Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giordano

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók A kézműves DRM 2015.10.24 08:03:18
Kedves barátaim az Úrban,  volt idő, amikor kifejezetten sokat pörögtünk a DRM kérdésén. Azóta azonban sok-sok gigabájtot töltöttel már le ekönyv formájában, és hála istennek a magyar piacon már csak a puha DRM-mel szerelt könyvek számíthatnak eladhatónak, kemény DRM-mel…..
Barátaink a Koobe-nál jól felkészültek a karácsonyra, nagyon izgalmas szerkezeteket rendeltek be az ajándékszezonra. Ugye az megvolt, hogy tavaly még COCOM-listán volt az Amazonnál a Paperwhite, amikor már itt voltak az Angel Glow-val. Idén is jókat látszanak gurítani. Az egyik, hogy…..
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
Giordano 2013.03.19 13:18:22
@Komavary: Először A hercegnő nyakéke (Anthony Sheenard) olvasása közben jött a hiba egy Kobo Glo-n. Hibaüzenetet nem kaptam, de egyes fejezeteket szimplán nem tudta megnyitni. Először én is a kobo firmware-rére gyanakodtam ezért leszedtem az Adobe-tól a saját readerét (Adobe Digital Editions v2.0.67532) és megpróbáltam abban megnézni. Nos, az egy szép hiba üzenetet dobott a kérdéses részeknél. Ekkor kaptam szét az epub fájlt és néztem bele, hogy mi lehet a gond. Tekintve, hogy már megvolt, hogy hol kell nézelődni elég könnyen meglett a hiba. Konkrétan az XML fejléce van szétbarmolva.
Nem hiszem, hogy túl sok olvasó tolerálna egy ilyen hibát.
Ma délelőtt átnéztem őket, és az e-könyv héten a Multimédia Plázától ingyenesen letöltött epubok mindegyikében benne van a hiba. A Cinq-Mars összeesküvése például a megnyitás után az első lapozásnál meghal. Ja, a Sheenard könyvet is tőlük vettem.
Szerencsére egy egyszerű scripttel (kevesebb mint 50 sor) simán lehetett javítani mindegyiket.
Sajnos semmi sem tökéletes, még az Amazon világ sem. Van az kellemes lehetőség, hogy a saját olvasónkra emailben küldjünk mindenféle olvasnivalót. Ha ezt megfejeljük azzal, hogy böngészőből küldözgetjük a későbbi olvasásra szánt oldalakat, vagy csak simán installáltunk…..
Giordano 2013.01.24 16:13:28
@Dworkyll: Csak a pontosság kedvéért: a doc és a pdf is tárol metaadatokat. Én ugyan nem használok Kindle-t de ha az amazon a a címet jól szedi ki (és nem a fájlnevet használja címként), akkor szerintem a szerzőt is ki tudja szedni - feltéve persze, hogy ki van töltve.
Intro Volt már nekünk cikkünk az alapokról (amit továbbra is ajánlok, mindenkinek, aki csak most kezd barátkozni az elektronikus olvasással), viszont azóta már sok víz lefolyt a Dunán, ideje hát kicsit frissítenünk, és megosztanunk az okosságot azokkal, akik csak "most…..
Sokat fényeztük, de keveset ekéztük az Amazont az ügyfélkezelése kapcsán. Most ekézés következik. Történt pedig, hogy egy norvég IT szakembernek, bizonyos Linn Nygaardnak, egyszercsak minden figyelmeztetés nélkül törölték az Amazon accountját, a hozzá tartozó pártucat…..
Giordano 2012.10.24 14:52:53
@Kelt: A cloud tárhelynél dettó ugyanaz a helyzet mint itt. Azok mögött is egy cég áll. Bármikor eljuthatnak ők is arra következtetésre, hogy valamilyen módon megszegted a szabályaikat és hirtelen nem tudod elérni az ott tárolt adataidat.