Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xingie

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki ismeri az igazán nagyvárosokat, az tudja, hogy az egyik leginkább neuralgikus pont a közlekedés. Nincs ez másként Londonban sem, erről osztja meg tapasztalatait Világpolgár, aki előbb reagál a korábbi posztjai kapcsán érkezett megjegyzésekre, illetve a Brexit körüli huzavonára. (Korábbi…..
xingie 2019.11.05 14:49:16
@Etniez: A link megnyitása előtt is már éreztem, hogy ez a hely amiről beszélsz
Nemrég olvashattunk egy Budapesten élő, koreai anyukával készült interjút arról, milyen kulturális érdekességeket, helyi furcsaságokat tapasztal a mindennapokban, hazánk fővárosában élve. Rengetegen érdeklődtetek a téma iránt és osztottátok meg saját tapasztalataitokat a…..
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
1986. Az egykori Sztálingrád fölé magasodó - a Mamajev-kurgánon álló - 86 méter magas II. világháborús emlékmű karbantartása  ..
 Tessék mondani, ez már az apokalipszis, vagy terem még ennél is tehetségtelenebb stylist Szöulban?! Siwon oppa óvatosan szőkített* hajjal... Ez már a vég. Ahogy a fentiek is jelzik, kicsit lefagytunk és a kelleténél talán többet rugóztunk Siwon hajkoronáján, mielőtt…..
O七a力uS口und 2PM - HANDS UP 2011.06.22 14:00:00
"Everyone put your hands up and get your drinks up!" Alig vártuk, hogy megjelenjen a 2PM legújabb anyaga és végre hallhatjuk, nézhetjük (csak sajnos nem tapinthatjuk) a Hands Uphoz Szingapúrban leforgatott klipet (és a benne szereplő fiúkat). Végre egy dal, ami nem a…..
A legendás Shinhwa egyik tagja, Andy gründolta a vicces nevű Teen Top fiúcsapatot. (Ahogy a Jumper-t is.) Vicces nevű, mert hogyan is fogják őket hívni 3-4 év múlva, amikor már nem is lesznek tinik?! Mindenesetre Supa Luv című számuk alábbi remixe jobban szól, mint az eredeti. Teen…..
A tavaly nyáron debütált Dalmatian nem hagyott bennünk maradandó nyomot első, (kissé félrehangszerelt) Round 1 című számuk idején. Két hete azonban rögtön két új dallal is jelentkeztek, és ekkor az MC Mong fiúcsapataként is emlegetett hatosfogatot alaposabban szemügyre véve…..
  A kínai piac letarolására (is) törekvő koreai kiadó-gigász, az SM Entertainment talán most bakot lőtt a Perfection-nel, hiába adott hódvadász kucsmát a Super Junior M tagjaira. Bár szimpatizálok mind a koreai alapcsapattal, mind a mandopop piacra legyártott fiókbandával,…..
    Élőben látni a dívák díváját óriási show lehet. Szavamra, nem sajnáltam volna a pénzt egy rapid szöuli útra, ha előre tudom, mi várható egy 2AM koncerten. Erről ugyan már lekéstem, de szerencsére telefonokkal felvették a Telefont Jo Kwon előadásában. (Nézni,…..
A 2010-es év mainstream k-pop terméséből ennyi maradt meg bennünk szigorúan (és hangsúlyosan önkényesen) csakis az idolcsapatokra fókuszálva. Akit a sztárkultuszon és a rágógumipopon túl a 2010-ben kiadott, zeneileg is értékes koreai albumok is érdekelnek, ITT mazsolázhat,…..
xingie 2011.02.12 22:37:05
@Gianni7: abszolút jól leírtad a számot meg a koncepciót :D jót mulattam rajta ^^
a baj csak az, hogy ez nem teljesen JYP hibája. mármint a dal választás, mert a fiúk dönthetnek dalok közül. pont az egyik műsorban mondták, hogy mennyi dalt visszautasítottak már - és szegény Taec volt a szószóló, így JYP nem veszi fel neki a telefont xD
a ruha meg smink...botrányos. én Hottest-nek vallom magam, de amikor kijött a dal a klippel együtt...hát bevallom nagyon csalódott voltam. A teaser még egészen felvillanyozott, én valami olyasmire számítottam, mint az AAA, de hát előre ittam a medve bőrére.

mondjuk az egész album nem jött be nekem, kivéve az I can't. azt meg nem nagyon promózták, pedig rabolhattak volna még több szívet vele.

és még valami. nem értem JYP miért nem hagyja a fiúkat, hogy több saját számot csináljanak. csak nézzük meg Junsu most kiadott számait, amiket ő csinált. állati jók lettek. nem egészen 2PM style, de biztos vagyok benne, hogy olyat is tudna.

(bocsi, hogy itt 2PM elemzek, tudom ez a cikk nem róluk szól ^^)

egy dologgal viszont JYP jóvá tette ezt a baklövését. 2AM fiúk full albuma remek lett, klippek, ruhák, minden :D ezért megbocsájtottam neki.
Négy plusz egy random remix szombatra. Az újraértelmezett előadók: a Kara, a GD&TOP páros, Seungri, valamint a Girls' Generation. A Kara lányainál talán csillapodnak a kedélyek, beperelték ugyanis a kiadót a bevétel/szerződés miatt. Az egy időben szakadással is fenyegető…..
xingie 2011.02.12 22:25:43
@Gianni7: kérlek fogadj el tőlem egy óriási piros pontot ^^
hülyén hangozhat, de jó végre olvasni, hogy valaki szereti őt.
én bevallom, hogy Hyoyeon egyike annak a három lánynak/nőnek, akik miatt feladnám a férfiak iránti vonzalmamat :D (a másik két személy Kahi és Bekah)
szóval, ha valaki idehozza Hyoyeont én is kérek belőle ^^
Két koreai szuperhit (mellékesen mindkettő hatalmas kedvencünk) küzd a slágerlisták első helyéért. Egyik a DBSK (Why) Keep Your Head Down című száma, a másik pedig a most épp cukiban nyomuló Secret lányai a Shy Boy-jal. Erre ez a brazil zseni egy frenetikus mashup formájában…..
A koreai nyelv talán az egyik utolsó, amin épeszű józan ember rappelni próbálna, ugyanis a nyelv nem igazán kompatibilis a verbális önkifejezés eme ágával. Aki házi karaoke-partyn mégis megpróbálná, számoljon azzal, hogy a nyelve simán beletörhet a kemény hangzókkal dúsított…..
  November 3-án (szerda) A csábítás művészete (The Art of Seduction) című szellemes romantikus komédiával jelentkezik az Örökmozgó mozi koreai filmklubja a  már jól megszokott 18 órás időpontban. A belépés ismét díjtalan lesz, a filmet magyar felirattal vetítjük.…..
  Mit is érdemes tudnunk így hirtelen Koreáról? Hogy Starcraft-nagyhatalom, hogy a világ leggyorsabb internetével rendelkezik, hogy piszkosul csípős a konyhája, hogy kijutott a foci VB-re, és hogy az elmúlt két hétben egy tucat másodvonalbeli koreai lánycsapat aktivizálta magát…..
Múlt héten került a mozikba a megtörtént eseményeken alapuló I Love You Phillip Morris, amelyben Jim Carrey és Ewan McGregor egy meleg szerelmespárt alakít. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy Piszkos12 rovatunkban összeszedjünk egy tucatot azokból a filmekből, amelyekben, így vagy úgy,…..
xingie 2010.07.18 21:45:23
www.imdb.com/title/tt0996948/
No regret is beférne ide szerintem.
Mostanában a comebackek számát csak a debütálások múlták felül... Nekem nagyon úgy tűnt, hogy minden hétre jut egy új csapat. Lassan már követni sem lehet az újabbnál újabb fiú és lánycsapatokat. A többség esetében meg sem próbálkozom azzal, hogy a neveket megjegyezzem,…..
xingie 2010.07.15 17:32:05
@Kry-chan: nem találok infót arról, hogy nem koreai :)
de most így a színpadon már nem volt annyira fura az arca, lehetséges, hogy a klip meg a CD borító lett kicsit műre megcsinálva. meg a haja se tűnt annyira szőkének.
de azért anno a 2PM klipben lényegesen szebb volt barna hajjal :) de nem mondom, hogy ronda csak egyszerűen valami a klipben nem passzol össze...
ettől függetlenül szívesen hallgatom őt :) sokan már az új BoA-ként emlegetik... hát ki tudja mi lesz :)
A következő négy percben garantált aktív olvadás vár nem csak a rajongókra, hanem úgy általában a női olvasókra -  Taeyang ugyanis méltán az egyik legdögösebb ázsiai férfi előadó. Kapitális példány Koreából. I Need a Girl klipjét mától játsszák a zenecsatornák,…..
Kicsit úgy érzem, hogy Seo In Youngot rehabilitálni kell. Több ő annál, mint amit eddig a Jewelry-ben és korábbi szólóanyagaiban láttunk, hallottunk tőle. Már arról is meg lehetne győzni, hogy túlmutat azon a "boszin", aki anno a We Got Married-ben mindenért hisztizett és…..
xingie 2010.06.24 17:45:40
@esztokam: pont sikerült online elkapnom őt :)
gyönyörű volt az egész előadás, fantasztikus a hangja ^^

de bevallom őszintén, hogy nem tudtam a szememet levenni a cipőjéről...az egy dolog, hogy állni tudott benne, de menni? vagy valaki ölbe bevitte őt a színpad közepére? :D

mindenesetre gratulálok neki!
Taegeuk Jeonsa Cukiságveszély! 2010.06.21 10:00:00
Az argentinok elleni meccs utánFighting!Go Korea!Ekként zúznak az 3 éves drukkerek!Hajrá Vörös Ördögök!Vuvuzela meets hanbok! ..