Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bushman

54 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Címet adni nehéz. Jól tudják ezt a nyolcvanas-kilencvenes évek akciófilmjeinek fordítói is. Meg a társasjátékok fordítói is. Sajnos végezzenek bármilyen kemény munkát, néha be-becsúszik egy-két baki. Persze cím nem ad információt arról, hogy a fordítás többi része jól sikerült-e. Sőt, az is lehet,…..
Amikor a hétfői értekezleten Papp Tibi felsorolta a héten várható tesztautókat, azonnal berikkantottam a zsivajba, hogy eszeveszettül vinném a Toyota Prius Plug-Int. A konnektorról is tölthető hibridautó tesztjét a jövő héten olvashatják a Totalcaron. Kiderült, hogy az új…..
Bushman 2014.12.02 18:55:16
@GKoves: Tényleg nem tudja senki a "guru" elérhetőségét? Nekem is hasonló problémám van, 180.000-nél elkezdte enni az olajat.
Márkaszerviz 400k-ért csinálná meg, kicsit sokallom (100 az anyag, 300 a munkadíj).

Ha valakinek volt hasonló problémája és valahol jól megcsinálták, kérem, írja meg.

Köszönöm.
Sajnos tegnap is kitartott a rossz idő és egész nap esőben sétáltunk Helsinkiben. Sok látványosság már nem maradt, megnéztük a Sziklatemplomot és a belvárosban sétálgattunk. Ma reggel már nem esett, ennek nagyon örültünk, habár csak 15-16 fok volt! A szél azonban még mindig…..
Ma megváltunk a jó kis Nissan Note-tól, de még kora délutánig tudtunk vele furikázni. Elmentünk a városközponttól kicsit kijjebb eső részekre: az olimpiai stadionhoz, és az Arabaia nevű városrészbe, ahol nagy gyárak vannak pl. Fiskars és szuper design boltok és outletek.…..
Bushman 2014.06.12 23:20:38
@Simulacrum: Agricola bácsi üdvözöl! Találtunk játékboltot, megvettük a 7csoda egyik kiegét, most már van plusz 4 csoda (azaz 3, az egyikhez Vezetők kellenek - majd karácsonykor gondolj ránk).
Egészen idáig nagyon szerencsénk volt az időjárással. Néhány rövid, szitáló esőt leszámítva mindig jó időnk volt, kifejezetten kellemes, napos kirándulóidő. A mai tallinni kirándulás azonban ilyen szempontból nem sikerült jól. Már itt, Helsinkiben is esett, és ugyanilyen…..
Most már nem halogathatjuk tovább a beszámoló elkezdését, törzsközönségünk folyamatosan ostromolja a blogot, napi 4-5 (!!) látogatónk van, tehát alkotnunk kell. Réka rendben megérkezett New York-ból, szombat reggel találkoztunk Helsinki repülőterén. Felvettük a kocsit (Nissan…..
Bushman 2014.06.10 22:40:35
@beneda: Köszönjük az etetést és a locsolást!
Egyetek cseresznyét, ne hagyjátok a madaraknak!!!
Bushman 2014.06.10 22:41:30
@bopet: Van, persze, sőt, hamarosan lecsekkoljuk a helsinkit is! ;-)
Bushman 2014.06.10 22:42:37
@Nagymacska: A szavak nem nagyon egyeznek, de ha nem figyelünk oda és csak távolról halljuk, hogy beszélnek, sokszor azt hisszük, hogy magyarok. Hasonló a hanglejtés.
Vizsgák megvannak?
Ismét jelentkezünk, immáron Helsinkiből. Tegnap este egy hosszú nap után megérkeztük a bérelt kis lakásunkba. Egy fiatal lány lakik itt, aki nagyon kedvesen fogadott bennünket, készített kis listát a látnivalókról, térképet stb. Azt is kérte, hogy majd mi is írjunk neki…..
Maláj túra Langkawi 5. nap 2013.10.25 17:03:39
Ha még valaki olvassa a blogot (életjelet ugyanis eddig nem sokan adtak), akkor most a szokásos állatsereglet helyett a tájban gyönyörködhet. Sikerült feljutnunk a kötéllifttel, habár a reggeli eső miatt a gyalogtúrás részt ki kellett hagynunk. A látvány azonban kárpótolt…..
Maláj túra Langkawi 4. nap 2013.10.24 17:55:58
Ma délelőtt hajókirándulásra indultunk a környező szigetekhez. Langkawi ugyanis 99 kisebb-nagyobb szigetből áll, melyek nagy része lakatlan és 5 közülük dagálykor eltűnik. Voltunk egy gyönyörű édesvízű tónál is, amit csak egy keskeny földsáv választ el a tengertől. Itt is…..
Maláj túra Langkawi 3. nap 2013.10.23 16:25:10
Reggeli után már itt is volt értünk a minibusz amivel elvittek a kikötőbe, ahonnan a sok kis hajó viszi a turistákat a mangrovék közé. Nagy becsben tartják ezeket a fákat, a cunamik nagy részét is ezek fogják fel, védve a szigetet. Első megállónk egy denevérekkel teli barlang…..
Maláj túra Langkawi 1. 2 nap 2013.10.22 18:41:12
Landoláskor este eső fogadott minket (a nagy felhőszakadást már pont megúsztuk, csak hallottuk a helyiektől) és sajnos kitartott másnap egész estig. Szerencsére csak szitált, de azért így sem volt kellemes este esőben átrobogózni a szigeten. Robogót ugyanis muszáj volt…..
Egy kis kihagyással, de ismét jelentkezünk, immár Langkawi szigetéről, ahová szerencsésen megérkeztünk tegnap este. Szombaton elvonatoztunk a Batu barlanghoz, amely egy hindu szent hely, rengetegen zarándokolnak ide. Csak 2 ringgit (1MR=70FT) volt a vonatút, igazán nem sok egy…..
Maláj túra 1. nap KL-ban 2013.10.18 19:05:49
Amint arról már páran értesültek, szerencsésen megérkeztünk Kuala Lumpurba. Hivatalosan csak 1,6 millió lakosa van, ami furcsának tűnik, mert a rengeteg felhőkarcoló és soksávos út miatt jóval nagyobbnak érzékeltük mint Budapestet, aminek szintén kb. ekkora népességgel…..
Maláj túra Útvonalterv 2013.10.13 19:06:35
Október 16-án este indulunk Ferihegyről, másnap délután érkezünk Kuala Lumpurba ottani idő szerint öt körül. Lesz három teljes napunk a fővárosban, majd 20-án este átrepülünk Air Asia-val Langkawi csodás szigetére, ahol a Four Seasons jóvoltából 6 éjszakát ingyen szállunk…..
Spoiler A legjobb koncertfilmek 2012.12.03 07:00:00
Túl sok jó zenekaros film van, így csak több listán tudjuk bemutatni őket. Legutóbb a legjobb turnéfilmekre mentünk rá, ezúttal következzenek a kedvenc koncertfelvételeink. Teljes filmek és rengeteg jó zene a bejegyzésben! Stop Making Sense (Jonathan Demme, 1984) Egy nem…..
Bushman 2012.12.04 09:20:50
Nincsen rózsa tövis nélkül, tartja a közmondás, én pedig azt tenném hozzá, hogy nincsen porta rózsa nélkül. Ez a mutatós dísznövény örök kedvenc, ami nem csoda, hisz valóban impozáns látványt nyújt, persze a szép eredményhez odaadó gondoskodás is szükséges, melyet…..
Úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és már szombaton elindulunk Mexikóváros felé. A délelőttöt még Oaxacában töltöttük, este azonban már Pueblában voltunk. Így a hatórás út nagy részét letudtuk, innen már csak kb. 2 óra az út a reptérig. Ennek a mai 4 órás…..
Kedden Mexikóvárosból dél felé vettük az irányt további kalandok keresésére. Az útdíj drága, cserébe viszont az utak elég rossz minőségűek az otthoniakhoz képest. Van ahol két sáv van, sőt van ahol három, de a külsőt általában nem használják. Itt úgy tűnik…..
Bushman 2012.10.27 04:07:50
@Nagymacska: Egy Dodge Attitude nevű "kocsi", aminek Hyundai ablakai és dísztárcsái vannak. Legnagyobb extrája a központi zár :-)
A fenti cím az egyik legszebb nevezetesség neve. Kb. 2 óra autóútra található Oaxacától, azonban nevével ellentétben a víz nem is forr, hanem csak bugyog felfelé. Tulajdonképpen egy kénes forrásról van szó a hegy tetején, mely az évek során több, 50-80 méter magas…..
Oaxaca (ejtsd: oáháká), Mexikó közepén található, egy hegyekkel körülvett városka, gyönyörű építészettel és érdekes indián kultúrával. Nagyon hangulatos hely a város is maga, és rengeteg kirándulást lehet tenni a környékbeli kézműves falvakba, illetve az egyik fő…..
Mai úticélunk a Maxikóvárostól 40km-re lévő Teotichuacán volt. Itt található Mexikó egyik leghíresebb és leglátogatottabb nevezetessége, az egykor 25km2-en elterülő piramiskomplexum. Leghíresebb (és legnagyobb) épületei a Nap és a Hold piramis, valamint a Quetzalcoatl templom.…..
Bushman 2012.10.25 02:14:34
@Nagymacska: Igen, ha külseje van, van belseje is :-) De azok a kamrák le vannak zárva a látogatók elől...
A szállodában elfogyasztott remek reggeli után átsétáltunk a szomszédos Chapultepec parkba, ami olyasmi mint a Városliget Pesten, csak kicsit nagyobb. Hétvége lévén rengeteg ember jött ide piknikezni, illetve hozzánk hasonlóan megtekinteni a parkban lévő dombon található…..
Bushman 2012.10.22 15:19:56
@Simulacrum: Igen, vaku nélkül lehetett. Szóval csak a vakus képeknél csaltunk...
Bushman 2012.10.25 02:09:10
@Nagymacska: Törzskártyám már régóta van, ami iszunk az pedig ún. agua fresca, amely egy friss gyümölcsből készült limonádé. Az egyik lime-os, a másik ananászos volt.
Utunk elég kalandosra sikeredett, ugyanis gépünk Pestről 40 perc késéssel szállt fel. Tekintve, hogy már eleve alig több mint másfél óránk volt az átszállásra Párizsban, nem sok reményt fűztünk a mexikói járat eléréséhez. Ráadásul egy magyar pilóta ült mellettünk, aki…..
Bushman 2012.10.21 04:13:40
@Simulacrum: Gyanús, nem gyanús, mi ma is lementünk :-) Wizardsot keressük, de eddig még sehol nem árulták. Majd megpróbálok felderíteni valami nagyobb játékboltot.

@Nagymacska: A kaja sült paprika volt sajttal és különböző szószokkal.

@beneda: Na, mit sikerült szétrágni/kiásni az ebeknek?
Bushman 2012.10.23 14:30:46
@bordoa: Fürdőnk már van, reméljük, hogy a következő szállodában is lesz :-)
Elég eldugott bejárata van a szállodának, sőt, általában egy rendőrautó is szokott állni az utcában, úgyhogy védve vagyunk :-)
Ma elmetróztunk Coyoacanba, ami egy gyarmati stílusú, nagyon kellemes városrész templomokkal, kis kávézókkal, éttermekkel, utcai árusokkal, mutatványosokkal...Metrón csúcsidőben nem utaztunk még eddig, akkor ugyanis a nők és gyerekek az első kocsikban utaznak, ahova férfiaknak…..
Bushman 2012.10.22 02:27:56
@Nagymacska: Elsősorban biztonsági okai vannak a külön utazásnak, de ez csak csúcsforgalomban érvényes, amikor tömve vannak a kocsik.
Egész jól állunk, még egy kis pakolás hátra van. Holnap fél négyig dolgozunk, aztán este 8-kor indul a gép Párizsba. Ott lesz egy óránk átszállni, majd irány Mexikóváros. Paul, a hurrikán úgy tűnik észak felé megy, elkerüli az ország belsejét. 23-án megyünk tovább…..