Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cvcb

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A morgás joga Ki a gondos szülő? 2012.06.24 11:35:00
Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiai államtitkár szerint az, aki külföldön taníttatja gyermekét. Nekem egy fiam van, de nagy gondot fordítottam a nevelésére, ezért is vállaltam a külföldi taníttatás terheit. (HVG portré, 2012/25.sz.) Milyen útmutatást ad tehát az…..
cvcb 2012.07.10 15:09:25
Mint az erintett szemely, ugy erzem, a morgas joga engem is megillet.

2005-ben erettsegiztem, Magyarorszagon - nem 'partfunkcik gyerekeivel' egyutt a castelli gimnaziumban. 2004-ben felvettek az Oxfordi Egyetemre, joghallgatonak (ez az eredeti Oxford, nem az Oxford Brookes, ahonnan az IBS szerzi a diplomakat). Azert mentem kulfoldre, hogy a protekcio, a kulonleges elony - vagy eppen hatrany - gyanuja se meruljon fel (tovabba pedig mert a magyar jogi szakkepzes egy korrupt, kozepkori rendszer, ugyvedbojtarostol stb. - de ez egy masik sztori...). Gondolom, termeszetesen, ha Magyarorszagon maradtam volna, akkor most az lenne a baj. Nem csodalkozom - ahol mindossze annyira telik intelligenciabol es jomodorbol, hogy akasztgatunk es turo rudit dugunk politikusok seggebe, ott edes mindegy, hogyan dontunk, jot csak nem tehetunk.

2009-ben az evem elen vegeztem Oxfordban, bar gondolom - ahogy Lena London megjegyezte - minden tehetseg nelkul vesznek fel embereket oda is, nincs am igazi felveteli (hu, ezen hogy csodalkoztam! javaslom kedves Lena London-nak, jojjon el egyszer felvetelizni hozzank, igazan elvezne a nem letezo felvetelit, ahova angol tudas nelkul vesznek fel embereket... mar ha tulelik a felvetelit), fel tucat dij nyertesekent. A kovetkezo evben ket posztgradualis diplomat szereztem, mindkettot kituntetessel, majd 2011-ben visszatertem Oxfordba a BCL posztgradualis kepzesre, melynek soran elnyertem a nemzetkozi kereskedelmi dijat. Nem azert irom mindezt, mert szeretek hencegni - eletemben igy meg nem kellett osszefoglalnom mindezt, szerencsere. Ha tehetnem, soha nem beszelnek errol. Nem tesz jobb, kulonbb emberre. De talan segit megcafolni azt a kepet, ami itt sokakban el, miszerint a jo anyagi hatterem miatt, penzert vettek volna fel - ennek pont az ellentete igaz, tobb neves osztondij (Fountain Court, tobbek kozott) nyertesekent ez nevetseges lenne, ha nem lenne ennyire igaztalan, serto es buta vad.

A szerzo szereti az Alkotmanyt es a sajtoszabadsagot idezni, de ez nem a sajtoszabadsag gyakorlasa - ez mindennemu szabadsag elvenek es szellemenek meggyalazasa. Lehet, hogy egy politikus kozszereplo, es ezert valamilyen furcsa logika szerint el kell viselnie, hogy nevtelen, gyava lelkek alpari es stilustalan nyelven sertegetik. Rendben van. En viszont *nem* vagyok kozszereplo. Megismetlem - en nem vagyok kozszereplo - nekem nem kell(ene) mindezt elviselnem. Nem kellene elviselnem azt, hogy amit elertem, azt ketsegbe vonjak olyanok, akik semmit sem tudnak rolam vagy az egyetemi idomrol. Nem kellene elviselnem azt, hogy ugy allitsanak be, mint akinek a kepzeset valaki nyugdijas anyukajatol elvett kosztpenzbol finansziroztak. Ha mar elfogyott a municio, es nem lehet egy politikust tamadni, akkor a csalad jon? Talan ezt nem kellene. Soha nem voltak illuzioim a magyar baloldal magasroptu etoszarol, de talan a csotany-szintre sullyedes meg maguknak is egy lejtmenet.

Csodalkoznak, miert nem akarok Magyarorszagra visszaterni? Talan azert, mert ezt a hangnemet es ezt a gyava, alnevek mogott bujkalo gyalazkodast kellene elviselnem. Ehhez nekem is rovid az eletem.

Remelem, sikerult nehany tevhitet megcafolnom, de nincsenek illuzioim - ebben a vitaban mar a demagogia es a gyalazkodas atvette a hatalmat a tenyektol es a jozan velemenytol. Igy nem varok semmit, plane nem azt, amit ilyenkor egy uriember tenne (gyengebbek kedveert: bocsanatot ker).