Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garbópulcsi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Extrém magyarságtudattorzulást észleltek a magyar nyelv használatáért küzdő szlovák civilek Párkányon. Bár a lakosság szinte teljesen magyar, a magyar CBA üzletlánc kizárólag szlovákul kommunikál a vásárlókkal. Amikor ezt szóvá tették a CBA Facebook-oldalán, törölték a…..
Garbópulcsi 2012.07.02 12:19:42
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"Ez egy Franchise, ha nem tévedek, tehát helyi vállalkozó müködteti. Ha történetesen egy Slota hívő nacionalista, akkor azt csinál a boltjában amit akar."

TÉVEDÉS. Franchise rendszerben a jogtulajdonos az utolsó milliméterre is megszabhatja, hogy mi, hogy nézzen ki, minek hogy kell kiírva lennie, de még azt is, hogy milyen szinű legyen a budiülőke. Tehát HA a "nagy magyar" CBA vezetői akarnák, meghatározhatnák, hogy igenis ki kell írni a feliratokat magyarul is. De ők ezt nem akarják, mert esetleg azzal elvesztenének néhány turbó-szlovák vásárlót és franchise partnert és hát ugye itt derül ki, hogy a pénz azért fontosabb nekik mint a magyarkodás. Ez amúgy jellemző az Fidesz teljes érdekkörére.
Garbópulcsi 2012.07.02 12:39:28
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"CBA-nak nyilván olyan ország is szerepel a célországai közt, ahol nem élnek magyarok"

Na ne vicceljünk már. Nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne megfogalmazni, hogy magyar kiírás csak magyarlakta területeken elvárás. Márpedig Párkány eléggé magyarlakta terület. Szóval ne álltsd már be ezt úgy mintha valami megvalósíthatatlan dolog lenne. Ha a kisboltok ki tudják írni a feliratokat magyarul is, nehogymár a multi méretű CBA ne engedhesse ezt meg magának.

Amúgy jártál már a Pesten a Golgota téri MOL kúton? Képzeld, ott még kínaiul is ki vannak írva a feliratok. Mégse haltak bele.

Szóval tudod kicsit vicces dolog, az amikor valaki úgy hirdeti magát, hogy ő "A magyar üzletlánc", de amint átlép a határon ez a mottó kapásból eltűnik, sőt konkrétan leszarja a magyar vásárlókat és az ő igényeiket.

Ezt a "nem szavakkal kell magyarkodni" szöveget meg add elő annak a sok tucat helyi vállalkozónak, akik mégis meg tudják tenni. Megnézném a reakciót.
Garbópulcsi 2012.07.02 12:50:28
@Peetee:

A VIII. kerület ezek szerint Kína része? Különben, hogy fordulhat elő, hogy a Golgota téri MOL kúton kínaiul is ki van írva minden?

Hagyjuk már ezt a másik ország szöveget. Vannak cégek akik figyelnek a vásárlói igényekre és vannak akik nem. A CBA nem, ráadásul még mű-magyarkodnak is, de csak addig amíg nekik ez kényelmes. Ennyi a történet, felesleges bármi mást beleszőni.