Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Észak-magyarországi régió

410 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban. Ennek apropóján gondoltunk egy merészet és régiónk néhány boros helyszínét párosítottuk egyedülálló természeti kincseinkkel. ..
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm, hogy Észak-Magyarország legújabb szállodája, a négycsillagos Hotel Castellum, a világörökségi Hollókőn található, Nógrád megye szívében, hisz e környéken eddig nem volt hasonló szálláshely...
Idén Szilvásváradon lesz a Kisvasutak Napja október 8-án, szombaton. Tökéletes választás ez, mert a szilvásváradi az ország legnépszerűbb kisvasúti vonala. Érdemes hát kilátogatni a Bükk lábához, részt venni a programokon, kirándulni egyet az őszi erdőben. Kisvasútra fel!..
A nagy múltra visszatekintő Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok ideje ismét elérkezett, idén szeptember 30. és október 2. között lehetünk részesei a szüreti forgatagnak...
A szeptember 23-25. között egy eddig még nem látott eseményt, a tállyai Kerekdomb Fesztivált rendezik meg Tokaj-Hegyalján. Borok, koncertek, előadások, vásár és futás...kell ennél több?..
Lassan beköszönt az ősz, a kirándulások, túrák évszaka. Mi is készülünk, összegyűjtöttük az Észak-magyarországi régió legszebb vízeséseit, hogy aki csak teheti, menjen ki a szabadba a hűvösebb időben is, lásson világot (vízesést)!..
Az Év Fürdője szavazáson idén az első helyet a Miskolctapolcai Barlangfürdő érdemelte ki, ezúton is gratulálunk nekik a szép eredményhez! Lássuk, hogy a régiónkból milyen fürdők kerültek be a legjobbak közé!..
Idén is elstartol a várva-várt Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál! Szeptember 16-18. között utazz Gyöngyösre, hogy ne maradj le erről az izgalmasnak ígérkező programról!..
Figyelem, figyelem! Édességimádók! Újra itt van a várva-várt Országos Csokoládé Fesztivál! Ha csokibolond vagy, augusztus 25-28. között Szerencsen a helyed!..
Kíváncsi vagy arra, hogy milyen volt Eger 40 évvel ezelőtt? Ráadásul egy nyugati turista szemével? Ha igen, akkor katt a bejegyzésre, ezt látnod kell!..
Idén is izgalmas bemutatókkal, versenyekkel és programokkal vár minden érdeklődőt a VIII. Jósvafői Hucul Lovasnapok és V. Nemzetközi Patkolókovács Verseny!..
Egyedülálló, környezetbarát szálláshely nyílt Irotán, ebben a kis, Cserehát szívében lévő falucskában. AZ ökológiai szempontok figyelembevétele központi szerepet játszott az építéskor...
Új boros programmal hívogat Gyöngyös! Július 23-án a Fröccs Fesztivál téged is vár!..
Az Észak-magyarországi régióban számos lenyűgöző panorámát nyújtó kilátó található. Ezeket a kilátókat gyűjtöttük most egy csokorba. Ezt neked is látnod kell!..
Egy szuper videó Tokaj-Hegyaljáról. ..
Ez kész cirkusz! Július 1-jén és 2-án a Fesztiválkatlanban a varázslaté a főszerep: valami egészen új és lenyűgöző előadást láthat, aki ott lesz. Ha szeretnél egy lélegzetelállító és páratlan látvány részese lenni, ne hagyd ki a tokaji Cirkuszmisszió Fesztivált!..
Újra életre kel az erdő csodás hangja! Hallgass te is a hívó szóra, vissza a természetbe!..
Különleges, változatos ételekkel és zamatos borokkal várja a gasztronómia szerelmeseit június 24-25-én a Napbor Ünnep Egerszalókon...
Hobbikerékpárosok figyelem! Július 2-án Te is részese lehetsz a Tour de Hongrie kerékpárversenynek. Ne hagyd otthon a kétkerekűd!..
Ingyenes a Kaláka Fesztivál??? Igen, jól látod! Kíváncsi vagy, hogy melyik napra vonatkozik? A cikkből kiderül!..
Új erdei kerékpárútvonalakat adtak át a Mátrában, ráadásul 90 kilométer hosszan. Az útvonalat nem csak profiknak ajánlják, hanem családok, hobbi bringások is tekerhetnek a hegyek között...
Egy hétvége, amikor sokat tudhat meg Szilvásvárad különleges múltjáról, és ha szerencséje van, találkozhat „ősemberrel” is. Július 15 és 17 között...
A májusban megrendezett első Füredi Betyár Bazár sikerén felbuzdulva a szervezők még nagyobb energiával vágtak bele az újabb Bazár előkészületeibe, melynek eredményeképp június első hétvégéjén, 4-én és 5-én újra megnyitja kapuit a Betyár Bazár Mátrafüreden. Kalandra fel!..
Júniusban a zenei világ a Bartók Plusz Operafesztiválra figyel. Idén a Bartók-emlékév kapcsán Bartók életműve álla középpontban, de természetesen sok zenei ínyencség is vár a Miskolcra látogatókra...
Az Észak-Magyarországon található lillafüredi Hámori-tavon készítette el élő-hangos dalát Lajkó Félix. Ez a nagyszerű dal és a gyönyörű természeti környezet nemcsak a mi tetszésünket nyerte el, hanem egy szakmai megmérettetésen is előkelő helyezést ért el...