Regisztráció Blogot indítok
Adatok
folker

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen ma 45 éve, Bauer Sándor autószerelő-tanuló az emberi jogok eltiprása és a kommunista önkény ellen való tiltakozása jeléül, Budapesten a Nemzeti  Múzeum kertjében önégetéssel öngyilkosságot követett el. MEGRÁZÓ KÉPEK ÉS FELVÉTELEK!..
folker 2014.01.23 00:37:53
@Vu, de ja vu:
Antall kijelentését miszerint "tetszettek volna forradalmat csinálni" sokszor sokféleképp magyarázták már utólag.
Megértve az említett ügyvéd érveit, hozzátenném hogy Andrásfalvy Bertalan szerint ez a mondat arról szólt, hogy nem adtunk egyértelmű többséget a rendszerváltó erőknek, konkrétan nem volt meg a parlamenti "forradalom".
Ez akkor került szóba egy vele folytatott interjúban, mikor arról mesélt, hogy egy indítványát azért nem enged(het)te megvalósulni Antall (számonkérésére indokolva) mert nincs benne a Paktumban. Ehhez kellett volna a demokratikus (!) forradalom, ami nem történt meg. Nem kell ezt misztifikálni, elég egyértelmű...
Remélem ezt az aprócska pontosítást elnézi nekem a cikk szerzője, nem volt célom ezzel a politizálás ingoványára terelni a szót, csupán szerettem volna pontosítani ezt a kis kitérőt, ha már megesett.
Milyen lehetett a valóságban Szent László, a lovagkirály? Aki a győri bazilikában jár, az 2012. május óta nemcsak a középkori ereklye, a Szent László-herma vonásaival ismerkedhet meg, hanem a lovagkirály valódi arcával is. Egy antropológus ugyanis a tudományos vizsgálatok után „felöltöztette” a 900…..
Azt hiszem, szerencsésnek mondhatja magát az a nemzet, amelynek vannak olyan jeles személyiségei, akik időről időre eszébe juttatják: milyen is valójában ez a társadalom, és melyek azok a normák, amelyek a normalitás-deviancia kétpólusú rendszerének adott pontján, létét…..
folker 2012.06.24 00:50:48
Igen, de nem tényekről (még csak történésekről sem) vitatkozunk, nem is a blogbejegyzésének témájáról (pedig milyen jó lenne) hanem folyamatosan Önnek van igaza abban, hogy én milyen vagyok, ilyen-olyan náci, rögmagyar, zsidógyűlölő, összeseküvéselmélet hívő és sorolhatnám. A válaszai kizárólag ezt és ennek bizonygatását tartalmazták. Még szép ha reagálok, még szép ha ebben az esetben nem fogadom el az Ön "véleményét" de még ez is szánalmas az Ön szemében. Ez a hihetetlen és ezt pedig én nem értem.

Én nem ástam lövészárkot, csupán megjegyeztem valamit a blogbejegyzésére amire Ön válaszul engem kezdett el lövöldözni kétségtelenül szellemes "rögmagyar" és "náci" nyilacskákkal de egyben szánalmas rövidlátással is. Hahó, nálam nincs fegyver, ne lődözzön már! :)))

Jó, nem beszéltem valami szépen Wiesel úrról, talán még szidalmaztam is és valóban megemlítettem a származását, de nem kell rögtön horogkeresztet látni mindenhol. Ha ez borította ki a bilit kétszer említettem meg:
1. "zsidó erőszak" Az említett mészárlást talán nevezhetem így, nem? De jó, legyen izraeli túlkapás, ez píszíbb. :)
2. "zsidó nyafogás" Ezzel lehet, hogy túllőttem a célon, de az tény, hogy zsidó értelmiségiek idehaza és külföldön szintén túllőttek a célon. Nem ennyire mint én.
3. És igen, szorosan véve egyiknek sincs semmi köze az írásának témájához, tehát igen rá lehet fogni, hogy öncélúan "zsidóztam". Ezért bocs, de a második már csak reakció volt. :)

De gondolom az első bekezdésen kívül a többinek már nincs jelentősége, hacsak nem bizonyítottam be vele ismét az ellenkezőjét annak amit írtam... :)