Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata - a Schüssler terapeuta

29 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A másik javítandó szappan a geránium volt.  A lúgot tejjel oldottam fel. Már ott elronthattam valamit, talán nem oldódott fel az összes lúgkristály? A szappant finomra őrölt tengeri sóval szerettem volna gazdagítani. Lúg feloldva, olajok hőmérséklete jó, összeöntöm,…..
Ma már egyre több helyen találkozhatunk Schüssler féle krémekkel, krémzselékkel, melyek használatát magam is javaslom. Kifejezett hatást azonban akkor várjunk tölük, ha egyidejüleg ugyanazt a számú tablettát is szedjük. Kenhetjük arcbőrre ill. a test bármely részére,…..
Egy Anyuka levele, melyet tegnap kaptam: "Szia Kata!   A kisebbik kisfiamnak -Attila- vashiánya volt, nem is tudom mióta, kb. egy éve vették észre egy vérvétel során.Most a múlthéten is fel voltunk készülve, hogy megint vascseppeket kell szednie, de úgy néz ki rendbe jött,…..
Az ásványi sók a védőtápanyagokhoz tartoznak. A tápanyagok közül egyedüli szervetlen anyagok. Különböző vegyületeket alkotnak, és a természetben a növény és állatvilágban is megtalálhatóak. Fontos szerepük van az emberi szervezet működésében és…..
Fontos része a Schüssler terápiának, mert hiszed vagy sem, a ráncoknak nem muszáj ott lenniük az arcodon! Mindegyik valamelyik ásványi só hiányára utal. Ha az alábbiakat figyeled meg a saját arcodon, akkor gyanakodhatsz, hogy hiányod van ebböl az ásványi sóból:orrgyöktöl…..
Tudtad, hogy már viszonylag kis mértékű vashiány esetén is felléphetnek tanulási nehézségek, viselkedészavarok, étvágytalanság? Remélem, Nálatok és a gyerkőcöknél minden rendben van ilyen téren! Ha mégsem, gondolkozz el a Schüssler sók használatán!..
  Nem is mindig kell Schüssler féle arcdiagnosztika ahhoz, hogy az emberről megmondják, vashiánya van :) "Leggyakoribb tünete a sápadtság, mely feltűnő az ajkakon és a körömágyon. A betegség lassan alakul ki, tünetei fokozatosan súlyosbodnak. Csecsemőkorban és a korai…..
Ma már egyre több helyen találkozhatunk Schüssler féle krémekkel, krémzselékkel, melyek használatát magam is javaslom. Kifejezett hatást azonban akkor várjunk tölük, ha egyidejüleg ugyanazt a számú tablettát is szedjük. Kenhetjük arcbörre ill. a test bármely részére,…..
  Infók a vasról "Elsősorban az energiaforgalomban játszanak szerepet a vastartalmú enzimek, míg a vérplazmában egy speciális szállítófehérjéhez kötve kb. 5 mg vas található. Az aktív vas 80% - a vörösvértestek hemoglobinjában ( ez az oxigént  szállító, vastartalmú…..
A vas az egyik leggyakrabban emlegetett és legfontosabb ásványi só, ha lehet egyáltalán fontossági sorrendet kialakítani köztük :) Az immunrendszer sója, a szervezet energia ellátásában játszik szerepet. Enzimek alkotója, a bélbolyhokban, a májban, a lépben és a csontvelöi…..
Az arcdiagnosztika fontos része a Schüssler terápiának, mert hiszed vagy sem, a ráncoknak nem muszáj ott lenniük az arcodon! Mindegyik valamelyik ásványi só hiányára utal. Ha az alábbiakat figyeled meg a saját arcodon, akkor gyanakodhatsz, hogy hiányod van ebböl az ásványi…..
A hetekben ismét elkényeztettetek visszajelzésekkel, amit ezúton is nagyon köszönök! :) Vicces megfigyelni, milyen nehezen vesszük észre a sok ( néha apróbb ) pozitív változást, ha baj van, arra mindig gyorsabban derül fény :) De amit meséltetek: egy kissé szkeptikusnak tűnő…..
Nr. 2. Calcium phosphoricum ( foszforsavas mész ) Funkcionális szer, a fogak és a csontok sója. Szilárdságot, stabilitást ad, a növekedési idöszakban van rá nagy szükség.   Alkalmazzuk: - alvászavar, - fogcsikorgatás, - várandósság, - szoptatás idöszakában, -…..
Mint érintőlegesen említettem korábban, az arcodra van írva, mely ásványi sókból van hiányod! Minden sóhoz hozzárendelhető valamely ránc, barázda, karika, szín stb. Nézzük a sorban az első Schüssler féle ásványi sót, miről ismered fel, ha Neked is dolgod van…..
Ma már egyre több helyen találkozhatunk Schüssler féle krémekkel, krémzselékkel, melyek használatát magam is javaslom. Kifejezett hatást azonban akkor várjunk tölük, ha egyidejüleg ugyanazt a számú tablettát is szedjük. Kenhetjük arcbörre ill. a test bármely részére,…..
Nr. 1 Calcium fluoratum ( folypát ) Szerkezetépítö ásványi só, mely a csontjainkban, a fogzománcban, a körömben, a hajban, inakban, izmokban, mirigyes szerveinkben található. Biztosítja a szövetek rugalmasságát, nyúlékonyságát. Alkalmazzuk: - lúdtalp, -…..
A Schüssler tabletták vivőanyaga tejcukor, ezért sajnos nem alkalmazható olyan betegeknél, akik laktózérzékenységben szenvednek! Mivel a héten futottam bele én is egy olyan hölgybe, aki olyan mértékben allergiás a tejcukorra, hogy szóba sem jöhet nála a tabletta,…..
Teljesen jogos szokott lenni a sók árára vonatkozó kérdésetek, hisz egy 3 hónapos kúra során akár több száz ásványis só tablettát is el kell szopogatni, ezért nagyon nem mindegy, mennyiért és hol vásároljátok meg a Schüssler sókat. Az itthoni gyógyszertárakban jelenleg a…..
Annyira örülök, mikor kapok visszajelzéseket Tőletek, hogy ebben vagy abban használtak a sók Nektek is ;) Az egyik jogász vendégem este felhívott és megköszönte, hogy javasoltam Neki a Kalium phosphoricum szedését, mert bizony az utóbbi hónapokban nagyon feledékennyé vált,…..
Sokan néztek érdeklődőn egy - egy beszélgetés során, mikor tudomást szereztek a schüssler KRÉMEK létezéséről :) Hogy az mire jó, hová kell kenni stb. Ezér gondoltam, jöjjön most néhány sor erről a témáról is.  Minden ásványi sóhoz van rendelve egy - egy krém ( 1 - 12…..
A Schüssler sókkal való ismerkedésem elején sok fejtörést okozott nekem is, miből mennyi is az elegendő, a nem sok. A hagyományos gyógyszeradagoláshoz szokott emberben joggal merül fel a kérdés, nem adagolhatjuk - e túl nagy buzgalmunkban az adott sót? Nos, a válasz megnyugtató,…..
Az Arcdiagnosztika fontos részét képezi a Schüssler terápiának. Szó szerint értheted, hogy pontosan látszik az arcodon, milyen ásványisó hiányaid vannak. A színek, a ráncok, a karikák, a barázdák, mind, mind árulkodójelek, még ha azt is gondolod, az idő múlásával teljesen…..
Ha sokat voltál napon és fáj a fejed, nyugtalan vagy, szédülsz, émelyegsz, esetleg hánysz, akkor esélyes, hogy napszúrást kaptál. Ez lehet azért, mert sokat voltál a napon fedetlen fővel ( főként kisgyerekeknél veszélyes, hisz őket még nem védi annyira a hajuk és a fejbőrük…..
A Schüssler sókat, csak úgy, mint a homeopátiás készítményeket óvnunk kell az elektromos készülékektől ( tv, számítógép, mobiltelefon, mikró stb. ), mert a káros sugaraknak köszönhetően megváltozik az információ, melyet a tabletta hordoz és akkor várhatjuk, hogy segítsen…..