Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lhgergo

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem egy képet készítettem már a Belvárosi Híd újszegedi hídfőjénél. A Lapos, ahogyan legtöbben ismerjük, az egyik legközelebbi kirándulóhely egy állandó időhiányban szenvedő egyetemista számára, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Tisza teljes belvárosi szakaszára. Az ártéri erdőben csordogáló kis,…..
Sok-sok tanulással töltött nap után végre véget ért a vizsgaidőszak. Ennek megfelelően bringára pattantam, és nekivágtam Kiskundorozsmának valamilyen fotótéma után kutatva. Még kifelé tekerve szembesültem egy hatalmas mulasztással, amit idén elkövettem: a kerékpárút mentén végig learatott…..
A sok hónapnyi sík vidéken töltött idő után mindig felüdülés végre olyan helyre utazni, ahol egy földszintes háznál nagyobb szintkülönbségek is előfordulnak - nemhiába lőttem sok-sok fotót a legutóbbi erdélyi kirándulásomon (amelyek közül egy már szerepelt is itt a blogon). A fenti kép is március…..
A tavasz egyúttal nálam a kinti tanulás szezonjának a kezdetét is jelenti - sokat dob a hatékonyságomon, ha nem a négy fal között ülök, hanem a szabadban. Eddigi törzshelyem a Holt-Maros volt, azonban nemrégiben fedeztem fel (újra) a tőlünk nem is olyan messze található Szentmihályt és a mellette…..
A 15-i hosszú hétvégét Kolozsvárott és környékén töltöttem a Kárpát-medencei Református Egyetemi Gyülekezetek Tavaszi Találkozója apropóján. Az első néhány nap szervezett programokkal - előadásokkal, fórumbeszélgetésekkel, városnézéssel - telt, majd a gyülekezetünk csapata ráhúzott még két napot az…..
Az elmúlt három és fél évnyi eötvösösségem alatt nem egy felfoghatatlannak tűnő részlet ragadta meg természettudományokhoz szokott gondolkodásomat a kollégiumban, melyeket jó TTIK-s hallgatóként természetesen igyekszik meg is magyarázni az ember - több-kevesebb sikerrel. Íme három olyan eset, amikor…..
A szegedi vizsgaidőszak végi "tavaszias" időjárása gyökeres ellentétben állt azzal, ami szülővárosomban, Nyíregyházán várt rám január utolsó hetében. Már a vonatúton is megfigyelhető volt az az erős kontraszt, ami az ország északi és déli fele között húzódott: a szabolcsi megyeszékhelyen egész szép…..
Az elmúlt hetek ködös-párás időjárása, valamint az egyre közeledő vizsgák nem sok motivációt adnak az embernek a fotózáshoz. Bár próbáltam kihasználni a körülményeket egy-két sejtelmesebb hangulatú kép elkészítésére, sajnos nem sikerültek a kívánt minőségűre. Helyette ezúttal körbenéztem a 2015-ös…..
Augusztusban, a kollégiumba való visszaköltözésemkor ott folytattam szegedi pályafutásomat, ahol azt júliusban félbeszakította a nyári szünet - a negyedik emeleti szúnyogok továbbra se hagytak sokáig aludni, így egy újabb fotós kirándulás kerekedett a hajnali ébresztőből. A…..
Az ősz kimeríthetetlen mennyiségű témát ad egy természetfotósnak: nem véletlenül hoztam vissza pár hete azt a szokásomat, hogy majdnem minden újszegedi látogatásom alkalmával magammal viszek egy fényképezőgépet. Nem is bántam meg: jobbnál jobb témákat találni a sárguló…..
Sajnos nagyon sokakban él ma az a sztereotípia, hogy a templom szürke, szabálykövető, unalmas emberek találkozóhelye, ahol együtt meghallgatják a pap aktuális prédikációját, énekelnek néhány idejétmúlt énekeskönyvi dalt, aztán hazamennek. A gyülekezet viszont ennél (jó…..
  Immáron második éve tekergek a város környékén kerékpárral, aminek nem egy fotómat köszönhettem. Kedvenc „terepem” eddig az újszegedi oldal volt, a képeim nagy része is ott készült: Tiszaszigettől Deszkig keresztül-kasul bejártam már a környéket. Egészen eddig…..
  A szorgalmi időszak végét nem is ünnepelhettem meg mással, mint egy újabb nagy bicajozással a város környékén. A fenti képen látható hellyel már amióta kerékpárom van Szegeden, szemezek, de most először szántam rá magam, hogy eltekerjek egészen Klárafalváig. Mindenkinek…..
Hosszú idő után ismét eljött a nagy tavaszi bringázások ideje. Jómagam is hosszú téli szünet után pattantam újra nyeregbe, hogy végre ismét magam mögött hagyjam a zajos várost. Az irány ezúttal Tápé volt, melynek környéke ez idáig nem volt a kedvenc tekerős célpontjaim…..
Közel 3 éve már, hogy kitelepültem egy délelőttre a nyíregyházi reptér mellé egy repülőnap alkalmával. Sok-sok próbálkozás, rengeteg félresikerült fotó után úgy döntöttem, feladom Magyar Zoltán műrepülő pilóta üldözését, és inkább csak élvezem a nem mindennapi…..
Talán valamelyest segíthet ezekben a szürke, borongós időkben az ember hangulatán, ha elővesz néhány nyáron készült képet. A fenti fotót a Bükkben, Bélapátfalva közelében lőttem még 2013-ban. Az ott töltött egy hétben a környéken élő muflonokat igyekeztem lencsevégre…..
A karácsonyi időszak a várthoz képest idén is jóval enyhébb időjárással örvendeztetett meg bennünket. Bár mindenképp hangulatosabb lett volna az ünnepeket havas környezetben tölteni, de ez a szép, már-már tavaszias idő se volt ellenemre. Már csak azért se, mert így kapható…..
Már pár nappal ezelőtt kinéztem magamnak a LED-jégcsapokkal díszített Tisza Lajos körutat. Vizsga utáni lazításként úgy gondoltam, megfelelő program lenne egy kis kattintgatás, úgyhogy este el is indultam. Ezúttal kénytelen voltam komolyabb technika nélkül nekivágni a túrámnak…..
Nemrégiben egy egyszerűnek ígérkező megbízást kaptam: a feladatom az volt, hogy a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet számára készítsek egy éjszakai fényképet a Honvéd téri templomról. Eleinte úgy gondoltam, könnyű dolgom lesz: odamegyek, keresek valami stabil pontot,…..
Immáron lassan két és fél éve, hogy Szegeden tanulok. Magyarország egyik legszebb belvárosában lakhatok, amelyre már oly sokszor volt alkalmam rácsodálkozni. Ami nagyon tetszik Szegedben, hogy sokadik alkalommal is tud meglepetéseket okozni. Hiába tekerek/sétálok el naponta az Aradin,…..
Néhány év után ismét alkalmam nyílt eljutni Ausztriába, ahol idén a népes szegedi tábor tagjaként vehettem részt a Kárpát-medencei református egyetemi gyülekezetek őszi kirándulásán. Idén az úti cél Salzburg és környéke volt, ami erre a szűk hétvégére igencsak soknak…..
  Ezúttal egy több mint kétéves fotómat szeretném bemutatni, amelyre nemrég bukkantam rá újra Flickr-oldalamon. Amikor pár éve megkaptam az első tükörreflexes gépemet, nagy örömömre szolgált, hogy immáron képes voltam nagyobb nehézség nélkül szép makrofotókat…..
A nyári szünet végéhez közeledve még egyszer visszatértem a hegyekbe, hogy aztán a tanév végéig ismét a sík (egyhangúnak azért nem nevezhető) Alföldön küzdjek meg mindenféle zárthelyikkel és vizsgákkal. A bélapátfalvi nyaralások leginkább a kirándulásról szólnak: a…..
Immáron harmadjára írok Hejcéről, de nem véletlenül: idén is közel 700 fotót készítettem a tábor alatt. Ebben az évben már mint fordító és „lídör” nyerhettem bepillantást abba, hogy egy héten keresztül mennyi erőt és kitartást fektetnek a vezetők a szervezésbe annak…..
Egyik ismerősöm még tavaly említette, hogy érdemes lenne egyszer lefotóznom a szegedi napfelkeltét. Ezidáig nem sikerült ilyen képet készítenem - főként saját lustaságomnak köszönhetően. Nemrég azonban hajnali háromkor arra keltem, hogy akármennyit is csapok le a szobámban…..