Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szolf Ész

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, ma egy órára elsötétítjük a monitorokat, mert a fekete mágiás szakítás feldolgozhatatlan lehet és félelmetes. Valljuk be, zseniális stratégia a lánytól ez a lekoptató szöveg, erre még igazán haragudni sem lehet. Mert ha testvérek voltunk előző életünkben, akkor…..
w A béka visszanyal 2007.11.12 10:00:00
Fülön csípték Kóka Jánost, hogy a fair play közepette feketemunkásokkal építi hatszintes otthonát. Már-már népmesei fordulat. Aki magának vermet ás. Ám a népmesékben nincsenek ügyvédek, se jog, és pláne nincs adómorál. Még szerencse, hogy már készülnek az új mesék.…..
Szolf Ész 2007.11.12 11:09:22
Azért, mint hamarosan gyakorló építtető, arra kíváncsi vagyok, hogy mi van, ha a kivitelezőmtől olyan árajánlatot kapok, amiről nem szaglik azonnal, hogy milliókkal olcsóbb, mint a patyolat fehér munkásokkal végzett. Megállapodunk, a cég elkezd melózni a telken, de aztán -teljesen emberi módon- az illető kivitelező rájön, hogy nem jönne eki rosszul megspórolni a költségeiből x százezer forintot.
Sőt, még annyira fair play játékos vagyok, hogy valahogyan (nem tudom, van-e erre módom, mint magánembernek, illetve, gőzöm nincs, ha van, akkor is hogy kell, de tegyük fel, megcsinálom), ha épp kintvagyok az építkezésen, ellenőrzöm, hogy a munkások be vannak-e jelentve.
De az időm nagy részét azzal töltöm, hogy dolgozom, mert valahol csak meg kell keresni a pénzt az építkezésre (nem vagyok Kóka), a kivitelező meg, felismerve, hogy egy fair play játékost fogott ki, kis idő múltán tisztába jön azzal, mikor vagyok várható az építkezésen (nem nehéz kiszámolni: munkanap, munkaidő közepén biztos nem)
Aztán kapunk egy mnkaügyi ellenőrzést, ahol bebizonyosodik, hogy feketemelósok építettek nekem.
Ezek után hogyan lehetek objektíven felelős?

Ezzel nem azt mondom, hogy Kókának, mint politikusnak nem kellett volna a normálisnál akár tízszer jobban ügyelni még a látszatra is (azaz, hogy ne csak jogilag legyen feddhetetlen, hanem erkölcsileg is), és akár három sameszt is külön-külön alkalmazi, hogy folyamatosan kint lógjanak az építkezésén, és akár DNS mintát is vegyenek az ottani melósoktól kitudva, hogy az a Kovács XXIII. János kőművessegéd, ai épp fent áll a pallón, az az alsóbödögei Kovács János-e, akinek renben befieztték a járulékait, és nem egy másik.
Csak, szeretném tudni, hogy lehet nekem, mint szerény magánemberek elkerülni, hogy legjobb igyekezetem ellenére is feketemunkásokkal építsék fel a házamat (és aztán, még majd engem vojanak felelősségre)...

Ui.: nemrégiben volthogy valamelyik Merci vagy BMW dealer hirdetett a napilapokban károsultakat keresve, figyelmeztetve, hogy a szervízében egymás után az x-edik autóról derült ki, hogy lopott. De jön a csavar: a tulajok bizonyíthatóan teljesen jóhiszeműen, piacon áron vásárolták az autókat az xy cégtől, minden szükséges papírral, lövésük sem volt, nem is lehetett, hogy őket megvezették! Az autókat persze bukták, de még jól sem jártak egy olcsón, semmiért (beszerzési áron) hozzájuk vágott és egy ideig használt autóval...