Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emil.RuleZ!

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
Emil.RuleZ! 2012.07.12 13:03:23
@Lovrek Krisztian: Igazad van és ezeket tudjuk-tapasztaltuk is... De hogyhogy nem jönnek rá, hogy sokkal jobban fogják érezni magukat másképp? Ez a titok előttem. Egyszerűen jobb érzés pozitívnak lenni, mint ordító, sötét seggfejnek. Van erre egy kapcsoló minden emberben és ahhoz hozzá is lehet nyúlni, aztán nyugalom lesz. Persze nem tűnik egyszerűnek, de épp az benne trükk, hogy mégis az.

HGy.
Emil.RuleZ! 2012.07.12 13:53:36
@szanalmas: És vicces, hogy azokat sorolod, akiket mi is hallgattunk, hallgatunk -- pedig nem mindegyiket szeretjük kifejezetten, viszont valamitől érdekesek, izgalmasak. Persze maga a zene az, és korból adódóan nekünk nagy mennyiségben ez a könnyűzene nevű izé jutott, hát mi ezzel vacakolunk.

És el is fajulunk nyilván sokszor és öncélúan, de az a helyzet, hogy már egy szál gitár vagy zongora is hihetetlen sokoldalú zenei kalandra ad lehetőséget, pláne egy számítógépes-elektromos zenekar, ahol a legtermészetesebb módon lehet légkapalácshangot adni egy balladához. Ennek a szinte korlátlan játszótérnek nemigen tudunk ellenállni. Mindig nagyon vágytunk arra, hogy a már meggazdagodott és megőrült Beatles módszerével lehessen dolgozni: "Hú, ide ebben a dalban milyen jó lenne egy harmónium!" És akkor hozattak harmóniumot, felvették a hangját és örültek. Aztán rákötöttek egy gitáreffektet, lejátszották visszafelé a szalagot, így előállt valami teljesen merész és ismeretlen dolog -- hát még jobban örültek.

Még harminc év gitározás után is beszarok a gyönyörűségtől, amikor felfedező jelleggel tekergethetem egy effektpedál gombjait és izgalmas hangok jönnek elő.
Emil.RuleZ! 2012.07.12 14:57:58
@Dr. Fotos: No látod, ezt nem tudtam, nem olvasok Velvetet, csak az indexet néztük napközben. Így hát nemtudásból tévedtem, elnézést kérek érte.

A trolletetésben a betárcsázó modem hangja (és az éjszakai kedvezményes nettarifa bevezetése) óta egyetértek veled, volt is róla tegnap némi vita itt a gép előtt. Mi házon belül is igyekszünk szabad teret engedni a saját véleményünknek, így Andris is írta, amit akart. Mivel a Velvet konkrétan mások halálából, betegségéből, perverziójából és bukásából él, persze hogy lecsapott a szokásos "vihar a biliben" méretű botrányra.

@Dr. Fotos: @dr. Ez is csak egy nick: Az utcazenész analógiát fenntartom, mert a netes anonimitás nem ok a tahóságra -- legfeljebb lehetőség, amivel tudni kell gazdálkodni.

Hegyi György