Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LocomotiveAnchorMan

0 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
LocomotiveAnchorMan 2014.09.14 00:22:51
@incze: És a nemek közötti egyenlőség? Minimum egy bidét is át kellett volna adnia, különben egy hímsovén disznó... Hol van ilyenkor a Nőtanács?
LocomotiveAnchorMan 2015.01.22 22:33:21
Hajlandó-e luxusadót fizetni luxususzodája után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök? – kérdezi a Fidesz. Szijjártó Péter fideszes honatya az új adónemről szóló törvénytervezethez benyújtott egy olyan módosító javaslatot, amely a luxususzodákra is kiterjesztené az eredetileg a…..
Édesanya édesapával a tévében, véletlenül Édesanya édesapával és a pulyákkal a bulvárlapban, véletlenül Édesanya a kerületi postaládákban, véletlenül Édesanya a Miniszterelnök Úr seggében, véletlenül Édesanya szelfizik, csöccsel. véletlenül Édesanya a…..
LocomotiveAnchorMan 2014.10.04 23:14:57
LocomotiveAnchorMan 2014.09.25 08:41:35
– Előre elnézést a keresetlen őszinteségért. Az RTL Klub vezetői abból indulnak ki, hogy az intellektuális képességek sorrendje a világban nagyjából a következőképpen néz ki: Teremtő, Jézus Krisztus, RTL Klub-vezetők, majd utána jön a mindenki más, a világ összes…..
LocomotiveAnchorMan 2014.09.19 05:48:33
@hvuk: Hmmm... létezi olyan fény ami egyáltalán jól vetülhetne rá?
"Az Alex Salmond vezette Skót Nemzeti Párt, miután a függetlenség mellett kampányolva megnyerte 2011-es választásokat, először alakított kormányt Skóciában, majd 2012-ben Salmond megállapodott Cameronnal a függetlenségi népszavazásról, a Westminster pedig elfogadott…..
LocomotiveAnchorMan 2014.09.18 01:37:21
@nandras01: II. téma Semjén hazaárulós performansza...

444.hu/2014/09/17/semjen-zsolt-szerint-az-index-hazarulo/#comments

Háromszáz-valahány komment óta nem bírom kicsikarni senkiből, hogy a büntetőjog szerint mit is csinált az Index? Meg ki lesz az az ójságíró, aki ezt megkérdezi?!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
LocomotiveAnchorMan 2014.09.18 03:26:15
@ingyenebed: Jujj... mintha Kiszel Tündét meg Gyurcsók Józsefet ereszteném össze a jövőkutatás megvitatása céljából... élő, egyenes adásban... akadnak érdekes kérdései... inkább nem kellett volna, hogy megismerjem... :-)
LocomotiveAnchorMan 2014.09.18 10:02:10
@idelle: Jogi? Olyan már van... nem hiszem el... itt is elölről kell kezdenem? Faszkivan... Kíméljük Vincentet - legyen minek örüljön -, csak a paragráf:

2012. évi C. törvény 258. § - njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=152383.254720

Ez kurvára nem morálisnak tűnik...
         "Azt is tudjuk hogy a bankok önmagukban is erősek, bátrak és ravaszak. Ravaszak, mint a példázatban a denevérek; ha denevérekre vetik ki az adót, akkor a fogukat mutatják, ha az egerekre vetik ki, akkor a szárnyukat." (Orban Viktor a Parlamentben)         Az elmult…..
LocomotiveAnchorMan 2014.09.15 18:30:11
@balmoral: Én is teljesen zavarban voltam, mert a batmanen kívül van még a Drakula, ezen kívül csak egy denevéres sztoriról tudtam, de abban nem volt sem adó, sem fogak mutogatása, csak egy részeges börtönőr, meg valami orosz herceg - és rajtaütésszerűen énekeltek...

Azt meg végképp nem értettem, hogy miért akar a faunára adót kivetni? Hacsak nem húsipari hasonlatnak szánta:

- Fiam, menj le boltba, hozzál kép pár hurkát, de ne véreset!
- Denevéreset?
            Akkor, amikor gyerek voltam, még volt hangjuk a színészeknek.            Akkor az  emberek még hallgattak rádiót. Nem zenét, hanem rádiót. Volt Szabó család, meg rádiószínház, ahol a bemondó részletesen elmesélte, hogy mi van a színpadon, meg volt…..
LocomotiveAnchorMan 2014.09.13 23:47:02
@nandras01: Pedig nemkevés végzett színművész... pappérja is van róla...

Rendben, mindig kellett a "futottak még" töltelék, na de ennyi?
LocomotiveAnchorMan 2014.09.14 01:45:22
@alte trottel: Kérlek, a "színházi közvetítés" soha nem volt tévés műfaj, egyszerűen nem volt más... Borzasztóak voltak amúgy, mind a három fix kamerabeállással, iszonyú hangminőségben, de akkoriban ez jelentette a tévét... jobb híján, nem találták még ki, hogyan működjön...

Nekem egyszer egy főszerkesztőm beszólt, hogy dugjam fel magamnak a csicsás grafikonjaimat, ha azok nem mozognak, mert akkor csak képes rádió vagyunk.

Amúgy, manapság, szerinted mérhető nézettsége lenne egy színházi közvetítésnek?
LocomotiveAnchorMan 2014.09.14 13:35:25
Kívülállók számára már-már érthetetlen, nekünk szinte közhelyes, hogy mennyire áthatja a magyar néplelket (bármi is legyen az…) a fájdalom, a kudarc, a sorsfordító vereség és a tragédia – úgy általában. Üldöztetésünk toposszá válik, melynek szárnyán kiválasztott…..
         Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a…..
LocomotiveAnchorMan 2014.07.26 14:18:05
@Kettes: Azért lássuk be: szenzációs történelmi pillanat, egy hivatalban lévő miniszterelnök szanzsén bevallja ország-világ színe előtt, hogy ő voltaképp egy közönséges bűnöző... Ami kissé érthetetlen, hogy még senki nem gyújtotta fel a tévészékházat... vagy legalább Baló kocsiját...
      "A  kormány vállalja a társszerzőséget a Magyar Rektori Konferenciával, hiszen tudós emberek között a társszerzőségben írott cikk minden esetben értékesebb, mint az egyedül jegyzett, mert ez mutatja meg igazán a felek együttműködési képességét és vezet komolyabb…..
LocomotiveAnchorMan 2014.07.07 13:21:50
hvg.hu/itthon/20140704_Vidnyanszky_Mocsai_Akos__barkibol_lehet

Akkor mostantól Overdose nemcsak tenyészmén, hanem akár rektor is lehet? Caligula a fasorba sincs...
LocomotiveAnchorMan 2014.07.07 16:18:37
@közösperonos átszállás: Úgy t'om, az 2011 óta nem osztották ki... De meddig tart egyéni képviselői indítvány útján dékánná tenni bárkit, akit - mongyuk -, 1945 óta legalább egyszer kigyógyítottak a tripperéből?
         " Az eddigieket összefoglalva azt mondhatjuk, hogy az ily módon bevezetett taxonómia az indikátor-relációból származtatott Galois-hálóra vonatkozik, más szóval, hogy egy szünkategorematikus rendszertaxonómiát, röviden Galois-taxonómiát definiáltunk (részlet…..
LocomotiveAnchorMan 2014.07.05 18:56:29
@jotunder: Jól értem? Ezentúl szentelt π-vízzel kell tüzet oltani, földrengés ellen homeopátiás végbélkúpot kap a lakosság, a polgári védelem pedig érseki hatáskörbe kerül?

Tündér, valld be, az egész internetet meghekkelted, egy jó poén kedvéért...
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
LocomotiveAnchorMan 2014.06.13 21:52:29
@incze: Inkább meg kellene fordítani: mire számíccson a csúti kolosszus, ha kukázza a fővárost... annyira árulkodóak, annyira kicsinyes balfaszok, hogy eccerűbb kiszámítani őket, mint egy alig retardált kakukkosórát.

Nem harcolni kell ellenük, hanem közröhej tárgyává tenni...
LocomotiveAnchorMan 2014.06.18 21:19:36
@9mmPara: Magyarországon, jelenleg, nem tudok elképzelni akkora barmot, aki bármit is fejlesztene... Az a kész csoda, hogy a Túró Rudira nem vetettek még ki pöttyadót...
Felhívással fordul a CÖF-CÖKA vezetősége a nemzeti elkötelezettségű civilekhez, a szellemi honvédőkhöz, arra kérve őket, hogy a magyarságot, a magyar civil társadalmat érő aljas és szélsőséges politikai- és médiatámadásokra válaszul vegyenek részt a médiafigyelésben,…..
A miniszterelnökség közleményben sérelmezte, hogy az újabban televíziózásszerű tevékenységgel kísérletező RTL Klub Orbán Győző gyanús vagyongyarapodásával foglalkozott. A kormányközlemény a szokásos cinikus panelekkel próbál manipulálni: „A Kormány álláspontja…..
Huth Gergely, a Magyar Hírlap nevű Széles Gábor-szócső fizetett publicistája lapjuk szombati számában nekirontott szerzőtársunknak, Pásztörpercnek (Trollok támadása). Történt pedig, hogy Huth Gergely ült a monitor előtt, olvasta blogunk egyik legjobb posztját (a…..
Örülünk, Vincent? Fruzsiország 2014.05.30 08:52:20
              Minden idők talán legrondább épületét fogja megépíttetni a magyar állam a milánói expóra. Nem nyerte meg a pályázatot, de az egyik tervezője ismert valakit, valahol. Ez a fruzsiság lényege, erre szocializálódtunk János papi és Miki tata alatt, de talán…..
LocomotiveAnchorMan 2014.06.02 19:51:06
@jotunder: Gyurcsánynak egyetlen értékelhető érdeme volt szerintem: a koalaszakítást is bevállata, hogy elzavarja Somodyékat az egészségügyi pénztárak környékéről is... Egy lóbaszó nagy katasztrófa szakadt volna a nyakunkba, ha engedi hordágyágit kibontakozni.

Ettől még nem kedvelem, mer' amúgy is egy fasz, de a fentiek miatt hajlamos vagyok elnézni nehány túlbuzgását.
          Április 22-én az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége sajtóközleményt adott ki, amelyben dialógust szorgalmazott a Szabadság térre tervezett ún. megszállási emlékművel kapcsolatban. A kormány, kedves, szép szokása szerint bérgyilkosain keresztül reagált.…..
LocomotiveAnchorMan 2014.04.30 14:17:03
@Kettes: Nekem ez az egész katyvasz értelmezhetetlen, egyet kivéve: "Úgy látom, hogy amit mi, magyarok megtehettünk, megtettük. Bocsánatot kértünk..."

Tudom, szövegkörnyezetből kiragadva, de benne van Orbán egésze: majd a jogászok megoldják, oszt' jónapot - ha az sem megy, hát legföljebb bocsánatot kérünk...
A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is…..
LocomotiveAnchorMan 2014.04.29 15:43:11
@ingyenebed: Ilyesmi számmisztikát már elővezettem én is - nagyjából hasonló eredménnyel... Azonban személyes tapasztalat is akad hozzá...

Pár éve egy régi kundcsaftom kipofozott egy kültelki kocsmát, egy félig családi házas, félig lakótelepi környéken - az adott helyen egész pofás valami lett -, egy ideig egész tűrhetően műxött. Igaz, a játékgépek, dohányzás betiltása komoly érvágás volt, de tavasztól-őszig elketyegett, mivel szép nagy terasz is akadt hozzá.

Aztán kiderült, hogy ez egy kegyelmi időszak volt, ugyanis a környékbeli nehézfiúk épp a rendes szabadságvesztésüket töltötték, és közel egyidőben szabadultak. Fél évre rá be kellett szüntetni a korcsmát, hiába kamerarendszer, hiába biztonsági cég, rendőrséghez bekötött riasztó, semmit nem ért... azóta is üresen áll, senki nem meri megnyitni...

És nem norvégok voltak...
Szabó Tibor Benjámin a hvg-ben intézett nyílt levelet L. Simon László NKA-elnökhöz a könyvszakma megmentéséért könyörögve. (A címbeli irodalmi képzavart tőle kölcsönöztem, ha kéri, szívesen visszaadom.) Szabó úgy ítéli meg, hogy a könyvszakma most már csak…..
LocomotiveAnchorMan 2014.04.18 00:28:05
@panelburzsuj: Onnan viszont leesik a könyv... az a kurva gravitáció... :-)
LocomotiveAnchorMan 2014.04.18 01:02:22
@Kettes: Csakis pénzügyi-gazdasági szempontból nézvést, a jelexerint, pont ugyanott tartunk, mint a kábszerkereskedelemnél: a terjesztés drágítja igazán az ügymenetet - eltekintve az adóktól...

Valahogy olybá tűnik: a kiadók - film-könyv-zene - valahogy elmulasztottak alkalmazkodni. Ez még csak hagyján lenne, ha végkimúlásuk alkalmából nem rántanák magukkal a szerzőket... Nélkülük meg az egész hóbelevanc - úgyszólván - nem is létezne...

Teljesen off megjegyzés, de kikévánkozik belőlem: amíg a két magyar főmarketingguru - Geszti-Erdélyi -, a jófogás, és az apród cuccain vívódnak, addig nem látok esélyt sem... semmire...
LocomotiveAnchorMan 2014.04.18 02:15:40
@panelburzsuj: Viszont macerant - még nagyvárosban is -, mert tovább tart utazgatni a közkönyvtárig - oda-vissza-, mintsem elolvasni az áhított remekművet, lett légyen bármilyen olcsó is.

PS: Megnéztem a könyvtáramat: nagyjából 700 GB... a zene 2 TB, filmek, sorozatok: 8TB... őszintén szólva, már a MindigTV antennára költött pénzet is sajnálom... Hogy a vehető valami egy mocsok, az nem zavarna, de pitiáner is...
A CÖF nagy erénye, hogy független a pártoktól és a pártpolitikától, hiszen értékeket képviselnek Fricz Tamás 2014. január 29...
Örülünk, Vincent? A kőleves 2013.12.26 11:43:14
A feltétel nélküli alapjövedelem koncepciója eddig Magyarországon civil kezdeményezés volt (leszámítva Szili Katalin határozati javaslatát). Ezúttal azonban az MSZP is lecsapott rá: Braun Róbert a Népszabadságban hirdetett radikális háborút az egyenlőtlenség és a szegénység…..
LocomotiveAnchorMan 2014.01.06 23:12:10
@Wolff: Mennyenek a picsába, már az uniós minimálbér bevezetésének gondolatától is dobtunk egy hátast - 2010, belga elnökség programjában szerepelt -, vérdilettáns komcsi maszlag...
LocomotiveAnchorMan 2014.01.08 16:41:34
@incze: Nézd, a számokkal annyiban érdemes foglalkozni, hogy megállapítható legyen: egyáltalán megvalósítható-e az elképzelés? A LÉT számaiból kiindulva (havi 25-50-75 ezer forint; 3 millió gyerek, 4 millió munkaképes, 3 millió öregségi nyugdíjas) évente cirka 5 ezer milliárd kiadást jelentene. A 2013-as költségvetésben a szociális kiadások - beleértve a nyugdíjakat is - 4 700 milliárdot tesznek ki, vagyis összemérhető a két tétel.

Tehát, ha megszüntetünk minden létető szociális kiadást, kivezetnénk a minimálbért, munkanélküli ellátásokat, nyugdíjat és ehelyett vezetnénk be ezt a LÉT-izét, úgy tűnik, megvalósítható lehet. Úgy vélem, ha létezne efféle garantált, alanyi jogon járó jövedelem, akkor ésszerűnek látszik kivezetni az összes egyéb szociális ellátást, mert értelmetlenné válnának ezek a jelenlegi juttatások. Falusi környezetben, ha több generáció él együtt, egy házban, és van lehetőségük növénytermesztésre, állattartásra, talán egy élhető szegénységet biztosíthatna.

Ami miatt mégis vérdilettáns, bődületes baromságnak tartom ezt az egészet az az, hogy nem számolnak a társadalmi hatásokkal. Mi módon vesszük rá azt a 4 millió munkaképest, hogy dolgozzon is? (Egy picit megint számoljunk: ha együtt él mondjuk 4 nagyszülő, 2 szülő, 2 gyerek, akkor a garantált jövedelmük: 6×50 ezer + 2×25 ezer, annyi mint: havonta 350 ezer forint. Ha élelmiszerben nagyjából önellátóak, akkor szegényen, de nem nyomorban eléldegélhetnek.)

Azért számoltunk kicsit, hogy világossá váljon: aki viszont dolgozik, ennél sokkal magasabb jövedelemhez kell jusson, különben mi motiválná munkára? Főleg hajtósan, mert ki kell termelnie a saját jövedelmét, plusz azokat a közterheket, amiből megvalósítható ez az agyrém. Persze lenne ugyan egy bércsökkentő hatása is a dolognak, hiszen ha alanyi jogon jár neki jövedelem, akkor a munka voltaképp egy keresetkiegészítő tevékenységgé válna.

És itt ette meg a fene az egészet: ha a dolgozó nem tud lényegesen és látványosan jobban élni a munkából - vagy teszem azt vállalkozásból -, akkor nem fog dolgozni, nem éri meg: éhen nem hal, valami fedél van a feje felett, elkapirgál a földjén, a kertben - oszt' jónapot... Ha viszont nem dolgozik, akkor ki termeli meg az alanyi jogon járó jövedelmet?
        A dolog úgy kezdődött, hogy Pelle János újságíró beírt egy kommentet a hvg.hu-ra.          "...A szokásos szerecsen mosdatás a hvg.hu részéről. Gavrát szerencsére kirúgták (nem mondott le önként!) de szelleme tovább él. A…..
LocomotiveAnchorMan 2013.12.23 02:25:35
@szempontpuska: Ezt nem kellett volna... "Kálmán Olga vagy Obersovszky?"

Együtt még egy softporno verzió sem akármilyen asszociációkra ad alkalmat... }:->

Elképzeltem: Ober farokfelfágva kerülgeti Olgát, aki időnként kissé megvető, de határozottan cinikus megjegyzéseket tesz Ober férfiasságának elenyésző méretére, alkalmasságára; ebből az alkalomból lelankad, egy komplett békemenet áll neki felszopni, de erre elájul, mer' az összes vér a farkába koncentrálódik, aztán feltápászkodik, és megvést kerülgetni kezdi Olgát, ám közben a magabiztosságát erősítendő - némi centrális szerepzavar alkalmából -, rajtaütésszerűen leszopja az Elnök Urakat, meg bárki mást is, akik elég közel állnak hozzájuk...

Aztán mélyen - egy alig retardált galagonyabokor értelmi színvonalát magabiztosan hozva - belebámul a kamerába, mint aki jól végezte Olgát...

Hát kellett ez?
         Bangladesben választás lesz.  Alig egy hete felakasztották az iszlamista ellenzék egyik legfontosabb vezetőjét, Abdul Quader Mollát. A kivégzést Pakisztán parlamenti határozatban ítélte el, a török kormányfő pedig történelmi hibának nevezte.…..
LocomotiveAnchorMan 2013.12.18 13:19:48
Észak-Koreában meg eltörölték a múltat:

www.origo.hu/nagyvilag/20131216-kim-dzsong-un-eltorolte-eszak-korea-multjat.html?sec-1

Derága Jó Tündérem, Dél-Szudánban meg puccs tört ki, szóval, akkor kollektíve szopjuk le Orbánt?
LocomotiveAnchorMan 2013.12.18 13:41:47
@jotunder: Kérlek, ifjonti dalia koromban jártam sokfele katonáskodni, mérsékelt lelkesedéssel ugyan, mer' abból indultam ki: mifasz közöm van a hazám védelmét szolgálni, mintegy nyóccezer kilométer távolságból? Több kérdésem meg nem vala...

Azonban a "...becsüljük már meg magunkat egy kicsit." kitételed, hááát... nem igazán emészthető...
LocomotiveAnchorMan 2013.12.18 13:59:35
@jotunder: Értem, de ettől még miért pont mi becsüljük meg magunkat? Amerikában meg verik a négereket...