Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hungarikan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltűnhetnek októberre Pécsen a kommunista diktatúrához, valamint a Tanácsköztársasághoz köthető, még meglévő utcanevek. A Marx útból Wass Albert út lesz Pécsen – írja az origo.                Talán egy könyvben vagyok egy betű. Talán egy szó. Talán…..
hungarikan 2012.06.22 17:10:30
@Humperdickk:
Talán érdemes lenne az alábbi verseket tanulmányozni ( én csak részletet raktam ide) és akkor rájönnél, hogy az általad felsorolt neves személyek sem olyan makulátlanok, mint azt te magad hiszed. Mindazonáltal felhívnám figyelmedet arra is, hogy az irodalmi művek közötti jó vagy éppen rossz megítélés szerintem nem politikai kérdés. Tetszik vagy nem. S ennyi. Az alábbi összeállítás idő hiányában csak 1 kisebbségre korlátozódik, de gondolom sejted, hogy a többi népcsoportról is össze tudnék válogatni egy csokrot a kedvedért. : )
S még egy gondolat:
nem pityaa a gonosz, hanem te vagy kirekesztő, korlátolt gondolkodású és szűklátókörű! Bele sem olvastál egyetlen Wass Albert versbe sem, csak fújod azt amit a média szádba ad.
Vagy mindenki gonosz, ki mást olvas mint te?

Íme a példák:

Ady Endre:
„”A zsidó-bolyt pedig megbolygatom,
De csak kettőnk kedvéért egyelőre,
Nem vagyok gróf, pap, léha vagy zsidó,
Ügyes vagy seftes: hát nem félek tőle.
Lásd fölemelten az én szivemet,
Kiről már régen úgy megfeledkeztél
S emlékezz, hogy a mi regényünk átka
Épp a Sionnak mai furcsasága.””
részlet: Margita élni akar c. versből
,,Valamit már látok: ami magyarság van, az semmiképpen sem hasonlít az iskolai tankönyvekben föltálalt magyarsághoz. A püspök, a mágnás s a nobilis és egregius ősök gyámoltalan utódja csak akkor prosperálnak, ha zsidók." (Korrobori. 1917)

Ady Endre: Seregesen senkik jönnek c. verse
„””Minden semmirevalónak,
Gácsnak, svábnak és zsidónak
Grádics adatott:
Itt alant már csak egyedül
Maradok……”””
hungarikan 2012.06.24 12:36:52
@Humperdickk:
Rosszul tudod, mert vannak dolgok melyek nem változnak…

Viszont mi itt a nemzeti jobb oldalon mindig is toleránsak voltunk a magad fajta fasisztázó, kirekesztő emberekkel szemben, akik a saját árnyékuktól is félnek s nem mernek szembe nézni az igazsággal. Tudod, ha kihúznád a fejed a seggedből akkor látnád, hogy mi folyik ebben az országban, de így háborogj csak nyugodtan tovább a Wass Albert úton, és félj a nem létező nyilasoktól! : )
Szebb Jövőt!
hungarikan 2012.06.25 12:58:29
@Humperdickk:
Nem kell téged lőni….
Ugrassz te magadtól!

S az írást meg ne hagyd abba, mert attól, hogy 1-2 idétlen tapsol itt neked te nem tudsz írni, de próbálkozol és ez dicséretes… : )

„””A szavak csak olyanok, mint azok a kis kövek, melyeket a föld felszínén látsz, de amelyek mégis azt mutatják, hogy lent a föld alatt nagy-nagy sziklák vannak.”””Wass Albert

„””Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország.””” Wass Albert

„””Minden baj ebből származik közöttünk ezen a földön, hogy nem értjük meg egymás szavát.””” Wass Albert