Regisztráció Blogot indítok
Adatok
micu13

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hűséges és hűtlen olvasóim, a szó mindkét vagy még több értelmében! Váratlan sikerem után valahogy kíváncsi lettem rá, hogy ki mindenki olvassa a blogot, és főleg miért. Úgyhogy egy kis közvélemény-kutatás következik, de kifejthetitek kommentben is, hogy miért kíséritek…..
micu13 2012.09.24 15:18:20
@Lars.Lares: Egyetértek Veled, csak egy kicsit egészíteném ki..az összes párbeszéd nem csak a női hozzászólások, a témák, az arra adott válaszok mind, mind, érdekesek és egyben tanulságosak. Én sokáig csak olvasó voltam, mert érdekel a téma mindkét oldalról, mint csaló és megcsalt is.:-P Ahány ember , szituáció annyi vélemény, annyi megítélés és ezt kimondottan jó olvasni..:)
Sejthető-e valakiről, hogy félrelép, főleg, ha ezt rendszeresen, mondhatni, életmódszerűen teszi? Persze léteznek olyan emberek, akik még csak nem is titkolják senki elől kifejezetten, hogy a hűség nem az ő asztaluk, de a legtöbb azért ennél diszkrétebb. Sőt, nyilván nem…..
micu13 2012.09.24 14:34:04
@Szemekbe zárt titkok: Igazán mélyen nem voltatok barátnők. Nem tárgyaltátok ki az életeteket, nem osztottátok meg a jó és a rossz élményeket egymással ezért nem tudtál róla. Amikor én először félreléptem a barátnőm másnap a fejemre olvasta, hogy szerinte mit tettem. Tagadtam egy darabig, de egy idő után elismertem. Idővel összeismertettem őket, de csodálkozásomra már régen ismerték egymást a középiskolából.:) Azóta is észre veszi ha egy randiról , taliról jövök, vagy éppen oda készülök. A családomban senki nem veszi észre, vagy ha igen nem ad hangot neki senki, de igyekszem olyan "természetesen " viselkedni , mint máskor. Persze ez nem egyszerű, mert a jókedvet, kielégültséget, felfokozott hangulatot álcázni kell, vagy valami legenda kell, hogy mitől van. Hát eddig még sikerült álcáznom..:-P Remélem a szerencsém legalább ebben nem hagy cserben ezután sem.:)
Ezt a posztot jó pár hónappal ezelőtt írtam, a dívány blogpályázatára. Szerettem volna elindítani egy 35+ nőkkel foglalkozó, újító jellegű rovatot, de a pályázatomra még csak visszajelzés sem érkezett. Nem kifejezetten hűtlenség a cikk témája, de mivel ez is sokakat…..
micu13 2012.08.31 10:13:04
@DarkAngel71: Teljesen egyetértek az egésszel amit írtál. Igen aki gyermeket vállal az tudja azt, ha többet nem is az elején legalább is, hogy az egy életre szól és nem lehet félrerakni, mert meguntad. Kell a szabadság, de mindkettőnek...az anyának is,hogy feltöltődjön és a gyereknek is, hogy más közegben, mással is legyen már kicsi korában. Én nem voltam gyesen a munkám miatt a gyerekeim 1 évesen bölcsibe jártak, de vallom, hogy csak hasznukra vált, sőt amikor nagyobbak lettek és az iskolában szünet volt, a nagymama vigyázott, felügyelt rájuk, már egy idő után unták az otthonlétet még úgy is, hogy körülöttük forgott a világ.Hiányzott a hasonló korú gyermekek társasága. Igaz,hogy én is olyan anya vagyok, hogy hagyom őket élni, de ha szükség van rám ott vagyok és segítek, sőt néha azért kéretlenül is megjegyzem, hogy ez jó vagy nem. Az már más kérdés, hogy a tanáccsal mit kezd a gyermekem. Akinek meg nincs gyereke az had legyen az ő magánügye és nem kell ítéletet mondani róla. Engem a nagyanyám nevelt 2 éves koromtól, csak hétvégén láttam a szüleimet, sokszor akkor sem, mert az anyám alkalmatlan az anyaságra, de becsületére legyen mondva ezt ő maga is elismerte, ismeri. Az unokái ma már felnőtt emberek, de minimális az az idő- max 1 nap összesen- az életükből amit vele töltöttek, mert nem tudott mit kezdeni velük. De az ilyen beállítottságú emberek jobb ha nem is vállalnak gyereket, mert nem mindenkinek van olyan csodás nagyanyja aki az anyai szeretetet pótolja és akkor csak a gyerek szenved élete végéig.
micu13 2012.09.01 16:30:49
@mivammáhe: Hát normális ember nem baromoz le senkit! A gyerekeimet nem azért szeretem,mert rászorulnak, hanem mert vannak és ösztönösen ezt az érzelmet váltják ki belőlem, úgyan úgy, mint azt,hogy védem, óvom őket,vigyázok rájuk. Te mint majdnem 3 gyerekes apa mit vállalsz, miről mondasz le azzal, hogy 3 gyereked legyen. Sokmindenről nem, de anya igen. Neki kell teljesen átalakítani az életét a gyerekei miatt. Segítesz neki benne, hogy könnyebben menjenek a dolgok,boldog kiegyensúlyozott anyuka legyen. Kíváncsi lennék!!!!!! Én feláldoztam a munkám, karrierem, a jövőm a beteg férjem miatt és nem köszöni meg senki, de nem is azért tettem, hanem , mert szeretem és tudtam , hogy másképp nem oldható meg a problémánk, vagyis megoldható csak az nem járható út számomra. Még jó, hogy nem lebecsülöd a nőket, hanem fel, de a társadalom azért is beteg, mert az ilyen mentálisan beteg emberek egyre többen vanak benne mint Te.:-P
Él és virul az az elképzelés, hogy az ember (értsd: férfi) fiatalabbra és esetleg karcsúbbra "cseréli" már nem annyira fiatal és karcsú feleségét. Elsősorban az ötvenes pasikat szokták ezzel meggyanúsítani, ha már hűtlen, ha már szeretőt tart, akkor az biztos minimum egy…..
micu13 2012.08.23 12:48:12
@skarlát betű: Amíg nem próbáltam csak negatív véleményem volt a nálam 10-15 évvel idősebb pasikról.Persze nem tapasztalaton, hanem hallomáson alapuló. Az első "kísérlet" olyan jóra sikerült, hogy azóta is tart , pedig ennek már több éve. Soha nem volt fiatalabb pasival semmilyen kapcsolatom csak a saját korosztályombelivel. A kisérlet óta csak és kizárólag az idősebb pasik vonzanak. A fiatalabbakkal úgy vagyok, mint LostinLove, nem tudok mit kezdeni. És én is abba a csoportba tartozom aki ,ha belemegyek egy külső kapcsolatba csak olyannal ,aki iránt valamilyen vonzódást érzek, tudok vele beszélgetni, van közös érdeklődési körünk. Én nem kell szebbnek, sármosabbnak lennie mint az otthoni.
micu13 2012.08.26 17:04:13
@Szemekbe zárt titkok: Ha teljesen hülyék akkor nincs róla fogalmuk, de inkább nem akarnak tudni róla effektus. Struccpolitika, megalkuvás, mindegy minek is nevezzük, annak is oka van amiért azt teszik. Valószínű, hogy jól érzik magukat a bőrükben attól, hogy a megfelelő színű sötétítő függönyt vegyék, valószínű hatalmas élvezetet okoz nekik és szeretetet is attól kapnak. Tegyék,....de attól mi még vágyunk a szeretetre, gyengédségre, emberi érzésekre, mert sokan azért hűtlenek. Továbbá , mert képtelenek új életet kezdeni ezért, azért, amazért, vagy éppen nem is akarnak szintén valami oknál fogva. Nem lehet pár mondatból ítéletet mondani valakinek az életéről. Végigolvasva a kommenteket csak a vérnyomásom nőtt, két ilyen idiótát olvasva. Skarlát betű jó sok türelmed volt...én már elhajtottam volna őket melegebbre. éghajlatra.
A fantázia rejtélyes dolog, bár némiképp irányítható, azért mégsem teljes mértékben. Vagyis elkalandozhat az agyunk olyan területekre, amelyek felé tudatosan tán nem is akarnánk menni. Kiderülhet, hogy ez a kalandozás fájdalmas, de az is elképzelhető, hogy izgalmasnak…..
micu13 2012.08.07 19:28:09
@skarlát betű: Ezzel most nagyon egyetértek..:) Végre egy olyan oldal ahol nem megbélyegzik, elítélik az embert, hanem elmondhatja a saját jó,rossz tapasztalatát, akár élményét, keserűségét. A többiek, meg ha akarnak éppen segíthetnek, megérthetnek, avagy ítéletet is mondhatnak. A posztok, meg nagyon jók arra, hogy adott témáról mindenki a maga tapasztalata, vagy nézete alapján elmodhatja a véleményét. A véleménynyilvánítás során is látszik, hogy sokan csak éppen egy ember véleményéhez fűznek megjegyzést, kérdést. Azt gondolom most már átolvasva talán az összes postot ...egy nagyon jó ütős, véleményét nem titkoló,azt vállaló csapat van itt. Köszönet érte a Főnök Asszonynak ...SB-nek...:)
micu13 2012.08.12 11:40:16
@est ragon: Ez tényleg durva, mert akit a körülményei "kényszerítenek "- megjegyzem van más lehetőség is, pl. szex, érzelem mentes élet- annak csak 2 lehetősége van és sok sok álmatlan éjszaka szüleménye az a döntés, hogy félrekacsintasz,vagy nem.Lehet nehezebb meghozni,mint aki csak úgy ilyen-olyan indokkal teszi ezt. Egy dolog biztos nézetem szerint...talán a társadalom ezzel a fajta hűtlenséggel szemben toleránsabb,elnézőbb. De itt is meg van az, hogy nem vállalod fel, nem ébredhetsz mellette, stb.mint a másiknál. Nem jó ez így sem ,úgy sem. Ezekben az estekben a hűtlenség egyértelműen hiányt pótol.A baj az, hogy lehet a "hiánypótló" nagyon jó és tökéletes a párod akkor is megmarad és hozzá jössz haza. Ha meg nem akkor elhagyod és ez a 3.alternatíva, amit 100:1 arányban talán így van. Mert a 3. meoldás is egy megoldás, de számomra pl. elképzelhetetlen és nem csak a külső, hanem az eset összes körlülményeit,következményeit tekintve...Úgy,hogy nincs jó döntés sajnos csak ilyen-olyan lehetőség van, amivel élsz vagy nem élsz. Rajtad áll...
Sokszor írtam már a házasságról, a monogámiáról, sokszor vitatkoztunk róla, de még nem készítettem közvélemény-kutatást arról, hogy a hűtlenek hogyan állnak a házasság intézményéhez általában és mit gondolnak a saját kapcsolatukról. Leegyszerűsítve: vajon igaz-e,…..
micu13 2012.08.11 10:04:48
@skarlát betű: neoteny: Azért, mert olyan mélyenszántó eszmefuttatást, filozófálgatást tartottatok ketten a családon belüli erőszakról, hogy ebből jobb kimaradni. A párbeszédből és az erőszakból is. Igazán annyira nem vég ide az a része, hogy ki, miért követi el, mármint férfi vagy nő. Lényegtelen, de a statisztikák szerint és ez rendőri a legtöbbet elszenvedő áldozat a nő és a gyerek, továbbá csak egy részében van jelen a hűtlenség. Minden többi más motiváló tényező fellelhető. De hagyjuk is mert mindenki amit csinál azt propagálja és ez így a jó,mert abban a témakörben van otthon, annak járt utána irgalmatlan mélyen és azt tudja mások előtt hitelesen képviselni. Egyébként meg a poszt címe, témája sem a családon belüli erőszak.:-) Neoteny ! Hol van ez a másik blog, hogy ne kelljen keresgetnem, mert megyek és belebeszélek majd ott..:-) A zárt csoportbeli észosztásról annyit, hogy ott könnyebben , gyorsabban követhetők a hozzászólások és gyorsabban lehet rá reagálni, sőt a chat miatt prviát is meg lehet beszélni valakivel valamit, amit nem kívánsz a nagy plénummal megosztani és nem kell hozzá email.:-)
Elméláztunk már azon, hogy mit tegyen a férfi a nője vagy neje hűségéért, meg mit tegyen a nő a férje vagy embere gáncstalanságáért, de ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy csak olyan polgártársak léteznek, akik az örök hűségről álmodnak. Biztos meglep jónéhány…..
micu13 2012.08.05 18:45:19
@est ragon: Itt a pirítás...:-))) Már csak egy dolgom van, hogy a női megérzésemet konkrétan felderítsem. Vagyis, hogy érthető legyek egy másik oldalon is folyik egy ilyen "nagy plénum" előtti évődés. Azt tudom, hogy eat ragon, Te vagy az , de a csajszira csak megérzéseim vannak. Kis idő és kinyomozom miről is szól a történet, hogy tisztán lássak. Mert ha az ellenkezője lesz, akkor két csajt szédítesz ..:))) fene a jó dolgodat egyszerre. Ez nem a viszony.hu oldal..:P. Ha meg egy és ugyanaz a hölgy is ...hurrá, végre!! Csak drukkolni tudok. :))))
micu13 2012.08.05 21:15:52
@est ragon: Látom a gyógyulás útjára léptél és vissza térőben a régi Éned.:))) Örülök, neki és annak is, hogy ehhez az is kellett, hogy néhányan "szánalomból felkaroljanak"..:) Sokkal jobb a mostani komenteket olvasni, mert az jön le belőle, hogy jól érzed magad itt..:))))@OakTree: Semmilyen formában nem vagyok féltékeny senkire, ezzel az érzéssel csak egyszer találkoztam, de akkor is az egészséges méretek között maradt. Pasit sem keresek, mert van akivel tökéletesen érzem magam. Jómagam pedig egy olyan közegben dolgozom, ahol a kollégák 90%-a ffi, így a sok sok év alatt sikerült aránylag jól kiismernem a férfiak lelki világát és nem szédülök, mert nincs miért.:))) Jó éjt, szép álmokat !
micu13 2012.08.06 13:22:43
@est ragon:" a szánalomból felkarolás" alatt én azt értettem, hogy a ffiúi hiúságod nem hagyja, hogy szánakozzanak rajtad és teszel ellene. Sikeres volt. A többire, meg szerény véleményem, hogy milyen az élet...produkál egy nagyon nagyon kellemetlen szituációt, melyet meg kell oldani. Esküszöm eszedbe sem jutott, hogy ennek megoldása milyen mellékhatásokat vált ki a feleségeddel való kapcsolatodban. A negatív élmény a másikban pozitív ereményt hozott, vagy legalább is abba az irányba mozdította el az állóvizet. Itt igaz a mondás: ....' Minden rosszban van valami jó is...' Örülök, mert ez egy nagyon súlyos teher aminek egy részét most leraktad és még jobban érzed magad. Saját tapasztalat, hogy milyen aprólékos , sziszifuszi meló ez, de megéri ha mindketten ezt akarjátok.Ezzel a 'gyógyulás " útjára léptél és lassan, újra "majdnem' a régi leszel.Így tovább..:)))
Tudom, néhányan majd megint jól kigúnyoljátok az én ez meg ez vagyok-fajta listámat, de nem zavar, csak tessék. Viszont ilyen felmérést még nem készítettem, épp itt az ideje. A kérdés, hogy milyen kategóriába sorolnád magad a félrelépések szempontjából. Érdekelne a…..
micu13 2012.07.31 00:10:36
@est ragon: Ugyan , hogyan maradhat meg a hűség , ha a hűtlenség átmenetileg győz??? Magyarázd ezt meg egy gyenge felfogásunak, mert ez hatalmas ellentmodás. Vagy az egyik , vagy a másik van. Kettő együtt nem működik,mert ez hazugság, vagy önáltatás. Nem lehetek hűséges ha szeretőm van. Tessék nekem megmondani, hogyan lehet ezt csinálni, mert ha lehet akkor senki sem hűtlen. :)
micu13 2012.08.03 21:02:18
@est ragon: Most már ismerve a történetemet, a másik posztról, még mindig a hűtlenek táborát szaporítom? A gyakorlatba igen, de sztem minden másban sőt igazán ebben sem. Mert az a fránya hűségeskü semmit nem ér ha azt a rajtad kívül álló körülmények, valamint a másik hozzáállása és a saját elfolytott igényeid, sok sok vívódás, mérlegelés után felülírnak.:) sajnálom ha 34 évesen 0-ra írnak és 40 évesen csalni kezdek ezek után és az elején hatalmas lelkiismeret furdalással, ami hála ennek -annak elmúlt. Most jobban érzem magam mint kb. 10 éve..:)
micu13 2012.08.04 16:38:06
@est ragon: Ne is irigyelje senki mert nem egy rózsás történet, Amiért mégis irigylésre méltó az az, hogy tudtam találni egy csodálatos embert aki mindenben partner. Igyazad van másnak ez békeidőben sem jön össze...de el lehet ezen gondolkodni is, hogy miért....
1./ nem is keresed, pedig az orrod előtt van évek óta..
2./ mikor keresni kezdtem más szemmel néztem a pasikat, 3./ amikor láttam,hogy van fogadókészség akkor elkezdtem válogatni, de csak magamban,
4./ és mert tényleg itt hagytak az oroszok, de ebben nagyon ragaszkodom a hagyományos értékekhez, vagyis én nem szólítok le senkit, kérjen meg , szólítson meg akárhogy, de hozza tudomásomra, hogy akar valamit, 5./ nem kellett válogatnom, sem elhajtanom, mert megtette helyettem a hátam mögött a mostani szeretőm, aki akkor még csak a kollégám volt, 6./ mire erre rájöttem addigra bevallotta, de csak úgy odavetve egy beszélgetés közepén, hogy mennyire nem látok, pedig új a szemüvegem..7./ és ha valaki kiakadt akkor én nagyon, mert rá nem gondoltam, nem tartoztam abba a körbe nők terén aki neki bejön, bejött..8./ ez az az álarc amit azért vett fel sok éven keresztül, hogy ne, hogy elüldözzön maga mellől.. És az nagyon érdekes, hogy nem keresek most sem senkit, de vannak időszakok az életemben amikor olyan vagyok mint a légypapír, csak nem a legyeket, hanem a pasikat vonzom. Nem tudok , nem találok rá magyarázatot, de a barátnőm szerint ez akkor van amikor, kiegyensúlyozott, kielégült, boldog vagyok és ez sugárzik rólam. Pedig csak egy átlagos , középkorú, szőke nő vagyok, aki könnyen teremt kapcsolatot és van beszélőkéje.:-P
Vágyunk valamire. Lehet, hogy először csak személytelenül. Pezseg a vérünk, itt a tavasz. Kísértésbe esünk. Találunk valakit. Fantáziálunk vele. Lehet, hogy az otthoni szex közben. Vagy épp önkielégítéskor. Flörtölünk. Levelezgetünk, telefonálgatunk. Kétértelműek vagyunk,…..
micu13 2012.07.27 20:03:22
@hibiszkusz50: Akkor megcsalásnak számít ha elképzelem, hogy mit tenne velem, vagy még jobb... tudom, hogy együtt van a feleségével és szeretném ha velem is ezt tenné.Főleg akkor, ha a megkívánásra egyértelmúen utal a beszélgetés során. Esetleg szóban kilátásba helyez egy később létrejövő szeretkezést. Hár nem tudom...igaz ez a csaló fejében már eldölt, csak a válaszok döntik el a továbbiakat.:)
A hűtlenség ábécéje Szex=??? 2012.07.19 07:19:00
Az egyik leggyakrabban használt fogalom a hűtlenség témakörében maga a szex. De ha jól belegondolunk, lehet, hogy sejtelmünk sincs, mit értenek a többiek szexualitáson, szexuális kapcsolaton, vagy szeretkezésen. Talán még saját magunkról se tudjuk pontosan, mit értünk alatta,…..
micu13 2012.07.30 21:26:32
@TARTYOM: Ez az erőszakos nemi közösülés alapfeltétele a b, deüntető törvénykönyv szerint. de a szexhez nem sok köze van,legalább is az áldozat részéről.
Nemrégiben feltettünk egy hasonló kérdést a férfiakra vonatkoztatva, most eljött a nők ideje. Mit tehet egy nő annak érdekében, hogy a partnere, pasija, férje ne vágyjon más ágyába, vagy, ha vágyik is, mert ugyan melyik pasinak ne lennének vágyai, legalább ne lépjen a tettek…..
micu13 2012.07.15 11:05:19
@_Wasp_: Tudom nem ez a poszt témája, de ha a felsoroltak oda- vissza csak ennyire műkdnek akkor az a kapcsolat, házasság majdnem tökéletes. Csak azért majdnem, mert az sztem nem létezik.
Ma új posztíró mutatkozik be, mégpedig est ragon, aki nem olyan rég fedezte fel magának a blogot és azóta szorgalmasan, mitöbb kimerítően kommentel, számos kérdésre keresve a választ. Nem sűrűn fordult elő eddig, hogy férfi szánja rá magát posztírásra, úgyhogy ez most extra…..
micu13 2012.07.13 18:40:53
@est ragon: A gyávára a titkolózót érted, legalább is én ezt vettem le belőle és teljesen igazad van. Saját szituáció: borítani nem lehet egyéb szoc. problémák miatt, egy darabig működött a lemondás, de rájöttem , hogy ennek semmi értelme az elkövetkető 20-30 évre, ebből következően maradt a titkolózás ami nem egy szuper dolog, de más alternatíva nincs. És igazad van a titikolózok sem élvezik többségében a tiltott gyümölcs szitut. Rengeteg negatív vonzata van, melyet vagy felvállalsz vele együtt, vagy bele sem kezdesz. De teszem azt én az érzelmi hiány, a vágy miatt belekezdetem , benne vagyok és benne maradok mert mást nem tehetek. En nem érzem magam gyávának, azért mert a meglevő házasságom nem borítom fel a szeretőm miatt. Pedig de jó is lenne., :P de vannak olyan élethelyzetek amikor mérlegeled, hogy mi lenne jó mindenkinek. A mondás valahogy így van -mindenki jól lakjon de a káposzta is megmaradjon. :) Igen 2012-ben dönteni muszály , de vannak dolgok amikor a 3 szar lehetőség közül csak ez az 1 alternatíva van. Ekkor nem kell döntened, vagyis csak annyit, hogy akarod e szex nélkül élni az életed vagy titokban szeretősdizel. Az én helyzetem speciális ez ügyben, mégis titkolózom a tisztelet miatt, mert nem alázom meg látványosan még 4 szemközt sem a férjemet.De ha szóvá tenné a lógásaimat akkor szószerint a fejére olvasnám, hogy mit miért teszek, de van annyira udvarias és jól nevelt, hogy hallgat. És megjegyzem nem ok nélkül, hanem kényelemből. Akkor ki is a gyáva.:( Mert ha neki nincs vágya és képtelen a szexre milyen alapon várja el, hogy a párjának ne legyen. A gyávasága meg abból van, hogy meg kellene teremtenie maga körül azokat a körülményeket amiben élni tudna egyedül valaki segítségével, de könnyebb szemet hunyni és nem akarni látni a titkolózót, mert attól az élete nem változik. Borulás esetén természetesen igen, és ezért nem szól semmit. Szvsz ez a gyávaság és a kényelem.:)Lehet értelmetlen amit írtam, de az előzmények olvasása után jutottam el oda, hogy hozzá kell szólnom, eddig csak hűséges olvasója voltam a blognak, de már besokalltam a hallgatásba..:P
micu13 2012.07.13 18:50:16
@skarlát betű: Nem ismeretlen lelki folyamat, de nem is normális. Az 1-2 alkalomra szóló félrelépést meg lehet magyarázni bármivel, ital, kiváncsiság, stb. de a tartós,hónapokig, évekig tartó külső kapcsolatot nem lehet ezekkel magyarázni, főleg utólag azt mondani, hoyg nem tudod miért voltál vele. Ez önámítás és struccpolitika. Aki meg ezt a magyarázatot elhiszi úgy kell neki.:)