Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baszi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsor Blokk Kampánynyitó 2010.01.26 12:36:00
Úgy kezdte a hetet Kocsor, hogy feljött a metróból. Azt is kell néha. Nem lehet mindig underground! Időnként szúrópróbaszerűen ellenőrizni kell, nincs-e mégis valami változás odafenn. Eluralta a hétfő reggel Budapestet, lendületben volt a város. Az autók meglovagolták a…..
Baszi 2012.07.10 20:40:36
@Catius: Kedves Catius! Ennél van sokkal jobban sikerült írásod is - amelyet majd szintén kommentálok. A vízparti milieut eléggé darabosan festetted meg, és ez lerontja az egész elbeszélést. Érezni, hogy nem az idill - főleg nem a természeti - a Te tereped, amit le sem tagadhatnál, hiszen az utolsó harmadban B. Jóska alakjának felidézésével csak-csak rátérsz elsődleges tematikádra, amelyet nem nevezek meg, mert az itteni résztvevők feltehetőleg elég jól ismernek téged, ezért tudják mire gondolok. Pedig, az írásod mögötti koncepció jobb eredményt is lehetővé tett volna, ha nem erőlködsz annyira az ugráló pontyokkal meg a többivel. Én sem vagyok egy nagy horgász, bár járogatok pecázni, de ezüst pikkelyű pontyot még nem láttam. A ponty lehet zöldes, zöldes-sárgás, barnás, sötétszürke, sőt aranyszínű vagy vörös is (koi ponty), de semmiképp nem ezüstös. De ez még hagyján, a többség úgy is csak paprikás lében vagy panírban lát ilyen halat - már ha egyáltalán telik rá. Lényeg, hogy a leíró rész úgy ahogy van, őzestül, szarvasbogarastul suta, vagyis hiteltelen. Kár, mert ez rányomja bélyegét az ezután következő anekdotikus szakaszra, amely jobb felvezetést érdemelt volna.
Baszi 2012.07.10 21:02:05
@Lorinc: Pedig a cigány zene igenis mindenütt jelen van, mondhatni reneszánszát éli: L. L. Junior, Bódi Guszti és Márgó, Nótár Mary, Fásyék, no meg az utolérhetetlen Győzike.