Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentimreváros

91 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban bejárta sajtót néhány ellenzéki politikus esete a helyesírással. Hol a J és LY betűket nem sikerült leírniuk hol egy betű maradt ki. Aztán persze lehet, hogy a képviselő asszonyok köztársasági elnöki címre pályáznak, mert hát ugye volt olyan "áLamfőnk" aki vagy másolta a…..
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Érdekes, részletekbe menő cikket olvashattunk minap az index.hu-n a szelektív hulladékgyűjtés kulissza titkairól. A cikk bevezetőjéből idézve: "Máig tartja magát a városi legenda, hogy a szelektív kukákba dobott hulladékot a szemetesek úgyis végül összeöntik a többi szeméttel."  A lenti kép…..
Megépült hat milliárdért, majd nem fért be a villamos. Most kijavítják. Engedély nélkül, szabálytalanul. Kis magyar abszurd Albertfalváról. 2. rész. Előző cikkünkben foglalkoztunk azzal a tragikus/komikus/tragikomikus helyzettel, hogy a hat milliárd forintos, EU támogatással megépült Budafoki…..
Aki a Budafok kocsiszín felé jár (ami a nevével ellentétben Albertfalván található) már hónapok óta, egy kívülről késznek tűnő modern vonalú épületet lát, ám egyelőre villamosok nélkül. És ez egy darabig még így is marad. Néhány hete ugyan megjelent az első villamos, hogy birtokba vegye az új…..
Miközben a környéken lakókkal tárgyalósdit játszanak, sunyiban megkezdődik a 350 lakásos lakópark építése a Feneketlen tónál. Újbudai ingatlanpanama, ami felülír mindent, Makovecz Imrénét és a Fideszes szavazókat is. És még a kormánynak is sok... Mi folyik itt Újbudán? Az elmúlt hónapokban…..
  Az 1-es villamos meghosszabbítása kapcsán sokan, sokféleképpen nyilatkoztak már. A most napirenden lévő szakasz építése miatt szükséges fakivágások miatt is megoszlanak a vélemények az itt élők körében. Vajon mi a fontosabb a meglévő fasor védelme vagy a közlekedés fejlesztése. Persze a legjobb…..
Több hete végett ért a Vizes VB, már a rakpartról is elbontották a csilliárdokba kerülő ugrótornyot, Hosszú Katinka azóta már más versenyeken is gyarapította érmei számát. Mindeközben Újbudán mintha megállt volna az élet. Egy korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy a Ménesi út környékén élők életét…..
A szokásos éves Tusványosi seregszemlén a női politikusok új csillaga, Király Nóra, a kerület Fideszes alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, azt a célt vázolta, hogy 2030-ra családonként legalább 2,1 gyerek szülessen. A nemes céllal nem is szeretnénk vitatkozni, legfeljebb…..
Az Orbán Viktor által megígért Hódmezővásárhely-Szeged-Szabadka villamosvonal megépülése után akár a fenti cím is valóra válhatna, de egyelőre egy másik fideszes politikus, jóval szerényebb álmai látszanak megvalósulni. Ha ugyanis Tarlós István előterjesztetését elfogadja a Fővárosi Közgyűlés akkor…..
Az alábbi képeket egyik olvasónk küldte szerkesztőségünknek, a melléklet észrevétellel: Tök jó, hogy felújították a Tétényi út középső, zöld sávját. A tavasszal ültetett bokrok -hála a természetnek és a sok esőnek- tették a dolgukat és szép nagyra nőttek. A gond ezzel csak az, hogy így az ezer…..
Havi kétmillió közpénzt keres az újságírónőt lökdöső-rángató újbudai Fidelitas vezér. Robot, géniusz vagy egyszerűen közpénzből fizetett pártkatona?   Az újbudai Fideszesek körében nagy kultusza van a politikai viták erővel történő befejezésének. Nem olyan régen Kerékgyártó Gábor önkormányzati…..
Szentimreváros 2017.05.07 14:08:12
@Pipas: Na akkor kérdéseidre a válasz:
A szentimrevaros.blog.hu szerzői Soros György támogatásából élnek, a cikkek megírásához szükséges számítógépeket a Norvég Civil alap támogatásából vettük, migránsok szállították házhoz. A média szereplésünket Simicska Lajos segíti.
Sokat járunk Brüsszelbe, esténként kokózni szoktunk egy bárban. Itt találkoztunk Deutsch Tamással ahol elintéztettük vele hogy kevesebbet áfát kelljen fizetni a multik által szolgáltatott internet után.

De most komolyan: ki is a bűnös? Aki paraszt módon, arrogánsan viselkedik, vagy aki ezt szóvá teszi?
A Fehérvári út lakói a napokban megint légkalapács zajára ébredhettek. Néhány hete írtunk már arról, hogy a elcseszett jól átgondolt tervezés miatt a tavaly nyári felújításnál kifelejtett munkákat februárban kellet lóhalálban pótolni. Már akkor jeleztük, hogy lesznek még itt forgalomkorlátozások a…..
Szentimreváros 2017.03.25 22:49:24
@Ceruza Peter: Miért is nyavalygás? Rossz munkát végeztek, tönkrement, javítani kell . Ne a cégnév -és tulajdonosok- alapján döntsünk, hogy valami jó vagy nem, tetszik vagy nem hanem a minőség alapján.
Szentimreváros 2017.03.25 22:55:21
@onlajnok: Köszi, már javítottuk!
Albertfalvi olvasónktól az alábbi leveket kaptuk a napokban, melyet szeretnénk megosztani hűséges olvasóinkkal, hogy aztán közösen mondhassunk róla véleményt: Tisztelt Szentimreváros Blog! Albertfalván a Sáfrány utcában lakom és abban a "szerencsében" van részem, hogy nem messze az ablakomtól…..
Ma reggel nem kis meglepetésben volt részük a Ménesi úton autózóknak. Néhány hónapja megkezdték a Bibó kollégium felújítását ami nem kis bosszúságot  okozott eddig is az itt élőknek és erre közlekedőknek. Az már eddig is megszokott volt, hogy sokszor hosszú percig nem lehetett elhaladni az…..
Hétfőtől, várhatóan egy hónapig megint pótlóbuszok járnak a Fehérvári úti villamosok helyett az Etele úttól kifelé. Nem újdonság ez errefelé, az elmúlt időszakban ez már a harmadik lezárás. A főváros vezetése néhány éve döntött az 1-es villamos meghosszabbításáról a Kelenföldi pályaudvarig. Első…..
Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy a néhány hete leesett 2-3 centi hó milyen megoldhatatlan feladatot jelentet Újbuda vezetésének és a síkosság mentesítéssel megbízott -és megfizetett- cégnek. Múlt csütörtökön testületi ülést tartott Újbuda képviselő-testülete ahol szintén előjött téma. Persze…..
Újbuda Önkormányzata is csatlakozott a Magyar Jégkorong Szövetség által kezdeményezett Jégpályák éjszakája elnevezésű rendezvényhez. Ezáltal január 21-én (szombaton) este 23-ig lehet korcsolyázni a kerületi jégpályán. Újbuda vezetése felismerte a sport és a rendezvény fontosságát és úgy döntött,…..
Néhány nappal ezelőtt Ferihegyen landolt az a repülőgép, melynek fedélzetén -rendőri kíséret mellett- hazatért a "Bróker Marcsika" néven elhíresült szélhámos hölgy, aki a Kun-Mediator Kft-n keresztül több milliárd forinttal károsított meg közel ezer embert. Több se kellett a Fidesz-KDNP "szimpatikus…..
A körtéri Gombáról már többször megemlékeztünk. Ez volt az a hely amit Újbuda Fideszes városvezetése először óriásplakát tartónak használt, majd ötletet merítve a Várkert-bazárról többször is átadta a félkész, kész épületet, ma pedig Budapest egyik legjobb helyén egy BKV jegypénztár és két, teljesen…..
120 méter magas toronyházat építene Garancsi a Kopaszi gáthoz. Fideszes politikusoknál kiverte a biztosítékot a felhőkarcoló terve. Igaz nem most, hanem 10 éve. Igaz nem a 120 méteres, hanem az 55 méteres. Igaz, azt Molnár Gyula akarta, a kétszer akkorát meg valaki egészen más. Az öböl jelenlegi…..
Újbuda másként Zsák a foltját 2016.12.04 08:10:46
Bizonyára emlékeznek még arra olvasóink amikor az ifjú demokraták "wellness" disznóvágása verekedésbe torkollott, melynek egyik főszereplője Újbuda önkormányzati képviselője, Kerékgyártó Gábor volt. Az alkoholmámorba torkollott wellness disznóvágás során előkerültek a Fideszen belüli ellentétek.…..
A Fehérvári út felújítása körüli problémákról már sokan és sok helyen megemlékeztek a későbbiekben mi is készülünk egy kis összefoglalóval, de addig is itt egy kis napi színes. Nem tudjuk mi járhatott a tervező, kivitelező, aszfaltos Józsi bácsi fejében amikor elkövették a fenti műalkotást. Ez a…..
Újbudán a parkolási gondok mindennaposak mivel sokan P+R parkolónak használják a kerület nem fizetőövezetben található közútjait, ezzel nagymértékben megnehezítve az itt lakók mindennapi életét. Sok, évtizedek óta itt lakó szorult ki eddigi parkolóhelyéről és kellett új helyet keresni ami néha…..
Újbuda vezetése szerint az újbudaiaknak még jobban kell szeretni Újbudát. Legalább annyira mint a polgármesternek. Színes kampány kiadvánnyal kedveskedett Újbuda vezetése a kerületi lakóknak. Valami fatális és meg nem magyarázható véletlennek köszönhetően, a választások…..