Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hittheroadjack

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkat nyugodtan nevezhetjük a kerítések (vagy kerítésépítések) korszakának, hiszen szerte Európában (és a világon is szinte mindenhol pl a mexikói - amerikai határon, Izraelben ... stb) láthatunk hosszú kilométereken át végighúzódó (vagy éppen most épülő) hatalmas kerítés- és falrendszereket,…..
hittheroadjack 2022.01.01 16:23:31
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

<i>"Ma már képes voltam kimenni az utcára, majd hazamenni" </i>

Miért , lebontották a kerítést a kapud előtt ? :-))
hittheroadjack 2022.01.03 18:56:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy hiszed nekem tudnom kellene az olvtárs egészségi állapotáról ??? Biztosítalak róla, gőzöm sincs ki ő, annyit tudok róla, amit itt leírt a témáról.. Ennek a blog bejegyzésnek van egy konkrét témája. Én abban a kontextusban kommentáltam amit ide írt. Én ontopic voltam.
Ezek szerint ti privát levelezésre használjátok a blogot. Nem blogkonform.
/Politológus-történész elemzés egy esetleges orosz - ukrán háborúról/ A 2013 november 21-én kezdődő "Ukrán forradalom" mely Kijev főterén a Majdanon fegyveres összecsapásokat is hozott, végletesen megrontotta Ukrajna és Oroszország viszonyát. A konfliktus hármas következménnyel járt: egyrészt…..
hittheroadjack 2022.01.01 22:50:45
@Boldeone2: "<i>az ukrán emberek többsége már a nyugati kötelèkbe szeretne tartozni, a lengyel fejlődèshez hasonló gazdasági fejlődèsi pályát " befutni </i> "

Egyetértek: szeretne.

Helyesen mondod, az ukránok vágyai közé tartozik, hogy nyugat-európai anyagi színvonalon költhessenek, színvonalas közszolgáltatásokat élvezzenek, mint a németek, ...

Amiről én beszéltem, az a kultúrális különbség (Höfstede , Kultúra II.) . Ezek akkor egyeztethetőek össze, ha világos határok választják el az eltérő kultúrájú társadalmakat (ld. pl. Ukrajna és Németország, Dánia, Hollandia,...), de a határokon átnyúló barátságos , de racionális üzleti kapcsolatok köttetnek. Az orosz és az ukrán kulturális közeg kiválóan harmonizál egymással, de ez a harmónia legkevésbé sem érhető tetten az ukrán és a nyugati kultúrák között.

Ez nem baj ! Ettől még csodásan lehet egymás mellett élni, és kölcsönösen elfogadni, tisztelni a másik kultúrát, határokon átnyúló kereskedelmet folytatni piaci alapon.

Bár az alábbi, komédiából származó idézet nem ukrán specifikus, de jól demonstrálja mondandómat: Ibéria és Szibéria az kettő, Szibéria és Szibéria az egy.
hittheroadjack 2022.01.01 23:21:07
@arthurthedent: "Az egész világnak jobb lenne ha az ilyen csávókat egyszerűen kitörölné belőle valaki."

Ajvé !
Inkább hagyjuk, hogy erről az a nép, az a kultúrális, társadalmi közeg döntsön, amelyik felemelte korábban , és fenntartja ma is. Ha meg ők nem akarják "kitörölni", akkor mi is hagyjuk meg az ilyen gondolatokat a közel 100 éve elindult és világháborúba torkollott, letűnt eszmeiségnek, társadalomformáló törekvésnek.

Nem kell más kultúrákat a magunk orcájára formálni, mások vezetőit nekünk kijelölni.

Live and let others live ,- ahogy a spanyol mondaná.
A kérdésen persze rögvest felháborodik a progresszív olvasó, amin nem kell csodálkozni. Ugyanez az olvasó tegnapelőtt nagy eséllyel üdvrivalgással fogadta Kozák Márton és Magyar Bálint elemzését, benne a következő (elvszerű) mondatokkal:  "A rendszerváltásra szövetkező egyesült ellenzéknek a siker…..
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
hittheroadjack 2020.08.31 11:17:16
@tompus: és amire leginkább nincs szükség, az a modern belvárosban tömegesen megtelepülő humán egyedek. Az egy km2 -re eső népesség számát jogi úton kell fokozatosan csökkenteni az V., - IX. kerületekben. Ebbe számítunk az új önkormányzati vezetőkre.
B(alu)LOG SZERENCSÉS VAGYOK 2020.05.21 13:59:22
A nem jogi elismerése, transzszexuális, interszex és akár „hermafrodita” emberek számára, ha konkrét szabályozás híján nem is egyszerűen, de a tudomány és az emberi jogok posztulátumai alapján, egyértelműen működő procedúra volt. Már a XX. század elejétől. És jött a XXI. század. Állítólag…..
A magamfajta médiatanár elég sokat dolgozik a nemzedéki elméletekkel. A legtöbbet a lengyel Ryszard Kapuscinski könyveiből tanultam. Nála például digitális bevándorlónak számít a korosztályom. A gyerekeim alkotják a digitális bennszülöttek generációját, az unokáim nemzedékét pedig a latin ábécé…..
A magyar szocialisták egyik arcát rég nem láttam. Úgy tűnik fel, mintha a sorozatos bakik után a pártja visszavonta volna az első vonalból. Vagy csak mellőztem a megnyilvánulásait, nehogy a fülem hallatára mondjon ki olyasmit, ami aligha használ az amúgy is légüres térben lévő ellenzéknek? Félő,…..
hittheroadjack 2020.05.21 20:55:41
@konrada: csakhogy ebben a pillanatnyi őszinteségi rohamában a művésznő nyilvánvalóvá tette, ha kormányon lenne a pártja, ugyanazokat a tömeg motiváló módszereket alkalmazná a hatalom birtoklása céljából. A szocik megmutassák a hatalomhoz való viszonyukat a történelem folyamán, más ismerjük őket, mint a rossz pénzt. Nem kérünk többé szocialistákból.
hittheroadjack 2020.05.21 21:03:22
@Lívia Fenyves: De, igen.
Az egyik nagyvárosunkban (szándékosan nem nevezem meg ) az elmúlt néhány hónapban a klasszikus, hagyományos frissítő masszázst végző masszőzök/masszőrök számára erősen beszűkültek a lehetőségek.     Az a hír járja, hogy egyre több új szolgáltató lép színre, a masszőrképző …..
hittheroadjack 2013.05.01 17:22:43
@Brix: pedig Pécsett pl. én is hallottam, hogy ez a helyzet. a masszőrök élete nem könnyű ott, ellenberger kurva nehéz megélniük a letornázott árak mellett
Hol ebédelünk? - kérdezte kedves barátom, aki a hármas pályán úszott. Én a négyesen és két dolog járt a fejemben.Hogy ne csapjak többet huszonhét tempónál, meg hogy de jó is a lazac. - Szerintem ne menjünk étterembe - így én, miután kijött a huszonhét tempó - támadt egy ötletem. Vegyünk lazacot és…..