Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nonamemem

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje ki akarom cserélni a tűzhelyemet, mert a sütő ezer éves, a kerámialapom pedig csupa karc és különben is öregebb, mint a keresztlányom (11). Így elkezdtem nézelődni, majd rájöttem, hogy semmit nem tudok az indukciós főzőlapokról, azon kívül, hogy divatba jöttek és menőn néznek ki. Így hát,…..
nonamemem 2017.07.29 16:11:49
@mokuspanna:
Csak előnyöket tudok felsorolni:
Nagyon könnyű megszokni, gyors, pillanatok alatt melegíti az ételt, nem izzik a kerámia lap, nem tudod megégetni magad, nem ég rá semmi, azonal reagál a kapcsolásra, takarékos üzemeltetés, nem szüséges előmelegíteni a lapot, nem lesz a lábos forró. A maradékhő fogalma elenyésző, nincs akkora hőveszteség, mint a gáznál, vagy a vaslapos, de még a kerámia lapnál is.
Ha megfelelő - mágnesezhető - edénnyel használjuk remekül be lehet állítani a hőfokot. Az egylapos indukciós lapok 20C-ént ugranak, ez nem túl jó, a rendes lapok finomabb skálával rendelkeznek, legjobb ha min. 9-ig megy a skála és vannak fél számok is. Az enyémen 3 után vannak a fél számok, így jól be lehet állítani a kívánt hőfokot pl, egy leves főzésnél.
Az adapter nem jó megoldás, az adapter tűzforró lesz, megéget, ott is érvényesül az indukciós elv és felforrósítja az adaptert, mintha egy főzőlap lenne!
Nem gondolom, hogy enné az áramot, ha helyesen használjuk. Ha nem kell ki kell kapcsolni, fődőt teszünk amire csak lehet, megfelelő edénnyel, szóval van néhány kritérium, de megéri.
Aluminium lábossal nem jó, de ételt nem is szabad aluminium edényben főzni ...
Na, ezért nem akartam már több kutyát! Ez az átkozott, szorító érzés a gyomromban, hogy vajon túléli-e az altatást, hogy nem képez-e áttétet a gonosz melanóma… Hogy miként boldogul a tölcsérben a varratszedésig hátralevő két hétben… Miután a legutóbbi két kutyámat gyógyíthatatlan betegség miatt el…..
Na ugye megmondtam, hogy nem fogok gyakran írni? Csak, hogy igazam legyen, hanyagoltam kicsit a blogírást. Na nem mintha semmi sem történt volna. Hosszas egyeztetések után ott tartunk, hogy Szentendrén a "testület" elé terjesztik az állatkertünk ügyét. Amennyiben ezt az egész dolgot…..
Biotópia Köszönet a gyomoknak! 2015.07.02 15:31:04
Sokan kinevettek eddig, amiért nem vacakolok a gyomokkal.. Majdhogynem két hétig nem tudtam kijönni a kertbe. És csudák csudájára mégsem keletkezett az üvegházacskában kiültetésre váró palántákon kívül semmi károm. Ami nagy szó.. Legalábbis nekem. Hálás vagyok a…..
Igyekeztem utána olvasni a dolgoknak és a személyes tapasztalataimmal fűszerezni. Ugyanakkor még csak egy hónapja vagyok itt, így nem ígérem, hogy teljesen objektív és igaz a kép, amit lefestek. Földrajz Texas közvetlenül határos Mexikóval, sőt, egy ideig Mexikóhoz tartozott.…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
nonamemem 2012.11.08 10:40:24
@Nyulz of the World: Egyetértek!
Ez a levél nem ide való, egy elkeseredett apa magánlevele a kislányához. Mindenki szive-joga azt írni amit akar, de ez hangulat keltés kategória és arra semmi szükség. Van elég hangulatkeltő ember minde táborból.
Aki menni akar menjen, aki maradni akar maradjon, de ne kelljen már komplett idiótának érezni magát annak aki itt maradt. Miért nem tud a magyar túlzások nélkül írni, gondolkodni??????????????
Minden országból mennek el emberek, de nem csinálnak ekkora tragédiát se a menésből, se a maradásból.
Írom ezt úgy, hogy éltem 10 évet "nyugaton" és visszajöttem, mindent túléltem. Én választottam mindkét utat, két helyen úgyse tudja leélni az ember az életét, tehát kár siránkozni. Ha itt vagyunk tegyünk azért, hogy ne totál depisen keljünk reggelenként, viselkedjünk úgy, ahogy mi is elvárjuk másoktól. Mert ne mondja senki, hogy ha én "normális" vagyok mindenkivel, velem szemben bunkó lesz mindenki. Ki lehet próbálni, csak fel kellene hagyni ezzel az össznépi siránkozással és hisztivel. Itt hiszti van a köbön és a magyart nagyon könnyű befolyásolni. A tv-ből, médiából folyik a sirám, jaistenemmileszvelünk, stb. Ezt hallják a gyerekek, fiatalok, bele van égve már mindenbe. Ennek ellenére pl 1-2 napos ünnepek előtt dugig vannak a madaras teckók, mert jajisteneméhenfogunkhalni, karácsonyra nem ember aki nem vesz drága cuccokat a családnak és sorolhatnám. Hány mobil van az országban? Ebben a fene nagy nyomorban? Hányan veszik fel az ócó hiteleket, utána jön a sirám, nem tudom fizetni, mert ez egy rohadt ország, drága autó, merteznekemjár, részletet nem tudok fizetni,menj kislányom itt nem lehet megélni, majd kinn kóbászból lesz a kerítés ... X magyart láttunk kinn is így élni, pofára esni és szidni a befogadó országot. Ha ott tudnak változni, itthon miért nem?

Jöhetnek a kövek, de majd rájönnek a dobálók, hogy változni először nekünk kell és akkor lesz más a környezet is. Itthon azt hiszik mindig a környezet a hibás. Hát roszz hírem van, a környezet mi vagyunk ...