Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Láma291

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
 Gondolom emlékszünk még Rejtő Jenő regényeiből a végtelen sivatag mélyén lapuló erődöcskékre, ahol néhány légiós tengeti napjait?  Az ilyen kis helyőrségek mai is léteznek, a világ másik felén, a tenger közepén.  ..
Az elkövetkező évtizedben Kína továbbra is háromszor olyan gyorsan fog növekedni, mint az USA, hogy átvegye tőle a vezető szerepet? Akar Kína a világ első számú hatalmává lenni Ázsiában és az egész világon? Remélhető, hogy Kína egyszer a nyugat tiszteletbeli tagjává…..
Az NTD televíziós csatorna szerint Fujian tartományban nagyarányú katonai mozgás volt tapasztalható az elmúlt napokban. Ez találgatások tömegét indította el, miszerint vajon háborúra készül Kína? Február 3 és 6 között a fujiani lakosok sok katonai jármű mozgására…..
(Dân Trí) - Az USA Energia Információs Hivatala (US. Energy Information Administration - EIA.) szerint a Keleti tenger olaj és gáz tartalékai messze meghaladják a korábbi becsléseket és valószínüleg nagyobbak mint egész Európa együttes tartaléka. Az EIA szerint a keleti tenger…..
  Ma a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartotta több mint két évtizedes gigaturnéjának legújabb előadását a Belvárosi Antirasszista Nagycirkusz. Az ürügy ezúttal egy félművelt, - nótás és talán -részeg sajtómunkás szokásos heti akciója volt, amelynek során ismét egy…..
A Dél-kínai tenger (Vietnámi elnevezés: Keleti tenger) körüli feszültség - úgy tűnik - átterjedőben van a szárazföldre. Những động thái “lạ” tại cửa khẩu biên giới Móng Cái A kínával rendszeresen kereskedő vietnámi kereskedők számláit, amit a…..
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
Miközben folyamatosan erősödött a kínai gazdaság és a hadsereg, Kína kormányai a Teng Hsziao Ping által követett csendes visszahúzódás politikáját folytatva várt a színrelépésre megfelelő alkalomra. Ismételten lefordítottam egy cikket a Dan Trí című vietnámi on-line…..
Váratlan fordulattal folytatódik a paranormális jelenségeket tömörítő Zugló-gate. A tegnapi abszurd óvodalátogatási interjúnál még sokkal súlyosabb helyzetet vázol az alábbi történet. Naiv ügyfél 52 év után azzal szembesült, hogy nem ér a neve, az okmányirodában nem…..
Ezt a cikket a Dantrí c. vietnámi on-line lapról fordítottam. Szerzője: Châu Giang A történelem ritkán jelzi előre a fontos korszakait, s ha a változás korszaka rendszer szintű, akkor ez a szabály méginkább igaz. Vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy az USA által…..
Láma291 2012.06.30 08:26:48
@Hajrá777:
Persze, csak azt hiszem, hogy itt egy régi repülőgép hordozó és egy újonnan megjelent vitájáról van szó, hogy ki térjen ki.