Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sempreLippi

2 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szalai Ervin a Publius blogon reagált hétfői írásunkra. Válaszunk: szerintünk továbbra is ciki a Milla borítóképe, az pedig hogy egy politikus (árvízi) munkával akar szavazatokat szerezni kifejezetten menő. Komoly cicaharc alakult Hollik István minapi bejegyzése körül, melyben…..
Futballsznob A harmadik csapás 2012.03.23 16:17:00
A magunk szerény eszközeivel szeretnénk elérni, hogy a Juventus végre tegyen valamit rendszeresen huhogó szurkolói megfékezésére, nem érdekel, hogy csinálják, csak legyen már vége.    Az AC Milan elleni kupameccset követően immáron az idényben harmadszor…..
Kumin szerint A mozgalom örök 2011.10.22 21:45:00
- Figyeljen csak, magát hogy hívják?- Allison.- Igen? Milyen Allison?- Portchnik.- Szóval Portchnik? Szép név.- Köszönöm.- Na és mit mondott, szóval fixen itt van a Stevensonnál, állandóra?- Nem. Csak alkalmilag. A szakdolgozatomat írom.- Miről?- Politikai elkötelezettség napjaink…..
  Ahogy néztük, néztük a végtelen szenvedést kongó marseille-i éjszakában, egyszerre olyan dolog történt, amire magunk sem számítottunk. Megsajnáltuk Arséne Wengert. Igazi kapitány ő, aki évek óta rendületlen süllyed együtt a hajóval. Végtelen kitartása…..
sempreLippi 2011.10.22 02:39:05
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Futballsznob Velünk a történelem 2011.10.07 08:41:00
(Vidám fejezetek a finn-svéd labdarúgó mérkőzések krónikáskönyvéből.) Aki magyar, az manapság a finnekkel gondol.  Egyszerű a képlet: ahhoz, hogy tovább forgathassuk szánkban a rég ízlelt matematikai esélyt, a rokonok nem kaphatnak ki a szomszédoktól. Na de van-e…..
sempreLippi 2011.10.07 16:41:01
A magyar sajtóban jelentős nyilvánosságot kapott az a hír, hogy az Európai Bizottság a közösségi joggal ellentétesnek tartotta a magyar távközlési különadót, s ennek megállapítása érdekében az Európai Bírósághoz fordulhat. Egyesekben felmerült, hogy ez egy újabb európai…..
  A folyamatosan nagy Jugoszláviáról ábrándozó balkáni barátaink (tényleg vannak) és a hétvégi Modric bomba (kötelező) késztettek minket arra, hogy felmérjük milyen válogatottat tudnának ma összeállítani a jugók, ha Tito még mindig élne.   Egyszerű…..
  Olaszországban is volt átigazolási időszak, ami nem hozott érdemi változásokat. Legfeljebb azt lehet elmondani, amit már eddig is tudtunk: a Serie A egy rozoga 1,1-es Fiat Unora hasonlít. Nem hasít, viszont folyton lerobban.   A legnagyobb szenzáció egyértelműen a római…..
  Volt egy hétvégénk. Elsősorban kezdődött az olasz bajnokság, ha üdvözült mosollyal a föld felett járó embereket látnának, akkor jó eséllyel Juventus drukkerekről van szó. A zebrák ugyan a harmatgyenge Parma ellen gáláztak, de ez egyelőre kit érdekel, ha Pirlo úgy…..
 Hat nyelven beszél a Senderos, mégis nyelvbotlik. Ahogy azt a korhatár is sejteti, nem is akármilyet. Lefordítani nem lehet, meg túl szemérmesek is volnánk hozzá. Felvétel külön értéke a pár másodperc döbbent csend, míg leesik a stúdióban mit is mondott a svejci.…..
Futballsznob Besarok 2011.08.23 09:50:00
  Reméljük beértek gyárba rendben, buszon, autóval, vagy karikázva, smost a böngésző előtt merengve barátkoznak a ténnyel, hogy dolgozni kéne, kint meg igazi strand-idő. Mielőtt mindnyájan mély depresszióba zuhannánk, inkább vakítsuk el-elvágyódó gondolatainkat Danny…..
sempreLippi 2011.08.24 12:34:53
Futballsznob Kiskapun a köztudatba 2011.07.28 17:53:00
 Egyre több focista használja a Twitter, néhányan kifejezetten ügyesen. Trend alapvetően arról szól, hogy a sztár kikerüli a hagyományos médiát és közvetlenül a rajongóihoz beszél. Ami elsőre jól hangzik, ha viszont úgy fogalmazunk, hogy félművelt focisták osztják meg…..
Futballsznob Néz, de nem lát 2011.07.29 20:19:00
 Alábbi videó igazi kuriózum, annak bizonyítéka, hogy egy stadionon belül akár több Balotellinél hülyébb ember is tartózkodhat egyszerre. Mintha két pont közt találnánk egy csomó rövidebb utat az egyenesnél. A felvétel szerint Mario kilép egy jóüteművel, aztán lest vél…..
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Mandiner blog Orbanviktor.hu 2011.03.16 13:59:00
  A stop.hu írja, hogy a Vármegye Média Kft. (melynek résztulajdonosa vagyok) üzemelteti az orbanviktor.hu oldalt. A hír igaz. Több mint tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és tanácsadással (a blogolás csak később…..
  Reggeli posztunk lényege a Wahorn Andrással készült videó lett volna, de mire a tegnap írt bejegyzést publikáltuk, a felvételt eltávolította feltöltője a YouTuberól. A videót sajtoszabadsagert felhasználó töltötte fel a Sajtószabadság-tüntetések hivatalos…..
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
sempreLippi 2011.03.09 22:59:18
@fog- és Bulawayo magiszter: "liberális logika" talán sosem volt, mint ahogy "konzervatív logika" sem. de liberális azért még van, ahogy hülyeség is, bár kétségtelenül csupán utóbbi, ami bizonyosan örök
1999-ben, amikor a Fidesz akkor frissen pozícióját elfoglaló kormányfője elmondta az első évértékelőt, még maga sem gondolhatta biztosan, hogy ilyen súlyú politikai vagy inkább politikai-kommunikációs intézményt alkot. Józanésszel azt gondolhattuk volna, hogy ha gyökeret is ver…..
sempreLippi 2011.02.08 12:05:21
T. Kumin úr,

sajnos azt kell mondjam, mióta Sólyom Lászlóval együtt ön is távozott a Köztársasági Elnök tanácsadói stábjából, s mióta a FIdesz-KDNP átvette a kormányrudat, ha nem is látványosan mégis egyre inkább kiérezhető a Fidesz felé való részre hajlás megnyilvánulásaiban. mivel tisztességes és ügyes elemzőként ismertem meg - megkülönböztetve a vállaltan, sokszor kínosan simulékony elemzőkkel - őszintén feltételezem, ez csupán szakmai kisiklás és nem valamiféle smúzolás.

mindez nemrég az ATV egyik több szereplős beszélgető műsorát nézve tűnt fel, amikor a médiatörvénnyel kapcsolatban (nagyjából) azt mondta, hogy "eleinte a sajtószabadság végéről beszéltek, most pedig az unió csupán apró technikai változtatásokat eszközöl", - utalt rá visszatérően mintegy bizonyítandó, hogy puszta politikai színjáték volt a médiatörvény körüli, lecsengeni látszó hajcihő. pedig elemzőként pontosan tisztában lehetne azzal, hogy az unió médiajogi biztosa csupán az audiovizuális direktíva szellemében vizsgálja, vizsgálhatja a törvényt, s egyéb iránt Kroes még így is megfogalmazta a törvény ütközését az unió alapjogi chartájának 11. pontjával. tisztában lehetne azzal is, hogy az uniós diplomácia szokásos menetrendje ez, ami egyben puszta politikai nyomásgyakorlás is az alapjogi biztos Viviane Reding pedig csak akkor lendül akcióba, ha a kormány nem változtat radikálisan a törvényen, Kroesnak csak ennyire van/volt jogosultsága.

abba azt gondolom nem érdemes belemenni, hogy most akkor lesz-e sajtószabadság vagy sem, noha megjegyzem, nincs még egy ország az unióban, ahol az audiovizuális médiafelügyelettel megbízott médiahatóság a véleménynyilvánítás fórumai felett is tartalmi kontrollt gyakorolhatna, olyan pedig pláne nincs, ahol a sajtótartalmak feletti kontrollt egy párt delegáltjai végzik el. nem kell elemzőnek lenni ahhoz, hogy ebből a megfelelő politikai következtetéseket levonjuk.

a gond az, hogy rendre defenzíven és csak nagy ritkán kritikusan közelít a kormány intézkedéseihez. itt a beszéd elemzésében pl. szívesebben olvastam volna annak fejtegetését, hogy miért is nem mondott semmit az elnök, de akár azt is, hogy milyen jól tud semmitmondani, s ennek mi oka lehet. az is érdekes kérdés lehet, hogy miről nem beszélt és miért? és miért beszélt akkor egyáltalán, ha nem mondott semmit?
mert "foglalkoztatással, munkanélküliséggel, segélyekkel kapcsolatos elképzelések felvillantása' nem történt. Kumin úr, ez nem villantás volt, csak három szó - segítsen nekem, mit vázolt ez fel? legalább ennyire homályos a sputnik-moment idecitálása, mert hát a világon semmi döntő momentumra nem volt itt utalás, olyan pedig végképp nem, amiről eddig ne lett volna szó. ön szerint komolyan az lehet az ország felemelkedésének motorja, a gyújtás, hogy a miniszterelnök (sokadszor) az államadósság nyakunkra nehezedő súlyával fenyeget? az az érzésem, Ön megpróbálja kimagyarázni az elnököt, menteni a helyenként menthetetlent. "Részleteket, a megvalósítás módjára vonatkozó adatokat ebben a szövegben kár keresni, de általában nem is ez az évértékelések célja." akkor foglalkozhatna azzal a kérdéssel, hogy akkor mi is volt a célja?

érzem, hogy itt-ott megcsillant egy-egy kritikus elemet, de egy szakmai hitelét fontosnak tartó elemzőtől szerintem ez kevés. pedig Ön rutinos elemzőként bizonyára látja, hogy itt vagy nagy titkolózás van, vagy ami valószínűbb, teljes homály.

noha tény, egyes kollegáival ellentétben
Jogutód nélkül felszámolhatja az állam az MTV Zrt.-t, hogy így szabaduljanak a terhes székházprojekttől – hallotta az Antagon több, de áttételes forrásból. Az állítás igazságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni, mindenesetre az ötlet második ránézésre teljesen…..