Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huntejesember

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végigtekintve a kávéházak történelmén, legyen szó akár a Közel-Keletről, akár az európai kontinensről, az elfogyasztott termékek mellett a hely és társaság is meghatározó tényező volt. Természetesen a világon sehol nem volt töretlen a kávéházak sikere, mint bármely más vállalkozást tépáznak helyi és…..
Tegnap kimentem a válogatott meccsre. A szurkolók jelentős része többet szidta az edzőt és az MLSZ-t, mint amennyit bíztatta a csapatot. A sajtótájékoztatón gyászhangulat uralkodott. A Facebook-falamon sok ismerősöm felháborodásának adott hangot. Feltételezem, hogy a közvélemény elsöprő többsége…..
Noha jelenleg a Fidesz a 2018-as választás toronymagas esélyesének számít, véleményem szerint a verseny még nem lefutott: reális esélye van egy olyan forgatókönyvnek is, amelyben egyik párt se tud abszolút többséget szerezni. Az ugyanakkor nagyon valószínűtlen, hogy akár a baloldal, akár a Jobbik…..
huntejesember 2017.02.22 23:41:21
Igazat kell adnunk abban @RónaDániel nek, hogy az agenda-setting theory alapján a Fidesz előnyösebb pozícióban van az ellenzékhez képest. Sokan követik a közszolgálati rádió/televízió adókat + a kormányközeli hírorgánumokat, az ő számukra bemutatott hírek nézőpontja(agenda framing) már nem teljesen objektív. Ha Zaller érvelését elfogadjuk, akkor látjuk, hogy a pillanatnyi véleményük(opinion statement) könnyedén formálható, elsikálva az ellentétes érveket. Mindeközben törekednek az egyszerű jelmondatokra, hogy befogadhatóbb információk alapján alkossanak véleményt a választópolgárok. A média tehát nem hatalmi ág, de elég mély hatást gyakorol a lakosságra. Továbbá az emberek gyakran beleesnek az önmegerősítés csapdájába, azaz a prediszpozíciójukkal ellentétes tényeket is könnyedén hagyják figyelmen kívül.
@Boross Bence
"Két új politikai fejlemény van 2017 februárjában: az MSZP előállt egy új programmal és egy új miniszterelnök-jelölttel, valamint megjelent a Momentum, így ők még fordíthatnak a trendeken, de a többiek jelenlegi - a Jobbiknál 3, a többieknél 7 éve változatlan - politikai irányvonala láthatóan nem elég vonzó, képtelen új szavazók elérésére."
Ezekkel az állításokkal azért vitatkozhatnék. Az MSZP programja nem teljesen új, tulajdonképpen 2010 óta az lenne a feladatuk, hogy elhitessék az állampolgárokkal, hogy a 2010-es állapot nem tér vissza. A Momentum Mozgalomnak pedig erősen kell ügyelnie, hogy ne sodródjon identitás-válságba. Jellemző ugyanis, hogy az emberek jól elolvassák a pártprogramot, amiben akárhogy hangsúlyozhatják a középre helyezkedést, mégis besorolják őket jobb vagy baloldalra. Ma már lassan ott tartunk, hogy ami nem Fidesz vagy Jobbik(bár a néppártosodással már őket is kezdik átsorolni), az bolsi-libsi-komcsi-balos-stb. különböző variációkban és sorrendben. A Jobbiknál pedig éppen most zajlik/zajlott le egy változás, melyben próbálnak új szavazókat elérni, hiszen neki is(mint minden ellenzéki pártnak) a sok bizonytalan szavazóra fáj a foga.