Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Pip

26 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napos charton látjátok az aranyat, és éppen egy fontos pszichológia szintnél tartózkodik, számszerint az 1700 környékén. Jelenleg elég erős a lefelé mutató nyomás, több dolog miatt is. Az egyik, hogy az Egyesült Államokban a folyamatban lévő harmadik negyedéves jelentési…..
A DAX egy személyes kedvencem és most érdekes dologra bukkantam amikor megnéztem a hetes és a havi chartot. Tudom a legtöbben nem szoktatok ilyen idősíkokon kereskedni, amiért nem hibáztatok senkit, mert kevés embernek van türelme hetekig vagy esetleg hónapokig ülni egy poziban, de…..
Előző héten a spanyol kormány bejelentette a megválasztásuk óta az ötödik megszorítócsomagot, amelynek célja, hogy rendbehozzák a gazdaságot vele. A probléma csak az, hogy a rekordmagas munkanélküliséget, a recessziót és a sokszor erőszakba végződő tüntetéseket megfékezni…..
Tegnap az FOMC sajtótájékoztatón Ben Bernanke a FED elnök hivatalosn beindította az új monetáris lazítási programot a QE3-at. Erre várt a piac hónapok óta, hát meg is kapta. Ezúttal az az ötlet, hogy minden hónapban 40 milliárd dollár értékben fog a FED ingatlan-fedezetes…..
A Német alkotmánybíróság zöldutat adott az ESM ratifikálásának, így németország is hozzájárulhat a stabilitási mechanizmushoz. Az Euro-t és a Dax-ot viszont nem mozgatta meg túlságosan a hír, úgy tűnik ez már be volt árazva. Közben Barroso bejelentette az Európai Bizottság…..
Az alábbi leírásban röviden elemzem a 3tgfx brókercéget a korábban meghatározott szempontok alapján. A letétkezelő bankra külön kitérek részletesebben is, elvégre a pénz tárolásáért ő felel.  -intézmény…..
A Holnapi nap sorsdöntő lehet hiszen holnap ülésezik a Német alkotmánybíróság és ott dől el, hogy a németek beszálhatnak-e az ESM-be (Európai Stabilitási Mechanizmus). Ha elfogadják akkor minden megy tovább terv szerint, ha nem akkor viszont nagy a probléma mivel ha a németek nem…..
Spanyolország sokkal közelebb van a fizetésképtelenséghez mint azt a piaci hangulat sejtetné. Az EU-nak készen kell állnia arra, hogy segítsen Spanyolországnak. Spanyolország hamarosan rövidtávú kötvényeket fog értékesíteni és ha az gyengén sikerül, az kínos lehet…..
Szeptember 12-én fog döntés születni az Európai Stabilitási Mechanizmus alkotmányosságáról, ha bíróság úgy ítéli, hogy alkotmányellenes az ESM, az végzetes lehet az Euró számára, de még az is ha a bíróság csak kiad egy ideiglenes végzést az ellen, hogy Németország…..
   Nagyon sok kereskedő alábecsüli a stressz szerepét a munkájában. A legtöbb esetben ez az a tényező ami egy sikeres traderből is vesztest tud csinálni. Sokszor az is előfordul, hogy még aközben is stresszelnek a kereskedők amikor épp nyereségben vannak, mert attól félnek, hogy…..
Érdekes dolgok történtek ma, ezúttal fundamentális szempontból. Úgy tűnik az európai vezetők mégsem viccelnek az Európai Únió elmélyítésével kapcsolatban. Egyáltalán nem lepődnék meg ha év végére egy fiskális únió alapkövei már le lennének rakva. Kiváncsian várom a…..
Nos amint láthatjuk a 282-nél lévő támaszt sikerült letörnie a hazai devizának, és már a visszateszt is megtörtént. Innen szabad az út a további erősödés előtt egészen 275-ig, ha azt is letörné a 270,90-nél lévő támasz lehet a következő megálló.  Tavaly nyár óta nem…..
A kamaton valószínűleg nem változtatnak, viszont az utána következő sajtóközleményben lehetnek meglepetések. Legvalószínűbb, hogy folytatják a kivárós "wait and see" stratégiájukat. Ha esetleg bármilyen lazításra való utalást tartalmazna, annak USD gyengyítő hatása lenne,…..
Nem kedveznek a mai makróadatok az Eurónak. Az EUR/USD árfolyama egészen 1,2300-ig ugrott Draghi (ECB) előző hét csütörtöki beszéde után, miszerint "mindent megtesznek az Euró megmentéséért".  Ezek után  felröppentek a pletykák, hogy az ECB visszatérhet  a kötvénypiacra és…..
                                                katt a képre a nagyításért   Ismét egy napos chartot láthatunk, ezúttal a mindenkinek kedves forintot. Az IMF ma fejezte be a tárgyalást nálunk, Orbán Viktor eredményesnek értékelte találkozót. Szerintem…..
Dr. Pip 2012.07.31 13:08:13
Ahogy az a címből is kiderül nem lesz egyszerű tradernek lenni a héten. A hét második felében rengeteg sorsdöntő hír érkezik. Szerdán délelőtt kezdjük a napot egy Spanyol PMI-vel (Beszerzési Menedzser Index) amit azután követ egy Olasz és egy Britt is. Délután érkezik az ADP…..
                                               katt a képre a nagyításért   Ma elég kemény erősödésnek indult a Svéd Korona, már több mint 400 pipet eset az utóbbi fél órában. Ettől függetlenül nem tört még ki a háromszögéből amit a fent látható…..
Az utóbbi időben nem volt post, mert szabadságon voltam, de mától újra vagyok. Ma meg holnap igyekszek minél több információt megosztani veletek. Sok pipet mindenkinek!..
Ezt a pozit akár kezdők is köthetik, mert nincs benne nagy kockázat és sokáig lehet ülni benne.Itt az entry-t és a stop-ot mindenki magának elemezze ki, a lényeg ahogy a rajzon látszik, hogy kialakult egy ellenállási zóna (kék téglalap) 1565 és 1535 között. A két érték között…..
Napos és 4 órás charton egy fordító alakzat látszik kialakulóban, nagyon sokat ment az utóbbi egy hétben felfelé a német index szóval ideje lehet egy kisebb korrekciónak.Entry: 6509-en van egy fibo szint (fehér vonal), ennek törése esetén nyithatunk short-otStop: 6589 -> ez egy…..
Sziasztok!Nem írtam a héten bejegyzést eddig, ennek az az oka, hogy nem nagyon volt miről írni mert nem történt semmi érdemleges a piacon. Ma (Szerdán) ráadásul amerikában a függetlenség napját ünneplik, szóval számítsunk alacsony likviditásra. Javaslom mindenki pihenjen rá az…..
Tegnap a reuters kiszivárogtatott egy beszólást Merkel pártjának egyik üléséről, hogy amíg ő él addig nem lesz közös európai felelősségvállalás. Be is szakadt az Euro egy időre, mert a közelgő Eu csúcs előtt ez nem a legszerencsésebb megnyilvánulás. Közös…..
A piac nem ad könnyen profitot nekünk. A legtöbb trader hosszú távon veszít még ha néha rövid távon úgy is tűnik, hogy nyereséges. Még a nagyobb befektetőknek is sokszor rengeteg munkájukba telik, hogy 0-ra jöjjenek ki. Egy brutálisabb medvepiac képes elvinni sokszor évek…..
Hétvégén nem történt sok minden, egyedül a német pénzügyminiszter olvasott be a görögöknek, hogy ne csak a markukat tartsák, hanem kezdjenek el reformokat bevezetni. Reggelre még jött egy hír, hogy az újonnan megválasztott Görög kormány szembement a Troika-val (EU, ECB, IMF)…..
A fenti képen egy usd/jpy devizapár long pozíciót láthattok. Beszálló : 2012,06,20 08:21  Ár: 78,921  (zöld szaggatott vonal) Kezdeti Stop Loss : 78,500 (piros szaggatott vonal) Tehát, mint a képen is látszik H4 idősíkon nyitottam meg a pozíciót trendvonalnál ill. előző H4…..
Dr. Pip 2012.06.22 12:35:25