Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rovarölő

0 bejegyzést írt és 784 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz hat napon vagyunk túl. A magyarországi extanús blogközösség a fennállásának legnagyobb botrányán vagyunk túl. A pénteken megjelent posztom felperzselte a blogszférát, és a végletekig megosztotta azt. Az egyik legkomolyabbnak tekintett blog, az összes posztjával eltűnt. A szerkesztője az…..
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
Rovarölő 2018.03.10 23:20:24
Na én most értem a végére a véleményezők írásban hitelesített gondolatainak. Már nagyon régen nem jártam itt, mert teljesen elengedtem a múltam, de Sefa ajánlására kíváncsi lettem.
Nagyot változott a légkör, amióta nem élek itt. Mondhatnám a régi alakítók óta szellemileg sekélyessé lett az oldal és érdektelen, ahogyan a kommentelők számát nézem, de most Sefatias visszatérése egy óriási robbanást idézett elő, mint ami valamikor természetes volt. Egykor, amikor még magam is aktív voltam ezen az oldalon, nem tapasztaltam azt, amit most láthatok! Ellenségeskedés egymás között, mert nem értek egyet vele! Volt a nickkaméleon (Most is van!) és mi. Most ahogy látom, van több kaméleon is, aki az ex jt zászló alatt fricskázza a szintén ex társát.
Számomra a poszt, amit Sefa írt, nagyon érdekes. Nem vádol, nem állít, nem ekéz senkit, de vannak kérdései, ami többünk vesztét is okozta a szervezetben.
Fikció, amit hangsúlyozott is! De! Ki tudja cáfolni? Maga az érintett mit tett ennek érdekében? Ki tud megnyugtató választ adni, aki nem egy nick néven bizonyít tények nélkül? Persze a másik oldalon kérdezném én is, hogy ha a Gabi és Laura árnyék emberek, vajon milyen érdekeltségük van az álságukban? Miért a kamuzásuk, amikor pedig sokaknak segítettek megszabadulni egy hazug szektától? Amennyiben Gabi nem Gabi, miért hozott létre egy olyan blogot, ami feltárja a jt hazugságokat? Ez a téma engem is érdekel! Számomra a szervezet már nagyon a múlt és nem érdekel! Annak örülök, hogy az engem, a kételkedésem miatt bírói bizottságban elítélő elnöklő utódom is rájött a szervezet hazugságaira és kilépett a szervezetből! Újra találkozgatunk és beszélgethetünk a régi volt testület tagjaival, mint "hitehagyottak"! Lassan több vén van kint, mint bent! Na nekem ez az öröm és nem a volt jt viták!
Rovarölő 2018.03.12 18:53:49
@sefatias: Nem szeretnék több időt tölteni a témával,de szükségesnek látom azt, hogy tudjátok, Gabival felvettem a kapcsolatot és kértem tőle magyarázatot. Hosszú levelet írt nekem, amiben számomra tisztázta magát! Nem írhatom le és nem is idézhetem a levelét, mert azt nekem szánta és kért is rá, hogy ne osszam meg mással! Igen hosszan írta le a válaszokat, ami nekem teljesen hitelesnek tűnt és el is tudom fogadni, teljesen logikusak, de most nincs szándéka magyarázkodni a közösségen! Mivel padlóra lett küldve sokak által, nem szeretne verekedni itt nyilvánosan! Sajnálom, hogy nem oszthatom meg a sorait, de megígértem, hogy nem teszem! Az írásai tele voltak konkrétumokkal, ezért bocsánat, de ettől fogva valósággá lett számomra a poszt címe: FIKCIÓ ! Nem szeretnék senkivel vitába szállni, mert ez az én véleményem, ami szintén lehet fikció!
Rovarölő 2018.03.13 22:04:48
Az utóbbi napokban folyamatos kapcsolatban vagyok azzal a Gabival, akit most ostoroztok, szerintem csürhe módszerrel. Bár ő arra kért, ne is erőltessem a vele kapcsolatos témát, azért a mise annyit mégis csak meg ér szerintem, hogy elmondjam a kövező sokaságnak, nagyon rossz nyomon vagytok! Szerencsére én most minden fontos részlettel tisztában vagyok, amiről fogalmatok sincs, mert nem jól indítottatok! Egyből támadni úgy, hogy egy fikciótól felizgul valaki, az nagyon nincs rendben. Ma már ti talán soha nem fogjátok azt megtudni, hogy kit támadtatok és milyen konkrétumok alapján, de ez már legyen a ti terhetek. Sefának meg lett volna a lehetősége, hogy találkozzon Gabival, de nem élt vele, helyette mást szeretett volna. A Gyüliszex írójának utána lehetett volna járni, csak egy kis budai nyomozást kellett volna végezni egy híres, hírhedt testvérrel kapcsolatban, ami persze veszélyes nyomozás is lehetne és ezért nem lettek lépések ennek érdekében? Pedig a gyüliszex írója tudna beszélni arról is, hogy van-e Gabi és hogy miért van. Nehéz kiállnom, hogy az ígéretemhez hű maradjak és ne meséljek sok nagyon érdekes dolgot, ami Gabi kicsinálásával kapcsolatos, de hát ezt fogadtam meg. Azért érdekes, hogy nekem nem tiltotta meg, hogy találkozzunk bármikor is és beszélgessünk! Szóval én annyival zárnám ezt a témát a magam részéről, hogy sajnálom az itt kialakult állapotot! Egyébként sem jártam már régen itt, de így még inkább kerülöm az oldalt és megértem Gabit, hogy nem kívánkozik harcoskodni ilyen emberekkel. Lehet csámcsogni még az egymás által felböfögött témán, aztán keresni kell másik koncot, ami lehet, hogy egyikőtök lesz, mert hát minden napra kell a téma.
Sefatias Isten jó? 2017.09.15 09:18:37
  "Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá"" Mondta Jakab. És azóta emberek milliói hálásak Istennek azokért a jókért, amiket kapnak az életük során. Hálásak a gyermekeikért, a családért, az ennivalóért, a barátokért, a…..
Rovarölő 2017.09.15 16:15:54
Szerintem éppen ez a logikus érvelés szülte meg az eleve elrendelés tanítását, ami persze szintén egy út oda, hogy Isten, akit a keresztények Szent Irata bemutat, az nem lehet jó.
Laci szerint azoknak segít, akik kérik őt, de könyörgöm, hát akik éjjel-nappal imádkoznak, kérnek és ennek ellenére éheznek, nyomorognak, betegségektől szenvednek, azokkal a milliárdokkal mi van, nem beszélve azokkal a gyermekeivel, akik olyan országokban születtek, ahol nem a Biblia mutatja be "ŐT"?
A Biblia Ó-Szövetségét olvasva is az derül ki, hogy a Jó, Szerető Isten valójában gyilkos, kegyetlen és bosszúálló!
Számomra az sem mentség, ha feltételezzük róla, hogy senkinek sem segít, mert ha ez így lenne, akkor én inkább gonosznak nevezném. Ne feledjük el azt, hogy Isten szerint, aki tudna jót cselekedni, de nem teszi, bűne az annak!
Nekem az, hogy legyek hálás a lelki üdvösségemért, egy semmi, hiszen az ember, ameddig él, testi üdvösségre vágyik, tehát arra, hogy élhessen egészségben, békességben, szeretetben, legyen meg az életéhez szükséges minden körülmény, és ez már elég is lehetne.
A személyválogató Isten nem jó!
A senkinek sem segítő még rosszabb!
Az, akinek hatalma van mindenre, tehát a gonoszságok, háborúk, éhségek és sorolhatnám eltörlésére, de szándékosan nem tesz, az meg számomra gonosz!
Erős a gyanúm, hogy ha ezen a bibliai nyomon indulunk el, nagyon át leszünk verve! Valaki beépített néhány váltót erre a vágányra.
Rovarölő 2017.09.17 16:29:32
@sefatias: Azt mondod, hogy van, de nem segít.
Erre mondom én, ha van de nem segít, akkor saját törvényét tesz semmivé, mert Ő mondja: Ha valaki tudna jó tenni, de nem teszi, BŰNE az annak.
Az, hogy az emberek teszik tönkre saját életüket, ez csak részben igaz, mert ha a vezetők, háttér hatalmak szemetek, az nem kellene, hogy engem, mint a nép egyszerű gyermekét befolyásoljon. Mindenki hibázik, Isten törvényét sérti, ennek ellenére az egyiknek az élete bomba jó, míg a másiké, aki ráadásul halomra imádkozza magát, csak a nyomort tartalmazza.
Én, mint szerető apa, nem nézném tétlen a gyermekeim közötti óriási különbségeket, miközben mindegyik az akaratom ellen tesz és éli az életét saját módján éli!
Persze, hogy az emberiség sokat tesz maga ellen, de nem igaz az, hogy ezért van, hogy egyik rétegnek csak születnie volt nehéz, míg a másik nyomorult életre van ítélve, függetlenül attól, hogy mekkora hívő!
Egyébként meg az, hogy keresztényeké az Isten, az egy marhaság! Ha egy isten van, akkor a keresztények a sóhivatalban sincsenek! Gandhi azt mondta, hogy Istennek nincs vallása, akkor az emberek miről beszélnek?
Gyanítom, hogy az emberiség sötétségben van az IGAZSÁGGAL kapcsolatban, ami az Istent illeti.
Nekem már biztos az, hogy a Biblia a jelenlegi állapotában egy nagy semmi, csak arra jó, hogy több ezer "keresztény" vallás és felekezet jöjjön létre és harcoljanak egymás ellen!
Talán a Soros György a hunyó! :D
Rovarölő 2017.09.20 20:46:47
@abdulasib: "Engem egy szektában lelkileg megerőszakoltak 15 éven át, de most hálát adok az Istennek..."
Tesó! Ez az erőszak azért nem múlt el nyomtalanul! Az érvelésed egyébként kísértetiesen emlékeztetnek valakire, aki szintén erőszak áldozata, de sminkeli magát és hálát ad a jó istenének.
Valami azt súgja nekem, hogy te itt csak trollkodni akarsz, mert tényleg azt súgja és nem a jó istened súgja.
Persze, az afrikai éhező neked nem téma, mert tele van a beled. Egy hónapra szeretném, ha cserélnél velük, aztán kapnál egy kommentet, ami szerint neked nem kell enned, mert ez neked a jó! A jó istened tegyen neked jót a hited szerint.
Ezen a nyáron világszerte Jehova Tanúi milliói gyűlnek össze egy általuk nagyon várt eseményre, a területi kongresszusra. A helyi lapok már hadrendbe álltak, hogy elismerő tudósításokkal szóljanak a Tanúk sportcsarnokokban és konferenciaközpontokban történő összegyülekezéséről. A konferenciák…..
Rovarölő 2016.06.20 16:34:26
@Vitatkozo: Na látod, ebben teljesen igazad van!
Én ezt a kisbetűs témát arra vonatkoztattam, hogy a szervezet még azt sem teszi közzé!
A bankok, meg a többi szolgáltató legalább eléd tesz egy száz oldalas paksamétát, amiben meg bújik a nem reklámozott árny oldal is, persze, hogy ez is azért van, mert mindenki át akar verni mindenkit, mert ez a világ "rendje"!
Viszont ne akarjon már büntibe rakni egy ilyen hazug társulat, mert szerződést módosított és én meg erre rájöttem, ráadásul szeretnék mindenkit figyelmeztetni is erre!
Rovarölő 2016.06.20 19:26:59
@Vitatkozo: "...Nemhogy 5 milliót, de még 50 embert sem tudnál összetartani. Azért mondtam abszolút liberális módon, hogy találjál ki valami jobbat. Hogyan szerveznéd meg a büntetés nélkül?..."

Egy emberi szervezetnek, akik azt állítják magukról, hogy ők az egyedüli igaz vallás szerte a világban, semmi joguk nincs büntetni, hiszen sem a bosszú, sem az ítélet nem az emberé!
Jézus világossá teszi az igaz keresztények ismertető jelét, amikor világosan és érthetően jelentette ki, arról ismernek meg titeket, hogy szeretet van köztetek!
Ennél nagyobb össze tartó erő nem létezik!
Az a gyülevész, amit terrorral kell egymáshoz simítani, vagy szankciókkal, félelemben tartva, zsarolva a családjával, barátaival, az egy gonosz, sátáni ihletésű, képmutatókat, hazugokat gyártó szörnyedelem!
Mivel a tanúk java része, főleg a gondolkodók, tisztában vannak az átveréssel, csupán a büntetéstől való félelem miatt nem lázadnak, ezért el mondhatjuk, hogy a társulat automatikusan hazug, kettős életű, képmutató tagokat nevel ki, mert szeretettel nem képesek egyben tartani a megmentésre alkalmas juhaikat!
Jézus megbocsájtotta a bűnöket, a rabszolga viszont könyörtelenül bünteti az igazság minden kitörését!
Embertelen, de főleg istentelen szekta, aki fogságában kívánja tartani áldozatait minden eszközzel, ami undorító és semmi köze Jézushoz, a szeretet és irgalom megfogalmazójához és gyakorlójához!
Rovarölő 2016.06.20 20:49:52
@Vitatkozo: OK! Azért, mert a többi is undorító dolgokat művelt, azok már java része a múlté.
Azok a tanúk szerint a Sátán szüleményei, viszont magukat az egyedüli kiválasztott, Isten által vezetett igaz vallásnak neveznek, mégsem különbek a sátániaktól!
Ma azért minden vallást el tud az ember hagyni, ha úgy látja, nem megfelelő számára és nem tekintik kerülendő, elmebeteg, hitehagyottnak. Tisztességgel mehetsz tovább, ha akarsz, de a JT-i nem hagynak, örökre meg kell szakítani minden kapcsolatot és nem is köszönhetsz többé azoknak, akik békében szeretnének tovább állni! Na ezért undorítóbb szekta mindegyiknél!
Ja és nem is beszélek arról, hogy minden vagyonodból, energiádból ki akarnak fosztani, mindent nekik kell adományozni, rájuk kell hagyni örökségül és ingyen dolgozhatsz életed végéig, azután ha már nem vagy jó munka erő, el dobnak, mint egy papír zsepit!
Nálunk most halt meg egy idős, buzgó tanú hölgy. Prédikálás közben törte el a csontjait, ami miatt fertőzést kapott, otthon kellett ápolni, tisztába tenni, amit egyetlen tanú sem vállalt, hanem egy fiatal világi lány, aki meg is örökölte a lakást.
A gyülekezetben annyi volt a reakció, hogy ha igazi tanú lett volna, a társulatra hagyta volna a lakását és az értékeit!
Na ezért a szellemért undorító népség, mert rosszabbak, mint a farizeusok!
Ne gyere a többi vallással és szektával, mert nem róluk szól ez a blog!
Annácska és kis Peti nagyon szeret játszani. boldogok, ha kint vannak, egész nap csak ugrálnak. De a királyságteremben nem játszanak, csendesek Mert ha ugrabugrálnának Végül még bajt okoznának. "mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak" Prédikátor 3:1 A fenti…..
Rovarölő 2016.03.07 19:00:14
@leslie07: "Ellenben nagy riadalmat keltenénk a vének táborában. Foleg, ha csak egy kenyeret készítenének és csak egy fél liter borral akarnák csíllapítani a démonisten jehova szomját."

Tavaly nem itták és nem ették meg a volt gyülimben a cuccot, csak egyszerűen elfelejtettek hozni kenyeret, ami a kezdéskor derült ki, és mivel másik gyülekezet követte őket gyorsan a vége után, nem lehetett csúszni az idővel, el kellett kezdeni, de egy gyors futár elindult beszerezni a tányérra valót.
Már elkezdődött a felkínálás, ahol bejelentették, hogy technikai okok miatt nincs teste Jézusnak, de nyugi, mert lesz.
A bor körbe hordása után ment tovább a beszéd és a végére jött a megmentő kenyeres.
Ének és ima után az elnöklő kérte a résztvevőket, hogy mindenki maradjon a teremben, mert a tányér indul.
Mekkora baki volt ez egy több, mint száz tagú gyülekezet vezetésétől!
Hiába no, elment a főnökük és szét szélednek a pásztoraik is! :D
Rovarölő 2016.03.09 17:59:19
Amit leírok, az nem a családtagom kibeszélése, és nem is gyűlöletkeltés a Jehova tanúi ellen vagy más vallás ellen, csupán elmondom a tapasztalataimat és hogy ezt én miként éltem meg. ​ Neveket, helyszíneket nem említenék. 1998-ban történt, amikor először beszélt nekem nagymamám Jehova…..
Rovarölő 2016.02.25 16:13:50
@a századik juh: Róma 11:33. :-)
Bemutatkozás                   13 évig (1998-2011) voltam Jehova egyik Tanúja. 2004. január 1.-től általános úttörőként szolgáltam, ami azt jelentette, hogy minimum havi 70, évi 840 órát prédikáltam, hirdettem a Tanúk „jó hírét”. 2005-től gyülekezeti vén lettem, szolgálat-felvigyázó. (Hozzám…..
Rovarölő 2016.02.12 17:35:59
@tikikus55: >> 1./ Az elsőfokú Bírói ellnem 5(!) derék vénből állt, annyira féltek tőlem. Ugyanis elfelejtettek még törlésre is ajánlani, nálam lehetett legálisan a vének "titkos" könyve is!Mivel a másodfok 3 vén volt, így jön ki a 7:1, mert 3+5 =8 <<

Akkor hogy jön ki az, hogy a másodfok felmentett?
A háromból legalább kettő kell a többséghez, vagyis a felmentéshez, ráadásul rá kell, hogy vegyék az első ötöst is, hogy fogadják el az új helyzetet!

>> NEM tehetnek meg BÁRMIT? 16 Bírói Bizottságban láttam, hogy IGEN. Ha NEM vagyok ott, hajmeresztő döntések születtek volna, hajmeresztő indokokkal, de én nem adtam ehhez a nevemet, hoztam az anyagokat és NEM merték megtenni, amit akartak. Amikor MEGTETTÉK, akkor a másodfokra hoztam az anyagokat. NEM ment át így. <<

De ott voltál és én erről beszélek! Addig kell kopogtatni, amíg valahol nem lelsz igazat, mert vannak sokan, akik tisztelik az igazságot.
Nekem volt olyan tapasztalatom, amikor totál minden főnök ellen kellett menjek, mert egységesen, bele értve a köf-t is olyan dolgot szerveztek, ami minden teokratikus törvényt felborított. Személyesen mentem a Bételbe ugrálni, de több órás próbálkozás után sem akartak mellém állni, védték egymást, mire sikerült az akkori nagy fehér törzsfőnököt megtalálnom és láss csodát, lett igazság, nem is egy leváltással járó! Azok után évekig próbáltak kinyírni minden szinten, de a saját tőrjükbe dőltek rendszerint, mivel az ismeret hiánya nem kedvezett senkinek!
Volt olyan helyzet, amikor a bételből elmarasztaltak egy ténykedésem miatt és azt akarták, hogy önként mondjak le, mint Gyurcsány! A gondjuk akkor kezdődött, mikor vissza küldtem nekik az előző, általuk írott és lepecsételt levelüket, ami alapján csináltam a rosszaságot, mint aki hűséges alattvaló! Persze nyilván nem volt ismeretük az elődeik követelményeiről, mert ugye nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a két bal, ezért keresztbe verték orrba magukat.
Amiket az összefonódásokról írtál, az tökéletesen igaz és a mezei bűnösökkel tényleg azt csinálnak, amit csak akarnak, de egy jól képzett vén más helyzetben van.
Velem szemben szintén fel akarták használni a gyermekeimet a hátam mögött, de szerencsére ösztönösen érezték a veszélyt és semmiben nem nyilatkoztak.
Sajnos a Jehova Tanúi világméretű szervezet nem egy egyedüli igaz vallás, melyet Jézus szerint a szeretetről lehet megismerni, hanem egy világméretű egységessé kovácsolt maffia, ahol hatalmi harcok dúlnak a vezetésben és ha elég nagykutya áll össze falkába, akkor Isten legyen a talpán, aki képes ráncba szedni a szennyest.
Az IGAZ ISTEN azonban időnként "erőszakkal" szabadítja ki a tűzből azokat, akikben lát fantáziát, ami jelenleg talán nagy pofon és szenvedés, de a végére egy nagy szabadsággal jár a valódi igazság felismerése miatt!

Kívánom neked, hogy éld az életed továbbra úgy, hogy a lelki békéd és egyensúlyod végre meg tudd találni!
Rovarölő 2016.02.12 18:45:40
@tikikus55: Látod tesó!
Csak sikerült kiprovokálnom a teljes képet, ami így már teljesen más, mint az első!
Nincs több kérdésem.

Valóban maffia az egész egység, tisztelet a kivételnek, akiknek hasonló sorsuk lesz.

Isten áldását kívánom neked és további szép éveket a szolgálatodban!
Rovarölő 2016.02.13 19:48:47
@tikikus55: A híradók ezt úgy oldják meg, hogy L.Zsolt nagykorú, és így tovább. Első lépésként tedd meg te is így, ebbe nem lehet bele kötni. Fél ország gyalázatosait min. ismerem, de inkább többet!
Akik tudják, kikről van szó, azoknak ez nagy segítség!
Nem kell a személyek szabadságát sérteni, amit csak teljes névvel tehet meg valaki és a nevük mellett egyéb konkrét rá utaló dologgal.
A nem teljes név és nem teljes adatok alapján mindenki fel tudja ismerni őket, viszont az ember szabású gerinctelenek nem tudnak vele mit kezdeni.
A segítség, amit a ma még bent levő ártatlanoknak nyújtunk, magában foglalja azt, hogy bár név nélkül, de világosan és érthetően tárjuk fel azokat, akik nélkülözik Jézus igazságát a JT gyülekezetben és a maffiához tartoznak önös érdekekből!
Egyébként a nyilvánvaló igazságtalanságok miatt világi bíróság is egy lépés lehet, ami talán a szekta bukását is okozhatja, ami nincs messze.
- 27 - V. ELHAGYTUK AZ „IGAZSÁGOT” AZ IGAZSÁGÉRT Douglas Wiskow visszaemlékezése          Ezt a bizonyságtételt nem annyira azért írtam, hogy kimutassam negatív véleményemet az Őrtorony Bibliatársulattal kapcsolatban, hanem azért, hogy lejegyezzem Jézus Krisztusnak adott pozitív válaszomat. Azt…..
Rovarölő 2016.02.09 16:37:10
Eszembe jutott, hogy az elmúlt évben Nicku blogján írtam a témáról, amit onnan most ki is másoltam ide.
Mivel nem hallomások alapján ismerem a dolot, ezért is gondoltam, hogy ezen a blogon is meg osztom soraim.

1975! Emlékezetes az időszak, mert abban az időben kezdtem a szakmát a gyülekezetben!
Közelharcot folytattam az akkori főnökkel, aki a városunkban a legnagyobb fej volt, mert azt akarták, hogy fejezzem be a közép iskolát, hiszen ebben az évben itt van Armageddon! Ez számtalanszor ki volt jelentve akkor az összejöveteleken nyilvánosan!
Volt egy vén, aki paradicsomot termesztett fólia sátorban és abból élt. Amikor 1975-re is új sátrat épített, le akarták váltani, mert nem jó példa az, aki nem látványosan hiszi a véget és még neki lát építeni!
Egy tanú hölgy, akinél a nagy házában voltak az összejövetelek, azt mondta nekem, hogy arra buzdították, adja el a házát, mert addig is ebből tudja támogatni az egyházat, vegyen belőle egy kis lakást, mert itt van a vég! A szörnyű az, hogy meg is tette és nincstelen lett, mert mindent nekik adott!
A tagokat arra buzdították vének, hogy vegyenek fel kölcsönöket és adományozzák a borítékba, mert már úgy sem kell vissza fizetni, hiszen 1975 a vég! Sokan meg is tették és adósok maradtak!
1974 szilveszterén egy kongresszushoz hasonló programon vettem részt! Jött az éjfél és az előadó ünnepélyesen bejelentette: Testvérek! Íme beléptünk a várva-várt, nagy jelentőségű utolsó esztendőbe, amikor is Jehova elpusztítja a világot, számunkra pedig biztosítja a megmentést és az örök életet!
Soha nem felejtem el a szavait, mert úgy adta elő, hogy tapsolt mindenki örömében!
Telt-múlt az idő, de semmi sem történt! Nyáron mertem érdeklődni, hogy mi az ábra? Válasz: Az időszámítás nálunk Szeptembertől-Szeptemberig játszik! OK! DE! jött a Szeptember és sehol sámli!
Újra kíváncsi lettem. Válasz: Még nincs vége az évnek, legyek türelmes! OK! DE! Jött az újabb szilveszter és még mindig él a világ!
Újra kérdeztem. Válasz: Biztosan van rá magyarázat, csak várjunk Jehovára! Hmmm!
Vártam! Jött is a válasz "Jehovától"! Őrtorony magyarázkodott azzal, hogy nem tudni, mennyi idő telt el Ádám és Éva teremtése között, ezért a 6000 év letelte elhúzódhat, tehát várjunk, mert Habakuk is megmondta, ha késne is eljő! Kussoltunk! Meg voltunk győzve!
Az idő azonban a legnagyobb ellensége a hamis prófétáknak és el kezdődött a csalódottak lelépése, szép számmal! Az újságok tele voltak a világvége elmaradásának történetével, amiről a jehovisták riogatták az embereket!
Tény volt az 1975, mint utolsó év próféciája, amit ma már simán lehazudnak! Meg is tehetik, hiszen soha sem mondták ki hivatalos, írott formában, hogy ez a helyzet, de minden érvet erre az évre értelmeztek, sugalltak, figyelmeztettek, amit az egész világon minden tanú egyféleképpen értelmezhetett! Ezt az értelmezést most úgy magyarázzák, hogy felfokozott lelki állapotban voltak a tesók és félre értelmezték a dolgokat, tehát a testvériség a hibás, nem ők!
Érdemes azt is meg említeni, miképpen mossák magukat tisztára. Pár évvel ez előtt egy levelet olvastak be a gyülekezeteknek, ami arról szólt, hogy a Társulat a régi kiadványokat automatikusan kijavította a honlapukon, ami azt jelenti, hogy akik ma olvassák a régieket, már nem azt látják benne, ami írásban a valóságban meg jelent, hanem a változtatott, új verziót! Aztán korlátozták a visszamenőleg olvasható kiadványok dátum korhatárait, hogy ne tudja ma már senki szavukon érni őket! Szépség hiba az, hogy még mindig sok elfekvő EREDETI anyag van! Nekem is, amit már soha sem fognak tudni letagadni, de nem is kell nekik erőlködniük, mert időről-időre újabb fényeket látnak, amivel legálisan korrigálhatják magukat!
A nemzedék hosszának témája is jól példázza a rugalmasságukat, ami a gerinctelenségüknek köszönhető!

Fontos megjegyezni, hogy Őrtoronyba soha sem jelentették ki azt, hogy 1975-ben lesz Armageddon, ezekkel a szavakkal, viszont akkor telik le az emberiség hatezer éve, ami után lesz a millenium, amit persze az ítéletnek kell megelőznie.
Minden jel és minden bibliai számítás azt jelzi, hogy ez az év lesz a legmeghatározóbb az életünkben, készüljünk arra, hogy akármi is lehet ebben az évben, ne vegyünk már tartós tejet, stb.
Annyira rávezették a tesókat minden módon arra, hogy itt a vég, hogy ezt véletlenül az egész világon félre értették!
Újságokban mindenütt az országunkban erről írtak és senki nem cáfolta a Bétel részéről!
Emelvényekről nyíltan állították, hogy 1975 a világ vége!
Na valami ilyesmi volt az igazság!
Rovarölő 2016.02.11 19:27:22
@tikikus55:"... milyen felemelő és logikus lenne Jehovától, ha a 6. évezred végén hozná el Armageddont. Most ezzel nem mondták ki? Ki hogy veszi. Akkor MINDENKI úgy vette, hogy kimondták!"

Úgy mondták ki, hogy nem mondták ki.
Az viszont felemelő, hogy megmondták a frankót Jehovának, mi is a logikus! :)
Rovarölő 2016.02.11 19:32:00
@leslie07: Most nincs elég időm megkeresni azt az őrtorony csodát, amiben az ezred forduló előtt is azt nyilatkozták, hogy az már nem fog Armageddon nélkül elgyünni, mégis gyütt a nyavajás.
Most a gyülekezetben vezér téma az, hogy a migránsok jelzik, hogy mán megen gyün a vég.
Please feel free to be offtopic.....
Rovarölő 2015.09.08 20:04:52
@Brigi40: Jól látod! Piros pont!
Rövid, de tömör főcím. Lássuk, hogy miképpen kell értelmezni ezeket a szavakat, melyeket nem egy vallási szervezet aktív tagjainak szántak, akiknek minden kerek, amit annak tartanak a vezetők, hanem az utca emberének, akik egy mozgó újságos állványról vehetik le a Jehova Tanúi Őrtorony című…..
Rovarölő 2016.02.07 15:01:29
@a századik juh: -Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni. " János 14:6"-

Jézus viszont már az égben van, tehát égi út.
Na ebből adódik, hogy az Atyához égi úton juthatsz el.
Na mivel?
Hát égi szekérrel!
Érted mááá?
Rovarölő 2016.02.07 19:08:27
@leslie07: "A lelket, pedig a test halála bekovetkeztével angyalokkal viteti. Hogy az anygalok használnak -e
erre a célra égi szekeret, azt sem megerosíteni sem kizárni nem lehet."

Te Laci! Ugye ezt nem vetted komolyra? Viccnek szántam a századiknak! :D
Azért ha ezt is meg tudod magyarázni, tényleg le a kalappal, főleg azért, mert ezt írásszövegekkel teszed.
Csak jó gyógyszer a Biblia! Mindenre jó!
Rovarölő 2016.02.07 19:09:15
@a századik juh: Látod, hogy jó az öreg a háznál! :)
Azt hittem, hogy a legutolsó bejegyzésemmel minden nagyobb területről sikerült leírnom a véleményem. A kapott emailek tanúsága szerint, a címben jelzett problémával kapcsolatban írt mondataim eléggé elsikkadtak a többi mellett. A címben feltett kérdésre azonnal meg is adom a választ: az, aki a blog…..
Rovarölő 2016.02.07 13:50:51
@l.gabi: "Volt egy nyilvános esemény, arra jutottunk el. Teljesen ledöbbentem, hogy az előadóteremben a Vezető Testület tagjai öltönyben és arra húzott láthatósági mellényben tartottak előadás. Ennek mi az értelme????"

A rájuk irányított reflektor fényében még inkább fényeskednek, mint a dél felé haladó nap. :)
Egy jó ideje felmerült, hogy miközben minden országban tudni lehet kik az ismertebb emberek közül az extanú és jelenlegi tanúk, a magyar nyelvterületeken elég mély hallgatás veszi körbe a "bent" és "kint" lévő ismert embereket. Szeretnék tenni egy kísérletet arra, hogy…..
Rovarölő 2016.02.06 15:46:30
@a századik juh: Akkor ez olyan, mint a napfogyatkozás, ha nem vagy ott időben, lemaradsz róla.
Persze filmet is lehet a felétől nézni, esetleg nem értem, hogy miről szól. :)
Rovarölő 2016.02.06 23:16:39
@a századik juh: Nagyon félek!
Persze, ha írok neked, akkor mi történik? Intézkedsz azzal kapcsolatban, ami engem zavar itt?
Privátban írok neked, mint már azt tettem is, de nem hiszem, hogy ettől érteni fogom az élet nagy dolgait.
Pál megtéréséről háromszor olvashatunk a Cselekedetek könyvében. Először magának a történetnek a tudósításáról, aztán kétszer Pál maga számol be róla, és ezt a két beszédet olvashatjuk. Mindhárom beszámoló Lukács nevéhez köthető. (Csel 9: 3-9, Csel 22: 6-11, Csel 26: 12-18) A három beszámolót egymás…..
Rovarölő 2016.02.03 18:03:06
@Vértes László: " A Biblia direkt olyan, hogy egy jogász vagy egy jogászi gondolkodású személy ne higgyen általa. Isten mindenkit hív, mindenkit folyamatosan szólít és ébreszt, de olyan kommunikációval, hogy az csak a lélekben nyitottakra hasson."

Bocsáss meg, de ezt a marhaságot hol tanultad?
Az Isten ezek szerint direkt csinálja a fordulatokat, ellent mondásos történeteket, hogy azt egy gondolkodó, kérdéseire választ váró ember ne érthesse meg, csupán a mindent maradéktalanul elfogadó, gondolkodni képtelen, lelkileg kitárulkozó lelki szegények?
Szerinted egy lélekben nyitott személy csak olyan lehet, aki nem kereshet logikát, vagy értelmet?
A bereaiak gondosan utána jártak mindennek, hogy úgy vannak-e, a dolgok, ahogyan tanították nekik, ezért meg lettek dicsérve.
Istennek a célja az, hogy mindenki megmentésben részesüljön, még a jogászok is!
A Biblia elvileg minden ember számára világos és érthető kell, hogy legyen, ezért amiket valóban Isten ihletett, nem lehet benne semmilyen ellentmondás, vagy zavaros, érthetetlen dolog, amit aztán a vallási jogászok kezdenek értelmezni saját ízlésük szerint.
Hit és hiszékenység között találd meg a különbséget és ez sokat fog segíteni neked is!

"Mintha ezt írná Isten egy láthatatlan óriásplakátra: jog- és követelésorientált okoskodók kíméljenek."

Ez a poszt hol tartalmazott jog követelést, esetleg okoskodást? Tényeket tartalmaz, melyekre választ vár. Természetesen elfogadható válasz nincs, mert csak értelmezgetésekkel, fikciókkal lehet helyre tenni, mint egy ficamot.

Pál egyébként írt levelében olyat is, ami nem ihletett!
Rovarölő 2016.02.04 19:22:39
A szentlélek által van ma mindenki ihletve, ezért szólnak nyelveket, ezért gyógyítanak és őrjöngenek az igaz istenük gyülekezetében a komoly emberek, akik egyben lazán ítélkeznek a gondolkodásra képes és kíváncsi emberek felett, akik nem hisznek vakon, mert a Biblia írja.
Sajnálom azokat, akiknek minden szent, mert azt olvasták az írásokban, mely írások erősen sántítanak!
Figyelem! A ma olvasható "teljes írások" NEM Istentől ihletettek!
Ennek rengeteg bizonyítéka van, csak legyetek bereaiak!
Az internet segít!

Aki abban hisz, hogy az Igaz Isten rébuszokban beszél, amit mindenkinek meg kell fejteni, az ne csodálkozzon azon, ha mindenki úgy érzi, vele van az Isten és őt lepte meg a szent lélek!
Na ezért van a millió vallási elképzelés, ami mind igaz a maga hite szerint, de a logika hiányzik a többségéből.
Miért kellene nekem, aki jóval nagyobb tudással rendelkezem,mint egy kétezer évvel ez előtt élő ember, aki értette a témát, morfondírozni azon, hogy mit is kellene érteni azon, amit már akkor is megértettek?
Isten vajon azt, amit Jézus világossá tett az akkoriaknak, megváltoztatta volna?
Van ennek valami bizonyítéka az írásokban?
Ki értelmezi igazán helyesen a szent írásokat?
Melyik szent lélek az igazi, mert mindenki rá hagyatkozik?
Az igazi miért égetné magát, hogy a nevében okos mindenki?

Nagyon sok évembe került, mire magam is be láttam, hogy az egész egy nagy átverés!
Az a helyzet, hogy a ma egybe szerkesztett Biblia sok manipuláció eredménye, ami emberek döntésein alapult! Milliók viszont meg akarják magyarázni a mechanizmust azok alapján, amit alap anyagként örököltek.
Legyen mindenkinek a hite szerint!
Pál egy hatalmas élményét meséli el, szuper hang és kép effektusokat ecsetel, amikor össze esett, beverte a fejét és később, amikor már magához tért, el meséli, miért tért meg.
Én ugyan ezt éltem meg, csak józanul! Bűnözőből lettem hívő, egyik napról a másikra! akkor bennem is hinni kell, mert szerintem is a szent lélek vezetett a keresztény ösvényre!
Én abban hiszek, hogy a st. lélek velem van, nem a Biblia értelmezőkkel!
Na, akkor ki a hitelesebb?
Rovarölő 2016.02.04 20:27:57
@Vértes László: " Min vitatkozol a Biblia értelmezőivel? Ők is ezt mondják, a többi meg elég mellékes, és amúgy sem dönthető el."

De biztosan spicces vagyok, ezért nem hiszek a Biblia értelmezésében!
Én vagy értem azt, hogy egy meg egy , az kettő, vagy el kell hinnem azt, hogy három, mert...!
Mi az, hogy valami, ami teljesen egyértelmű, azt magyarázni kell és nem dönthető el?
Mindenki el fogja dönteni, ki józanul, ki spiccesen, ki szentnek avatva magát.
Azért az nem gyanús, amikor az igent nemnek is lehet érteni, ha akarom?
Psssszzzzíííííí! Na fújtam egyet.
-avagy- Mit ne mondjunk soha olyanoknak, akiket megtévesztett egy kizsákmányoló, romboló csoport “Ha kitartottál volna az imádságban és a bibliatanulmányozásban, soha nem tévesztettek volna meg.” “Miért tartott ilyen sokáig, hogy kilépjél?” “Te vagy a legutolsó,…..
Rovarölő 2016.01.27 19:24:15
@leslie07: Tesó!
Régen találkoztunk. Mikor jársz felénk? Jó lenne már újra keverni az agyunk hullámait. :D
Rovarölő 2016.01.28 19:43:20
@leslie07: Te is csak mostanában léptél be.
Jelenleg nincs mihez. Nem szeretnék folyamatosan ismételgetni. A "barátom" szerepel, amivel pezsegteti a blogot és ugrik mindenki rá!
Én ezt már nem élvezem!
Az életem nem erről szól, hanem a családról, ami lassan egyesül. Egy még van, akit kint szeretnék már látni, de most merült a legjobban mélyre.
Az e-mail címed nincs meg, mert újra kellett telepítenem a gépet, de a telefonod, ha nem változott meg van.
Rovarölő 2016.01.28 20:21:22
@leslie07: Kevés az időm, de rád szánni fogok. Már hiányzik egy újabb jó dumcsi személyesen.
Nem akarok offolni, majd hívlak.
Létezik néhány olyan problémakör, amit sok Jehova Tanúja nem ért, hogy miért is kell a szervezeten belül megtárgyalni. Azt gondolják, hogy aligha létezik érintett személy, így amikor valaki mégis előhozza ezeket a kérdéseket, a "miért fontos ez?" kérdéssel hárítanak. Ez az egész, egy most aktuálissá…..
Tiszteletem! Sajnos nem ismerjük egymást, de mindig izgalommal, és mégis megdöbbenve olvasom a blogban megjelenő cikkeket. Azt érzem, hogy meg kell osztanom némi tapasztalatomat...
90'-es években lettem tanú. A férjem is és az anyja is Tanú volt. A gyermekeimet is ebben a szellemben neveltük, Ők nem lettek azok mivel a házasságunkban nem a szeretet volt, hanem a gyülekezetnek való megfelelés. Ezért többször indulatosak voltunk, ami már a vének bizottságát vonta be…..
Rovarölő 2015.12.28 20:40:28
Az a vallás szervezet, amelyik természetesen az egyetlen igazságot képviseli a világon, amit Isten támogat általuk ( ez a szekták jellemzője!) és tanulmányozásra szánt, kérdés - feleletes szájbarágós módon akarja megtanítani a tagokkal, hogy mit is jelent a szeretet, az a szekta hiteltelen!
Ez olyan, mint ha valakit meg kellene tanítani arra, mit jelent szerelmesnek lenni!
A jehova tanúi szekta tagjait mesterségesen mérgezik a vezetői és a lassú víz partot (agyat) mos!
A szeretet ki van ölve belőlük! A szeretetet szerintük ki kell érdemelni, mint az örök életet!
Aki nem úgy gondolja az "igazságot", mint ők, azokat nem is köszönthetik, nem is találkozhatnak velük, sőt a saját családjukat is meg kell tagadniuk, mert ez istenük akarata, akik igazából rozzant emberek, akik istennek tüntetik fel magukat, mint a vezető testületük.
Pál korinthusiaknak szánt levele (1. Kor. 13.) számukra semmit sem jelent a gyakorlatban!
Mit jelenthet számukra az, hogy, ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, nem vagytok különbek a "világiaktól"!
Jézus a betegeket gyógyítani jött, nem az egészségesekért. A jehovista szekta elméjükben betegeknek tart mindenkit, akik nem hisznek a hazugságaikban, tehát betegeknek, akikért Jézus jött!
A szándékosan igaz szeretetet kiölő vezetés pokolra fog jutni Isten szerint! Azok az emberek, akik képesek sok évtizedes barátságokat, jó kapcsolatokat gombnyomásra befejezni és megtagadni, azok soha nem voltak igaz keresztény, szerető emberek, csak irányított, szellemileg halott robotok.
Isten irgalmazzon nekik, a tudatlanságukra apellálva!
Rovarölő 2015.12.28 23:30:28
@Brigi40: A gyülekezetben bezzeg be is számolták volna a kicsid, mint létszámba vehető élőlény.
LA, 2015. november 18. BIZALMAS AZ ÖSSZES GYÜLEKEZETI SZOLGÁLATI BIZOTTSÁGNAK AUSZTRÁLIÁBAN Re: Hírnökök, akik könyvelési vagy jogi ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek Kedves testvérek! Bizalmasan abban kérjük a segítségeteket, hogy a helyi gyülekezetekben olyan…..
Rovarölő 2015.12.22 18:51:17
@Jónás_: Biztos lehetsz benne. Ezek ebben nagyon követik azt, hogy zsidónak zsidó, görögnek görög lesznek.
Tudom, hogy milyen, amikor magyarnak, próbáltak magyar lenni!
Rovarölő 2015.12.22 19:04:54
@Silence35: vajon mennyi adatot tárolhatnak a tesókról és meddig...meg "véleményeket"

Ezt a tesóknak köszönhetik, akik önként és dalolva írják alá a hírnökkártyájukat, amivel elfogadják az adataik tárolását.
Úgy kb. 15 évvel ezelőtt minden vének testületének be kellett szolgáltatni az irattárukban szereplő bizalmas adatokat a bételnek, de maradt elegendő adat bőven.
Még a bírói bizottsági tárgyalások jegyzeteit is meg kellett semmisíteni elvileg, de nekem is meg vannak és gondolom mindenkinek.
Vajon miért nem adják vissza az adataidat tartalmazó papírokat, ha távozol a csapatból? Tagadják, hogy vannak ilyenek és képtelenség rájuk bizonyítani, hogy hazudnak! Ma már nem mernek ezekkel vissza élni, mert elég a bajuk, de a számukra fontos embereket figyelik. Résen vannak, mint a cserkészek.
Rovarölő 2015.12.23 21:34:42
@Jónás_: Tesó!
A facén önként adsz meg magadról minden infót, mint a hírnök kártyádon.
A kettő között az a különbség, hogy a FB-on rosszindulatúak, törvénytelenül felhasználhatják az oldaladat és adataidat, de azok a romlott sátáni világ emberei, akiktől nem várhatunk el mást!
A szervezet viszont úgy használja fel az általad megadott adatokat, hogy azt személyesen írtad alá, mint ami csak az ő birtokukban marad, statisztikai szempontok miatt, névtelenül.
A gyülekezeti átjelentések régebben úgy működtek, hogy az érintettnek felolvasták az érkező levelet és lehetett rá reagálni, mód volt arra, hogy tiltakozzon ellene az, akit érintett egy hamis infó.
Nem volt újítás ebben a társulat részéről, de ennek ellenére ezt az elrendezést titkosították a gyülekezeti testületek, persze saját hatáskörükbe, amit aztán megszokásból meg is tartottak. Ez természetesen minden emberi jogot sért, meg is lehetne támadni, de attól tartok, hogy mivel ez nem történt meg írásban, ki tudnák védeni magukat.
Az alábbi újdonságok derültek ki napjainkban Seltersből: A Bétel dolgozók kb. egynegyede elhagyhatja a házat és meghívják őket az általános úttörő szolgálat felvételére. Aki ettől függetlenül inkább általános úttörő szeretne lenni: Tessék, csak bátran, jelentkezzen…..
Rovarölő 2015.12.20 19:36:15
@kingdom: "Ö csak szimplán lejáratja a saját szervezetet."

Honnan gondolod, hogy ez nem szándékos?
Bizony szándékos!
ÉBREDJETEK! :D
k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com (Ez az első a blogtulajdonos fiókja, de ritkán olvassa.) columba [kukac] freemail.hu partijonas [kukac] gmail.com Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy…..
Rovarölő 2014.08.30 20:37:03
@Johnny Joker: Én a harmadik mondata után felismertem! Te miért nem? Pedig ismered!
Ne mások jelzéseidre hagyatkozz, hanem magadra! Üdv.
Rovarölő 2015.12.17 19:10:49
@lvm: Szeva!

Szerencsés vagy, hogy tudsz érvelni egy tanúnak, mint "hitehagyott".
Fontos, hogy semmiképpen nem szabad nagy ütésekkel földre kényszeríteni, hanem ügyes kérdésekkel, sok apró öltéssel kell sarokba szorítani.
Aki saját maga veszi észre, hogy a tévedhetetlen vezetői hogyan változtatják meg rendszeresen a tanításaikat, az tuti, hogy hamar fogja a sátorfáját és lép tovább.
Sok sikert neked!
Angus Stewart, a parlamenti vizsgálóbizottság főtanácsosa elmarasztaló összegzést bocsátott ki vizsgálati eredményeiről, részletezve a gyermekmolesztálás helytelen kezelését az Őrtorony szervezetben 2015 nyara tanúja volt a gyermekmolesztálási ügyek intézményekben való…..
Rovarölő 2015.12.15 18:28:57
@Jónás_: "Tanúk kellenek és pont."

Szerintem ne ugorj és ne engedd lökni sem magad a hajóról, hanem maradj!
A Biblia a vér frakciók variálásáról sem beszélt, de a szülinap, névnap, drogok, családok szétszakítása hit nézetek miatt, stb. sem beszél. Ennek ellenére az istenük által vezetettek törvényeket formálnak mindenről
Ez a gondolkodás engedte meg pl. egy faluban az egyértelműen paráznaságban élő jt nőnek az életvitelét, mivel a faluban csupán EGY jt tanú élt, a másik meg tagadott! Igaz, hogy a falu minden lakója tudta a dolgot, nem volt két tanú! Ez volt öt évig, aztán az érintett magától ugrott!
Rovarölő 2015.12.16 16:25:45
@Alvirág: "Tanúk kellenek és pont". Ha mindezeket valaki tanúk előtt csinálja, akkor engem fognak megválasztani a következő pápának.

Erről van szó!

Mit szólsz ahhoz, hogy kiegészíteném az általad említetteket azzal, hogy két tesó házaspár párt cserélt egy kis közös huncutkodásra. Részese voltam a bírói ügyük tárgyalásában, de mivel ittasak voltak, nem előre tervezett este volt, legalább is nem így, maguk jelentették és "megbánták", maradhattak. Persze egy tisztség ugrott, de ennyivel vége lett. Persze sok izgalmas eset van az álszent szekta fátyla alatt, amiről ha tudnának a juhocskák, fejvesztve menekülnének onnan.
Egyébként válaszoltam neked privátban.
A gyülekezeti vének kinevezését körülveszi valami misztikum. Főleg azoknak, akik csak ismerkednek Jehova Tanúival. A társulat a vénekkel egyetemben szeretnék elhitetni a gyülekezet tagjaival, hogy a kinevezés Isten szelleme által, közvetlenül Jehovától származik. Vajon tényleg részt vesz Isten a…..
Rovarölő 2015.12.15 17:41:06
@Zalahusztra: "Attól még a mondatokat nagybetűvel kezdem, vesszőket használok,és a kommunista szót 2 m-mel írom ! Üzenet Rovarölőnek: AlázatX100 szor !!!"

Pajti!
Azt most nem is említeném hosszan, hogy a helyesírás neked sem az erősséged, de te is bekaptad a csalit, amit a rovargyilkos a csalóka nevével hozzám vezetett és nekem adtál tanácsot.
Már többen kevertek vele össze, mert valamiért hasonló nevet választott magának, amit magam részéről kicsit gusztustalannak tartok, mert az jut eszembe róla, amikor hamisított, kevés betű eltéréssel piacra dobott névvel, gyenge minőségű, olcsó termékekkel csapnak be másokat.
Szóval rossz címre írtál.