Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iptamas

180 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A British Medical Journal internetes oldalon közölt tanulmány szerint a gyors és jóllakottságig történő evés együttese mintegy háromszorosára növeli az elhízás kockázatát. Az elmúlt évszázadig az emberek többségének nem volt lehetősége annyi energiát elfogyasztani, hogy a…..
Lassan-lassan közelednek a hosszú téli napok, az ünnepek, amikor hajlamosak vagyunk "felszedni néhány kilót". A University of New South Wales (UNSW) egyetem kutatói találtak egy módszert, amellyel könnyedén megszabadulhatunk a felhalmozódott súlyfeleslegünktől. A…..
A nappalok rövidülnek, egyre hidegebbé válik az idő, kezdődik a megfázások és az influenza időszaka. Sokan kezdenek ilyentájt C-vitamint szedni elővigyázatosság gyanánt. A kutatások azonban azt mutatják, hogy a vitamin-pótlás közel sem nyújt olyan mértékű védelmet, mint pl.…..
Egy kevés testgyakorlás segíthet az erősen elhízott embereknek abban, hogy hosszú távon javítsanak életminőségükön, és sikeresen elvégezzék a legfontosabb mindennapos feladataikat – állítják a Duke Diet and Fitness Center kutatói. A felmérésben résztvevő páciensek…..
A túlsúllyal küzdő emberek általában alábecsülik a fogyasztott kalóriák mennyiségét, amely gyakran megnehezíti/meggátolja a fogyást. Kérdés, hogy ebből következik-e az, hogy túlbecsülik-e az elvégzett testmozgás mennyiségét is? A Temple University kutatói szerint talán…..
Egy friss tudományos kutatás eredményei azt mutatják, hogy a kilenc hónapos koruk előtt halat is tartalmazó étrendet követő gyermekek esetében csökken az ekcéma kialakulásának a kockázata. A szerzők rámutatnak, hogy az atipikus ekcéma és egyéb allergiás betegségek száma az…..
Ez az írás már régóta fent van a neten: az eddigiekhez képest egy kicsit más vizekre evezünk, az egészséges életmód témakörbe azonban mindenképpen beleillik ez a cikk is. Én magam kipróbáltam a módszert, és nyugodt szívvel állíthatom, hogy az én esetemben nagyon pozitív…..
A kamillatea napi rendszeres, étkezések alkalmával történő fogyasztása segíthet a cukorbetegség szövődményei (látásromlás, idegrendszer sérülései, vese-károsodások) kialakulásának megelőzésében – állítják japán és brit tudósok. E felfedezés elősegítheti egy…..
A British Medical Journal weboldal egy tanulmánya szerint a mediterrán diéta szerinti étkezés komoly védelmet jelent olyan krónikus betegségekkel szemben, mint pl. idült szív- és keringési problémák, rák, Parkinson- és Alzheimer-kór. A mediterrán diéta követéséhez való…..
Újabb kutatási eredmények azt mutatják, hogy a brokkoli fogyasztása helyreállíthatja a szív ereinek diabétesz okozta károsodását. Paul Thornalley professzor és munkatársai a University of Warwick egyetemen vizsgálták a brokkoli egyik vegyületét, a szulforafánt. Ez az anyag…..
A modern karcsúsító programok alacsony energia-bevitel mellett biztosítják a szervezet számára fontos tápanyagok hozzáférhetőségét is. Egy újabb tudományos elemzés ennek fényében hasonlítja össze a népszerű diétákat: Slim Fast, Atkins, Weight Watchers és Rosemary Conley…..
Egy minket, magyarokat csak közvetve érintő, ám mégis tanulságos írás olvasható alább.2006 májusában megegyezés született az Alliance for a Healthier Generation (Szövetség egy Egészségesebb Nemzedékért) és az American Beverage Association (üdítőital gyártókat tömörítő…..
A szeptember és október az új TV-szezon kezdetét is jelenti. A Minnesota Egyetem kutatói szerint a családi étkezések alatt történő televíziózás azonban negatívan befolyásolja a gyerekek étrendjét. Egy iskolai egészségügyi projekt kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy…..
Együnk okosan, ne pedig keveset – lehet, hogy ez a kulcsa a fogyásnak! Egy egy éven át tartó kísérlet során a kutatók azt találták, hogy azok a diéták, amelyek alacsony „kalória-sűrűségű” ételeket tartalmaznak, segítenek az egészséges testsúly…..
A gyerekek testsúlyának alakulásában a TV-nézés, a családi étkezések és a szomszédoktól való biztonság egyaránt szerepet játszanak – állítja egy egyetemi kutatás. A vizsgálat alatt a kutatók több mint 8000 gyermeket figyeltek meg az óvoda és a harmadik osztály…..
Egy futóklub középkorú tagjainak húsz éven át tartó követéses vizsgálata azt mutatja, hogy a futás számos időskori betegség kockázatát csökkenti - közlik tanulmányukban kaliforniai kutatók. A futás csökkentette a szívinfarktus, a rák és a neurológiai megbetegedések…..
Azoknak a serdülőknek az életminősége, akik túlságosan kövérnek gondolják magukat rosszabb, mint azokénak, akik valójában túlsúlyosak – legalábbis ezzel az eredménnyel zárult a németországi Robert Koch Intézet felmérése. A vizsgálat ideje alatt közel 7000, 11 és 17…..
A tejtermékeket – a közelmúltig legalábbis – a kiegyensúlyozott, egészséges étrend fontos összetevőinek tartottuk, habár eddig nem volt teljesen világos, hogy fogyasztásuk hogyan is segíti hosszú távon a gyerekek és kamaszok csontjának egészségét (pl.…..
A kutatók végre megtalálták a lehetséges megoldást arra, hogy a diétázók hogyan kerülhetik el a speciális étrenddel való felhagyás utáni ismételt súlygyarapodást. Eszerint célszerű egy gazdag, szénhidrátban és fehérjékben dús reggelivel kezdeni, majd a nap további…..
Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint olajos halak hetente legalább egy alkalommal történő fogyasztása csökkentheti az időskori makula degeneráció, AMD esélyét (makula – a retina egy kis területe, ez produkálja a legfinomabb, legélesebb részletes látást). A szemnek…..
Egy új tanulmány szerint a japánok közt azért kevesebb a szívbetegek száma, mert egész életükben sok halat esznek. Az omega 3 zsírsavakat tartalmazó olajos halban gazdag táplálkozás lehet az oka annak, hogy a középkorú japánok kevesebbet küzdenek az artériák elzáródásával,…..
A legújabb kutatások rámutatnak arra, hogy a férfi és a női nem számára eltérő az ideális étrend, mely mellett hosszabb életük lesz és jobb megtermékenyítő-képességgel rendelkezhetnek.  Táplálkozásunk jelentős mértékben befolyásolja az élettartamunkat és…..
A kutatók hosszú idő után végre megtalálták az okát, hogyan képesek az afrikai maszáj törzs tagjai elkerülni a szív- és érrendszeri betegségeket, miközben az étrendjükben jelentős arányban fordul elő állati zsír. A Karolinska Institutet tudósai szerint a sok gyaloglás…..
Azok a kismamák, akik terhességük alatt mediterrán diétát tartanak, csökkenthetik a gyermeik esetében kialakuló asztma és allergia kockázatát – állítja egy újabb kutatás. Az eredmények alapjául szolgáló vizsgálatba 468 anya-gyermek párt vontak be, akiket a terhességtől…..
A kamaszok családi körben eltöltött étkezései pozitív hatással vannak a fiatalok későbbi étkezési szokásaira, annak minőségére – legalábbis erre a következtetésre jutottak az egyik amerikai egyetem kutatói. A felmérés során több mint 1500 fiatalt kérdeztek meg…..