Regisztráció Blogot indítok
Adatok
három csóka

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Turisztikai szövetség jött létre Zircen     Tizenhét taggal megalakult a Bakony Szíve Turisztikai Szövetség a Városházán 2012. május 31-én. A szervezet alapvető céljának a magán- és közszféra partnerségén, közös érdekeltségén alapuló turizmusfejlesztést,…..
három csóka 2012.06.26 09:26:53
@lilaköd: Ez akkor azt jelenti, hogy Vörös Kálmán rossz ómen Nagy Istvánnak? Ha a polgármester, vagy a jegyző vezeti a küldöttséget, akkor maradt volna minden a régiben? Ki lett volna akkor szerinted a megfelelő ember??? Nem folytatom. Okfejtésed széteső, zavaros, egy dolog egyértelmű belőle, mint oly sok más hozzászólásodnál, a vicsorgó gyűlölet. Elvtársam! Neked tényleg mindenről ugyanaz jut az eszedbe?
három csóka 2012.06.28 09:25:17
@lilaköd: Van valami diszkrét bája, ha két évtized közpénzből agyonfizetett hivatásos gyűlölködőinek liberális médiagőzhengere után (bár utána lennénk!) olyasvalaki siránkozik a gyűlölet káros hatásairól, akiből a nemzeti felelősségtudat bármely megnyilvánulására zsigerből buggyannak elő a legváltozatosabb jelzők, jelzős szerkezetek. Például: "honbús", "csakakeresztény", "egyamagyar". Ha már említetted a helyi Trianon- rendezvényt.
  Zirc - "Nem tétovázom azonban és nyíltan kimondom, hogy a békefeltételek úgy, amint önök szívesek voltak azokat nekünk átnyújtani, lényeges módosítások nélkül elfogadhatatlanok." 2012. június. 05. kedd | Szerző: Varga Domokos Péter  Tovább…..
három csóka 2012.06.27 14:30:35
@ezmársok(k): Kellemetlenek a kérdések? Sebaj. Rátok fér, hogy szembesüljetek azzal, hogy nemcsak az egyedül üdvözítő tan létezik. Viselkedj igazi liberálisként és tiszteld az eltérő véleményt, vagy legalább érvelj.
három csóka 2012.06.27 23:10:35
@bella _ciao: A magyarosító törekvésekről: Valóban voltak erre próbálkozások. Ezért utaltam a lex Apponyi- ra, nézz utána, ha bővebben érdekel. Ezek azonban kábé úgy viszonyulnak a Trianon utáni, máig tartó "borzalmas megtorlások"-hoz (ezzel a megfogalmazásoddal egyetértek), mint a zugírászat a népirtáshoz.
Apróság, de azért megemlítem: az uralkodói kompetenciát 1849- ben, a kérészéletű függetlenségi nyilatkozattal tagadtuk meg.
Az pedig, hogy mit akart, vagy nem akart a magyar uralkodói osztály, nos, ennek az érdemi döntést meghozó Ferenc József és legszűkebb -ne reménykedj, osztrák- köre számára nem volt nagyobb jelentősége,mint a fingnak a forgószélben.
A lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy a trianoni tragédia és következményei a magyar nemzet megmaradásának esélyét drámaian lecsökkentették. Ami pedig a magamfajta buta jobbost pillanatnyi hangulatától függően felbőszít, vagy elszomorít, az az, hogy a magadfajtát ez a következtetés jobb esetben csak hidegen hagyja, de többnyire beindítja azokat a bizonyos öngyűlölő reflexeket, többnyire fölényeskedő vicsorgással nyakon öntve, lásd lila(vagy egy picit talán más színű)köd ocsmány hozzászólásait.
Ez sajnos még mindig a mérvadónak mondható szemlélet, ami attól függetlenül szerintem természetellenes és káros. Egy vigasztal, hogy jelentősége már csökkenőben van,ha tetszik, ha nem.
három csóka 2012.06.27 12:05:57
@lilaköd: Ez aztán kicsapta. Tényleg komolyan gondolod, hogy Trianon kizárólag a mi bűnünk/hibánk? Miért is? Mert aljasul elnyomtuk nemzetiségeinket? NEM. A kiegyezéskori nemzetiségi törvény alapján -a lex Apponyival együtt is - Európában a legmegengedőbb és legemberségesebb nemzetiségi politikát Magyarország képviselte.Vagy mert mi rángattuk bele az országot a világháborúba? NEM, mert a a háború, vagy béke kérdés eldöntése osztrák, sőt uralkodói kompetencia volt mindig is. Ez általános iskolai tananyag, a jó mindenedet!
Szóval miért mi vagyunk a trianoni tragédia felelősei? Miért egy kicsit sem a nagyhatalmi hülyeség, arrogancia, vagy a románok, a csehek, a szerbek, akik egy számukra kedvező történelmi pillanatban kis híján elrabolták az egész országunkat? Ők akkor különbek nálunk szerinted? Vagy legyünk nekik hálásak?
Szóval hogy jössz te ahhoz, hogy történelemből kioktass bárkit is azon a tenyérbemászó, pökhendi vadliberálbolsi stílusodban?
Trianon egyik legfőbb oka és tragikus következménye éppen az általad képviselt nemzet és értékellenes, a magyarság számára öngyűlöletet és indokolatlan kisebbségi érzést sugalló szemlélet!