Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lepo

29 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy apa kalandjai reálisan 44 év 2022.03.16 21:46:55
Az apa csak ül, és töpreng, hogy fogja feldolgozni azt, hogy az öccse most lenne 44 éves. Ekkor a kisebbik zsarnok, aki eddigre már 9 éves, odalép hozzá és angyalian, ártatlan arccal azt kérdezi:"Apa, a Daninak most lesz a szülinapja, igaz? Igaz" - mondja az apa, könnyekkel küzködve. "Ok, mert azt…..
EMBER voltál. Igazi EMBER. Ha kellettél ott voltál, ha úgy gondoltam, nem kellesz, akkor is ott voltál és kiderült, hgy igenos kellettél. Ülök itthon és töprengek. Nem, nem is töprengek, létezek. Nézek ki a fejemből és ilyenek járnak a fejemben:"Hogy? Mit? Miért? hogyan"...Magyarul űr. Űrt hagytál…..
Egy apa kalandjai reálisan Együtt 2020.04.27 17:20:25
újra együtt.  reggel 6:43. "Apa! Apaaaa!" suttogja egy hang, amiből a felnőtt annyit érzékel, hogy felébresztik, de nem tudja, micsoda, kicsoda, miért, mikor, hol, ebből eredően sikoltva ébred. A kisebbik gyönyörű szörny hátrahőköl, szája már görbül is a sírásra. Az igencsak lelassult apának van kb…..
GFG Blog Férfiasság 2012.10.09 07:12:21
„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek,…..
Az apa töpreng, örlődik. "Gibraltár, baszod, 42 éves vagy! Van egy gyönyörű családod, jól keresel, a nejed is jól keres, csak a lakáshitelt kell fizetni,akkor minek?". Ekkor beront a kisebbik, csésze nagyságú szemekkel ránéz és így szól:"De apa, Gibjaltájon van tengej, ami hujjám, mint…..
Egy apa kalandjai reálisan Izgalom 2016.08.24 23:25:49
Nézi őket. Nézi, örömmel, büszkeséggel, félelemmel. A két tasmán ördög épp a tenger hullámait szelidítik, nevetve, sikoltozva, üvöltve, ezáltal agyára menve a többi 1300 nyaralónak, de kit érdekel? Beléjük kötni nem mernek. Nézi őket és töpreng. Töpreng azon, hogy megteheti-e ezzel a két…..
Rühellem a Wellhellot. Rühellem a Halott pénzt, a Végzet phiait, meg ezeket a mostanság divatos, nagyon mély, nagyon érzékeny, nagyon magvas zenéket. Ámde, ez a bejegyzés nem az én elferdült stílusomról szól, sőt. Ma véletlenül belefutottam egy Welhello számba, a címe: Retúrjegy Riszpekt. És ez a…..
"Dorika, mit szólnál, ha hétvégén a odaadnánk a cumidat a cumimanónak?" - kérdik a felnőttek reménykedő, bár a realisták örök szorongó tekintetével nézve a kisebbik zsarnokra, aki 45 db-lel cuppogva, érdeklődve figyeli a nagyok ténykedését. "De apa, nincs is cumimanó szerintem!" - szól a nagyobbik,…..
  Tegnap villám csapott a házba, elment minden áram, a gyerekek, apa, anya és a kutya is megijedtek. Első riadalom over, apa, mint képzett villanyszerelő(azt sem tudja, mi a váltóáram, és az egyen áram közti különbség) indul, hogy majd ő. A gyerekek befogott füllel állnak, értetlenkedve. "Apa,…..
Vasárnap este, természetesen a nagyobbik belázasodik, de ezt magasról leszarva, egy terminátor elszántságával kérdezgeti:"Apa, már csak egyet kell aludni? Kinézhetek az ablakon? Hátha előbb jött a nyuszi!". És nem csak kérdezget, cselekszik. 39 fokos lázban égve megindul, mint egy tank, hogy ő most…..
Egy apa kalandjai reálisan .. 2016.03.23 22:04:06
"Apa, miért vagy szomorú?" - kérdezi a nagyobbik, tőle szokatlan komolysággal és érdeklődéssel. A felnőtt csapdát sejt, azon agyal, hogy milyen úton lehet ezt levezetni a "kérek gumicukrot"-ig, de nem jut eszébe semmi, így válaszolja az őszintét:"Tudod, Dávid, a nagyi nagyon beteg". Kis késéssel…..
"Apaaaaaaa!"- hasít bele a süvöltés az éjszakába. A férfi felébred, minden érzékszerve kiélesedik egy pillanat alatt,mint zsákmányállatnak a ragadozóktól hemzsegő erdőben. Remegve fekszik, nem mozdul. "visszaalszik, nem lesz baj! Minden rendben!" - mantrázza rendületlenül! És sikerül!! 30 perc…..
Kétéves lett. Elkezdett  beszélni. Egyfajta klingon-magyar-kínai-bantu-angol nyelv keverékén, amit a bátyján és anyján kívül maximum a bölcsis társai értenek. Ha jól megnézzük, apa ezen halmazok egyikában sem szerepel. Egy este azonban adódott, hogy hárman maradtak otthon, a…..
Elhanyagoltam, illetve, nem tudtam időt szakítani a blogra. Igyekszem ezentúl. Most sajnos egy olyan esemény miatt ragadtam billentyűzetet, ami miatt még most sem térek magamhoz. Mindenkit figyelmeztetek, nem lesz humor, nem lesznek szóvirágok, vicces sztorik a két kis…..
Úgy röhögök, amikor látom, hogy megveszik ezeket a bóvlikat a kínai árusoktól mondjuk abaltonon, amit ők közben szerencsehozó talizmánnak, meg amulettnek neveznek el! Ezeknek a szerencsehozó meg áldást segítő értéke annyi, mint egy szelet kenyér! A témában nagyon soka …..
Egy apa kalandjai reálisan Pánik 2015.07.06 22:32:37
Reggel van, szokásos, büdös, késő MÁV-járat. Apa bambán mered az épp olvasott könyvre és szívből rühelli a helyet át nem adó, ámde a helyért tigrisként harcoló 20-as, 30-as fiataloka, úgy, hogy ő soha nem akar leülni a vonaton. Ámde, Don Quijote-szerű szélmalomharcot vív…..
Egy apa kalandjai reálisan Peca 2015.06.17 22:24:47
Nyugalom...Madárcsirip...a csontik már élénken, undorítóan és büdösen vonaglanak a dobozban, várva, hogy horogra tűzve apa kihúzza velük a pontyot, kárászt-keszeget. Apa boldog, nyugodt, magabiztos.. Hosszú hétvége, legális(értsd:nej is megengedte és még egy ferde nézés sem…..
Hazaért végre. Az orkmakettek egyenként rohannak elé, illetve bele, a nagyobbik a hasfalát, a kisebbik mindkét heréjét zúzva össze. Persze, ő állja, hisz reményei szerint lesz két-három perce a némán zokogásra, amikor is a kis mocskok berohannak a szobákba, hogy ki-ki megmutassa…..
Egy apa kalandjai reálisan Lecsó 2015.05.11 12:59:24
"Vasárnap van, lecsó-nap!" - gondolja az apa derűsen.  Az idő gyönyörű, napsütéses. Kertben a 70 kg-os bullmasztiff őrzi a házat(döglik az oldalán, és úgy horkol, mintha oroszlánok egy falkája várná a bátor gondozótól az aznapi hamit), a két törperém épp összevesznek…..
Lepo 2015.05.19 14:40:58
@pporsi: Király, nagyon örülök, hogy tetszik :)
Reggel hat, csörög az ébresztő, noha, szabadságon van. Nem is érti, de rutinszerűen elkezdi a napot. Kávéfőzés, félelem a kisdedektől, ninja-mód. Kávé kész, sehol egy törpekannibál. Mi a bráner van? Ekkor beugrik. A kisebbik lent van anyósnál(juhééé, van isten), a…..
40 éves leszek. Ez nem is lenne gond. Csakhogy elkezdtem töprengeni a jövőn. Hogy a két törpeterminátor felnő és kirepül a családi fészekből. Erre a gondolatra egy másfél órás, önfeledt, általam örömtáncnak, mások által idióta vonaglásnak nevezett valami következett. Addig…..
Egy apa kalandjai reálisan Kutya 2015.04.23 21:47:47
Hazaért, kiszáll az autóból, bezárja és belép a kertbe. Egyből meglátja, hogy a kutyája halálos veszélyben forog, noha az állat akkora, mint egy elefánt. Ő jómaga, noha tizenéve a harcművészetek rajongója és gyakorolja is, egy nyikkanást nem tudott kisajtolni belőle, amikro…..
Boldogság. Nyugalom. Egy kád forró vízben áztatja hab testét, a fürdőszobaajtó becsukva, Hans Zimmer szól, mellette egy pohár fehér bor,mi kell még?Előveszi a borotvazselét, behabozza a fejét, arcát, mert nem tartozik azok közé a nagyon hiú, valóságtagadó kretének közé,…..
Egy apa kalandjai reálisan Játék 2015.04.03 10:05:13
Hazaérkezvén apa, mivel fáradt, mint egy ló, valamint még este edzése is lesz, naívan azt gondolta, ejtőzhet egy kicsit a kanapén. A nagyobbiknak ezt el is tudja magyarázni, aki ezáltal, az elkövetkezendő másfél órában csak és kizárólag verbálisan vegzálja, feltéve neki a…..