Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annás

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön volt a Nyilvános Kötés Világnapja, ami már eleve mókásan hangzik, ennek megfelelően vicces akcióval rukkoltak elő a hazai gerillakötők: összehorgoltak, -kötöttek egy 49-es villamost Budapesten. A nagyvilágban már nem számít rendkívülinek egy-egy gerillakötős megmozdulás, de nálunk még…..
2005 óta június második csütörtöke a Nyilvános Kötés Világnapja. Kicsit furcsának tűnik, hogy ennek a nőies sportágnak is van saját ünnepe, de miért is ne lehetne? Ha jobban belegondolunk, egy csomó ember vígan eszik, iszik, olvas, hangosan telefonál, sőt időnként szeret is az utcán, villamoson,…..
Az utóbbi napokban, hetekben sok bejegyzés született tök(lámpás) témakörben, a sokféle stílusú és nehézségi fokú faragás között mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A mostani összeállításban a kötés és horgolás szerelmeseinek adunk egy kis inspiráló kollekciót kötött, horgolt tökökből és…..
Egy héttel ezelőtt ott hagytuk abba a nyakmelegítő készítését, ahol a három leemelt sima szem egymás mellé kerül. Egy kissé bonyolultnak tűnő szemkombinációval megcseréljük ezeket a szemeket: a jobb oldali átkerül bal oldalra (ez a szem lesz a munka színén), a bal szélső átkerül a jobb szélre (ezt a…..
Az előző nyakmelegítős posztban elkezdtük a nyakmelegítőt és a bordás szegélymintát fejeztük be, innen folytatjuk a kötést. Kössünk 2 fordítottat (2f), 1 simát (1s), 4 fordítottat (4f), 1 simát (1s) és 2 fordítottat (2f), majd ezt ismételjük, amíg körbe nem érünk. A csavart mintát a következő…..
Ruhatárunkat még a nagy hidegek előtt érdemes néhány könnyen elkészíthető színes sállal, nyakmelegítővel felturbózni: egy-két gombolyag fonal kell csak hozzá, és nagyon gyorsan el is készülnek. Most jelent meg a Cser Kiadó gondozásában Marie Connolly Kötött sálak, kendők, nyakmelegítők című…..
Színes Ötletek Fonalmánia 2012.06.25 11:45:00
Van az úgy, hogy az emberen elhatalmasodik valamilyen mánia. Van az úgy, hogy több ilyen ember egymásra talál, beszélgetni kezdenek, kérdeznek, tanácsokat adnak egymásnak a neten. Van az úgy, hogy már személyesen is találkoznak. És van az úgy, hogy világgá kürtölik a mániájukat, mert rögeszméjükké…..