Regisztráció Blogot indítok
Adatok
my name is csuma

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus kijelölte keretét a Hellas Verona elleni bajnoki találkozóra. A csapat ismét számíthat majd a Lazio ellen a kiállítás sorsára jutó, így az Inter elleni fölényes győzelmet kihagyó Gigi Buffonra, míg a sérüléssel bajlódó Andrea Barzagli bizonyosan hiányozni fog…..
my name is csuma 2014.02.09 20:19:01
@Apuleius: Kasa 178, Pelus 187. Sztem ennyi.
A Juventus kijelölte keretét az AS Roma elleni Olasz Kupa mérkőzésre. Az Öreg Hölgy a Sampdoria ellen diadalmaskodó kerettel vág majd neki a rangadónak, s az egyetlen változást Mirko Vučinić hiánya jelenti, hiszen a montenegrói támadó  jelen pillanatban Milánóban…..
my name is csuma 2014.01.21 22:54:29
@Apuleius: Egyetértek Veled (bár Gio szerintem inkább a játékrendszerünk áldozata, Pelusoval ellentétben, aki tényleg vicc kategória). Ezt a produkciót szó szerint fájdalmas volt nézni, s pont ezért nem értem Contet, mert ha nekem innen a képernyő túl oldaláról fájt, akkor Ő mit érezhetett? Ráadásul neki lett volna lehetősége, hogy változtasson ezen. Rendben van, hogy Kasa-t is pihentetni kell néha, de ez még nem magyarázza azt, hogy Pelusot a 80. percig, a vezető gólig fent kell hagyni a pályán..80 percen át a bal oldalunk egyszerűen halott volt, egyetlen támadás nem ment végig rajta. Ezt, hogy a picsába engedhette?

A beugrókat sem értem. Itt volt a lehetőség, hogy egy jó csapat ellen, egy elviekben fontos téttel bíró összepacsáson mutassanak valamit. Erre Islan kívül egyikükön sem éreztem se lelkesedést, se elszántságot, se bizonyítási vágyat, se semmit. Semmit ami arra utalna, hogy ők ezt akarnák csinálni, hogy a pályán akarnak lenni és focizni. És akkor ott van a padon egy Indian, aki ha beáll rendesen oda teszi magát, hajt és küzd. Komolyan mondom, hogy a ma esélyt kapó játékosok helyett még egy Padoint is inkább elnéztem volna.

Akármikor ki lehet kapni, de nem így, ennyire lelketlenül.
Antonio Conte kijelölte keretét a Galatasaray elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre, amelyen a Juventus akár már egy döntetlennel is továbbléphet a sorozat legjobb tizenhat csapata közé. A tét óriási, s a csapategység rendkívül fontos tényezőnek bizonyulhat,…..
my name is csuma 2013.12.11 17:23:30
@JUVE76: a TV-s közvetítésekből (és jegy eladásokból) származó bevételek számítanak igazán. Tavaly ebből a Juventus kereste a legtöbbet kb. 50 vagy 60 millió eurót. Nem emlékszem a pontos számra, de a neten könnyen utána lehet nézni.
my name is csuma 2013.12.11 17:49:10
@Apuleius: @fire06: Remélem nem gond, ha egyszerre reagálok mindkettőtöknek.

fire06: semmi személyeset nem írtál, nem is állt szándékomban ilyet a mondandómba csempészni. Csak én akartam előre elnézést kérni azért a kijelentésemért, hogy szerintem rossz következtetést vonsz le az érveidből. Amit leírtál, azzal gyakorlatilag azt írtad körül, hogy a meccseink döntő többsége egyéni hibákon ment el. Az egyéni hibákat pedig pont azért nevezzük egyéni hibáknak, mert a CSAPATTÓL, a csapat mutatott teljesítményétől független események. Ergo az egyéni hibák nem a csapatot minősítik. Vagyis abból amit leírtál az következik, hogy bár a csapat több meccsen is hozta a győzelemhez elegséges szintet, az egyéni (és bírói) hibák mégis annulálták azt. Vagyis a kiesés nem a csapat képességét és erejét minősítik.

Apuleius: ebben egyetértünk. Szerintem is elsősorban azon a két meccsen ment el a továbbjutás. Viszont azon a két meccsen is hoztuk azt a szintet amivel győzni lehetett volna, egyszerűen nem volt szerencsénk, mert pont akkor hibáztunk nagyot, amikor számított. Abban is egyetértek, hogy egy igazán nagy csapatot az minősít, ahogy a kötelező győzelmeket behúzza. De minden elit csapatnál akadnak pillanatnyi gyengeségek, alig akad rá példa, hogy valaki egy szezonban ne veszítsek egyetlen meccset sem. Nekünk abban volt irtózatosan nagy pechünk, hogy pont olyan meccseken jött ez ki, amik számítottak. Sajnos ennyin is múlhat egy csapat szezonja...De ettől még én ezt a Juvét "nagy" csapatnak minősíteném.
my name is csuma 2013.12.11 17:52:48
@Apuleius: sajnos sürget az idő, ezért erre csak annyit felelnék, hogy a BL legjobb 16-a nem feltétlenül esik egybe a világ legjobb 16 csapatával...elismerem, hogy nagy a korreláció, és van ok-okozati összefüggés, de nem egy az egyben. Ezért nem mondhatod, hogy nincs létjogosultsága annak amit írok. Ha időm engedi később lehet kifejtem bővebben is.
Az argentin játékosnak majdnem minden csapatában voltak kisebb nagyobb problémái, ennek ellenére a leigazolása a Juventus egyik legnagyobb fogásának bizonyulhat. A Sky Sport 24 májusi interjújában Beppe Marottának a következő kérdést tették fel: "Carlos Tévez vagy Gonzalo…..
my name is csuma 2013.06.26 20:52:39
A Flamengo csapatánál is elismerték, hogy Mattheus Oliveira rendkívül közel áll ahhoz, hogy az olasz bajnok Juventus játékosa legyen. Az Öreg Hölgyet már többszörösen hírbe hozták a 18 esztendős támadó középpályással, de most úgy tűnik, hogy megszületett a megállapodás…..
my name is csuma 2013.05.02 14:46:09
@Apuleius: Conte Pogbán kívül valóban nem igen nyúlt más fiatalhoz, de nekem az a véleményem, hogy a Juventus háza táján, már az is óriási meglepetés, hogy Paul ennyit játszhatott. Illetve, emlékszem egy nyilatkozatra is, amiben Conte biztosított mindenkit afelől, hogy amint egy fiatal megérett a feladatra (lásd Pogba), mindenféle kétség nélkül pályára küldi, hiszen Ő maga is 16 évesen játszotta első élvonalbeli meccsét. Én 100%-ig megbízom Conte szavaiban és ítélőképességében.
my name is csuma 2013.05.02 16:52:23
@Apuleius:

"...az a megállapításod, miszerint: ""Conte nem szívbajos, ha a fiatalokat kell pályára küldeni." egész egyszerűen nem áll meg a lábán, nem igazolható, s nem több hipotetikus szubjektív véleménynél."

Jó-jó, ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor ebben igazad van. Valóban nem tudom igazolni, hogy Conte így vagy úgy viselkedik egy bizonyos szituációban, és tényleg csak véleményt mondhatok. De ez itt mindenkire igaz, és az ellenkezőjét sem állíthatjuk, csupán azért, mert Conte másfél év alatt egyetlen fiatalt játszatott rendszeresen.

Én nem szeretnék erre több szót vesztegetni. Szerintem Conte az alapanyag gyenge minősége miatt használta a Pelus, Dzsiak és Padoin féle valóban nem túlzottan tiszteletet parancsoló, "korban lévő" hármast. A szörnyű valóság, hogy rendkívül kevés Pogba, Varane, Hazard, stb. létezik. S közülük is baromi kevesen lesznek Zidane-ok. Szerintem.
Antonio Conte 19 fős keretet hirdetett a Bayern München elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágójára. A mérkőzésről eltiltás miatt Arturo Vidal és Stephan Lichtsteiner is hiányozni fog, míg a hétvégi bajnokin hiányzó Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli ismét a mester…..
my name is csuma 2013.04.10 21:40:56
@Apuleius: Neked frankón működnek ezek az orosz sopcast-os linkek? Nekem minden esetben kb. másfél percet ismételgetnek betöltés után, attól függően, hogy épp hol kapcsolódom be a meccsbe...
my name is csuma 2013.04.10 21:46:06
@Apuleius: nekem is tűéles kép jön be, csak menthetetlenül másfél percet ismételget..fogalmam sincs mi lehet a probléma, örülök, hogy ha Neked működik, én már totál agyfaszt kaptam.. :) és nem értettem a másik kb. 140 ezer online nézőt, hogy ők ezt hogy bírják. De ezek szerint nekik megy.
my name is csuma 2013.04.10 21:47:16
@Apuleius: ezt is többé-kevésbé végig zongoráztam már, de a linkek fele szar, ami meg bejön akad. Pedig elég jó netem van, és vlc-től sopcastig mindennel el vagyok látva... Azért köszönöm!
Gianluigi Buffon elnézést kért a Juventustól és a szurkolóktól, miután csapata csúfosan alulmaradt a Bayern München elleni keddi BL-negyeddöntőben, illetve úgy fogalmazott, hogy „nem tiltakozik” Franz Beckenbauer maró kritikájával szemben. A kapus klasszis képességeihez…..
A Juventus vezetősége biztosra veszi, hogy Antonio Conte hosszú maradásra készül, s a pletykák ellenére Zlatan  Ibrahimović nem lesz a klub játékosa. Mérkőzés utáni nyilatkozatában Conte élesen kritizálta az olasz labdarúgást körülvevő közeget, s távozását is…..
my name is csuma 2013.03.19 13:57:08
@Tony.: Én is nagyon jól tudom, hogy kit mennyiért hozott el a Félszemű, azt is, hogy honnan és milyen körülmények között. Pont ez lényeg, amit baromi sokan képtelenek megérteni, hogy lesajnált játékosokban látta meg azt a potenciált, amivel ma Pirlo és Barza is a top5-be tartozik a maguk posztján. A fél futballvilág ezt a két igazolást csodálja! Amúgy meg honnan veszed, hogy senkinek sem kellettek? Mert nem írta meg a sajtó? Ne hülyéskedjünk már...

Pogba pedig egészen más kategória, mint a többi ifi akit elhoztunk (nem is véletlenül..). Ő eleve az első csapatba jött, évi x meccs ígérete mellett. Semmi kölcsönadás, semmi egyéb szarság. És baromira nem lehetett egyszerű megegyezni vele és Raiola-val..elhozni Alex orra elől, a saját csapatától a következő 10 év talán legjobb védekező középpályását pedig priceless..és nem kis teljesítmény.

"Vidal az egyetlen az általad említettek közül, akiről alapból tudni lehetett, hogy jó játékos." - ugye említettem Pirlot is, nem? Erre többet nem tudok mondani..

Balhátvéd szerintem kettő is van, s a statjaik alapján elég jól megy nekik, cseréből is elég sok van, minőségben is megfelelnek (nézz utána hány meccset nyertek meg nekünk az elmúlt 2 évben a "cseréink"...), nem véletlen, hogy a mi padunkat szokás a leghosszabbnak nevezni Olaszországban (a padunkat értelmetlen City, PSG vagy Real mércével mérni...).

Többre most nincs időm, de talán a lényeget így is elmondtam. És nem akartam Rád támadni, csak hajnalban még elég részeg voltam és felhúztam magam. Sorry
A Juventus megőrizte előnyét a Serie A nagy rangadóján tegnap, a Napoli otthonában. Walter Mazzarri fiai elszántak készültek arra, hogy visszakapaszkodjanak a Scudettoért folytatott harcba, míg Conte legénysége szerette volna már most egyértelművé tenni, hogy ki is a toronymagas…..
my name is csuma 2013.03.02 14:44:12
Nem tudom melyik oldalról veszitek a statokat, de szerintem jobb ha ezt használjátok: www.whoscored.com

A tegnapi meccsről pedig ezek a statok a fenti oldal szerint: www.whoscored.com/Matches/651752/Live

Bocs, hogy így belekontárkodom, de szerintem ez a legmegbízhatóbb oldal és szívemen viselem az oldal bejegyzéseit! :)

Amúgy a meccsről nekem az a véleményem, hogy miután Cavanit nem küldték le, fölösleges bármiről is beszélni. Így, hogy a bíró is tisztában volt az eseményekkel, ez a sárga lap teljesen érthetetlen. Nekünk, szurkolóknak, pedig nem kell Chiellininek lennünk, aki tegnapi meccs utáni nyilatkozatával és a meccs közben és végén tanúsított magatartásával ismételten bebizonyította, hogy a legkőkeményebb és a legsportszerűbb védők egyike. Szóval, nekünk nem kell visszafognunk magunkat és sportszerűen viselkedünk, tehát megmondhatjuk az egész hentes-csűrhe afrikai bandának, hogy: A JÓ BÜDÖS KURVA ANYÁTOKAT KÖNYÖKÖLJÉTEK MEG RUGDOSSÁTOK MINDEN ÁLDOTT MECCS ALATT TI KÖCSÖG FASZSZOPÓK!

Amúgy, okosan, ügyesen, taktikusan játszottunk, és még a fenti affér ellenére is, kizárólag Vucsin múlott, hogy nem 3 ponttal távoztunk a San Paolo-ból. Buffontól pedig a tegnapi teljesítmény azt hiszem minden körülmények között elvárható. Nincs abban semmi meglepő, ha az elmúlt 20 év legjobb kapusa így véd.
my name is csuma 2013.03.02 15:18:08
@Type-R: bocsánat, igyekszem! Csak én nem is oly rég, még szerettem ezt a világoskék csapatot és a játékosait. Óriási csalódás nekem, hogy így reagálnak akkor, amikor egy náluknál erősebb ellenféllel kerülnek szembe.
A Celtic edzője, Neil Lennon a 0-3 arányú vereséget követően nyilatkozatában kitért Alberto Undiano Mallenco sípmester méltatására, akinek a tevékenységét „Juventust segítőnek" titulálta. Indoklásként a tréner megemlítette, hogy csapata két tiszta tizenegyest nem kapott meg…..
Federico Peluso nem sokára Torinóba költözik több olasz sportlap szerint. A tárgyalások hetek óta tartanak, az előzetes várakozások alapján az igazolás akár már az újév első napján hivatalos lehet. A Bianconeri 1 millió eurót fog fizetni Peluso kölcsönvételéért, amit 4…..
my name is csuma 2012.12.31 18:40:46
@supeter: szívemből szóltál.
Juventus FC blog A hét kérdése 2012.12.29 17:00:00
Az elsődleges cél tehát teljesítve: a Juventus bejutott Európa legjobb 16 csapata közé. Rossz évek ide vagy oda a Bianconerinek a legjobbak között a helye, ez vitán felül áll. Azt sem lehet mondani, hogy a sorsolásnál Fortuna nem állt a csapat mellé, hiszen a skót bajnok lesz az…..
A Saktar Donyeck tehetséges támadója, Willian szinte tálcán kínálja magát a Chelsea és a Juventus együttesének, amely csapatok már kifejezték érdeklődésüket a brazil iránt. Persze az ukrán bajnokcsapat nem szeretné elkótyavetyélni egyik legpiacképesebb játékosát, ezért…..
my name is csuma 2012.12.20 15:11:57
@regularjohn: így van. Teljesen felesleges elővenni.

Szerintem egyébként Williannak meg lehetne találni a helyet a mostani rendszerünkben is. Jelenleg a Juve totális futballt játszik, az az egyszerre támad és védekezik az egész csapat, mindenki minden szerepet felvesz ha kell, már az ellenfél tizenhatosánál letámadva a labdát. Ilyen rendszerben, ahol a középpályások szinte azonos valószínűséggel kerülnek gólhelyzetbe, mint a csatárok, bőven elfér Willian is Gio vagy Mirko helyén (de akár Marcival is cserélgethet). Ha egyszerre a pályán tudunk tartani 4 db évi 10-15 gólos játékost, akkor gyakorlatilag feleslegessé válik a topcsatár, mivel ez összesen évi 40-60 gólt jelent, és ehhez még hozzájön amit a maradék megtermel. Ennyi pedig még a BL-el együtt is elég, ha mellette jó a védelem. Szerintem ez a feltétel most is többé-kevésbé adva van, lényegében a legerősebb kezdőnkből 4 emberben meg van ez a faktor. Willian viszont (szvsz) minőségi előrelépést jelentene, mert szerintem mind Gio, mind Mirko elmarad mögötte. A B taktikánkhoz (4-3-3) pedig tökéletesen passzol. Én Conte helyében komolyan elgondolkodnék a brazilon a top csatár alternatívájaként.
„Bendtner nem az a világklasszis játékos, akit megcéloztunk az átigazolási idény elején, azonban ezt a kockázatot vállalnunk kellett egy ilyen nehéz piaci helyzetben.” Így nyilatkozott Giuseppe Marotta augusztusban, miután a Bianconeri az egész nyarat hosszú kereséssel…..
Olasz lapértesülések szerint a Juventus egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy januárban, egy 18 hónapos szerződés megkötésével biztosítsa Didier Drogba szolgálatait. A Shanghai Shenhua támadója jelenleg egykori csapatával, a Chelseavel készül, mivel a kínai bajnokság…..
my name is csuma 2012.12.15 21:35:53
@Apuleius: én úgy tudom, hogy a kínaiak, ahogy többen is írták, nem tudják teljesíteni Drogba fizetési igényét, amit a szerződésben rögzítettek. Szerintem ilyenkor Drogbának minden joga meg van hozzá, hogy felbontsa a szerződését, amikor csak jónak látja.
my name is csuma 2012.12.16 00:04:33
@Apuleius: nekem is rémlik ez a story, de azzal a különbséggel, hogy Drogba átigazolási időszakon kívül akart kölcsönbe távozni, és szerintem ez az amit a FIFA nem engedélyezett. De én sem vagyok biztos ebben.
A német bajnokcsapat lengyel származású támadója lassan szerződésének utolsó évéhez közeledik, így a dortmundiak nem zárkóznak el a játékos eladásától, ezzel tálcán kínálva a lehetőséget a potenciális vevőknek ajánlatok továbbítására. Pénzügyekkel foglalkozó…..
A 43 éves tréner tudatában van annak, hogy jelenleg a Juventus nem engedhet meg magának olyan átigazolásokat, mint a legnagyobb európai klubok, de biztosra veszi, hogy a torinóiak végül utol fogják érni a versenytársakat. Giuseppe Marotta már többször lenyilatkozta, hogy ebben az…..
my name is csuma 2012.12.14 00:39:35
@Csucsukaaa: mielőtt hülyeségeket kezdesz el beszélni, 1. gondolkodj, 2. nézz utána a dolgoknak.

Buffon 2x annyi volt mint Zidane? Mi a szar? Zidane 73,5 millió euróért távozott 2001-ben! Ezzel mind a mai napig a 2. legdrágább játékos a világon. Továbbá, feltételezem a statisztikusok nem törődtek azzal, hogy bázisévet használjanak ennek a statisztikának a felállításához, így ha ezt korrigálnák az inflációval ma egy ennél nagyobb összeget kapnánk (de ebben nem vagyok biztos). Buffon egyébként 54,2 millióért érkezett, ezzel 9. a képzeletbeli ranglistán.

Te oltogatod a "pénzügyi professzorokat", de közben ugyan arról magyarázol. Pontosabban próbálsz érvelni, de minden alap nélkül, ad-hoc, bele a nagyvilágba és az egész végeredménye egy totális baromság, már ne haragudj.

Az Exor, az Agnelli és az Elkann család nem arabok meg oroszok módjára dobják ki a pénzüket az ablakon. Ha megfigyelted volna, ezek az emberek a Juventus Football Club-ra, mint befektetésre gondolnak. Nekik nem presztízs kérdés, hogy az "Ő klubjuk" legyen a legjobb. Ők durván leegyszerűsítve költség-haszon elemzés alapján hozzák meg döntéseiket, és egyébként telibe fossák a pénzügy fair play-t. Az érdekli őket, hogy egy játékosba való befektetés megéri-e nekik, vagy sem (igen, hosszú távon...)

Azt pedig honnan veszed, hogy a "A juventusnak igenis megvolt mindig a megfelelő büddzséje akár sztárok igazolásához is"? Láttál Te itt akár egyetlen egy sztárigazolást az elmúlt 10 évben? Persze, vannak potenciális jelöltek, de azért az a játékos akinek az átigazolási értéke nem éri el a 30-at, Uram bocsáss meg, 40-et, én azt nem nevezném sztárigazolásnak. Sztárrá váltak, de az egy egészen más kérdés (a jó befektetés hozama...) Utoljára 2001-ben érkezett 3 játékos, nevezetesen Pavel Nedved (41,2 mó), Lilian Thuram (41,5 mó) és Gigi Buffon. Egyébként ez is CSAK azért történhetett meg, mert ugyan ezen a nyáron eladtunk egy Zidane-t és egy Pippo-t összesen több mint 110 millióért! Az egyenleg akkor is csak -41,6 millió volt. Akár tetszik, akár nem, a Juventus SOHA nem volt egy nagy költekező, mindig minden piaci döntését gazdasági alapon hozta meg (ahogy egyébként a klubok 99,999999999%-a teszi), és hozza meg ma, holnap és holnap után. Az Agnelli és az Elkann család olyan üzletemberek, akik a focit is elsősorban üzletként látják. Legfeljebb másod sorban fociként, de az Elkannokat bevallottan nem is annyira érdekli a foci. Ezt (Exor, Fiat, Juventus stb.) ők alapvetően örökségbe kapták, egy Gianni Agnelli nevezetű legendától, akiről szerintem Te is hallottál már. (A futball véna pedig genetikailag nem öröklődik...)

Mielőtt megkérdeznéd, hogy én ezeket honnan veszem, megválaszolom. Utána járok, olvasok, gondolkodok, elemzek és következtetek (nem mellesleg nagyon hasonló dolgokkal foglalkozom nap mint nap).

Amúgy én speciel baromi büszke vagyok, hogy arab és orosz tőke, valamint esztelen pénzköltés nélkül képesek vagyunk rendszeresen a legtöbb tőkével rendelkező csapatok szintjére érni, és amikor ezt megtesszük, sosem mulasztjuk el, hogy elpicsázzuk őket itt-ott. Én a Juventust így szeretem, oroszok, arabok, CR-ek, Hulkok és Torresek nélkül!

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem néznék el egy Falcaot vagy Cavanit szívesen fekete-fehér csíkos mezben, de nem mondom azt, hogy ez az egyetlen cél/lehetőség ahhoz, hogy a ismét Európa (és a világ) tetejére üljünk.

Bocs ha túl személyes lett, igazából mindenkinek szól, aki azt várja, hogy Real Madrid, Man City vagy PSG legyünk...
my name is csuma 2012.12.14 13:20:55
@Csucsukaaa: Láttam Contet játszani. Ha érdekel mely csapatok rendelkeztek ekkora költségvetéssel, akkor járj utána. Egészen biztosan több csapat is simán túl tett rajtunk abban az időben. De igaz, a múltat illetően kicsit túloztam, akkor még inkább az "élvonalba" tartoztunk, mint ma, már ami a kiadásainkat illeti.

És nem, továbbra sem Agnelli meg az Elkann-nok dolgoznak Conte-nak hanem fordítva.
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Didier Drogba lesz a Juventus legfőbb célpontja a téli átigazolási időszakban, míg Fernando Llorente nyáron követheti majd Olaszországba. A zebramezesek már régóta nézelődnek a piacon egy támadó után, s a Chelsea egykori játékosa…..
my name is csuma 2012.12.12 16:26:41
@Apuleius: Abban az időben volt értelme. Sérülékeny volt, nem is tudta már régi önmagát hozni, a megfelelő háttér sem volt mögötte. Én abban sem vagyok biztos, hogy ezt a döntést a klub egyedül hozta meg. Simán el tudom képzelni, hogy Trez is amondó volt, hogy még 32-33 évesen még 1x utoljára szerencsét próbál egy alacsonyabb szinten, ahol több meccset kap és nem utolsó sorban jobban megbecsülik. Nekem is nagyon fájt érte a szívem...

Amúgy pedig pont a nyáron Őt is megkerestük, még Bendtner előtt, hogy nem akarna-e visszajönni, de nemet mondott, mert a River Plate-tel akar bajnokságot nyerni (amit persze nem fog). Ami egyébként nem csoda, lévén, hogy félig argentin.
A Gazzetta dello Sport értesülései szerint Olaszország három nagy csapata, a Juventus, a Milan és az Inter is ajánlatot fog tenni a Manchester City rigolyás csatáráért, Mario Balotelliért. Balottelli ügynöke, Mino Raiola nemrégiben kijelentette, hogy ügyfele annyit ér, mint Mona…..
Antonio Conte kijelölte keretét a Saktar Donyeck elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája találkozóra. A sérült Pepe és az eltiltott Marchisio mellett Lúcio és Bendtner is is Torinóból izgulhatja majd végig a mérkőzést. A tét nagy, de ha a csapat pontot szerez, mindenképp ott van a…..
Antonio Conte kijelölte keretét a torinói városi rangadóra. A csapat egyetlen hiányzója Martin Cáceres lesz, aki sérülés miatt kényszerül pihenőre. A milánói kalandot kihagyó Giorgio Chiellini várhatóan ismét kezdőként lép majd pályára. Íme a Juventus 24 fős kerete:…..
Az angol sajtó információi szerint az Arsenal januárban ajánlatot fog tenni a Juventus hanyagolt centeréért, Alessandro Matriért. A Talksport szerint a londoni Ágyúsok a 28 éves csatárral szeretnék megerősíteni a támadóosztagukat a tél folyamán, és hajlandóak 8,5 millió eurót…..
my name is csuma 2012.12.01 15:58:49
@m.martin91: attól még mert nem volt rá precedens még megtörténhet. Az Ágyúsok jelenleg nem bővelkednek befejező csatárokban (és akik vannak sem termelik a gólokat, de ami aggasztóbb az a poszt mélysége szerintem). 8,5 millió biztos nem fogja jelentősen szűkíteni a költségvetésük, tűzoltásnak pedig simán bejöhet Matri. Én nem találom ezt az üzletet irreálisnak.
my name is csuma 2012.12.01 18:25:10
@m.martin91: szerintem ettől még nem lesz irreális az üzlet. 8,5 millió euró kiadás (+2-3 milliós fizu) nem fogja az Arsenalt meggátolni abban, hogy később, nyáron, vegyenek egy klasszist előre. Jelenleg viszont nincs olyan épkézláb csatár a piacon, aki teljesíti a feltételed.

Én is tisztában vagyok vele, hogy Matri nem fogja hosszú távon megoldani a csatárgondokat Londonban, ez nyilvánvaló. Ezért is írtam azt, hogy "tűzoltásnak" menne Ő oda, amit a 8,5 milliós kínált ár is jelez. Ráadásul az Arsenal keretét elnézve, Giroud és Chamakh a két alternatíva a "hitman" szerepre, ami mondhatni még siralmasabb, mint ami nálunk van. Ezzel szemben előkészítőkben szerintem nem szenvednek hiányt, mivel Podolski, Chamberlin, Gervinho és Walcott is részben ezen szerepkörben játszanak.

Egy szó, mint száz, én úgy látom, hogy az Ágyúsoknak sürgősen kell valaki legelőre. Nem vagyok meggyőződve, hogy Matri a legjobb alternatíva számukra, de az tény, hogy nincs túl sok választásuk. Én ezért nem tartom, hogy megvalósuljon ez az átigazolás.
my name is csuma 2012.12.01 18:27:15
Juventus FC blog Dühöngő 2012.01.01 19:09:00
Ez tényleg egy dühöngő, kiélhetitek magatokat rendesen. Itt nincs OFF-olás, jöhetnek a pletykák, az átigazolások, a vélemények, teljesen vegyesen. Akár a Juventushoz tartozik, akár nem (teljesen). A trágárság, egymás mocskolása persze itt sem megengedett, ettől azért…..
my name is csuma 2012.11.30 14:13:52
@m.martin91: a spanyol? ne vicceljünk már. Két jó csapata van. Az angol magasan kiemelkedik.
my name is csuma 2012.11.30 14:38:22
@Apuleius: szerintem nem, de erről úgy sem fogjuk meggyőzni egymást, de öröm az eszmecsere :)

Nekem az a meglátásom, hogy a Barca és a Reál alapvetően nem különbözik a két manchesteri klubtól és a Chelsea-től (utóbbinak edző problémái vannak ugyan, de egy Mourinho szintű szakembernek esélye lenne akár a triplázásra is). Ha átraknánk őket a PL-be, akkor a 3 esélyes angol bajnokság 5 esélyessé válna. Röviden tömören én így látom ezt.

Na de miért? Elismerem, hogy mind a Barca mind a Reál kerete erősebb az angol csapatoknál (szerintem csak egy nüansznyival verik a City-t). Viszont a 2 spanyol csapatot angol környezetben egészen más szintű terhelés érné, mint a hazájukban. Szerintem baromira nem mindegy, hogy egy hétközi BL rangadó után a Getafe-vel, van az Everton-nal kell idegenben játszani, vagy hogy a bajnokságban évente 2 rangadót, vagy 6 (+2-t) kell játszani. A PL-ben sokkal több minőségi csapat van, sokkal kiélezettebb a verseny, ami nyilvánvalóan sokkal jobban megterhelő. Szerintem ez jelentős mértékben magyarázza, hogy például a Barca miért jut el 2 évente a BL döntőbe, míg a MU nem. Egészen más a két csapat háttérbajnoksága, s szerintem ezért komoly előnyt élveznek a spanyol gigászok a nemzetközi porondon, ezért érnek el ott jobb eredményeket, mert az angolok kioltják egymást. Tudom, a transfermarkt-ban vannak jelentős torzítások, de alapvetően azért használható adatbázis, és ha csak erre egy röpke pillantást vet valaki, akkor láthatja, hogy miről beszélek.