Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taranis_

2 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piros Gomb Aritmia 2013.01.13 16:01:34
*Porcelán*A lámpák fényei zavaros, értelmetlen táncot jártak a szeme előtt. Ment, mert mennie kellett, vitték a lábai, de a tudata belefulladt az elméjét borító füstbe. Halk, andalító zenét játszottak valahol, és ő nem tudta eldönteni, hogy a fülével vagy a képzeletével…..
Elég szar dolog, amikor a valóság megajándékoz egy nyaklevessel. Erőszakosan kitép az álomvilágodból, és az arcodba vágja, hogy elhagytad őt. Ezzel pedig arra késztet, hogy újra elmenekülj előle. Mindig megfogadom, hogy összeszedem magam, hogy nem hagyom, hogy beszippantson a…..
Cím: BizalomjátékCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): ObscuroMásodik kulcs (mellékszereplő): Scorpius MalfoyMűfaj: NovellaKorhatár: 12Jellemző(k): Általános, Romantikus, Humoros, AUFigyelmeztetés(ek): Durva nyelvezetIsmertető: Tisztelt Szülők! Ezúton szeretnénk…..
Taranis_ 2012.10.21 23:56:14
Kedves Író!

Huh, még pont időben vagyok.:)

1. A páros és a csapat beépítése

A csapattal minden rendben volt, ez öt pont.:) A párosra pedig szintén csak hasonlót tudok írni. Tetszett, hogy nem szenvedtek sokat, és hogy valóban egy párt alkottak. Ez is öt pont, tehát összesen 10.

2. A kulcsok beépítése

Ez a része is teljesen rendben volt a történetnek. A varázsige végigvonult az egész történeten, gyönyörűen építetted be. Ez öt pont. Scorpius pedig imádnivaló volt, és fontos szereplője volt a történetnek, így ez is öt pont. Összesen 10.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Hmm. Nem vagyok nagy AU rajongó, ezt azt hiszem, már másik történetnél is írtam, így kicsit kétkedve fogadtam a történeted, már eleve Draco és a tábor ötlete elég abszurdnak tűnt számomra.:D De nagyon jól megoldottad, ez egy nagy piros pont.:) Draco viszont OOC volt a számomra, emiatt pedig azt éreztem, hogy ezen páros legnagyobb buktatójának leküzdése elmaradt. Az viszont pozitívum, hogy Scorpius pont olyanra sikerült, amilyennek várja az ember. Így én erre a részre 8 pontot adok.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod nagyon tetszett. A történet humoros volt, könnyed, öröm volt olvasni.:) Ez öt pont. A helyesírással nem voltam teljesen megelégedve, főleg az igeidők cserélgetése miatt, ezt írták már előttem is. Erre én így három pontot tudok adni, tehát összesen 8 pont.

5. Összességében

Összességében nagyon tetszett a történeted!:) Vicces volt, magával ragadó, és még az OOC Draco sem zavart különösebben, pedig arra nagyon háklis vagyok.:) Ami pedig nagyon meglepett, hogy a te Ginnydet kedveltem, pedig a könyvbelit ki nem állhatom. Összességében nálam 9 pontos a történeted.

Köszönöm, hogy olvashattam, és sok sikert kívánok neked a kihíváson!

Taranis
Bíró
Cím: PirocusCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): PirocusMásodik kulcs (mellékszereplő): Molly WeasleyMűfaj: két idősíkon futó novellaKorhatár: 18Jellemző(k): általános, angst, hurt/comfortFigyelmeztetés(ek): SLASH, Erotikus tartalom, Utalás erőszakraIsmertető: „Tiszta, mint…..
Taranis_ 2012.10.21 22:47:14
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

A csapat rendben volt teljesen, ezen nem tudok mit ragozni, tehát öt pont.:) A párossal viszont nem voltam maradéktalanul megelégedve. Nézőpont kérdése, hogy elmondható-e róluk, hogy volt olyan, amikor egy pár voltak, de én nem érzem teljesen százasnak a dolgot. Ezért én erre négy pontot adok. Összesen tehát 9 pont.

2. A kulcsok beépítése

A kulcsok teljesen rendben voltak, a Pirocust elképesztően jól használtad fel, ha lehetne, hat pontot adnék rá:), így viszont „csak” öt pont. Mollyból egy kicsivel többet is elbírt volna a történet, de igazából ő is megfelelő hangsúlyt kapott, így én erre is maximális pontot adok. Összesen 10 pont.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Valahogy számomra nem volt elég csavaros a történet. Nem tudom, hogy ez csak az én ízlésem miatt van-e, de így éreztem. Voltak benne ellentmondások is, amiket valahogy nem értettem, főleg Zach viselkedése nem tűnt teljesen logikusnak a számomra. Összességében ez 7 pont nálam.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod egy picit fura volt a számomra, valahogy darabosnak éreztem a történetet miatta. Ez számomra három pont. A helyesírással sem találtam mindent rendben, meglehetősen sok hibát vettem észre. Egy bétát szerintem elbírt volna a történeted. Nem volt túlzottan vészes, de néhányszor kizökkentett a történetből egy-egy rosszul írt szó. Ez is három pont nálam, tehát összesen 6 pont.

5. Összességében

Összességében tetszett a történeted, de nagyobb terjedelemben valószínűleg nem olvasnám végig. Valahogy a két szereplő nem volt hiteles nekem. Viszont látszik a történeteden a rászánt idő, ami nagyon pozitív.:) Összességében 7 pontot adok rá.

Köszönöm, hogy olvashattam, és csak így tovább!:)

Taranis
Bíró
Cím: Szerelem sokadik látásraCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): LocomotorMásodik kulcs (szereplő): id. Fred WeasleyMűfaj: KisregényKorhatár: korhatár nélküliJellemző(k): Romantikus, humorosFigyelmeztetés(ek): OOC karakterek, AUIsmertető: Eltelt 10 év, mióta Harry legyőzte…..
Taranis_ 2012.10.21 22:03:14
1. A páros és a csapat beépítése

A csapattal minden rendben volt természetesen.:) Így ez öt pont. Nekem a párossal sem volt problémám, minden smakkolt.:) Így összesen 10 pont.

2. Kulcsok beépítése

Nagyon ügyesen használtad fel a kulcsokat, Fredet különösen. Kicsit talán OOC lett, de mivel figyelmeztetésben utaltál rá, így ezzel sem volt gond. A varázsige kicsivel kaphatott volna több szerepet is, de szerintem így is megfelelt. Én erre is 10 pontot adok.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Nagyon tetszett, ahogy a történetet szépen, következetesen felépítetted. Az is tetszett, hogy nem oldottad meg „egyszerűen” a dolgokat, Ron és Romilda nem csak összefutottak és egymásba gabalyodtak, hanem voltak olyan dolgok is, amiket át kellett értékelniük. Különösen élveztem, hogy nem csak egy szerelmi szál köré fonódott a történet. Számomra ez is 10 pont. :)

4. Stílus és helyesírás

A stílusod tetszett, gördülékeny volt, élvezetes.:) A helyesírásról viszont nem mondhatom el ugyanezt. Nagyon durva hibával is találkoztam a történetben, ami nekem nagyon zavaró volt. Így a stílusra 5, a helyesírásra 2 pontot adok. Összesen 7 pont.

5. Összességében

Összességében nagyon tetszett a történeted! Megmosolyogtatott néhány helyen, és élveztem az olvasását. Habár nagyon Ron/Hermione párti vagyok, mégis el tudtad velem fogadtatni ezt a párost is, ami nálam tényleg nagy szó. Annyira viszont nem fogott meg, hogy teljesen belebolonduljak, ezért összességében 9 pontot adok rá.

Köszönöm, hogy olvashattam, csak így tovább!

Taranis
Bíró
Cím: Átok vagy Áldás?Csapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): VizualicusMásodik kulcs (mellékszereplő): Louis WeasleyMűfaj: angst, drámaKorhatár: 16Jellemző(k): Szereplő halála, GyilkosságFigyelmeztetés(ek): OOC karakterek, AUIsmertető: Victoire Weasley levelet kap, és ennek…..
Taranis_ 2012.10.19 17:56:48
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

A csapattal minden rendben volt, ahogy eddig minden történetnél.:) Ez 5 pont. A párossal, ha csak az előírásokat figyeljük, nem volt nagy gond, de a romantika valahogy kimaradt a történetből. Túlságosan eltértél a szerelmi száltól, így erre csak 3 pontot tudok adni. Összesen 8 pont.

2. A kulcsok beépítése

A kulcsokkal szerintem minden rendben volt. Louis jelentős hangsúlyt kapott, szépen beépítetted a sztoriba. A Vizualicus is elég fontos szerepet töltött be, így én ezt is maximálisra értékelem. Összesen 10 pont.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Nem lett volna baj a történeteddel, ha nem viszed el teljesen más irányba. Összecsapottnak hatott, és a romantikához nem sok köze volt… Tetszett az alapötlet, de itt most nem ilyen stílusú történet írása volt a feladat. Én így erre 4 pontot adok.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod tetszett, szépen, világosan fogalmazol. A helyesírás is teljesen rendben volt szerintem, ez a része a történetnek maximálisan jó, tehát 10 pont.:)

5. Összességében

Összességében nekem tetszett volna, ha nem egy kihívás keretein belül találkozom a történeteddel. Nem olyan stílusú történetet írtál, amilyet kellett volna, és ez azt az érzést kelti bennem, hogy csak gyorsan írtál valamit, hogy kész legyél időre. Ha a történeted szépen ki lenne fejtve, és nem itt, hanem egy fanfic oldalon találkozom vele, nagyon tetszett volna, de itt így nem igazán állta meg a helyét. Nálam ez 5 pont.

Köszönöm, hogy olvashattam, és sok sikert neked a kihíváson!

Taranis
Bíró
Cím: Visszatérés az új életbeCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): TarantellagraMásodik kulcs (mellékszereplő): CsikócsőrMűfaj: RegényKorhatár: 16Jellemző(k): Romantikus, humoros, dráma, AUFigyelmeztetés(ek): Slash, szereplő halála, erotikus tartalom, OOC…..
Taranis_ 2012.10.19 17:13:17
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

A csapatba nem lehet belekötni, természetesen öt pont.:)
Én ezt a párost vártam a legjobban, és nem kellett csalódnom... Minden tekintetben megfelelt az "előírásoknak", így számomra ez is öt pont. Tehát összesen 10.

2. A kulcsok beépítése

A kulcsok kicsit sántikálnak. Egyik sem volt különösebben hangsúlyos, bár a varázsige-kulcs még nagyjából meg is állta a helyét... Én Csikócsőrre 2, a Tarantellagrára 4 pontot adok, tehát összesen 6 pont.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Őszintén szólva nem rajongok az AU történetekért, de a tiéddel minden rendben volt. Bár számomra kicsit fura, hogy valaki önként "elfordul" a varázsvilágtól, de nem volt hiteltelen egyáltalán. Harry ugyan egy nagyon-nagyon picit OOC volt a számomra (erre nagyon háklis vagyok:D), de figyelmeztetésben ki volt rakva, szóval ezzel sincs semmi gond.:) Ez nálam 10 pont.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod nagyon tetszett, nem vetted túl komolyra a figurát, a történetedet jó volt olvasni.:) Ez nálam 5 pont. A helyesírással sem voltak különösebben problémák, bár egy-két helyen találkoztam bakival, de ez sem volt számottevő, úgyhogy nem gondolom, hogy pontlevonás járna érte.:) Erre is 10 pontot adok.:)

5. Összességében

Élveztem, jó volt olvasni, kellemes perceket szereztél nekem.:) Egyedül a kulcsok bizonyos mértékű hiányát tudom felhozni hibának, azzal nem voltam kibékülve. Összességében 9 pont nálam a történeted.

Köszönöm, hogy olvashattam, csak így tovább!

Taranis
Bíró
Cím: Mi lett volna, ha…? Csapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): OppugnoMásodik kulcs (mellékszereplő): id. Fred WeasleyMűfaj: Romantikus, DrámaKorhatár: 14Jellemző(k): Romantikus, Dráma, Általános, HumorFigyelmeztetés(ek): Elvétve durva nyelvezetIsmertető: Hermione…..
Taranis_ 2012.10.18 20:14:22
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

A csapat teljesen jó volt, bár igazából nem is tudom, azt hogyan lehetne elrontani...:) Ez öt pont természetesen. A párosnál volt egy nagyon pici hiányérzetem, mert ugyan egy párt alkottak (egy ideig), mégsem éreztem úgy, hogy igazán együtt lennének. Meg ugye Hermione nem is igazán volt szerelmes...:) Ez három pont nálam, tehát összesen 8 pont.

2. A kulcsok beépítése

Fredet beleraktad a történetbe, habár nekem kicsit OOC-ra sikeredett, de ez a kulcs beépítésének szempontjából lényegtelen. Erre öt pontot adok, viszont a varázslat... Sokkal-sokkal hangsúlyosabbnak kellett volna lennie az Oppugnónak, és talán te magad is tehettél volna hozzá egy kicsit, mert az nem hiszem, hogy "ér", hogy könyvbeli jelenetet használsz fel a kulcs beépítéséhez. A két pont a maximum, amit tudok rá adni. Tehát összesen hét pont.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Szeretem az olyan történeteket, amik beilleszthetőek az eredeti történetbe, de a te esetedben már kicsit erősnek éreztem. Túl "száraz" volt számomra a történet, egy-két plusz csavar ráfért volna. Ráadásul logikai bakikban is bővelkedett (pl. a sztori elején Hermione sem Lavendert, sem Cormacet nem "ismeri", legalábbis az olvasónak így jön le, és azért ez így elég fura:)). Ez 7 pont nálam.

4. Stílus és helyesírás

A stílusoddal nem volt különösebb bajom, bár olyan érzésem volt, hogy túl összecsapottan, kapkodva írsz, nem fektetsz elég nagy hangsúlyt a lényeges részek kifejtésére. Így én a stílusodra négy pontot adnék. A helyesírással már nagyobb problémák voltak, mivel hemzsegtek a hibák a történetedben. Szerintem jó ötlet lett volna egy bétával átnézetni, mielőtt beküldöd. Erre két pontot adok. Összesen 6 pont.

5. Összességében

Összességében nem volt rossz, de nem volt semmi a történetedben, ami úgy igazán megfoghatott volna. Nem igazán tudott lekötni, számomra kicsit "kötelesség-szagú" volt a történeted. 7 pontot adok rá.

Köszönöm, hogy olvashattam, csak így tovább!:)

Taranis
Bíró
Cím: SZENVEDÉLYCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): Confringo: robbantó átok; felrobbantja a célpontotMásodik kulcs (mellékszereplő): Arnold, a törpegolymókMűfaj: kisregényKorhatár: 18Jellemző(k): dráma, sötét, akció/kaland, horror, angst, cliffhanger,…..
Taranis_ 2012.10.17 14:28:38
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

Egyikkel sem volt különösebb probléma, főleg amiatt, hogy a végén Draco és Ginny egy párként távozott a kastélyból. A történet mindkét szempontnak tökéletesen megfelelt, így én erre 10 pontot adok.

2. Kulcsok beépítése

Mindkét kulcs hangsúlyos volt a történetben, Arnold különösen, ráadásul "össze is kapcsoltad" a kettőt, így számomra ez is 10 pont.

3. A háttér és a cselekmény megteremtése

Ez az a része a történetnek az, amivel nem tudok zöld ágra vergődni. Számomra teljesen hiteltelen volt a cselekmény vezetése. Szinte egy éles határvonal húzható a megalázott, és a szerelmes Ginny közé, vissza is kellett görgetnem, hogy nem hagytam-e ki néhány oldalt. Teljesen elképzelhetetlen számomra, hogy egy nő, akit megerőszakoltak és megvertek, ilyen hirtelen elkezdjen vonzódni ahhoz a személyhez, aki ezt tette vele. A nemi erőszakos ficeknél az a legfőbb buktató szerintem, hogy az írónak nagyon jól kell levezetnie azt a folyamatot, amikor a gyűlölet vonzalomba csap át, és ez szerintem nem intézhető el néhány sorban.
Mind a két főszereplő OOC volt a számomra, Ginny az előzőleg leírtak miatt (ráadásul a könyvbeli Ginny Weasley szerintem inkább elvágná Draco torkát, minthogy hagyja, hogy uralkodjanak rajta), ez a Draco pedig számomra összeegyeztethetetlen azzal a fiúval, aki a mosdóban zokog, mert összeroppan a feladata súlya alatt. Nagy fejtörést okozott a számomra, hogy hány pontot adjak erre a részre, de négynél többet a legnagyobb jóindulattal sem tudok. Tehát 4 pont.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod nekem tetszett, a történet hangulatához illeszkedett, viszont a helyesírással voltak problémák, főleg vesszőhibákban bővelkedett a történet. A stílusra öt pontot, a helyesírásra négyet adok. Így ez 9 pont.

5. Összességében

Összességében nekem nem tetszett. Ez persze valószínűleg az én személyes ízlésem miatt is van, de még én is tudok "értékelni" egy nemi erőszakos ficet, ha jól, hitelesen van tálalva, a te történeted viszont számomra nem ilyen. Ráadásul nekem úgy tűnt, hogy míg a 18+-os jelenetek teljesen kidolgozva, részletesen vannak megírva, addig a többi rész összecsapott. Itt tudom hozni példának a történet végét, amikor azt írod, hogy Ginny szobatársai Hermione, Parvati és Padma, holott Padma hollóhátas (tudom, a filmben griffendéles, de nem a film az alap). Ez csak egy apróság, de az ilyen hibákat minimális utánanézéssel orvosolni lehetne. Összességében a történet tőlem 4 pontot kap.

Habár nem az én stílusom ez a történet, azért köszönöm, hogy olvashattam, és sok sikert kívánok neked a kihíváson!

Taranis
Bíró
Cím: Fekete TündérrózsaCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): GeminioMásodik kulcs (mellékszereplő): Sirius BlackMűfaj: kisregényKorhatár: 12Jellemző(k): romantikus, drámaFigyelmeztetés(ek): nincsIsmertető: Sirius az ágyán fekve elmélkedik. Gondolatait egy…..
Taranis_ 2012.10.17 13:11:47
Kedves Író!

1.A páros és a csapat beépítése

A csapattal minden rendben volt, a párosra pedig azért adok csak négy pontot, mert én úgy érzem, nem lettek igazán egy pár, inkább csak volt egy rövidke viszonyuk. Összesen 9 pont.

2.A kulcsok beépítése

Sirius személyét nagyon ügyesen használtad fel a történetben, így ez öt pont.:) A varázsige viszont nem volt túl jelentős, kicsit olyan érzésem volt, mintha a történet vége csak azért lett volna megírva, hogy beletehesd ezt a kulcsot, és a cselekmény alakulásában sem igazán játszott szerepet. Siriusra öt, a Geminio felhasználására három pontot adok. Összesen 8 pont.

3.A cselekmény és a háttér megteremtése

Valahogyan úgy éreztem, hogy nem fejtetted ki kellőképpen a dolgokat. Szerintem igazából a legfontosabb részeket ugrottad át, például Lily és Lucius romantikus pillanatait, vagy Lily és James összeveszésének részleteit. Ráadásul szerintem OOC-k voltak a karakterek. Lily határozott volt ugyan, de számomra butuskának hatott, Lucius pedig túl könnyen gyűrte le magában az aranyvér-mániáját. Ez így számomra csak 6 pont.

4.Stílus és helyesírás

Egyikben sem találtam kivetnivalót.:) Egy-két apróbb hibát fedeztem fel, de egy ilyen terjedelmű írásnál szerintem ez nem számottevő. A stílus pedig tetszett, könnyed volt szerintem.:) Én erre 10 pontot adok.

5.Összességében

Összességében tetszett az írásod, de amiatt, hogy a karakterek OOC-ra sikerültek, nem tudtam teljesen beleélni magam. Viszont az nagyon tetszett, hogy úgy írtad meg a történetet, hogy az lényegében beilleszthető akár az eredeti sztoriba is. Így én erre 8 pontot adok.:)

Köszönöm, hogy olvashattam, és csak így tovább!:)

Taranis
Bíró
Cím: Hulló csillagCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): ObscuroMásodik kulcs (mellékszereplő): Lavender BrownMűfaj: hat „felvonásos” novellaKorhatár: 14Jellemző(k): romantikus, AU, angstFigyelmeztetés(ek): Nem feltétlenül erkölcsös gondolkodásmód, Utalás…..
Taranis_ 2012.10.14 19:44:47
Kedves Író!

1.A páros és a csapat beépítése

A csapattal minden rendben volt, hiszen a Roxfortban játszódott a történet, öt pont.:) A páros már egy kicsit más tészta. Nem volt olyan része a történetnek, amikor Ron és Romilda igazán egy párt alkotott volna, hiszen Ron csak hitegette a lányt, így ez számomra csak három pont. Összesen 8 pont.

2.A kulcsok beépítése

Szerintem a kulcsokat nagyon ügyesen használtad fel. Jó választás volt a hatodik év idejére tenni a történetet, mert így Lavender szerepe a történetben eleve egyértelmű volt, az pedig külön plusz, hogy még kavart is egy kicsit.:) Az Obscuro többször is felbukkant a történetedben, így ez is teljesen rendben volt szerintem. Mindkettő öt pont, tehát összesen 10.

3.A cselekmény és a háttér megteremtése

Kicsit sablonosnak találtam a történetet. A zárkózott lány, akit végre észrevesz a szíve választottja, de csak kihasználja, mire a lány összeomlik. A lezárástól eltekintve nagyon sok ilyen történettel lehet találkozni, így nem igazán tudnám rásütni az eredeti jelzőt. A másik, ami nagyon zavart, az Ron személyisége volt. Nagyon OOC-re sikerült szerintem. Az a Ron Weasley, akit Rowling megteremtett, nem így intézi a dolgait. Én így erre 5 pontot adok.

4.Stílus és helyesírás

A stílusod nekem tetszett, számomra élvezetes volt, így erre öt pontot adok, viszont a helyesírásban voltak kivetnivalók. Sok vesszőhibád volt, és egyéb bakikkal is találkoztam, ezért ez csak két pont nálam. Összesen hét pont.

5.Összességében

A történet csillagos része nekem nagyon tetszett, megfogott, viszont a cselekmény többi része nem igazán nyert meg magának. Talán ha egy kicsit jobban megcsavarod a történetet, vagy valami nem ennyire kiszámítható irányba viszed el, jobb lett volna. Összességében 8 pontot adok rá.

Köszönöm, hogy olvashattam, és csak így tovább!

Taranis
Bíró
Cím: Virágot HermionénakCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): Orchidessis (7.)Második kulcs (mellékszereplő): Molly Weasley (8.)Műfaj: elbeszélésKorhatár: nem korhatárosJellemző(k): romantikusFigyelmeztetés(ek): nincsIsmertető: Hermione Granger tizennégy éves kora óta tudja,…..
Taranis_ 2012.10.14 18:18:27
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

A csapat öt pont, ezen nem is igazán tudok mit ragozni, hiszen a Roxfort után játszódik a történet.:) A páros csak azért nem maximális, mert Hermione és Cormac igazán soha nem alkotnak egy párt a történetben, habár a lezárást tekintve lehet rá számítani a jövőben...:) Erre négy pontot adok. Összesen 9 pont.

2. A kulcsok beépítése

Szerintem mindkét kulcsot nagyon ügyesen építetted be a történetbe. Az Orchidessis különösen hangsúlyos volt, teljesen "átszőtted" vele a történetet, és Mrs. Weasley is sokszor megjelent, fontos szerepet játszott. Így számomra mindkét kulcs ötös, tehát összesen 10 pont.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

A történetet szépen kifejtetted, nem lett összecsapott:), az pedig, hogy Hermione MAJOM-mániájára épül az egész sztori, különösen tetszett. Cormac sem lett OOC, ennek ellenére kedvelhető karaktert varázsoltál belőle, ami azért szerintem már szép teljesítmény.:) Számomra a cselekmény és a háttér teljesen rendben volt. 10 pont.

4. Stílus és helyesírás

A helyesírással nem volt gond, egy-két helyen mintha láttam volna elgépelést, de ezek száma tényleg annyira elenyésző volt, hogy nem gondolom úgy, hogy öt pontnál kevesebbet kellene rá adnom. A stílus pedig nagyon tetszett. Könnyed, gördülékeny, az a fajta, amit szívesen olvas az ember. Nálam ez is öt pont. Összesen 10 pont.

5. Összességében

Nagyon tetszett a történet, még akkor is, ha maga a páros számomra elég meredek.:) Az egyetlen negatívum, amit elmondhatok, hogy egy kicsivel több romantika nekem belefért volna. Ez valószínűleg az én ízlésem miatt van, de szerintem még egy kevés rózsaszín csillámport szórhattál volna a történetre.:) Ettől függetlenül mint írtam, nagyon tetszett!:) Ezért összességében 9 pont.

Köszönöm, hogy olvashattam a történeted! Csak így tovább!

Taranis
Bíró
Cím: A győzelem áraCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): VizualicusMásodik kulcs (mellékszereplő): Colin CreeveyMűfaj: novella (töredékes)Korhatár: 14Jellemző(k): Kicsit sötét, általános, kicsit (!) romantikusFigyelmeztetés(ek): Nem vidám történet! S vigyázat, a…..
Taranis_ 2012.10.14 16:42:23
Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

A csapat beépítése tökéletes, erre öt pontot adok. Igazából erről ennyit tudok írni.:) A párossal viszont már kicsit gondban vagyok. Az igaz, hogy a történet végén már egy párt alkotnak, de nekem meglehetősen hiteltelen volt az a jelenet, amikor "összejöttek". Semmilyen előzetes jele nem volt annak, hogy Victoire bármit is érezne Teddy iránt, így kicsit olyan összecsapott érzete volt a dolognak. Legalábbis számomra. Így a párosra 3 pontot adok.
Tehát összesen 8 pont.

2. A kulcsok beépítése

Colin személye végig nagy hangsúlyt kapott, ezt nagyon ügyesen megoldottad szerintem, ez öt pont.:) A varázsigés kulcs egy picikét talán lehetett volna "fontosabb" a cselekmény szempontjából, de nekem azzal sem volt különösebb problémám.:) Erre négy pontot adok. Tehát összesen 9 pont.:)

3. A cselekmény és a háttér megteremtése:

Victoire számomra nem volt túl szimpatikus, és a viselkedése sem volt szerintem logikus, a két fiatal közötti szerelmi szál előtt pedig őszintén szólva értetlenül álltam. Túl hirtelen bolondultak egymásba szerintem. Az viszont nagyon tetszett, hogy a csatát behoztad a cselekménybe, ráadásul szépen keretbe is zártad a történetet. Én erre 8 pontot adok.

4. Stílus és helyesírás

Ezzel voltak problémáim. Nem is annyira a helyesírással (bár volt néhány elírt/elgépelt szó is), inkább a stílussal. Nekem egy kicsit erőltetett volt, sok helyen túl "művészinek" találtam. Emiatt számomra nem volt túl megnyerő a stílus, nem találtam gördülékenynek. Erre 6 pontot adok.

5. Összességében

Összességében jó kis történet volt szerintem, de különösebben nem fogott meg. Az alapötlet viszont nagyon-nagyon tetszett!:) Összességében nálam 7 pont.

Köszönöm, hogy olvashattam!:)

Taranis
Bíró
Malfoy Kihívás Mézsárga gyerek 2012.06.04 19:00:00
CÍM: Sabbia della fata - TündérhomokCSAPAT: GyerekKULCSOK: mézsárga, unokahúgJOGOK: JKR tulajdonában az összes, én meg szórakoztatás céljából kölcsönvettem a szereplőit, remélem sikerültMŰFAJ: romantikus novella (bár vádoltak olyannal, hogy a legelvetemültebb…..
Taranis_ 2012.06.21 21:38:22
Kedves Író!

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? IGEN

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsoknak? 4 pont

Az unokahúg nagyobb szerepet kapott, viszont a szín kulcs alig volt jelen - legalábbis ahhoz képest, amennyire jelentősnek kellene lennie egy kulcsnak szerintem.

3. Milyen jól dolgozta ki az író a karaktereket? 2 pont

Nekem a karakterek teljesen hiteltelenek voltak. Azt hangsúlyoztad, hogy Scorpius nagyon ragaszkodik az apjához, ennek ellenére meglehetősen hamar beletörődött abba, hogy három hónapig nem látja. Ráadásul ez a hét éves gyerek olyan szövegeket tolt, hogy csak pislogtam.:D Egy hét éves kisfiú nem használ olyan szavakat, szófordulatokat, mint amiket te a szájába adtál (arról nem is beszélek, hogy egy ennyi idős gyerek nem figyeli, hogy az anyja szed-e fogamzásgátlót, stb.). Akár Malfoy, akár nem. Astoria jelleme szerintem túlságosan kisarkított volt, Harry pedig (AU ide, OOC oda) szerintem nem volt elég Harry.:D Jo néni Harry Pottere soha nem rabolna el egy gyereket. Szerintem.:)

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 2 pont

Nagy bakik voltak benne, legalábbis én bakiknak néztem bizonyos dolgokat. Például: Blaise Draco legjobb barátja, de az üzleti érdekei miatt nem mondja meg neki, hol a gyerek. Ilyen nincs. Pláne úgy, hogy a nő, aki felbérelte őket, már a sitten csücsül. Ugyanehhez kapcsolódnak más "bakik" is: ha Mirella börtönben van, miért tartják még fogva a gyereket? Ha lecsukták a nőt, Harryt miért nem? Hiszen ő is benne van a dologban. Abból, ahogy Mirellát bemutattad, nem az derül ki, hogy tartaná a száját, csak hogy a másik ne járjon úgy, mint ő. Volt még több is, de most hirtelen ezek jutnak az eszembe. Nem dolgoztad ki eléggé a cselekményt szerintem.

5. Mennyire tetszett a történet? 3 pont

Az AU eleve nem az én világom, erről nem te tehetsz, ez az én ízlésem miatt van. De a logikai bukfencek is szerepet játszottak abban, hogy nem fogott meg különösebben. Ha nagyobb energiát fektettél volna a cselekmény kidolgozásába, sokkal jobb írás születhetett volna belőle. Szerintem.:)

Köszönöm, hogy olvashattam a műved.
Sok sikert!:)

Taranis, Kritika Klub (A Merengő fórumán megtalálsz minket) :)
Malfoy Kihívás Jégfehér gyerek 2012.06.02 19:00:00
CÍM: Ius Primae Noctis – Az első éjszaka jogaCSAPAT: GyerekKULCSOK: jégfehér, apósJOGOK: Minden jog J. K. Rowling és a vele szerződésben álló társaságok tulajdonát képezi. Én csak kölcsönvettem a szereplőket egy kis játék erejéig, anyagi hasznom nem származik…..
Taranis_ 2012.06.19 23:45:05
Kedves Író!

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? IGEN

Ezen nincs mit ragozni.:)

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsoknak? 4 pont

A jégfehér kulcs nem volt elég domináns, de az após kulcs miatt egy rossz szavam sem lehet.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 4 pont

Kicsit nehezen tudtam eldönteni, hogy itt ki a főszereplő Malfoy, de arra a következtetésre jutottam, hogy Lucius az, az ő beteg és undorító személyiségét pedig tökéletesen bemutattad.
Ginny személyiségét viszont valahogy nem éreztem elég kiforrottnak, azt hiszem, Dracóét pedig szintúgy.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5 pont

A cselekmény kidolgozásában nincs hiba szerintem. Fel van építve, kerek, egész.:)

5. Mennyire tetszett a történet? 3 pont

Meg kell mondjam, hogy nem éreztem korhűnek a történeted. Első sorban is az első éjszaka joga szerintem a XVII. században már nem éppen időszerű, az pedig, hogy Draco így fejezi ki magát: "És most megszívtad!", eléggé elképzelhetetlen.:D Több dologra is felfigyeltem, de most így ezek jutnak eszembe.

Olvastatta magát a történet, de őszintén szólva nem szeretem az olyan történeteket, amikben nemi erőszak van, azt pedig, hogy Ginny elvetélt, túlzottan könnyű megoldásnak találtam a gyerek-szál lezárására. Ráadásul nekem nem igazán tetszett, hogy úgy van alakítva a történet, hogy a végén az olvasó akaratlanul is azt érezze: "Jajj, de jó! Lucius porontya helyett ott van Scorpius, így kell ezt!". Abba már nem fektettél túl sok energiát, hogy Ginny anyai érzéseit kifejtsd, holott szerintem egy ilyen képletben (még egy ilyen módon fogant gyereknél is) megjelenik az is. Bennem rossz érzést keltett az, hogy egy vetélés (ami szerintem a legtöbb nő rémálma) a történetedben már-már szinte pozitív eseménynek minősül. Akár Lucius az apja, akár nem. Valószínűleg ez az én hülyeségem, de így éreztem.
Minden esetre könnyen olvasható, gördülékeny, izgalmas történet volt. Sok pontot kívánok neked és további szép történeteket!:)