Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tobzoska

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Mi a véleményetek? 2012.05.10 17:03:00
Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy mi lesz velem? Mi áll előttem? Mit akar velem az Isten? Persze nem vagyok én akkora talentum, akkora hal, hogy velem kapcsolatban Istennek külön szándéka lenne, de hiszek abban, hogy mindenkinek vannak ajándékai Istentől, és ezeket az ajándékokat…..
Tobzoska 2012.07.05 22:35:38
@sefatias: Én jelenleg az útkeresés állapotában vagyok, de inkább egy helyben toporgok, nem indultam el még semerre sem. Keresem az igaz vallást, de lassan rá kell jöjjek, hogy olyan nincs, csak igaz hit.
Egyébként véleményetek szerint mi a probléma a pünkösdi karizmatikus felekezetekkel (az anyagiasságot leszámítva...)?
Sefatias Erő, nem pedig személy 2012.06.12 15:21:00
Néhány nappal ezelőtt egy postban leirtam azt, hogy mire jutottam a szent szellem voltával kapcsolatban. Ez a véleményem nem változott meg, viszont a birtokomban van egy könyv, amely Jehova Tanúi közül is nagyon keveseknek van meg, ráadásul az Őrtorony könyvtárból is kihagyták…..
Tobzoska 2012.07.04 18:47:00
És ehhez mit szóltok?:

"I. Korintus levél:12
3 Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, aki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által.
4 A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek.
5 A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr.
6 És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben.
7 Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése.
8 Némelyiknek ugyanis bölcsességnek beszéde adatik a Lélek által; másiknak pedig tudománynak beszéde ugyanazon Lélek szerint;
9 Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által;
10 Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása;
11 De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, amint akarja.
12 Mert amiképpen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképpen a Krisztus is.
13 Mert hiszen egy Lélek által mi mindnyájan egy testté kereszteltettünk meg, akár zsidók, akár görögök, akár szolgák, akár szabadok; és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg."

Ezekből a sorokból úgy tűnik, a Szent Lélek Isten lelke, úgy is fogalmazhatunk, hogy az Isteni Igazság, Tudás, amely többféle formában nyilvánulhat meg az emberben. Persze ez csak az én meglátásom, majdhogynem laikusként.

Azon gondolkodtam, hogy valóban úgy van-e, ahogy érzem: Kezdetben Jehova közvetlenül beszélt az emberhez. Ez később mintha megváltozott volna, már csak kiválasztott embereken, prófétákon keresztül kommunikált. Az Újszövetséggel "könnyebbé" vált a kommunikáció, a Szent Szellem nagyon sok arra érdemes személyen keresztül "üzent", mindehhez "csak" nyitottá kellett válni az igazságra.

Lehet, hogy felületesen nyúltam a témához, de bocsássatok meg, még nagyon kezdő vagyok.