Regisztráció Blogot indítok
Adatok
engé.

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Political risk 2012.10.27 14:06:10
Az elmúlt pár nap eseményei fényében kijelenthetjük, hogy a rendszerváltás óta, még sosem hordozott annyi bizonytalanságot magában a politikai rendszer, mint a következő időszakban fog. A választásoktól ugyan még messze vagyunk, de érdemes szemügyre venni, hogy mik azok a…..
RE:blog Török Gábor ellemez 2012.09.12 11:06:07
Török Gábor langyosnál is langyosabb ún. politikai elemzéseit ki kellett már írnom magamból, mert régóta bassza a csőrömet az óvatoskodásnak ez a mesterfoka, amely szintű semmitmondás még meteorológusoknál tavasztájt sem tapasztalható, ráadásul professzionális…..
engé. 2012.09.12 19:52:40
@triumphator: az elemzés és az állásfoglalás között (amit számon kérsz) pont az a különbség, amit eddig rövid életed alatt úgy tűnik nem sikerült felfedezned. a blogbejegyzéssel kapcsolatban: az emberek alapvetően egydimenziós droidok, akik arra vágynak h a szájukba rágják az információkat. vagy azért h megerősítsék a semmitmondó (nem valódi tudásból, a tények valódi ismeretéből származó) véleményüket, vagy azért h legyen min rágódniuk és vitatkozhassanak valamivel. ezért derogál számukra az elemzés műfaja, m ez nem álláspontokról szól, ez egy mélységi elemzés ami a lehetőségeket latolgatja, ami a dolgok megértésére ösztönzi az olvasót. ha a tisztelt szerző tisztában lenne a műfaj kritériumaival, vagy az elemzői szerepkörökkel, akkor valószínűleg nem írna ilyen egybites baromságokat. javaslom először utánajárni a kritizálás tárgyának (műfaji sajátosságainak, céljának, lehetőségeinek), ezek után az elemző szerepfelfogásának, majd miután egy kicsit bővítetted gondolatvilágod kontextusát, és talán, hangsúlyozom talán (!), le tudod vetkőzni az ítéleteid papírra vetését, és pusztán a folyamatok értelmezésére, az ok-okozati összefüggések rangsorolására fókuszálni, akkor talán, ismét csak talán, lehetséges h egyszer majd érteni fogod, hogy mit is akar mondani török gábor, és mi a célja vele. lehet h számodra egy hatalmas lépés volt kiöntened az érzéseidet, de remélhetőleg ez egy olyan szituációt teremtett az életedben ami segíti fejlődésedet, ugyanis egy hozzáértő szemében oldaltól függetlenül egyenlőre ugyanazt a mentalitást képviseled -vigyázat, klisé következik!- ami miatt állítólag ott tartunk ahol. amúgy t.g. választott szerepfelfogása az értéksemleges, a megértést szolgáló elemzői felfogás, egészen addig a határig, amíg az elemzés tárgya át nem lép egy bizonyos, az elemző által választott határt. ilyen nyilvánvaló határ például az alkotmányosság. és ha figyelted (feltételezem nem), amikor a fidesz átlépte az alkotmányosság határát, akkor t.g. is kilépett a szimplán elemzői (általad "langymelegnek" titulált) szerepköréből.