embereket egyenileg kontrollaljak - lasd azt a szecska mariat vagy ki aki jumasnak irt - es a politika pedig a romaiak cirkuszanak modern valtozata. Vannak gladiatorok, vadallatok, minden ami kell, mai formaban.
A kozossegi elkepzelesek azert szerintem leteznek, pl. a vh-k utan jol akartunk elni. Ez kb meg is valosult - ne horduljetek fel, probaltatok mar egy nyomorult nemecsek erno-eletet elni? Na ugye. Ahhoz kepest jobban elunk. Hogy ennek milyen ara van, az mas kerdes, de aktualis, es ezt kell most megbeszelni es javitani azt ami nem mukodik. De ehhez eloszor a hataskort, a sajat dontes lehetoseget kell visszaszerezni keleten es nyugaton egyarant. Ez csak osszefogassal es egy kis megvilagosodassal megy, pont annyival amennyit az egyen el bir viselni tudatmegszakadas nelkul. Ez folyamatba tetettett, de lassu folyamat.

@clear sky: Remeny mindig van, csak eszre kell venni a lehetosegeket. Aztan tudod hogy egy katasztrofa mennyire kizokkenti az embereket a megszokott alomvilagukbol? Kitagul a tudatuk, eszreveszik a masikat, stb. Nem olyan rossz az, felteve ha nem en megyek a levesbe. Ha meg igen, akkor is tanulsagos volt az eletem - utolag persze, de ezt rogvest meg is tudhatom, mert ott leszek....
PomPom 2011.09.26 18:12:26
@Kilenc: Hova megy az a link?
PomPom 2011.12.05 22:20:08
Kicsit OFF, de olvastatok

www.eutimes.net

1) Egy uj torveny ertelmeben barkit barmennyi ideig fogvatarthatnak amerikaban, vademeles es a legelemibb jogok megadasa nelkul? Ujra engedelyeztek a kinzasos kihallgatasi modszereket is.
2) az androidos okostelefonok egy jo reszen fut a carrier iq ceg programja ami figyeli a felhasznalo aktivitasat es minden adatat elkuldi valahova? (kemkedik)

Nos, hova is tart ez a vilag?
Írtam egy haveromnak a publival kapcsolatban. Sokfelé hallja az ember, hogy Svédországban mennyire rendesek, megállnak a zebra előtt, sosem hajtanak gyorsan meg ilyesmi. Az én barátom már 2 éve kint dolgozik, gondoltam megkérem, mondja el pár szóban, mi az igazság. Annyira…..
PomPom 2008.11.05 10:13:41
Nos, en is eleg regota eppen ott elek, csak nem a fovarosban, hanem a tuloldalon.
Kb nagyjabol egyetertek amit irt a szerzo, ez jellemzo itt a nyugati parton is. En is napi 2 orat autozom, atlag 110-zel a 90-es uton. Tudom hol vannak a traffipaxok, elottuk lassitok, aztan hajra tovabb. Addig amig egy rendorautot nem latok elottem, akkor en is jo fiu leszek es araszolok a kamionok kozott. Aztan ha eltunt ...
Hat igen, sok a baleset, minden napra jut egy ezen az uton. Lattam mar hullazsakot eloszedo mentost is. Szoval mennek mint a bolondok, az en 'uras' tempom messze nem szamint igazi gyorshajtasnak.
Az autokrol. Az autok atlageletkora itt 12 ev korul van. Tobb mint Mo.-n!!! De ehhez az is tartozik, hogy nem trabikbol all a jarmupark oregebb resze, hanem 20 evesen is hasznalhato helyi gyartmanyokbol es veteranautokbol.
Itt a vizsga rendszere is mas mint otthon. Minden evben el kell menni ra, minden autoval, kiveve a veteranautoknak. A vizsga celja nem a szivatas, minden allomason ugyanazt a rutint kovetik, ami elore tudhato is. Osszessegeben korrekt, azt nezik meg, ami a biztonsag szempontjabol fontos. Tartoelemek a rozsda miatt, fekmeres, CO es HC-meres valamit egy kanyar az allomas korul, ennyi. A dija se sok, kb 7.5 rugonak felel meg. Itt nincs lengescsillapito szazalek baszakodas, ablaktorlo lapat miatti kirugas es a zsebet sem tartja senki hogy elnezze ezeket az amugy lenyegtelen dolgokat. Ha nem megy at, egy honapod van hogy megjavitsd es visszamenj a vizsgara, ujabb kb 5 rugo befizetese utan. Ha nem akkot kitiltanak a forgalombol.
A vizsga utan jon a csekk az adorol, ha az is megvan, jon a matrica.
Ahogy irtak, a nyilvantartas elkepeszto jo. Engem sokszor igazoltattak es fujtam mint a kovacsfujtato. Egy pillantas a rendszamra, be a szamitogepbe - ami minden rendorautoban van - es maris latszik hogy minden rendben van-e. En egyszer 2 evig jartam a regi matricaval, mert elfelejtettem az ujakat felragasztani, szoltak erte de nem buntettek meg. Az ado es a vizsga a fontos, nem az adminisztracio, az meg rendben volt, ok is lattak.
Meg valami. Nalunk az autot ideiglenes forgalombol kivonni es visszahelyezni online, akarhanyszot lehet, ingyen es bermentve. Mihelyst kivontam, azonnal jon vissza a befizetett ado es a biztositas hatralevo resze. Automatikusan, a szamlamra. Ezert itt van kulturaja a veteranautoknak illetve a csak nyaron hasznalt kabrioknak, meg egyatalan. Ez az egyik oka a magas atlageletkornak is.
Meg egy erdekesseg: itt a svedek egyatalan nem ismerik a jobbkez-szabalyt. Mindig megallnak, ha kell ha nem, mig a kvazi nagyobb uton jovok sosem. Nekem az utanfutomba rohantak bele, repult az egesz, a rajta levo hajoval egyutt. Hat nem repestem az oromtol, foleg hogy a fogamat is otthagyhattam volna. Igaz, itt nem szokas 80-nal menni a 30-as tabla utan, meg hetvegen se. Dehat a svedek isznak is, mint a kefekoto, foleg tomenyet, es nemelyek utana autoznak is. (Sokszor nincs mas mod a hazajutasra, lasd az orszag mereteit.) De ez egy masik historia...