Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Befektetés Blog

45 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Angela Merkel konzervatív pártja megnyerte a tegnap este tartott parlamenti választásokat, de éppen-hogy nem sikerült megszerezniük a teljes többséget, az ún. „szupertöbbséget”.Merkel pártja, a Keresztény Demokrata Unió (CDU) és testvérpártja a CSU, a szavazatok 41.5%-át…..
A vezető részvények többsége erősödött az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), amelynek részvényindexe, a BUX 224,84 ponttal, 1,24 százalékkal emelkedett, 18 423,68 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 25,2 milliárd forint volt a héten, míg az előző…..
 A kereskedés az elmúlt héten a vizsgált devizapáron igencsak bikásnak volt mondható. Az emelkedés 2013.09.06-körül kezdődött és kitartott egészen 09.12-ig, ezen a napon az árfolyamot az 1,3300-s szint lassította le, de a Fibo 61,8-ról pattant vissza ténylegesen. Majd 09.12…..
Az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank döntéshozói azért nem változtattak hozzáállásukon, mert ha például fizetésképtelennek minősítenék Portugáliát, akkor az ezt követő pénzügyi összeomlás átterjedne más országokra is - véli Natixis SA befektetési bank…..
A hagyományos City kereskedőket matematikusokra cserélik, akik nagy teljesítményű számítógépekkel hajtják végre a stratégiákat. De vajon hány oldalú ez az érme? Sok program arra lett programozva, hogy villámgyorsan végigkutassa az internetet olyan szavak után keresve, amelyek…..
A helyi képviselő-testülettel jelöltetne ki egyes helyeken vállalkozókat dohánytermék ideiglenes árusítására a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. Máshol egyből a korábbi árusítók kaptak kedves hangú levelet arról, hogy „kijelölésre kerültek”. Az érintettek közül sokan…..
Újabb 25 bázispontos enyhítést várnak piaci elemzők az MNB keddi kamatdöntő ülésén. A többség szerint a kialakuló négyszázalékos szinten megállhat a sorozat, bár egy vágás még beleférhet. A jövő keddi lehet az utolsó a tavaly augusztusban kezdődött kamatvágási…..
Kora délutánra fel kellett függeszteni az OTP Bank Nyrt. részvényeinek kereskedését, miután több mint tíz százalékkal zuhant az árfolyam. Ráadásul a forgalom is kifejezetten magas, már 20 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok. Péntek kora délutánra 4130…..
Leminősítette Franciaországot a Fitch - jelentette be a hitelminősítő az európai tőzsdék zárását követően.       Az új, AA+ besorolást a hitelminősítő elsősorban azzal indokolta, hogy a jelenlegi trend folytatódása esetén 2014-ben az ország…..
A kínai lassulástól való félelem ellenére a befektetők bíznak a világgazdaság növekedésében, a kötvényeket alul súlyozzák és a fejlett országok részvénypiacaiban látnak fantáziát a feltörekvő piacokkal szemben - derül ki a Bank of America Merrill Lynch friss alapkezelői…..
A skót miniszter Alex Salmond és a Egyesült Királyság minisztere David Cameron aláírtak egy megegyezést ami szerint a skótok szavazhatnak majd függetlenségükről még 2014 végéig. A körülbelül 4 millió szavazó közül egyenlőre a döntő többség nem szeretne függetlenné…..
Befektetés Blog 2012.11.01 09:31:43
@ariskerase: Érdekes gondolat, ha megvizsgálnánk a nemzetiségi felépülésüket akkor valóban láthatnánk pár dolgot. Azt nem is említve, hogy előfordult, hogy Anglia többet költött rájuk mint amennyi bevétele származott Skóciából. Én is a harmadik megoldásra hajlok. Szerintem ez az egész első sorban annak köszönhető, hogy megválasztották a skót nacionalista pártot, akik kicsit szélsőségesebbek ilyen téren.
Mint az sokan tudjuk, a gazdaságban valakinek a nyereségét mindig meg kell valakinek fizetnie. Naivság lenne hát azt gondolnunk, hogy ez a pénz nyomtatásával máshogy van. Manapság sok jegybank úgy kezeli a válságot, hogy államkötvényeket vásárol és friss pénzt pumpál a…..
A kínai állami tulajdonban lévő CNOOC 15 milliárd dolláros ajánlatot tett egy kanadai olajtársaságra, a Nexen-re. Nem sokkal ezután már érkezett is a felkérés keletről, hogy egyezzenek meg egy szabad kereskedelmi megállapodásban. Vajon az olajtársaság felvásárlása csak alibi…..
Az Egyesült Államok jelenlegi helyzetéről már tudják, hogy nem tartható fent jelen körülmények között, így fontos döntést kell majd hozzanak a tengerentúlon. A Kongresszus feladata lesz kimondani a végső szót, de valószínűleg csak a választások lezajlása után szentelnek…..
Most, hogy hamarosan megkezdődnek a választások az USA-ban, megint népszerű politikai eszközzé vált Kína devizájának, és annak állítólag nagy mértékben alul értékelt árfolyamának feszegetése. Igazából ez csak a tömeg megnyerésére irányul, mert senkinek sem valós érdeke…..
Az AUD/USD napos ellenállásnál van és minden technikai jel eladásra utal. Ugyanakkor a pénteki amerikai lépés  miatt könnyen lehet, hogy csak egy konszolidációra lesz ereje a lefelé mozgásnak. Mivel az USA dollár gyakorlatilag piacra öntése miatt a deviza értéke csökken és…..
Az írek sikeresen megfeleltek a három éves gazdasági programban kiszabott elvárásoknak. A Nemzetközi Valutaalap engedélyezett egy 1.15 milliárd Eurós segélyt, mivel minden olyan célt megvalósítottak, amit júniusig teljesítenie kellett az országnak. A pénz egy 85 milliárd dolláros…..
Ma hoz döntést a Német Alkotmánybíróság az ESM-el és a fiskális paktummal kapcsolatban. A piacokat a jó hangulat uralta az elmúlt napokban, a közvélemény ezek szerint arra hajlik, hogy a német döntés pozitív lesz az Euró számára.  Amennyiben mégsem találnák…..
  Miután Beatrix holland királynő a jobbközép kormánykoalíció összeomlása után elfogadta a kormány lemondását,  hozzájárult az előrehozott választások megtartásához, amik így szeptember 12.-én kezdődnek majd. Ezzel szinte egy időben a Német Alkotmánybíróság…..
 Ma reggel 6:30-tól az ausztrál dollár árfolyama megugrott. Ez annak köszönhető, hogy az RBA döntése alapján a jegybank nem változtatott az eddigi kamatokon. Sok elemző számított egy kamatvágásra, amit már elkezdett beárazni az árfolyam, így a változatlan ráták…..
A Wyoming-i Jackson Hole völgyben tartott gazdasági szimpóziumon jelentős piaci szereplők és jegybanki vezetők vettek részt. Az eseményre csak meghívásos alapon lehetett menni. Leginkább a QE3-al kapcsolatban vártak információt a befektetők, de ilyen téren nem történt…..
Gazdasági Körkép USDJPY 2012.09.04 09:17:56
Talán mindannyian tudjuk, hogy a japán yen jelenleg az első számú menedékdevizák között van, és a BoJ (Bank of Japan) erősen küzd a túl erős yen ellen. Többen még az intervencióra is emlékezheünk, mikor a BoJ nagy pénzeket megmozgatva, banki intervenció útján gyengítette a…..
  Elnézést,hogy csak utólag jelentem be de nyaralni voltam. A negatív dolog, hogy bezártam mindkét AUD/USD short pozíciómat, szerencsére sikerült már így is szép profitot kivenni belőle, remélem volt aki velem tartott.     Kamatvágást jövendöltem szeptemberre, ami egyébként…..
Az AUD egy ideje szépen kúszik felfelé, de a dollárjuk túl erősnek tűnik a gazdasághoz képest és a részvénypiacuktól is természetellenes mértékben elszakadt az árfolyama. Azt még nem is említve, hogy devizájuk ereje már a gazdaságukat is negatívan érinti. A RBA ( Reserve…..
Az 1.2270-es szint komoly technikai ellenállást jelentett mind a tegnapi, mind pedig a mai napon. Nem csoda tehát hogy a délutáni kedvező amerikai hírek hatására elpattant az árfolyam és egy több mint 100 pipes ralit láthattunk kibontakozni. Szerencsére résen voltunk, a daytrade…..