Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xalex8

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
Xalex8 2012.06.21 15:22:56
Ha jól látom (igaz erre a humoros káromkodás közepette a cikkíró sajnos nem tért ki) a lépcsők felújítás alatt vannak, nem? Igaz, kicsit utána olvastam, és nem találtam semmilyen utalást arra, hogy a lépcsősor felújítás miatt lenne körbekerítve. Tehát a bazilika úgy döntött, hogy körbekeríti a lépcsősorának egy részét. Szép így? Nem. És?

2 perc sétára bármely irányba található 3 park is amely meleg szívvel várja és befogadja a szabadban inni és beszélgetni kívánó embereket. A deák téri akvárium környéke mindenkit kárpótolhat, vagy ha igényesebb környezetre vágyunk, tessék elfáradni a Szabadság térre vagy egyszerűen a Duna partra. A deák térhez hasonló városközponti tömegzüllést sehol nem láttam még a világon, szerintem európában szinte egyedülálló szabadságérzetet közvetít a sok ott szórakozó fiatal. Erről nincs cikk.

Londonban vannak egész parkok amelyek bezárnak estére, pl. St. James Park a város szívében ("milyen turista ellenesek!"). A parlament épületei előtt egy egész tér van hasonló kerítésekkel lezárva, és igenis nagyon csúnya (és, igen, az egy KÖZTÉR! A folyamatosan ott tüntetők ellen vannak felállítva - "micsoda diktatúra és elnyomás!"). London legközpontibb tere, az egész Leicester Square szintén le van jelenleg zárva ("jókor újítják föl!"). Amikor a Kossuth téren sátraztak Gyurcsány ellen tüntetők, az adófizetők pénzéből élő csőcseléknek nevezték őket. Amikor ez a St. Paul's előtt történik, akkor ők a liberális várospolitika és szabad véleménynyilvánítás megtestesítőiként vannak beállítva. Hiszen az nyugat! Kettős mérce.

Nem kell mindig nyugattal példálózni, hogy ott minden jó és minden jobb mint itthon. Persze van ami jobb (számtalan dolog), de ész nélkül felhozni a nyugati példákat (minimális tájékozódás nélkül) nevetségessé tesz minket. Nem azért jó a nyugat mert ott be lehet baszni a templomlépcsőkön (nem lehet) és nem azért szar Magyarország, mert a Bazilika előtt van egy kerítés.