Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Volt Tanú

0 bejegyzést írt és 642 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Emberek rabszolgái vagy Isten szolgái?” A fenti cím egy cikksorozatot vezet be az 1998. március 15-i Őrtoronyban. Arra figyelmeztet, hogy “Veszélyes embereket követni”: Az erős, vezetőközpontú kapcsolat egészségtelen érzelmi és szellemi függőséghez…..
Volt Tanú 2015.01.25 08:58:41
A lényeg: Jehova Tanúi nem Krisztust követik, hanem emberek tanításaihoz ragaszkodnak körömszakadtáig. Ez az Őrtorony-cikk zseniálisan adja el ezt mint "Krisztus követését" (a második felét másolom be):

*** w11 5/15 26–27. o. Kövessük Krisztust, a tökéletes Vezetőt! ***

Működjünk együtt azokkal, akik Krisztust képviselik

Nem sokkal a halála előtt Jézus megemlített egy másik módot is, ahogyan követhetjük az ő vezetését. Ezt mondta: „aki befogad valakit, akit én küldök, engem is befogad” (Ján 13:20). Valójában Jézus úgy beszélt a felkent képviselőiről, mint ’testvéreiről’ (Máté 25:40). Miután Jézus feltámadt az egekbe, a ’testvérei’ lettek kijelölve a helyébe, hogy „Krisztust helyettesítve”, nagykövetekként kérjenek másokat, hogy engedjék magukat megbékéltetni Jehova Istennel (2Kor 5:18–20). Ha elismerjük Krisztus vezetését, akkor a ’testvéreinek’ is alá fogjuk vetni magunkat.

Fontos elgondolkodnunk azon, hogy mennyire fogadjuk meg a kiadványainkban található időszerű szentírási tanácsokat. Amikor a Bibliát tanulmányozzuk, és részt veszünk a gyülekezeti összejöveteleken, emlékeztetve vagyunk Krisztus útmutatásaira (2Pét 3:1, 2). Azáltal fejezhetjük ki, hogy szívből értékeljük ezt a szellemi eledelt, ha rendszeresen táplálkozunk belőle. Hogyan reagáljunk azokra a tanácsokra, melyek újra és újra elhangzanak? Isten Szava például azt a tanácsot adja a keresztényeknek, hogy „csak az Úrban” kössenek házasságot (1Kor 7:39). Már több mint egy évszázada jelennek meg ezzel kapcsolatban cikkek Az Őrtoronyban. Krisztus testvérei a szerető törődésüket mutatják ki a szellemi jólétünk iránt azáltal, hogy ezzel a témával és más ihletett tanácsokkal kapcsolatos cikkeket jelentetnek meg. Úgy is kimutathatjuk, hogy követjük a tökéletes Vezetőnket, Jézus Krisztust, ha odafigyelünk ezekre az emlékeztetőkre.

„Az igazságosak ösvénye ... olyan, mint a hajnal világossága, mely egyre világosabb lesz a teljes délig” – jelenti ki a Példabeszédek 4:18. Az, ahogy Jézus vezeti a gyülekezetet, dinamikus; pozitív változásokat hoz. Azáltal is kimutathatjuk, hogy együttműködünk Krisztus ’testvéreivel’, ha helyes szemléletmóddal fogadjuk azokat a szentírási igazságokkal kapcsolatos finomításokat, melyeket „a hű és értelmes rabszolga” jelentet meg (Máté 24:45).

Azzal is azt bizonyítjuk, hogy alávetjük magunkat Krisztus ’testvéreinek’, ha együttműködünk a kinevezett felvigyázókkal a gyülekezetben. Pál apostol ezt mondta: „Engedelmeskedjetek azoknak, akik vállalják köztetek a vezetést, és vessétek alá magatokat nekik, mert ők a ti lelketek felett őrködnek” (Héb 13:17). Például lehet, hogy egy vén kedvesen felhívja a figyelmünket arra, hogy mennyire fontos a rendszeres családi imádatra szánt este, vagy javaslatokat tesz a szántóföldi szolgálatunkkal kapcsolatban. Vagy egy utazófelvigyázó néhány hasznos szentírási tanácsot adhat a keresztény élet valamely területére vonatkozóan. Ha készségesen alkalmazzuk az ilyen tanácsokat, az azt mutatja, hogy követjük a Vezetőnket, Jézust.

Sajnálatos módon a világban nincs hatékony vezetés. De milyen felüdítő követni Krisztus szerető vezetését! Engedelmeskedjünk hát a Vezetőnknek, és működjünk együtt azokkal, akik napjainkban őt képviselik.
Sziasztok! Mióta rátaláltam erre az oldalra, gyakori olvasója vagyok, és a személyes történetek példáját követve gondoltam én is digitális tollat ragadok és lefirkantom a személyes tapasztalataimat Jehova Tanúival kapcsolatban ide a monitor üvegére. Nehezen szántam rá magam az…..
Jehova Tanúi prédikálnak New Yorkban szeptember 11. évfordulóján – de mi van az ázsiai és arab világ megtérőinek hiányával? Jehova Tanúinak egy kiemelkedő tanítása az az ünnepélyes hit, hogy Armageddon a küszöbön áll, amikor is az isteni erők lemészárolnak gyakorlatilag…..
Volt Tanú 2015.01.02 12:00:46
@sefatias: Úgy megnézném őket 200 év múlva...
..
Volt Tanú 2014.05.19 07:12:35
@Vicarius: De van olyan, hogy ideiglenesen halat kell neki adni, hogy képes legyen majd később halászni.

1Királyok 19:2-8

"Jezabel erre követet küldött Illéshez ezzel az üzenettel: „Úgy tegyenek az istenek, sőt még rosszabbul, ha holnap ilyenkor olyanná nem teszem a lelkedet, mint amilyen bármelyikük lelke!” Illést erre elfogta a félelem. Fölkelt tehát, útnak indult, hogy mentse a lelkét, és eljutott a Júdához tartozó Beér-Sebába. Ott aztán hátrahagyta a szolgáját, ő maga pedig bement a pusztába egynapi útra. Végül megérkezve leült egy rekettyebokor alá. Kérte, hogy hadd haljon meg a lelke, és így szólt: „Elég! Most tehát, ó, Jehova, vedd el az én lelkemet, mert nem vagyok jobb ősatyáimnál.” Aztán lefeküdt, és elaludt a rekettyebokor alatt. De íme, ekkor egy angyal megérintette, majd így szólt hozzá: „Kelj fel és egyél.” Amikor odanézett, íme, a fejénél egy kerek kenyér volt izzó köveken, meg egy korsó víz. Evett és ivott, aztán ismét lefeküdt. Később Jehova angyala másodszor is eljött, megérintette őt, és ezt mondta: „Kelj fel és egyél, mert túl nagy út vár rád.” Felkelt tehát, evett és ivott, majd annak a tápláléknak az erejével ment negyven nap és negyven éjjel egészen az igaz Isten hegyéig, a Hórebig."
Az egyetlen kérdés, amely abszolút megválaszolhatatlan azon Jehova Tanúi számára, akik tényleg értik a saját tanításaikat, ez: Tudsz nekem mutatni akár csak EGY újszövetségi szakaszt, amely azt mutatja be, hogyan kaphat bűnbocsánatot egy olyan személy, aki kívül van az új…..
Volt Tanú 2013.12.05 15:55:36
@egy rónin: Az úrvacsora mindig testvéri keresztény közösségben történik, nem otthon egyedül, pont ez a lényege.

Amúgy honnan derül az ki a Görög Iratokból, hogy vannak olyan keresztény hívők, akik nem tartoznak bele az új szövetségbe?
“Amikor törvényről beszélünk, szervezetről beszélünk. Szükségünk van arra, hogy minden erőnkkel kutassuk ezt a törvényt. Jehova nem adja meg egyéneknek, hogy értelmezni tudják a Bibliát. Szükségünk van egy vezetőre, mely a 'hű és értelmes rabszolga'. Nem helyes, ha kis…..
Volt Tanú 2013.11.30 16:54:56
@Rovarölő: Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán szabad-e valakinek is mélyen tanulmányoznia a Bibliát, ha a Vezető Testület tagjai sem teszik. Ray Franz tanúsága szerint a VT csupán szavaz azoknak az anyagoknak a jóváhagyásáról, amelyeket a Testületbe nem tartozó Őrtorony-írók vagy kik megcsócsálva eléjük tesznek (azaz gyakorlatilag a "háziszolgák" adnak enni a "hű és értelmes rabszolgának", de mindegy, kicsire nem adunk, még akkor sem, ha Jézus pont fordítva mondta), sokszor anélkül, hogy magát az anyagot ismernék, a bibliai háttérről nem is beszélve. Újabb idézet az 5. fejezetből:

"Jehova Tanúinak a legtöbbje úgy képzeli el a Vezető Testület üléseit, mint olyan férfiak találkozását, akik idejük jelentős részét Isten Szavának intenzív tanulmányozásával töltik. Azt gondolják, azért jönnek össze, hogy alázattal fontolóra vegyék, hogyan segíthetnének még jobban testvéreiknek a Szentírás megértésében, hogy jobbító és pozitív módon építsék őket a hitben és a szeretetben, azokban a tulajdonságokban, melyek az igazi keresztény cselekedetekre indítanak, és hogy mindezt olyan összejöveteleken teszik, ahol mindig a Bibliára hivatkoznak, mint egyedüli érvényes, végleges és legfelsőbb tekintélyre. Mióta minden Vezető Testületi ülés zárt, csak a tagjai szemtanúi annak, ami ezeken az üléseken történik.
[…] A Vezető Testület tagjai mindenki másnál jobban tudják azt is, hogy az előző bekezdésben leírt kép jelentősen eltér a valóságtól.
[…]
De ezek a testvérek egyáltalán nem voltak egyedül, mert maguk a megbeszélések világosan jelezték, hogy a Vezető Testület tagjainak a legtöbbje csak egy picivel tett többet annál, mint hogy elolvassa a megírt anyagot. A téma többnyire az író gondolataiban született meg, anélkül hogy tanácskozott volna a Vezető Testülettel, annak ellenére, hogy az Írások valamilyen „új” értelmezését képviselte. Az író sokszor összeállította minden érvét, és az anyagot a végső formájára alakította, anélkül hogy legalább még egy emberrel beszélt volna róla, és próbára tette volna gondolkodását. (Még Nathan Knorr elnöksége idején is főként ezt az eljárást követte a Társulat fő írója, Fred Franz. Csak akkor, amikor az anyag már teljesen elkészült, volt lehetősége bárki másnak - többnyire az elnöknek - arra, hogy megvizsgálja és megbeszélje a bemutatott elképzeléseket és magyarázatokat.) Az érvelés sokszor összetett és szövevényes volt, olyan, hogy felületes olvasással lehetetlen volt kielégítő mértékben megállapítani, mennyire helyénvaló, és mennyire nyugszik szilárd szentírási alapokon, vagy csak gondolattornáról van szó, ügyes zsonglőrködésről a szövegekkel, minek következtében a szövegek látszólag mást mondanak, mint amit valóságban jelentenek. Azok, akik az anyagot csak átolvasták, többnyire a szöveg elfogadására szavaztak; akik viszont át is tanulmányozták és átvizsgálták, nagyobb eséllyel tettek fel komoly kérdéseket.
[…]
A valódi bibliai megbeszélések hiányának a másik oka meggyőződésem szerint nyilvánvalóan az előzőből ered. És ez az, hogy a Vezető Testület tagjainak többsége nem volt igazából jártas a Szentírásban, hiszen az ő „elfoglaltságuk” egyáltalán nem volt új keletű. Jómagam is 1965 előtt olyan helyzetben voltam, hogy csak nagyon kevés időt találtam a valódi komoly tanulmányozásra. De úgy gondolom, hogy az ügynek mélyebb gyökerei vannak. Úgy gondolom, az a hit volt túlsúlyban, hogy az ilyen tanulmányozás és kutatás valójában nem is olyan fontosak, és a szervezet irányelvei és tanai – melyek több évtized alatt fejlődtek ki – önmagukban is megbízható iránymutatók. Ezért bármilyen, a Vezető Testületben megtett javaslat, amíg megnyugtató összhangban volt a hagyományos irányelvekkel és tanításokkal, rendben kellett, hogy legyen."

És létrejött a Katolikus Őrtorony Egyház, alapja a szent hagyomány (és néha a Szentírás).
Volt Tanú 2013.11.30 18:20:07
@Rovarölő: "Arra lennék kíváncsi, hogy az állandóan módosításra szoruló tanítások mikor, kinek az agyában fogannak meg?"

Jaja, ki vállalja be elsőként, hogy hitehagyott lesz? És miért nem közösítik ki, ha egyszer kimerítette a hitehagyás tényállását? Vagy vannak, akikre mindez nem vonatkozik, és szabadon járhat az agyuk? Mi alapján? És ha leszavazzák, akkor már nem hisz abban, amire rájött? Hogy van ez???
Volt Tanú 2013.11.30 21:16:36
@Rovarölő: Egy főre kéne redukálni a Vezető Testületet, és minden gond megoldódna.
Egy korábbi Bétel-szolga által kiadott felvétel Rutherfordról, amint Beth Sarim kertjében ugrabugrál A brooklyni Bétel egy korábbi dolgozója kiszivárogtatott egy zavarbaejtő videót, amelyen az Őrtorony egykori elnöke, Joseph Rutherford San Diego-i rezidenciájának, a Beth Sarimnak a…..
Én már 1-2 éve tudok erről, de egyrészt én sem akartam elhinni, hogy van ilyen, a faterom sem és azok az aktív vének sem, akiket megkérdeztem erről. Sok-sok mozaikdarabkából azonban összeállt a kép... a valóság mindig sokkal durvább, mint a képzeletünk. Köszönjük a…..
Volt Tanú 2013.11.05 17:06:27
@karalabe4: Ennek semmi köze a Tanú léthez, sokkal inkább az ártatlanság vélelmének elvéhez. És ahhoz, hogy ha van bizonyíték, akkor fel lehet lépni a jelenség ellen, de a nincs, akkor csak szörnyülködni meg utálkozni lehet, hogy ezek már megint mit csinálnak, ami nem visz sehová.
Úgy tűnik, az újonnan kiadott, revideált Új Világ Fordítás máris egy “limitált kiadás” Csupán néhány nap telt még el azóta, hogy a revideált Új Világ Fordítás megjelenését a 129. éves közgyűlésen bejelentették. Azonban úgy tűnik, hogy a revideált Biblia (vagy…..
15 Jézus a következőket mondta a jelenlegi világrendszer befejezéséről szóló, részletes próféciájában: „semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.” (Olvassátok fel: Máté 24:33–35.) Úgy gondoljuk, hogy Jézus az „ez a…..
Volt Tanú 2013.10.24 19:34:39
Az honnan derül ki, hogy "Jézus az „ez a nemzedék” kifejezésen két, felkent keresztényekből álló csoportot értett"?

Vagy csak "úgy gondoljuk"?

És miért pont keresztényekről van szó, amikor Máté evangéliumában Jézus az őt elutasító, gonosz kortársaira, különösen a vallási vezetőkre használta a "nemzedék" szót:

11:16
Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonló a piactereken ülő kisgyermekekhez, akik odakiáltják játszópajtásaiknak: ...

12:39, 41, 42, 45
Ő ezt felelte nekik: „A gonosz és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar, de nem adatik annak más jel, csak Jónás próféta jele.

Ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel, és elítélik azt; mert ők megbánást tanúsítottak arra, amit Jónás prédikált, de íme, nagyobb van itt Jónásnál. Dél királynője feltámad az ítéletkor ezzel a nemzedékkel, és elítéli azt; mert ő eljött a föld végső határairól, hogy hallja Salamon bölcsességét, de íme, nagyobb van itt Salamonnál.

Akkor elmegy, és maga mellé vesz hét másik szellemet, magánál gonoszabbakat, és bemenve, ott laknak; és annak az embernek az utolsó állapota rosszabbá lesz az elsőnél. Így lesz ezzel a gonosz nemzedékkel is.

16:4
A gonosz és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar, de nem adatik annak más jel, csak Jónás jele.

23:35-36
hogy rátok szálljon minden igazságos vér, amelyet kiontottak a földön, az igazságos Ábel vérétől Zakariásnak, a Barakiás fiának véréig, akit a szentély és az oltár között gyilkoltatok meg. 36 Bizony mondom nektek, mindezek eljönnek erre a nemzedékre.
Az egyik új videó a jw.org-on keresztelkedés közben ábrázol egy fiatal fiút  Kisegítőszolgai szolgálatom alatt (mielőtt kineveztek volna vénné) arra kértek fel, hogy egy tizenéves korának vége felé járó fiúval tanulmányozzak. A szülei Tanúk voltak, de bizonyos okok…..
Volt Tanú 2013.10.22 19:00:13
@orvosirnok: Ez a Haraszti Zoli? Ekkora érzéketlen tapló lett? 25 éve még olyan jó fej volt...

Ezek szerint a vének nem olvasnak társulati irodalmat és a könyvüket sem: "Ha valakinek komoly mentális vagy érzelmi betegsége van, lehet, hogy szakorvosi segítségre van szüksége (w 89/4 24-25. o.)." (Terelgessétek-könyv 54. oldal).
Volt Tanú 2013.10.22 19:39:31
@Rovarölő: Őt nem ismerem.
Nem csak egy presztízsberuházás van az Őrtorony Zrt. portfóliójában.  Ott, ahol a legértékesebb ingatlanvagyon található, az Egyesült Államokban, egymás után végzik az értéknövelő beruházásokat és a vagyongyarapítást. Stanley Színház New Jersey itt a…..
David Splane azt mondta a JT szülőknek Svédországban, hogy nem lenne bölcs dolog, ha hagynák, hogy gyermekeik maguk döntsék el, meg akarnak-e keresztelkedni David Splane, Jehova Tanúi Vezető Testületének tagja, nemrég fejezte be zónalátogatását a skandináv fiókhivatalban. A…..
Geoffrey Jackson, a Vezető Testület tagja az idei közgyűlésen egy új ÚVF Biblia közreadását jelentette be A New Jersey államban levő Stanley Színházban tegnap megtartották az Őrtorony várva várt 129. éves közgyűlését. Váratlan lépés részükről, hogy az eseményt élőben…..
Volt Tanú 2013.10.07 23:08:02
Látható változások történnek Brooklynban, amint az Őrtorony elhagyja a várost Július közepén kiderült, hogy az Őrtorony eladta hat kulcsfontosságú brooklyni létesítményét, a vártnál magasabb, 375 millió dollár értékben. A brooklyni lakosok már kezdik látni ennek…..
Volt Tanú 2013.09.24 06:34:57
@Johnny Joker: Az a helyzet, hogy nekem a paint away (elkozmetikáz, elken, elmaszatol) sem jobb, mint az eltussol. Nem értem, mi a baj azzal, ha valaki eltünteti a nyomát egy olyan épületről, amelyet eladott, mint ahogyan azt sem, hogy mi a mondanivalója ennek a cikknek. Szerintem ez kifejezetten pozitív és figyelmes dolog a részükről, és profin kivitelezték. És nem, nem az Őrtorony szekerét tolom.
Volt Tanú 2013.09.24 11:26:04
@névtelenül: Kérdés, tényleg megtehetnék-e, és mi az "utolsó pillanat" ugyanis nem tudjuk, mi van az adásvételi szerződésben, és milyen ütemterv szerint készítik fel az épületeket az átadásra. Nekem ez erőltetett és izzadságszagú. Nem vagyok meggyőzve róla, hogy ennek bármi jelentősége lenne, és épp elég dolog van, amibe jogosan bele lehet kötni. Pl. már önmagában abba, hogy mi a túrónak kell ekkora bazinagy iroda- és gyárépület-komplexum, készpénz- és eszközvagyon az "igaz keresztényeknek", hol volt ilyen az első században, és hol ír arról a Biblia, hogy lennie kell.
Volt Tanú 2013.09.26 16:26:07
@Niro: Az mondjuk tényleg érdekes, hogy kit zavarna az olvasd naponta a Bibliát felirat.
Mi a Vezető Testület legújabb világossága?   Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓..
Volt Tanú 2013.09.09 10:33:28
@Cogito.: Haladni kell az égi szekérrel, mert lemaradunk, aztán nézhetünk ki a fejünkből :-)
Volt Tanú 2013.09.09 11:03:38
@Cogito.: Egyébként ez a módosítás volt az előfeltétele a "nemzedék" 2010-es módosított értelmezésének ("azok a felkentek, akiknek az élete átfedésben van azokkal a felkentekkel, akik látták a jel kezdetét"). Most ezzel pár évtizedig elvannak.
Volt Tanú 2013.09.26 10:48:52
@kontemplatív: A Biblia szerint minden ember bűnös, és büntetést érdemel. Isten senkinek sem tartozik azzal, hogy üdvözíti, ez az ő kegyelmi ajándéka (ÚVF: ki nem érdemelt kedvessége) a Jézus Krisztus áldozatába vetett hite alapján. Úgyhogy senkinek sincs oka panaszra, ha elkárhozik, mert azt kapja, amit megérdemel, és Isten nem vonható felelősségre azért, mert úgy döntött, hogy bizonyos embereknek megkegyelmez, és nem az érdemei szerint bánik vele.
AMBER SCORAH Búcsú a Tanúktól Egy hírnök a totalitárius Kínában talált rá a gondolat szabadságára A vének megkértek, hogy találkozzam velük a Nanjing Roadon levő Starbucksnál, Shanghai központjában. A nap fényesen sütött azon a napon; a változatosság kedvéért a…..
Jehova Tanúi jól ismertek arról, hogy kíméletlenül bánnak azokkal, akik úgy döntöttek, hogy elhagyják a szervezetüket, de sokak szerint ezzel az előadással most túl messzire mentek. Jehova Tanúi - Támadások kereszttüzében Jehova Tanúi Silkeborgban és Herlufmagléban…..
Szervusztok! Nem kell bemutatkoznom mert szerintem itt sokaknak ismerős a nick nevem. 2013. július 11-e óta sok minden történt velem.Sok névtelen levelet kapok vélhetően halasi Jehova Tanúitól hogy mennyire ész nélküli lény vagyok hogy a jót otthagytam és a rosszat választottam.De…..
Volt Tanú 2013.09.11 21:28:49
@Draven87: Isten biztosan :-)