Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B. B. Queen

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ákos pont egy éve, 2014. május 28-án mutatta be megújult zenekarát, amelyben egykori bonanzás társa, Hauber Zsolt szerzőtársként és teljes értékű tagként szerepel Lepés Gábor billentyűs és Bánfalvi Sándor dobos mellett. A formáció az Újrakezdhetnénk dallal mutatkozott be…..
Ma jelenik meg Ákos új maxija Ébredj mellettem címmel. A kislemez kizárólag digitális formátumban lesz elérhető, rajta a címadó, Hauber Zsolt (zene) és Ákos (szöveg) szerezte új dal és annak egy remixe, ezenkívül két koncertfelvétel a múlt decemberi arénás előadásokból.…..
B. B. Queen 2015.04.13 11:43:16
@Tomi from Space: Elmebetegnek lenned állampolgári jog. Habozzon a kis szád.
B. B. Queen 2015.04.14 11:07:31
@stonedbear: "ezt mindenki tudja"

Honnan "tudná", és főleg "mindenki" azt, ami a te kis nyomorult, egyéni véleményed?
Annyira uncsi már ez a rinyálás.

"Főleg régen voltál jó
De akkor se mindig
Tulajdonképpen inkább csak ritkán
De nekem akkor se tetszett már"
Múlt héten jelent meg Ákos új EP-je. Emiatt, és mert a Zenetesó alkalmazás egyik arca, kérdeztünk tőle pár dolgot. Főleg arról, hogy ő milyen zenét szeret. Melyik volt a legelső dal, vagy lemez, amit hallgattál?  Életem első lemeze Demjén Ferenc szólóalbuma volt, a Fújom…..
Lovasi Andrást mindenki szereti. Mari néni is, aki csak a Kossuth-díj átvételét követő pár ezer interjúból ismeri („Olyan kedves, okos és szerény fiú…”). Az ős-Kispál rajongói is, akik megbocsátották neki, hogy feloszlatta kamaszkoruk kedvenc zenekarát. Legenda ő és…..
      Természetesen Schmidt Mária coming out-járól van szó. Róla eddig is sejtettük, hogy gonosz és buta, de valamiért most tartotta szükségesnek a dolgot az egész világ elé tárni.      Én igazán nem vagyok prűd, de azt gondolom, hogy jobb lenne, ha az ilyenek a négy fal…..
A 2014-es választásoknak igazából két komoly tétje van, az első, Orbán leváltása, a második a Mesterházy-Gyurcsány háború várható kimenetele. Az elsővel nem kívánunk foglalkozni, mivel politológusok és nem politológusok hada, nap, mint nap, írja tanulmányait a témáról.…..
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
B. B. Queen 2014.02.12 10:05:32
@dr kíváncsivagyok:
Egyre több az ideges ember meg a bepöccent ellenőr.
B. B. Queen 2014.02.12 10:12:46
@félázsiai 2llkedő:

- ÖSSZEFOSÁS
- ÖSSZE-VISSZAFOGÁS
- BÖSZMEFOGÁS
Bevallom, már nagyon hiányzott az életemből a legújabb, kihagyhatatlan Bayer-tabletta. A dolgok éppen jelenlegi állásáról.  A cáfolhatatlan, de mégis mindig tisztára mosni kívánt, megerősítést igénylő pártigazságról. A legfrissebb, még forró, meleg, csillogóan fényes…..
B. B. Queen 2013.12.20 06:17:20
@kgonzo: No, legalább érzitek, milyen lehetett konzervatívként élni az ún. SzDSz szakmailag igen kiváló országlása alatt. A saját fekáliátok hull a fejetekre, igen helyesen!
Ákos @ Fekete Sas Rendezvényház, Hódmezővásárhely, 2013.11.30. Az elmúlt években Ákos több nagylemezéről, dvd-jéről és többezres tömegek előtt előadott koncertjéről írtam meg a véleményemet az Indexre és a Lángoló Gitárokra. Ezeknek a szövegeknek mindegyike azzal a…..
B. B. Queen 2013.12.03 12:37:13
@nincsjátékomistenbácsi: zagyva hülyeségeidre néhány konkrét reakció:

1. "ákoskának valószínűleg rengeteg pénze van" - Az első három lemezüket saját bevallása szerint "kölcsönhangszerekkel és kölcsön-bőrdzsekikkel" csinálták végig, mert nem volt pénzük. Ezt buktad.

2. "nehogy már ezt valaki kulturális értéknek vélje" - Szólhattál volna Eszenyi Enikőnek időben, mert ő pl. értéknek vélte, meg is hívta Ákost egy Brecht-előadásba zenét írni. Phil Collins se nagyon ellenkezett, amikor a dalait énekelte. A Hurts énekese lelkendezett, mennyire tetszik neki Ákos remixe. Elég sok művész tartja értékesnek annyira, hogy közös produkciókat csináljon vele, pl. Szigethy Gábor irodalomtörténész, színészek, mint pl. Blaskó Péter, Kubik Anna, komolyzenészek, mint Pejtsik Péter, Andrejszki Judit, népzenészek, mint Balogh Kálmán vagy Berecz András.

Az őszinteségnek meg talán meg kell legyen benne a szikrája, ha még az Index tudósítója is képes meglátni. Mondjuk neki megvan az az előnye, hogy ott volt a koncerten. Szemben pl. veled.
B. B. Queen 2013.12.03 15:55:59
@nincsjátékomistenbácsi: mert te olyan vagy, akit az érvek meggyőznek, ugye? Ne nevettesd ki magad.
B. B. Queen 2013.12.04 01:16:19
@nincsjátékomistenbácsi: Ja, értem, ezek szerint te úgy osztottad itt az észt több tucat hozzászóláson át, hogy halovány fingod sincs, miről is beszélsz.
Az mindjárt más!
Nincs szebb, mint egy ilyen látens beismerés. Na ennyit is ér a véleményed.
Lángoló Gitárok A pénz miatt 2013.11.06 15:24:17
Egyébként meg nem csak azért. Sőt. A presztízs ilyenkor legalább annyit számít. Hogy rólad szól minden, miattad megy oda annyi, amennyi csak befér a placcra, sikítanak, sírnak, ugrálnak és veled éneklik végig. Azért az nem olyan rossz. Hogy még pénzt is keresel vele, az már csak…..
Végre megkaptuk azt a szerződést, amelyet a közmédia kötött Kovács Ákossal új rádiószignálok készítésére. Ezek alapján a zenész cége 12 millió forintot kapott, ami – bár a szolgáltatás speciális jellegére tekintettel nem nagyon lehet összevetni piaci árakkal,…..
B. B. Queen 2013.11.01 02:53:43
@tordaicsaba:
Külön örülök, hogy az átlátszó nevében dr. Tordai is hozzászólt... Aki az Együtt 2014 alkotmánytervezetét megalkotta. (taps)
Aki lényegében végigszolgálta a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányokat.
A Miniszterelnöki Hivatal egykori koordinációs szakállamtitkára játssza a függetlent - az átlátszóval együtt... Gyönyörű.

"Mi az átlátszó, ha nem ez?"
B. B. Queen 2013.11.01 12:28:52
@Bandúr Kandi: Persze, te szakember vagy! Én meg űrhajós.

A Puzsérral és Tordai elvtárssal felálló Átlátszó.hu csapatáról pedig elhisszük, hogy politikailag teljesen elfogulatlan oknyomozók.
A hiteles tényfeltáráshoz már csak egy olyan kaliberű européer szociáldemokrata hiányzik, mint Dopeman kolléga.
B. B. Queen 2013.11.07 18:21:27
@campobaszo: demokrácia, polgári értékek, Puzsér Róbert, Tordai "Bajnaijobbkeze" Csaba. Bevallom, kicsit tényleg fura ez a sok minden együtt.
Olyan átlátszós.
A zárt pályázat elnyerésében sokat számított a rádiós szignálok magas minősége. „Pity, pity.” „Pipity, pipity.” „Pity, pity, pipity.” „Pipity, pity, pity.” Néhány kitűnő darab abból a negyvenhét foglalt jelzésből, melyek megkomponálásáért és előadásáért…..
B. B. Queen 2013.11.07 17:19:31
@viva.la.revolucion:
Mindig elgondolkodom, hogy ki lehet az a tájékozatlan seggfej / minősített elmebeteg, aki egy ilyen paródiának szánt kamucikket készpénznek vesz. Ki képes csont nélkül beszopni egy ilyen nyilvánvaló baromságot? (Ja, az előttem kommentelő 13 géniusz. A hvg.hu/index/168 óra "függetlenségén" edződött szerencsétlenek.)
Aki ennyire hülye, hogy összetéveszti a vakkomondort egy hírforrással, az tényleg jobb, ha elhúz innen.
Miután sorra hagyták el az X-Faktort a mentorok, egyértelművé vált, hogy az RTL Klubnak új zsűri gárdával kell kezdenie a negyedik évadot, Geszti Péteren kívül ugyanis eddig mindenki kiszállt. Az új mentorok személyéről mindenki csak találgat, most azonban a Blikk biztosnak…..
B. B. Queen 2013.04.23 13:43:59
@nzk: Remélem, az új Btk.-ban benne lesz, hogy karácsonyfadíszt forgalomba hozni tilos. Ez már tényleg főbenjáró, biztos megéri a dühödt fröcsögést minden adandó alkalommal, ahányszor Ákos neve felmerül - ugye, Nórika...? Az általad utolsónak belinkelt kép pedig bizonyára a kulturált véleménynyilvánítás definíciója - arra felétek.

Ha csípi valami a szemed, esetleg segít a tiszta víz.
B. B. Queen 2013.04.23 23:58:33
@sweeney todd: A Zindexen valaki azt írta, TEHÁT összedobottak a szövegei? Vicces srác vagy. A dalszöveggenerátor frappáns kis fika. De a válasz azért frappánsabb kicsit:

"Internetes vicces emberek szerint a dalszövegeimet meg lehet írni dalszöveg-generátorral is. Ilyesmit csak olyanok gondolhatnak komolyan, akik nem értik, ellenzik, tehát kényszeresen magyarázzák a sikert. A dalaimban egyértelmű, világos utalások vannak, de ezeket sem kell mindenkinek érteni. Nehéz az igazságról beszélgetni azokkal, akik bevásárlóközpontok reklámújságjaiból, gyatra televíziós műsorokból vagy számítógépes játékokból szedik össze a világképre valót."

www.dehir.hu/kultura/akos-nem-erdekel-a-konnyuzene-helyzete/2013/03/29/

Ja, és még valami az "Ákos nem zeneszerző" témához ("nézz utána", ugye): 1995-ben Eszenyi Enikő felkérésére írt kísérőzenét a Vígszínház Brecht-előadásához. 2002-ben nyílt meg a Terror Háza Múzeum, minden teremben az ő kísérőzenéje hallható. Csak az utolsó három lemez átlaga:
- Még közelebb (2006): minden dal zenéjét Ákos írta;
- A katona imája (2010): a 13 dalból 11-nek írta a zenéjét
- 2084 (2012): minden dal zenéjét ő írta.

Szóval ezt tisztán buktad. Legközelebb "nézz utána".
B. B. Queen 2013.05.02 11:07:12
@sweeney todd: "zenész barátomtól tudom" Aha.
Forrást, lécci, mert ez így kábé egy komcsi filmhíradó hitelességével egyenlő.
Melyik számokat, mikor írta Pejtsik? Miben áll a rabszolgamunka? Milyen zenéket írt Pejtsik Ákosnak rabszolgamunkában? Ki szerint?
Kezdetnek ennyi elég lesz.
(Csak segítek: más szerzőket rendszeresen megjelölnek Ákos lemezein. Esetleg csak Pejtsiket nem? Pedig fel szokták tűntetni, általában vonóshangszerelőként. Akkor most rabszolga? Vagy csak a szokásos rosszindulatod gyűrt maga alá megint?)

Köszi, izgatottan várjuk a "zinformációidat".
A mai nap híre számomra: a Fidesz kormány döntött a Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt kirakat-pályázat ügyében, a papírforma bejött, az intézmény új igazgatója Vidnyánszky Attila lett. Azok közé tartozom, akik - bár valószínűleg sokan gondolhatják úgy, a határon…..
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
B. B. Queen 2012.10.30 23:48:51
@Doki: Példák, érvek, idézetek a hülyeségeid mellé esetleg...?
B. B. Queen 2012.10.31 00:46:50
@Phátyol Ferenc: Bocsánat, pontosítok, tehát igényes vagy és zeneileg művelt.
Ha jól értem.
B. B. Queen 2012.10.31 10:10:53
@holist:
Ezen a lemezen a tekintélyelvvel (és következményeivel) szembeni álláspont fogalmazódik meg több dalban is. Csak neked erről fogalmad sincs. (1984, anyone?)

A gesztipéterezéssel heveny egyetértésben lenni talán kis elégedettségérzést generálhat rövid távon, főleg így reggel, éhgyomorra, de nagyfokú fogalmatlanságot jelez.

A giccsről szóló szócikkek, "definíciók" alig többek álságos ködösítésnél. Bár az érveléssel nemigen fáradtál, ezek nyomán/ezek nélkül is - kis (sok) rosszindulattal - BÁRMIRŐL bebizonyítható, hogy giccs. Szigorúan a szolgálati szabályzat betartásával természetesen. Igen, a kedvenc Kispál-albumodról is.
Pontosan egy hete, október 3-án jelent meg Ákos új nagylemeze, a 2084. Erről a lemezről a Lángoló Gitárokon debütált az Előkelő idegen és a Tipikus sztereó videója is, most viszont nem hagyományos klipet mutatunk be, hanem egy úgynevezett lyric videót, ahol a dalszöveg mellett…..
B. B. Queen 2012.10.11 01:47:45
Volt már sámán, pap és katona, dalolt már parasztingben, egyenruhában és frakkban is, de a lényeg, a dalok, a mondanivaló nem változik. Mint minden szerzői előadó, Kovács Ákos is csak arról énekelhet, ami foglalkoztatja, a köntös, az előadásmód csak eszköz. Idén egyenesen a…..
B. B. Queen 2012.10.07 22:03:50
@similarthings: A gyülölködésről eddig is tudtuk, hogy elvakít, de ezek szerint a hallásra sincs jó hatással...
A kamuszövegedből teljesen nyilvánvaló, hogy fingod sincs, miről vartyogsz. "Kompromálás" nevű folyamat nincs a stúdióban, de köszönjük, jót nevettünk. Az anyagot Lepe keverte, ő párszáz albumot összerakott már, biztos mind szar volt, hahah, vagy csak ez az egy, biztos direkt, el akarta rontani. :-D Kit akarsz átbaszni? Max magadat sikerült. Szoftveres dinamika? Vicces gyerek vagy, esetleg ne a fater kölcsönlaptopján hallgasd: Sellyei elég nagy mágus a maszter terén, sok mindent használ, elég drága, egyedi vasakat, szoftvert azt pont nem. Nézelődj, okosodj, úgy látom eléggé rádfér:
mastering.hu/?pagenav=3

A "szoftveres/digitális szintihang" baromságod előtt jó lett volna tájékozódni kicsit...
www.youtube.com/watch?v=zBkRENvHPTo&list=UUF1emTE49sHmYZDtd_U_zCg

Összefoglalva: ahhoz valami orbitál rosszindulat/tahóság/elvakultság kell, hogy ennyi hülyeséget egyetlen beírásba sűríts.
Gratulálok! Ez azért valamilyen értelemben rekord!
B. B. Queen 2012.10.08 00:55:41
@similarthings: Írd le lécci, milyen lemezeket kevertél, te kis komprimálógép. Aztán majd leírom én is. :-D

Stúdiómunka során kompresszálás van, komprimálás nincs. De ez csak az elmúlt húsz év tapasztalata. Erőlködj nyugodtan.

A Juno, 330, meg jópár dolog full analóg Ákosnál, de ez ne zavarjon. Persze nem kell analógnak lennie ahhoz, hogy jól szóljon, jópár ilyen okostojást megzavartam már komolyabb szoftszintikkel, vakteszten megesküdtek, hogy vas, aztán csak néztek, mint hal a szatyorban. Az ilyen kis komprimátorok ugyanis általában a füllyukuktól nem tudják megkülönböztetni a segglyukukat se.

Közben meg menj el Silkhez, és kérdezd meg tőle, szerinte hogy szól a lemez, amit sávonként összesített és maszterelt - hetekig. Biztos azért, hogy direkte szar legyen és te, szaktekintély komprimátor ezt jól észrevedd.

De aztán ne csodálkozz, ha körberöhög.
Egy dalt már bemutattunk Ákos októberre tervezett új stúdióalbumáról, most pedig itt a második. A Tipikus sztereó elsőként a soproni VOLT Fesztivál közönsége hallhatta élőben, a stúdióváltozat az elmúlt percekben mutatkozott be a Class FM reggeli műsorában, a Morning…..
B. B. Queen 2012.08.01 17:15:17
@Botondka:
Oké, köszi a beismerést, hogy egy ordasat hazudtál.
Vagy esetleg bizonyítsd be, hogy az egész galériát fotosppolták... :-D
Megvárjuk.
B. B. Queen 2012.08.02 11:25:42
@Botondka:
Visszakerestem a "real" fotókat, be is linkeltem.
Te viszont csak linkelsz, hazudsz, szakmányban. Fárasztó lehet.
B. B. Queen 2012.08.02 11:28:10
@Gyurma73:
Húbazmeg, ha Rákócziék kicikizték, akkor ez a szám kurvajó!!! :-)
(Nektek nem ciki ekkora duplanullákkal egyetérteni...?)
Alig egy éve jelent meg a Kiscsillag Néniket a bácsiknak! című albuma, de a zenekar máris új lemezen dolgozik. „Tavasszal, a dalíró próbákon született pár dalból nyáron felvettünk hármat, és az év folyamán egyenként jövünk ki velük. Ez a dal az első." – mondja Lovasi…..
B. B. Queen 2012.07.23 12:01:15