Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balrol

68 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány nap múlva Magyarország ismét jövőt választ magának. Választhatunk, hogy merre menjünk tovább, hogy haladás vagy megtorpanás következzen. Választhatunk, hogy a múltban szeretnénk-e élni, ahol a modernitás szitokszó, vagy a jövőt választjuk, ahol az oktatás, a…..
A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott (igen, ez Kerényi Imre hivatalos címe) a Magyar Krónika alapítására…..
A magyarok, habár a legtöbb tekintetben a közép-kelet-európai régió középmezőnyébe tartoznak a különböző korrupciós érzékelési indexek szerint, egy mutatóban jelentősen alulmúlják az átlagot: tízből mindössze három magyar állampolgár (30 %) tenne közérdekű…..
Meglehetősen terméketlen az a vita, amit a pártok és oktatásügyi szakértőik azóta folytatnak egymással a médiában, hogy kiderült: a 15 éves magyar diákok minden kompetenciaterületen rontottak, és alulmúlták az OECD-országok átlageredményeit a 2012-es PISA-felmérésen.…..
A Népszabadság úgy tudja, hogy a Fidesz megszüntetné a közvetlen főpolgármester-választás intézményét, ami a rendszerváltás óta működik. Az indoklás állítólag prózai: nem elég népszerű a Fidesz Budapesten, a kerületi polgármesterek közül azonban van esélye többséget…..
Balról A politikai korrektségről 2013.11.24 13:13:52
A politikai korrektséggel kapcsolatban két tévhit erősödött meg nagyon az elmúlt években, egymástól sem függetlenül. Az első, hogy a politikailag korrekt vélemény- és szemléletformálás valamiféle úri hóbort, amivel a jólétükben unatkozó svédek szórakoznak. A második…..
balrol 2013.11.25 13:49:16
@pocaklakó minimanó: pontosan ezt neveztük a cikkben olyan túlkapásnak, amin mi is csak nevetni tudunk. nyilvánvaló hülyeség. de attól még, hogy valaki túltolja a szekeret, nem válik butasággá az egész problémafelvetés.
Szögezzük le: aki szerint a hajléktalanság problémájára az a megoldás, hogy a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb embereket börtönbe kell vinni, az nemhogy nem alkalmas egy ország, város vagy kerület vezetésére, de lényegében – nem jogi értelemben – bűnöző is. Mármint…..
Balról A parlament szégyene 2013.11.06 08:09:35
Balogh József korábbi fideszes parlamenti képviselőnek természetesen a „vak komondoros” hazugság után kellett volna – ha máshogy nem megy, Orbán Viktor felszólítására – lemondania mandátumáról. Az élettársát brutálisan megverő Balogh azonban továbbra is országgyűlési…..
Balról A szabadságharc hazugsága 2013.10.28 16:04:31
A jobboldal EU-képe az ellentmondásosnál is sokkal problémásabb. Orbán Viktor ugyanis addig egyszerűsíti az EU-ról szóló vitákat, amíg saját politikai céljaira tudja azt felhasználni. Így viszont a valódi problémákról tereli el a figyelmet, blőd szabadságharcot…..
A magyar válogatott 8:1-es vereségét követően boldog-boldogtalan kielemezte, mi a gond a magyar labdarúgással. Röviden: ugyanaz, mint a magyar társadalommal. Korrupció, belterjesség, nyitottság helyett zárt kapuk, féltett pozíciók és oligarchák. Ezen túl is lennénk, de ha ilyen…..
Balról Négy év, négy ember 2013.10.13 20:22:04
A gátlástalanság, a korrupció, a hatalomvágy és a cinizmus a Fidesz kormányzásának négy fő motivációja. Orbán, Lázár, Habony és Simicska négyen tökéletesen testesítik meg ezt a négy konzervatív értéket. Közülük ketten fontos kormányzati pozíciót viselnek, ketten meg…..
Balról A gyanú árnyéka 2013.09.23 19:39:38
Tény: semmilyen időközi választás eredményéből nem lehet az országgyűlési választások kimenetelére következtetni. Másra azonban igen: a bajai időközi például azt mutatja meg, hogy a baloldal egy erősen jobbos szavazókörzetben majd’ duplájára tudta növelni…..
Balról Rezsiharc a korrupcióért 2013.09.17 17:53:00
Orbán Viktor szerint 2014 a rezsiharc éve lesz, meg persze a választásoké. Utóbbinak szerinte „számos tétje van, de az emberek szempontjából a legfontosabb a rezsiharc.” Ha eltekintünk utóbbi szó blődsége mellett, akkor is felmerül a kérdés: vajon tényleg az embereknek, vagy…..
Egészen tegnapig a fél jobboldali média arról cikkezett, hogy a baloldali és liberális médiának semmi sem szent, elmennek egészen Orbán Ráchel esküvőjének tönkretételéig, csak egy kis politikai hasznuk legyen a dologból. Holott aki prostituálta a lánya menyegzőjét, az bizony…..
Élt már meg szebb napokat a magyar baloldal, de a látszattal ellentétben a jobboldal sincsen a topon, szellemileg és önérzetileg legalábbis biztosan nem. Nem kell jobb példa erre az Alföldi Róbert rendezte István, a király recepciójánál. Mintha legalábbis terrormerényletet…..
Vannak egy kormány tevékenységének objektív és szubjektív mércéi. Utóbbiak közé tartozik, hogy mennyire ért egyet például az állampolgár egy adott kurzus szimbolikus- vagy kultúrpolitikájával. Előbbiek közé pedig mondjuk az, hogy mennyivel tud kevesebb vagy több ember…..
balrol 2013.08.22 17:27:45
@tisztapista: A Tárki felmérése nem ostoba, próbálja kiküszöbölni a hibákat, ahogy a KSH is. Nem csak a "bejelentett", hivatalos statisztikából indulnak ki, hanem mérnek más adatokat is. Ezek szerint az általad leírt család már nem tartozik a szegények közé. Annyiban igazad van, hogy a 4,6 millió szegény a mediánjövedelemhez képest az, de más (például fogyasztást mérő) mutatók alapján is hasonló adatok jönnek ki.

A felvetés azonban jogos, a statisztika sosem megbízható 100%-ig. Ugyanakkor azt tökéletesen jelzi, hogy milyen tendenciák, folyamatok játszódnak le egy országban: ha romlik a statisztika, nagy valószínűséggel a valós helyzet is rosszabbodik. Most pedig pontosan ez a helyzet.
Horn Gyula olyan politikus volt, talán mindmáig az utolsó, akinek „kisemberi” nagyságához kétség sem férhet. Ez kiválóan megmutatkozott a gyászszertartásán, ahol nemcsak barátai és párttársai, politikai ellenfelei és a nemzetközi politikai élet meghatározó alakjai, hanem…..
Balról Légy ostoba! 2013.07.12 11:28:04
Günter Grass Bádogdob című klasszikus regényének főhőse határozza el három éves korában, hogy ő nem fog tovább nőni, nem vesz részt a felnőttek szánalmas és kisstílű világában, amiből pedig mindent megért – csak nem tetszik neki. Valahogy így van Orbán Viktor és Fidesz…..
A második Varga-csomag nem más, mint a Fidesz választási költségvetésének előkészítése. Kiszúrnak velünk, hogy legyen miből osztogatni. Majd amikor az új, a jobboldal szája íze szerint megalkotott választási rendszer, a tiszta kampány felszámolása és a szinte teljes média…..
Képzeljünk el egy közép-európai országot, ahol a kormány rendkívül korrupt. Átláthatatlan pályázatok, gyanús építési ügyek, túlárazott megrendelések, milliárdos lenyúlások. Ugye, hogy nem is olyan nehéz? Akkor képzeljünk el egy olyan ügyészséget, amely utánajár az…..
Balról Paprikajancsik a gáton 2013.06.12 08:20:57
Ha van idegesítő dolog egy természeti katasztrófában, akkor az, hogy ilyenkor minden politikus meglátja a lehetőséget hazafiasságának demonstrálására.Holott a politikus a gáton annyit ér, mint csimpánz az atomreaktorban: ha csak nincs építésvezetői vagy közmunkás tapasztalata,…..
Nemrég két törvénymódosítást nyújtott be a Fidesz, egy módosítót a választási eljárási törvényhez, egy másikat pedig a kampányfinanszírozáshoz kapcsolódóan. Meglepetés nem ért minket: a Fidesz megint saját maga számára kedvező, az ellenzék számára hátrányos…..
A trafiktörvény a Fidesz-rezsim maga. Az állampolgárok alattvalóként kezelése, az adóbevételek központosítása és politikai célzatú újraosztása, a (párt)szervezet iránti hűség mind-mind azt mutatja, amiről korrupcióellenes civilek két éve beszélnek: az államot…..
Balról Asszony verve jó? 2013.05.13 08:20:46
Nem először fordult elő, hogy vak komondor, bocsánat, fideszes képviselő nőket bántalmazott volna. Az elmúlt évek alapján a jobboldalon ez egyáltalán nem unikum: ha pedig a Fidesz vezetése nem torolja meg kellőképpen az elfogadhatatlan kijelentéseket vagy egyenesen…..
„A munkavállalók érdekvédelmének fejlesztését szolgáló egységes szakszervezeti konföderáció létrehozását jelentette be az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)…..