Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yildirim

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte minden háborúban részt vesz. Amióta az ember létezik és háborúzik, azóta van jelen minden nagyobb hadjáratnál, és sok ezer éven át gyakorolt alapvető hatást azok kimenetelére. A rettegett Járvány Tábornok mindig a legkritikusabb pillanatban, a leggyengébb ponton…..
yildirim 2012.07.06 15:30:55
@folti_: hmm, elég távoli rokonok.
a szifilist a treponema pallidum okozza (lassú, alattomos fertőzések, és a mai napig is hipp-hopp gyógyul a legegyszerűbb penicillinre)
a "húsevő baktériumot" meg a kereskedelmi tévék terjesztik.(multirezisztens strepto de döntően staphyllococusok okoznak ritkán gyors lágyrészfertőzéseket, de ehhez kell egy legyengült immunrendszer is. ezek a baktériumok gyakorlatilag velünk élnek, a bőrünkön). azaz nincs húsevő baktérium. elnézést az off-ért
yildirim 2012.07.06 21:28:45
@folti_: OK, AZ az idézőjelen átfutottam,elnézést.

viszont Járvány tábornoknak két szavunkat is köszönhetjük
a franc (franciskánus kór-szifilisz)
és a fene (lépfene-anthrax)
yildirim 2012.07.14 18:20:48
@iovianus:
a penicillin már "feltalálásakor" sem gyógyította a tbc-t.
Külön gyógyszercsoportot képeznek az antituberculoticumok. a mycoplasma tub illetve mycoplasma leprae nagyon más mint a többi szokványos bactérium.

kolera: így van. a páciensek kiszáradtak, ebbe haltak bele, nem a kórokozó "ette" meg őket. ők csak simán a bélfal átjárhatóságát növelték. a víz oda ment, ahová az ozmózis szabálya küldte.

mintha rémlene, h a vizekong is előszeretettel fertőzte volna a gyümülcsöket kolerával.