Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hidden

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „A nyugdíjak reálértéken történő befagyasztását a megkérdezettek kétharmada (65 százaléka) nem helyesli. Ezt a tervezett intézkedést még az ellenzéki szavazók többsége is elutasítja (51 százalék), és hasonlóan gondolkodik a bizonytalanok csaknem 70 százaléka…..
hidden 2008.05.28 21:25:44
Srácok, ahelyett, hogy három mondatban elintézitek, hogy a nyugdíjakat nem kell emelni, talán egy kicsit utána lehetne olvasni a témának. Az a nagy helyzet, hogy nem a nyugdíjak aggregált értékével van a fő probléma. Itt egy cikk, elég könnyen olvasható nem közgazdászoknak is: www.uni-corvinus.hu/fileadmin/user_upload/hu/tanszekek/kozgazdasagtudomanyi/tsz-gazdpol/files/Gazdpol_MI/a_nyugalom_dija.pdf
Ne vegyétek rossz néven, de nagyon igénytelen dolog úgy érvelni egy kormányprogram ellen (mert tulajdonképpen mindig erről van szó), hogy dillettánsként indultok. Ahhoz pedig, ilyen cikkeket elolvassatok, nincsen szükség szakismeretre. Ha minden ilyen gazdasági témájú cikket csak heccnek szántok, akkor visszavonom fentieket, de én attól tartok, nem erről van szó.
Szerzőnk kíváló írása a Reakción...
Soha nem volt még ekkora hírverés magyarországi díszdoktor avatás körül. A Corvinuson Steve Ballmert (Microsoft CEO) díszdoktorrá avatása után előadást tartott az új épület egyik előadójában. Az előadást egy fiatalember megszakította: először velősen összefoglalta, hogy…..
CORVINULL Magyar Narancs cikk 2008.02.07 14:22:00
Kovács János Mátyás: Jajkiáltvány - A közgazdasági elitképzésről Ez egy megkésett manifesztum. Régen meg kellett volna írnom, hisz amiről szól, már '89 előtt is nyugtalanított. Nem tehettem azonban, mert kötött a szakmai logika. Aki az eszmék kurrens…..
hidden 2008.02.10 15:46:30
Láthatóan egészen ügyesen bánsz némelyik érveléstechnikai eszközzel. Amikor a KSH-ra hivatkoztam, azt írtad, akkor hazudik. Ezt a fajta érvelési technikát hívják összeesküvés-elméletnek. Másképpen: ha valami cáfolja a hipotézisemet, akkor megkérdőjelezem az igazságtartalmát: "Es itt elakad a vita, mert a realber ugyeben nem tudok PONTOS adatot hozni ( hiszen nem en hamisitom a statisztikat ), a forras megkerdojelezhetosegeben meg nekem van igazam." Aha. Ennek a műfajnak igen kiváló ismerői vannak hazánkban (Tomcat, Egely György).

Egy másik ügyes trükk, hogy a feltévéseidet érő kritikákat azzal igyekszed elhárítani, hogy kijelented, a normativitással nincsen probléma, hiszen a tudományban is vannak viták (?). Egyrészt ezzel nem hárítod el a bírálatot, másrészt a normativitás fogalmát is rosszul használod.

Amikor azt mondod, reáltudományos ismeretekkel rendelkezőnek kell lennie a kultuszminiszternek, csak egy érvet modassz amellett, milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezhet az illető. Sajnos ebből egyáltalán nem következik, hogy képes egy többszáz fős apparátus ellenőrzésére és irányítására, ami - közigazgatási államtitkár hiányában - rászakadt a miniszterekre. Ennek sajnos semmi közvetlen köze sincsen a reáltudományos, deduktív gondolkozási sémákhoz.

Egyébként akár a bejegyzésre is reagálhatsz, ahelyett, hogy előadod a nagyszabású Magyarország-elméletedet.
Azon szerencsésebb diákok, akik anno még élő ember számára teljesíthető Erasmus-kiválasztáson vettek részt, így aztán élvezhették külföldi egyetem vendégszeretetét hosszabb-rövidebb ideig, nagy valószínűséggel a külföldi tanulmányaik meghatározó élményei közé…..
CORVINULL Egyetemi Lopás 2008.01.13 17:26:00
Intro Meghalt a K kar, kész vége. Ezzel meghalt a magyar economics oktatás is. Mindegy is, úgyse értette senki, a policy maker réteg mással van elfoglalva, mint a költség-haszon elemezgetés. Elment a Kertesi Gábor, hagyott itt egy mikro tanszéket, amit a több tekintetben frusztrált…..
Anime Comment Genshiken 2007.12.30 21:15:00
A Genshiken bizonyos szempontból a legjobb anime, amit eddig láttam. Az ok egyszerű: ennyiszer még nem csaptam a térdemre, hogy de eltaláltak megint valamit. Igazi humor a javából. Saki-chan új hallgató az egyetemen, rögtön az első napon összefut gyerekkori barátjával, Kosakhával,…..