Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubastis

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És hogy ki az ország leghíresebb költője, aki e-mailben szakít? A kommentben várjuk a tippeket. A kép innen Hmm...gondoltam, megosztom veletek a szakításomat. Azt, amelyik történetesen az ország egyik leghíresebb költőjéhez köt, hogy lássátok, nem mind arany, ami fénylik.…..
bubastis 2009.04.20 10:36:22
Geekblog GeexKomix 2. 2009.04.17 11:45:00
Második alkalommal jelentkezik a GeexKomix, vagyis ezen a héten hagyományt teremtünk! Ismét fejest ugrunk a friss, mainstream amerikai képregények tengerében, és megmártózunk kalózok, szuperhősök, űrhajósok, gengszterek és katonák izgalmasabbnál izgalmasabb történeteiben.…..
bubastis 2009.04.17 22:11:08
@Chavez: na neeeem :) a Farkas bénán hangzik egy képregényrajongónak, ahogy a Kutya, Macska, Disznó stb is úgy hangzana. A Rozsomák sem a névadás csúcsa, de legalább hű az eredeti ötlethez, még ha nem is jön át szépen a magyarba.
A tegnapi szolgálatomban, és mindjárt rögtön az első vonatomon történt az eset. Dunaharasztin szálltam fel Ráckeve felé a vonatra, le is dolgoztam a három kocsit oda Gyártelepig, majd elindultam vissza. A pótkocsiban egy már leellenőrzött társasághoz csatlakozott még két sulis…..
bubastis 2009.04.08 12:14:29
@eszkep: ne izélj már. ő is ember, mindannyian azok vagyunk.
amúgy nyilván jogos, amit írsz. Mo.-n kurva kevés a pénz az emberek kezében, mert marha magas az adó és nagy a korrupció. a bkv nekem is kb századik prioritás. ha több pénzem volna, illetve kevesebb adót fizetnék, más lenne a helyzet. addig -
bubastis 2009.04.08 17:53:53
@szakértőbb: Faszt tenné. Négyért megveszem. Nyolcért nem.
Ismét lement egy tüntetés az előrehozott választásokért – nem is téma, már rég megszoktuk. Néhány gondolatot azonban megérdemel a tüntetők egy nem kicsi és eléggé érthetetlen része. Nevezetesen az, hogy Magyarországon élnek olyan emberek, akik kitalálták, hogy ők addig…..
bubastis 2009.04.07 18:06:33
@erizo: a feldobott téma maga nagyon szar. nincs szükség még egy semmitmondó műcinikus kis hülyeségre, tele velük az ország. valami értelmesről is szólhatnának a blogok néha. pl ez, a változatosság kedvéért. de persze én vagyok a hülye, mert elolvastam.
bubastis 2009.04.07 18:25:55
@attila1: jólesett! :) megszoktam a színvonalt itt a kommentrészlegen, ahol összegyűl az Osztály. basszátok meg gyerekek, én liberális vagyok, balos, internáci meg minden, eszembe nem jutna Orbánra szavazni, mert emlékszem rá, na de aki ma még képes az MSZP-t mentegetni, az egy idióta. ezért igen nagyon jólesett most őt leszarozni, ahogy igen jólesne (bár nem valószínű, h összejön) beleszarni Gyurcsány szájába, pontosan, ahogy ő szart a mi pofánkba, a miénkbe, akik megszavaztuk az MSZP-t, hogy bár lenne végre egy haladó szellemű kompetens kormányunk!!!
bubastis 2009.04.07 18:31:00
@BKV - Önnek megyünk: ja :D amennyire ezek az antidemokratikus inkompetens hataloméhes erkölcsi bűnözők ragaszkodnak a hatalomhoz, meggyaláznak mindent, ami baloldali. ha még lehet, egy ilyen évszázad után. soha többet utódpártot megválasztani.
Geekblog GeexKomix 1. 2009.04.05 13:50:00
Szent feladatunk, hogy a képregényimádó geekek soha nem múló cikkéhségét időt és fáradságot nem sajnálva csillapítsuk, ezennel pezsgőbontás és konfettiszórás közepette új állomásához érkezett! Mostantól minden második pénteken csukafejest ugrunk a friss, mainstream…..
bubastis 2009.04.03 21:36:55
bubastis 2009.04.03 23:05:34
Húsz éve bele vagyunk ragadva egy nagyon egysíkú, gyakorlatilag csak leegyszerűsített jelszavak szintjén zajló "állam versus piac", "nagy állam versus kis állam"-vitába. Nagyon jó volna végre túllépni rajta, mert ez nem több szócséplésnél. Jelenleg ugyanis ez…..
bubastis 2009.03.31 22:47:26
Reformer-e Gyurcsány Ferenc? Kemény kérdés, érdemes rajta elgondolkozni. Mindenesetre Lovász Attila szerint igen, ő ráadásul Dzurindával és Topolanekkel állítja egy sorba a leköszönő (?) magyar miniszterelnököt: Csehországban lemondott Topolánek kormányfő, miután a…..
bubastis 2009.03.31 22:14:51
@bm613:
te nem vagy észnél, elvette az eszed a gyűlölet. kipécézted magadnak azt a semmirekellő orbánt, és ennek érdekében még akár ezt a balfasz gyurcsányt is megvéded, holott eddig több kárt okoztt az országnak, mint orbán. te vaksi, buta paraszt.
Geekblog Watchmen - a film 2009.03.05 13:30:00
Nem hiába mondta Alan Moore húsz évvel ezelőtt Terry Gilliamnek, hogy ezt nem lehet megfilmesíteni. Szidja akárhogy is a fanboyok armadája az íróistent, ha a narratíváról, a dramaturgiáról meg más történetépítési apróságokról van szó, tudja ám ő mit beszél. Nem rossz kis…..
bubastis 2009.03.04 16:40:43
@travis: Á nem is. Elégetni!
bubastis 2009.03.04 16:42:01
@Yodz: De ne mongyátok már, hogy mindent a látványnak, és ennyire le kell feküdni neki... Ha így, akkor a legjobb film a rajz-!
Adatgyűjtés okozta a keddi leállást a Gmail szolgáltatásában - jelentette be Matthew Glotzbach, a Google Entreprise részlegének egyik igazgatója. A cég a leállás négy órája alatt átnézte az összes emailt, amit a felhasználók egymásnak küldtek, és kihalászta belőle a…..
Budapest Hova tűntek a rendőrök? 2009.02.16 12:00:00
Csak most derült ki számomra, hogy miért vált ténylegesen láthatóbbá a bűnözés Magyarországon. Noha mindig is előfordultak bűncselekmények, a többségnek flow-szerű élménye volt azzal kapcsolatban, hogy a rendőrök majd jönnek/mennek, és megoldják, felgöngyölítik.Mi…..
Sárdobáló Nácik Budapesten 2009.02.15 05:00:00
Budapesten az utóbbi időkben rendszeresen megtartják az évi rendes náci (gyengébb lelkűek kedvéért: neonáci) felvonulást, a Becsület napját. Ha bárkinek kétségei lennének afelől, hogy valóban nácikról van szó, érdemes megnézni a Hírszerző fényképét, vagy az Index…..
Paranoid Android VÉR 2009.02.08 14:31:00
    Tulajdonképpen az az érthetetlen, hogy miként gondolhatták a veszprémi kézilabdások gyilkosai azt, hogy ezt a balhét megúszhatják. Még abban sem lehetnek biztosak, hogy élve kerülnek rendőrkézre, sőt, a mai magyar társadalom indulati állapotát figyelembe véve,…..
 Bár meglehetősen szkeptikus vagyok a Publius Hungaricus által vízionált tisztítótüzet illetően, a magyar apokalipszis nem is nagyon kezdődhetne mással, mint egy/több Tesco bezárásával. Sarkadon nem elképzelhetetlen ez a rendszerváltoztatás óta példátlan lépés: annyira…..
A poszt címét nem én adtam, hanem kopiészt a Fitta által küldött mail subjectjéből - de nem gondolom, hogy vitába kéne szállnom vele.Mindenki tudja, hogy a vállalkozók nagy része nem díjazza, ha kérsz számlát, ilyenkor elgondolkozhatsz, és kereshetsz másikat is, de mi van akkor…..
bubastis 2009.01.16 13:47:35
@B-road:
A második legmagasabb adórendszer Európában, és hazug barmok állnak az ország élén. Nem bíznám a kezükre a megtakarításaimat sem, nemhogy milliárdokat. Vagy szerinted reális, hogy a vállalkozások hetven százaléka veszteséges?
bubastis 2009.01.16 13:49:28
@Molekula:
Egyetértek, ez egy elég sületlen blog. Szerintem nem itt kéne kezdeni, hanem megteremteni azt a közhangulatot, amelyben az emberek örömmel fizetnek, mert azt látják, tényleg érdemes. És mondjuk max harminc százalékot. Plusz áfa.
bubastis 2009.01.16 19:36:41
@karacsi_maci:
Balek vagy. Ha valaki a munkája természete miatt máshol nehezen kap állást, csak a fővárosban, viszont a keresetének több mint ötven százaléka rámegy az állam mohóságára, te továbbra is azt javaslod, hogy törődjön bele? Ha igen, akkor fizesd csak helyettem, ha úgy gondolod, hogy bármit is helyettem fizetsz, sőt, kérj adóemelést, akkor majd biztos még több hozzád hasonló buzgómócsing fog örömmel fizetni.
Mert ugye az adócsökkentés nem lehetséges. Miért is? A kormányok felelőtlen ígérgetése miatt. És amíg lesznek ilyen naiv arcok, mint te, simán rá tudják tolni a bűntudatot, felelősséget az egyszerű dolgozókra.
Az őszi szemeszter előtt bizonyára rendkívül sokan gondolkodnak abban, hogy albérletbe költöznek, vagy fordítva, kiadják lakásukat, szobájukat. Ez azonban az alábbi olvasói történet alapján úgy tűnik, igencsak kockázatos vállalkozás, van aki odáig merészkedik, hogy…..
bubastis 2008.07.25 17:00:56
Le a kalappal a srácok előtt, elmentek a rádióba és névvel, lakhellyel (később arccal) vállalták a lőcsük hosszát mélységét. Nem is tudom, hogy nekem mennyi idő kellene ahhoz, hogy feldolgozzam azt, hogy bébipöcsöm van (félreértések elkerülése végett nincs az, de hívjatok…..
Czene Gábor meglepő cikket írt a mai Népszabadságba a nemrég született nacivadasz.blogspot.com weboldalról Nácivadászok szövetsége: Harcra fel! címmel. Ilyeneket ír például:A legfontosabb különbség alighanem az, hogy a nácivadászok nem elégednek meg az oknyomozó munkával:…..
Friss MTI-hír:Két olyan népszavazási kezdeményezést is hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor adott be.Az egyik kezdeményezés szövege: "Egyetért-e azzal, hogy a szándékos…..
 Közhelyszámban megy Bibó gyakran idézett megállapítása. Demokratának lenni annyi, mint nem félni. Ma errefelé a baloldali értelmiség fél. Jogos-e a félelmük? Mi a teendő? A minapi melegfelvonulás mindenkit elgondolkodtatott. Hogy hogyan tovább Magyarország? A Joggal a…..
Szeretem, amikor a vdszsz rinyál, hogy sztájk mert megérdemeljük. Ahha, gondolom a kedves kolléga is megérdemli... Takarítsák ki maguk közül az ilyeneket, akik miatt rossz a híre a vasutasoknak, és akkor lehet bármilyen igényről beszélni. Aztateremburáját! Tisztelt…..
Tényleg ateisták-e a sci-fi klasszikusok? Milyen vallásúak voltak a történelem legbefolyásosabb személyiségei? A rocksztárok hány százaléka baptista? És nem utolsó sorban: vannak-e taoista szuperhősök? Avagy mi történik akkor, ha egy programozó teljes képet akar kapni a…..
bubastis 2008.04.15 23:21:31
Pásztor Tibor Flódni 2008.04.11 22:32:00
Hét tálcával vittem, majdnem 300 szelet lett. A rendőrök vigyorogtak, de átengedtek két kordonon is a Pozsonyi úton, így egész jól tudtam parkolni egy sarokra a színpadtól. Amikor elkezdődött a szavalat, kerítettem pár markos legényt (van súlya a flódninak!), és nekiálltunk…..
2004-ben megjelent egy tanulmány a fenti címmel, Zolnay János tollából. A tanulmány öt fejezetből áll, beleértve a Bevezető-t is, amit most szó szerint fogok ismertetni, mert a lényeget kivonatolva, egy hasonló hosszúságú cikket kapnánk - pongyolább megfogalmazásban. A tanulmány…..