Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qwerty93

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a cikkben a televízióval kapcsolatos aggodalmaimat szeretném kifejteni. A televíziót avagy a „varázsdobozt” mindenki ismeri többé kevésbé. Ez előtt ültek össze a családok esténként és néztek végig egy-egy szórakoztatóbb vagy épp akciófilmet (vagy ki mit ugyebár).…..
qwerty93 2012.07.23 23:33:13
@Heron44444:
Értem az álláspontod ,és igazat is kell hogy adjak ,de van egy apró probléma (az egyébként korrekt) alternatívával ,amit felhoztál.
Valóban jó dolog a sport ,és kötetlenebb..sok szempontból jobb mint a katonaság ,de nem életképes egyszerűen.
Rettentően elvannak lustulva az emberek ,és ez alól a fiatalok som kivételek.(Tisztelet a kivételnek mielőtt nekem estek:).)
Persze lehet reklámozni a sportot ,belelehet a sok pénzt ölni ,de nehezen tudom elképzelni hogy aki eddig videó játékok vagy tévé (csak a visszacsatolás kedvéért) előtt unta el az életét ,az majd némi reklám hatására ,mondjuk lemegy futni. Vagy csak csinál 20 fekvőt ,mert az jó neki:).
És nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne a helyzet a csapatjátékokkal..Ha nincs meg a kötelező jellege az egésznek ,akkor nem fogsz tudni szélesebb réteget megmozgatni..(És igazad van abban ,hogy nem a kötelezettségről kell szólnia a sportnak ,hanem a szórakozásról ,hogy ott vagy és jól érzed magad akikkel vagy ,de ezzel nem fogsz senkit sem kivakarni az internet/tévé elől ,vagy maximum egy nagyon minimális réteget.
Akiknek valóban kellene a sport ,azokhoz nem fog eljutni és/vagy nem fogja őket egyszerűen érdekelni.Akiket pedig érdekel különösebb reklámozás nélkül is lemennek futni vagy kondizni.)

A szűrőprogramok pedig:).
Valóban vannak:). Csak felhasználok legalább kétharmada nem tud róla ,vagy nem használja őket:). (De vannak:D)
qwerty93 2012.08.04 13:52:58
Igen ,valóban jó alternatíva lehetne a sport.
És nem ,nem arról van szó ,hogy "idővel csökkenne a motiváció" ,hanem hogy alapjáraton nincs meg hozzá a kellő motiváció sajnos.
Az említett két példád pedig:.
Valóban "kötelező" ,és tartják is a testnevelés órákat egytől tizenkettőig ,illetve utána is:).
És talán említettem is már futólagosan ,hogy viszonylag fiatal vagyok még ,és ebből kifolyólag láttam hogy hogyan néz ki 1-1 ilyen testnevelés óra a diákok részéről..
Gimnáziumi részen még egész tűrhető volt ,habár mindig voltak nálunk is örökös lógósok (előfordult hogy én is) ,akik minden második órát elsumákoltak..
Viszont a szakképzési részen ,elég sűrű volt az a látvány hogy a 25-30fős osztályból tízen valahány állandó jelleggel a kispadon pihent egész év alatt.
Tehát az egész már itt az elején megbukott ,mert a diák lusta ,nem hoz felszerelést ,nem sportol.

(Egyébként ,a hitelesség kedvéért megnéztem ,gimnáziumban 2 illetve 3 óra jutott testnevelésre ,általánosban pedig öcsém révén tudom hogy 4-4 óra jut hetente erre a célra ,ami valljuk be nem olyan sok..Főleg ha még ezt is ellógják a diákok.)

Utólag pedig előfordult nem is egyszer ,hogy 1-1 gondolatra visszakerestem a kötelező olvasmányokban ,vagy egyéb könyvekben:).
Bár "könyvet a kezembe" valóban nem sokat vettem ,de ennek csupán az az oka ,hogy az "ebook"-os olvasgatásra szoktam rá jobban:/.
Pedig szemkímélőbb és praktikusabb megoldás lenne a hagyományos könyvek olvasása ,de Interneten keresztül könnyebben megvalósítható az ebook:).

"A folyamat egyszer átfogja lépni azt a kritikus határt, mikor már a többség vagy meggyőződésből, vagy a betegségéből kifolyólag kénytelen lesz egészségesen élni"
Őszintén kívánom ,hogy neked legyen igazad ,mert én nem hiszem hogy amikor már ennél a pontnál járunk ,bárki is változtatna ,és ami ennél fontosabb hogy sikerrel is járna.
Lehet hogy pesszimistán hangzik (sőt ,biztosan) ,de tegyük fel egy 40-50es éveiben járó ember ,aki 15éve már hogy folyamatosan egészségtelen kajákon él ,nulla testmozgással ,és mondjuk mellé bagózik is napi szinten féldobozzal (ismerhetünk ilyen embereket) ,nah ő pontosan hogy nem fog már kényszerből sem változni a helyzetén.