Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lulo74

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy gyors helyzetjelentés: 2012. december 26-án hajnali fél 1-kor megszületett A.! 4,5 kg, 57 centi, egészséges, tüneményes baba! Nem volt császár, mert az UH "csak" 4 kg-t mért, de nem volt semmi probléma a szüléssel. Végre egyszer hasznos volt a széles csípőm :) December 29.…..
Mostanában nem nagyon van időm írni, így a két héttel ezelőtti szülésfelkészítésen készített jegyzeteimet még nem gépeltem be. Szerencsére a múlt héten nem volt óra, így nem vagyok annyira elúszva, de a héten már igen, ezért muszáj mielőbb pótolnom a hiányosságaimat. A…..
Lulo74 2012.09.28 22:30:08
Egyetértek az előttem szólóval, sosem fejtem, faján működik a kereslet-kínálat elve szoptatáskor.
A gátseb tényleg veszettül tud fájni, viszont amikor kiveszik a varratokat, na az nagy megkönnyebbülés...(nem beszélve az utána töltött első "házasélet"ről :D mintha másodszor veszítené el az ember a szüzességét :DDD)
Hasszorítózni csak császár után próbáltam, azt hiszem nem kell ecsetelnem miért tartott kb 3 másodpercig a kapcsolatom a haslekötővel :)
És egy észrevétel, lehet totál mellényúlok, de nekem így csapódik le:
szeretem a blogod hangulatát: lényegretörő, informatív, sallangoktól mentes, érezhetően fontos számodra, hogy másoknak objektív képet tudj adni a diétáról, segítséget, példát, egyszóval klassz blog. A blogodon keresztül "ismerve" (ez is tetszik, hogy nem teregetsz, megőrzöd a magánéletedet) az az érzésem, hogy nem bízol magadban, ezért félsz, pedig a szülés egy természetes folyamat, amibe ma már nem kell belehalni (elnézést az egyszerűségért), nem vagy szélsőségesen gondolkodó (ld.: otthonszülés ha fene fenét is eszik, vagy éppen a programozott császár, mert éppen nem érsz rá péntek éjjel szülni :D), bízd magad magadra, olyan szépen figyelted eddig a tested jelzéseit, nem fog eztán sem cserbenhagyni!!!
Nem akartam személyeskedni, csak megerősíteni abban, amit eddig is csináltál/csinálsz.
És mint mindenki, én is nagyon kíváncsi vagyok már, bár tudom, messze még a karácsony :)
A múlt héten ismét eljutottam a SOTE felkészítő tanfolyamára (ezen a héten még nem biztos, hogy összejön). Egy 40 körüli férfi orvos készült előadást tartani, de mikor betöltött a ppt (eszerint ő volt dr. Pataki Zoltán, akinek egy korábbi, neten fellelt, nekem nagyon profinak…..
Előre elnézést a diéta miatti olvasóktól, ez egy babás bejegyzés lesz. De hátha ebben is találtok valami hasznosat :) Várhatóan - a választott orvosom miatt, meg azért, mert ott gyakorlatilag minden van, ami baj esetén kell, biztos, ami biztos - a SOTE I. szülészeti és…..
Lulo74 2012.08.24 14:02:24
@ajmfebulosz: azta, s utána mit csinálnak a nők a nem egész 4 hónapos kölkükkel?
Lulo74 2012.08.24 21:08:44
@PrettyWitch: Hollandia rossz példa, ott van otthonszülés, eutanázia, tulipán meg szép zöld fű a krimóban :DDD

@Scala: Naponta szépen masszírozd a gátadat, elég 5-10 percig, de ha megkérdezed a szülésznőt, profin elmagyarázza, sőt, ha nem kényelmetlen Neked, meg is mutatja rajtad. Ha jól emlékszem, elég a 36.héttől elkezdeni.
Lulo74 2012.08.30 14:41:02
@ajmfebulosz: csak annyi, hogy nem virágzik októberig, ezen még dolgozhatnának odaát :)))
Kedden kicsit ráértem, és főzni akartam valamit, de nem volt semmi ötletem. Ekkor Titti felvetette az aszalt szilvát, és én ihletet kaptam :) Összetevők (erről nem készítettem külön MFP receptet): A fentieken kívül kell még hozzá fahéj, szegfűszeg, só, bors. Elkészítés:…..
Sok jóra ne számítsatok :) Jövő hét elejére lesz kész a pajzsmirigyes vérvétel eredménye, kíváncsi vagyok, hogy van-e összefüggés a TSH értéke és a hízás között... Hétfő: 76,1 kg. (Emlékeztető: az előző nap 75,9 kg volt.) Nagyjából súlytartás, jó lett volna, ha ez…..
Nagyon idegesített, hogy jobban hízok, mint amennyire indokolt lenne a terhesség ezen szakaszában (emlékeztető: +3 kg-nál kellene járnom, ehelyett +4,5 kg körül járok), úgyhogy a hétvégén gyorsan lemértem magam, hogy hova is mennek a kilók. Itt a táblázat:   baba…..
Ha két hónap kihagyás után maradt volna még valaki, aki időnként benéz ide, akkor neki(k) köszönöm a türelmet, és üdv újra itt! Véget ért a hajtás a második munkámban, most már "csak" a fő állásom napi terhei maradtak, így újra több időt tudok szakítani magamra és a…..
Lulo74 2012.06.28 21:53:13
@PrettyWitch: Nagyon drukkolok, hogy ne hízzál meg, sztem Neked menni fog, nem semmi amit eddig is elértél, csini fitt mama leszel. :)

A szüléstől én is féltem, mindegyiknél, nincs 2 egyforma szülés, ahogy kölök sem ugye. :)
(Szabályosan rettegtem a szülés gondolatától is, de folyton azt kántáltam magamban, hogy ezt nálam sokkal gyengébb emberek is végig tudják csinálni, akkor miért pont én ne lennék képes rá? :D)
Nekem egyetlen tanácsom van: hallgass az ösztöneidre, bízz magadban, sok keresetlen tanácsadó lesz majd, akik mindig mindent sokkal jobban tudnak Nálad vagy az orvosodnál stb :)