Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antilles

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valódi átváltozóművészek, akik nem csupán a zenét változtatták meg, de a divatra is nagy hatást gyakoroltak...
Hazájában és nálunk van csak töretlen népszerűsége ennek a több mint harminc éves brit komédia sorozatnak. Mi fogta meg benne a rendszerváltoztatás után nálunk az embereket, hogy ennyire rákaptak?..
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
Elkészült az első évad záróepizódja is, a nyolcadik rész Taika Waititi (Thor: Ragnarök) rendezésében és 44 perces játékidővel. Ezzel a fejezettel egyelőre befejeződött a The Mandalorian filmek vetítése (ajjaj mit csinálunk péntekenként?) és sajnos jelenleg nem is tudni, hogy mikor lesz nézhető a…..
Antilles 2019.12.31 15:29:27
@Exegol_: Nem az a nevük. Csak egy utalás. Volt egy ilyen páros a STAR WARS képregényekben.
Itt egy bővebb írás róluk:
en.wikipedia.org/wiki/Tag_and_Bink
Antilles 2019.12.31 18:52:32
@Exegol_: Kösz szépen! Úgy két másodpercre a legutóbbi filmben is feltűnt, bár én szerettem volna többet látni. Mindig is Ő volt a kedvenc karakterem. Ha valaki olvas könyveket is ott gyakrabban találkozhat vele. A legjobb példa erre az "X-szárnyúak" sorozat, ami a Zsiványkommandó kalandjait mutatja be.
Antilles 2020.01.01 14:16:58
@Exegol_: Igen bár Ő Raymus Antilles a Tantive IV-ről (a hajó amivel Leia menekült), aki az Alderaan-ról származik és nincs rokoni kapcsolatban Wedge-el.
benyakzoltan Hollywood alkonya? 2019.12.02 09:21:30
Ez itt most nem az Irishmanről szól. Nem magáról a filmről. Abból születik majd remélhetőleg elég írás, blogolás, kritika. Ez itt a mozi estéjéről szól. A sötétről, amikor a moziterembe már nem engedik be a régi hősöket, mert kell a hely a műanyagszörnyeknek. Az a tény, hogy csak néhány…..
A hosszúra nyúlt nyári szünet után azonnal a közepébe vágunk és az egyik legkedveltebb tőzegelt malttal térünk vissza. Islay kultwhiskyje, az öreg hölgy, aki inkább jelmezekbe bújt szellem, az Ardbeg. Lehet ilyet írni, hogy kult? Szerintem a sziget összes whiskyje kiérdemelhetné a címet ilyen-olyan…..
A 90-es évek ikonikus filmekkel ajándékoztak meg minket. Több olyan alkotás is született, amik számomra csak később, akár csak felnőttként váltak igazi kedvenccé. Kétségtelen, hogy ha egy régebbi filmet van kedvem nézni, akkor biztos, hogy ebből az évtizedből választok. Igyekeztem a legjobbakat…..
Antilles 2019.08.15 18:57:24
Al Capone! Még ma is ámulattal vegyes borzongással ejtjük ki a nevet. Ő volt a J. Edgar Hoover által vezetett FBI első "első számú közellensége", a Public Enemy No. 1. Életében legendássá vált bűnözőként, ahogy elfogásának körülményei is azok. Halála viszont megalázóan kisstílű volt, nem párbajban…..
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
Antilles 2019.04.15 08:16:01
@GNDL: Ha jól tudom a West Wing csak a 3. szezonban váltott 16:9-re.
Antilles 2019.04.15 12:57:13
@GNDL: Ezt nem értem. A TV-ben az első két évad 4:3 volt. A DVD-n dettó.
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Idén karácsonykor sem maradunk Csillagok Háborúja nélkül, és egy igazán hiánypótló sorozat érkezik a kisebb korosztálynak...
Antilles 2018.11.30 15:08:14
Trashnevelés Sharktopus 2016.08.30 12:00:00
 2009 volt az az év, amikor az Asylum a hollywoodi filmek trash átiratait gyártó ismeretlen stúdióból, egy hollywoodi filmek trash átiratait (és röhejes cápa/szörnyfilmeket) gyártó világhírű stúdióvá avanzsált. Ezt pedig kizárólag egyetlen filmnek, az azóta valamelyest kultikussá vált Mega Shark vs…..
Antilles 2018.10.20 22:13:51
Gyakran éri az a kritika a Hollywoodot, hogy híján van az eredeti ötleteknek, és a kockázatmentes haszonszerzés érdekében inkább adaptációkat és folytatásokat ont ki magából. Egy júniusi cikk szerint az amerikai filmesek jelenleg több mint 130 folytatáson és előzményfilmen dolgoznak, amelyek…..
A képregények képregénye. Az egyetlen darab a műfajból, amely 2005-ben felkerült a Time magazin minden idők száz legfontosabb regényét tartalmazó toplistájára, és amely megjelenésekor elnyerte a legjobb sci-fi műnek járó Hugo-díjat is a Locus mellett. Vagyis megint nagyot dobtak…..
Origo, Origo, baszki. Ti ezt tényleg el is hiszitek?..
Antilles 2018.08.01 15:56:47
@kurvaszatokat: Sehova. Akkor se amikor órákat vársz majd a rendelőkben hulló vakolat mellett, használhahatlan WC-vel, miközben akkor már minden csatornán azt hallod, hogy milyen király itt az élet, nincs semmi probléma, mindenki minket írigyel. Aki pedig mást állít Soros fizetett embere.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Május közepén megnyitja kapuit az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago Deep Dish Pizza. Az étel jellegzetessége, hogy nem a megszokott formát hozza, hanem már-már olyan vastag, mint egy pite, a tésztája ennek ellenére vékony és könnyű. A…..
Antilles 2018.04.25 16:26:36
Nehéz dolog visszaadni a "Star Trek-érzést" egy társasjátékban. A Star Trek Catan kicsit elment absztrakt irányba, és elveszett a téma. De a tematikus játékok között sem termett túl sok babér: ott volt az A Klingon Challenge, ahol maximum takarítóbrigádok lehettünk az…..
…egyelőre egy felfedezésre váró város. Épphogy belekóstoltam egy villámlátogatás keretében. Ez utóbbi műfajához méltó módon gyors lefolyású, de nem átutazás. Lehetőleg alig másfél napos. Nem csupán az ott tartózkodás időtartamára, de az elő(nem)készítésére is jellemző ez az iram. A gyors döntést…..
Vannak, akik szerint az „itt és most” színházi élmény nagyobb élvezeti értékkel bír, mint egy adag pattogatott kukoricával végigizgult film. Mások pedig épp a rohamosan fejlődő mozis technológiát részesítik előnyben: a mozgó ülések és egyéb környezeti hatások ráadásul a hagyományos, audiovizuális…..
Antilles 2018.01.26 14:45:48
A Star Wars világnak mindig is szerves részét képezték a birodalmi rohamosztagosok (imperial stormtroopers alakulatok) akik arctalan megjelenéssel, teljesen egyforma öltözetben, félelmetesen és titokzatosan szolgálják a szenátust, majd az uralkodót és Darth Vadert. Az 1977 -es Egy új remény című…..
Antilles 2017.12.07 12:35:59
@Han Solo.: Igen láttam a filmet (többször is), de ez kivételes eset lehetett lévén, hogy Vader egy bacta tartályban volt páncél nélkül. Valószínüleg az uralkodó rendelte ki az őrsége két tagját. Ha megnézzük a többi filmet, vagy olvassuk a könyveket sehol nincs utalás arra, hogy Vader-nak tetstőrsége lenne.
Antilles 2017.12.08 13:59:42
@Han Solo.: Testőrökkel??? Vader a támadáshoz csatlakozik. Azok szimpla rohamosztagosok téli egyenruhában. Ami abból is látszik, hogy a standard lőfegyverekkel vannak felszerelkezve, míg a Royal Guard elsősorban közelharci fegyvert használ, és mindíg a vörös egyenruháját hordja.
Meg úgy általában minden filmből, ami ezzel kapcsolatos, legyen az Terminátor vagy Vissza a jövőbe. Ja, és még az Utolsó csillagharcosnak is odabök. A novemberben a Hulura érkező sorozat arról szól, hogy van egy pali (Josh Hutcherson az Éhezők viadala-filmek lúzerje) aki egy kutatólaborban…..
1993-at írtunk, én akkor voltam pontosan 19 éves. A jómódú szülők révén már akkor PC-vel rendelkező cimborák vidáman játszottak az X-wing nevű brutálisan jó űrszimulátorral, én meg csak tátott szájjal néztem, ahogy az arcukon a "most mi ebben olyan nagy valami" típusú unott arckifejezéssel röpködtek…..