Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagylord

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
nagylord 2015.09.30 23:07:50
@­DezInf: Szóval ha jól értem ezek szerint a tény, miszerint előfordult, hogy valaki lelőtt valakit felhatalmaz arra, hogy megverjek valakit csak azért mert az nem olyan súlyos? Szerintem nem.
Másrészt pedig a papírok nélküli határátlépés nem bűncselekmény (na jó most, hogy azzá tették, akkor most már az) és minden esetben sokkal enyhébb az etnikai/vallási... kisebbség tagja ellen aljas szándékból elkövetett testi sértésnél (ld. gyűlöletbűn). És én sem a menekülő kislánynál, sem a két kézzel a gyerekét cipelő férfinál nem láttam követ. (Persze, tudom, azért nem, mert a rendőrökre dobták...)
Az már párszor kiderült a C:C-n, hogy nagyon szeretjük a Daredevilt, és örülünk a második évados berendelésnek. Azonban még egy évadkritikával adósok vagyunk, hiszen hiába nagy a hype a sorozat körül, azért 13-szor egy órában bőven akadnak gyengébb momentumok is, amik mellett…..
Farkasházy Tivadar a Borsban szólt be a Rádiókabaré új főszerkesztőjének, Fábry Sándornak, mert félti tőle a műsort, aminek 32 évig volt munkatársa. Gondolom, Fábrynak égető szüksége van a posztra, mert az MTVA-ban csak százmilliókat keres. Biztosan kőkemény politikai…..
Ez az ember gyakorlatilag mindent tud, most Billy Joel tiszteletére énekelt és harmonikázott a PBS-en. Joel megkapta a Gershwin-díjat a Library Of Congresstől, vagyis a kongresszusi könyvtártól, annak örömére közvetítették a tévében ezt a ritmusdáridót: Your browser does not…..
Nem ritkán a túlzott költségcsökkentés vezethet nemzetközi botrányhoz. Az áldozatokon azonban ez nem segít. Ennek ellenére vidámak maradunk. Jöjjön! Az Égéstér 147. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
nagylord 2014.11.29 08:32:39
@Winkler Róbert: abszolut nezve 2kilo nagyon nem sok es nem artana par evre eltiltani a vezetestol is, de a napokban valami rovidhirekben vagy tv hircsikjan volt, higy egy faszi 2 evet kapott szandekos gyilkossagert (Magyarorszagon). Nem emlekszem pontosan, de azt hiszem valami hurtelen felindulasbol asszonyt szetkeselo barom volt esaz is lehet, hogy 3 vagy 4 evet kapott, de biztos kevesebb, mint 5ot. Amig ilyenek vannak, addig a ketszazert elfelejtjuk, hogy egy taho vagy tipusu buntik a legkisebb gond.
A Fury érkezése kapcsán úgy gondolom, hogy aktuális kitárgyalni a címben említett témát. Brad Pitt a mai amerikai filmipar egyik meglehetősen érdekes szereplője, máris elmondom miért. Bevallom, hogy sokáig én magam sem kedveltem őt és hosszú ideig próbáltam elkerülni a…..
nagylord 2014.10.14 19:03:28
Az eset nyilván szomorú és azt, hogy mi történt volna más jellegű ellátás esetén nem tudom. Ellenben - habár nem vagyok orvos - biztos vagyok abban, hogy egy orvos sem tudhatja. Az orvosnak nem az a felelőssége, hogy a beteg meghalt, hanem az, hogy nem kapott az állapotának megfelelő ellátást és innentől nem lehet a kimeneteltől elvonatkoztatni, hiszen az halál volt...
Abban egyetértünk, hogy minden szinte orvos azt kezeli, amit kezeltetni akarnak vele, azaz egy szakorvos a szakrendeléséhez kötődő feladatai során a saját területén belül fog gondolkodni (külföldön is így van ez, csak vannak helyek, ahol a hibák számát csökkentendően a magyarnál jobb protokollokat vezettek be), és egy sürgősségi orvos klasszikus hányós fertőzéses tünetek ismeretében pihenést ajánl, infúziót ad plusz egy-két dolog, aztán továbbáll. Tehát részben az is hibás, aki nem jelezte a különleges tüneteket megfelelően, hogy továbblépjen a beteg egy részletesebb ellátást biztosító szintre (infektológia vagy intenzív jelen esetben laikusként). Ez jelenti a háziorvost, a mentőst és kicsit a rokonságot egyaránt. Amit azonban nem értek, hogy amennyiben volt labor, akkor annak az eredményei miért nem késztették az orvost lépésre. Két lehetőség van, az első az inkompetencia (ami valószínűtlen, mert villog a lelet sok helyen, hogy baj van, azért arra fel lehet figyelni), a második pedig az ignoráns munkavégzés, ami bármilyen munka esetén megbocsájthatatlan. Persze tudom, hogy a határértéktől való eltérés nem minden, meg nem mindig mérvadó, nekem is volt már sokszorosan meghaladott határértékem, amikor tök egészséges voltam, amire az orvos azt mondta, hogy nem baj, csak az egyetlen érték volt és igaza is lett.
Továbbá igazat kell adnom azoknak, akik a magyar orvosi társadalmat kritizálták előttem, mert tudom és látom, hogy orvosok egymást genyózzák nagy frekvenciával emberség és szakmaiság terén egyaránt, azonban egy évben ritkán van két olyan eset, ahol vizsgálat vagy per esetén kiállnának és elmondanák, hogy az ellátás a dokumentumok vagy tanúvallomások esetleg személyes tapasztalat alapján rossz volt. Találkoztam több olyan esettel, ahol orvosok mosolyogva meséltek el súlyos műhibákat, amelyeknek személyesen tanúi voltak, azzal kapcsolatban, hogy milyen vicces az azokat elkövető kollégával együtt dolgozni, illetve volt eset, ahol nevetgélve elmondták, hogy a hibáról a beteget nem is tájékoztatták, nehogy már vizsgálat lehessen.
És fent kellett volna írnom, de természetesen részvétem...
sörfigyelő Nemzeti Italboltok 2014.09.04 11:36:44
 Egy éve még teljesen agyrém gondolatnak látszódott, hogy a dohány után az alkoholkereskedelmet is monopolizálják. Miért? -Akkor harcolt a kormány a pálinka liberalizációért Brüsszelben. (Feltehetőleg ott meg fogják vétózni, de a választási kampányban már sikeresen…..
Tegnap éjjel, magyar idő szerint hajnali egy környékén jelenthették a hírügynökségek, hogy 63 éves korában meghalt Robin Williams. Fura, éppen tegnap délután akartam írni egy posztot a The Crazy Ones (Eszementek) szinkronjáról, és magáról a sorozatról is, hogy nem kár a…..
Damon Lindelof sorozatának első részét az Indavideón lehet elsőként megtekinteni, teljesen ingyen. Jó szórakozást!..
nagylord 2014.06.30 12:52:53
@nagylord: bocs de jó, szóval én vagyok a hülye...
Belsőség Szakdolgozat lettünk! 2014.06.26 13:48:34
Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még. A kutya nem gondolta volna, hogy…..
nagylord 2014.06.28 23:54:57
@ommm: +1 Amikor olvastam a posztot azt hittem, hogy páran örülni fognak egyrészt a lap, másrészt Gergő sikerének. Nem mondom, hogy megleptek a kommentek de ez sok.

A dolgozatról nem tudok semmit, ezt előre leszögezném. Ellenben azok, akik úgy gondolják, hogy egy laptörténeti munka csakis valami másolás lehet, tévednek. Egy internetes lap története az interneten kutatható hasonlóan a levéltári munkához.
@Balthazor Hellman: Amennyiben ilyen jellegű kutatást végzett, az önálló kutatómunka és bőven elég BA/MA dolgozat szinten.

És nem gondolom, hogy bármely diploma emberi értéket növelne. Diplomás természettudósként valószínűleg sok embernél okosabb vagyok, ellenben nem tartom magam többnek sem bölcsészeknél sem szakmunkásoknál sem mérnököknél, pedig mindegyikből (egyetemem miatt messze legtöbbször az utóbbiból) találkoztam ostobával. Ugyanakkor értelmesekkel is. A szavazatunk pedig azért ér ugyanannyit, mert nem számít, hogy a jó döntéseink mennyivel minőségibbek, amíg ugyan olyan valószínűleg tévedhetünk. Természetesen ezzel együtt kell élni és elfogadni, hogy a többség nem okos ezért a közbeszédet is gyakran az ostobaság tematizálja. Ezért zúgja az istenadta nép itt a büfékönyvtárszakos dilettáns véleményt. Én meg leírom, hogy nem értünk egyet, de nem kezdem el a véleményt formálók szakmájának legitimitását firtatni...
nagylord 2014.06.29 09:08:04
@Balthazor Hellman: Azért elég, mert egy ilyen dolgozatra elég ha csak segédtudományos munkát végez az illető. Ugyanígy lehet történelemből BA dolgozatot írni levéltári kutatásból úgy, hogy az ember csak néhány következtetést ír le. Nem láttam én sem a dolgozatot így nem akarom védeni, de a téma önmagában egy dolgozatnyit tart magában. Az egy 16 éves suhancos megjegyzést pedig nehéz nem rosszindulatúnak venni. Az, hogy ki hány évesen mire képes változó. Én például akkor sokkal jobban számoltam, mint ma, viszont most elvontabban tudok gondolkodni. Nem olyan dolgozatot írnék 16 évesen, mint amilyet nemrég írtam.
Nem érdemes szerintem sokat vitázni egyébként ezen többet látatlanban. Lássuk a dolgozatot, aztán majd akkor lesz megint mindenkinek véleménye...
TComment Utáljunk mindenkit! 2014.05.27 10:51:45
Az autósnak útban a biciklis, a biciklis ököllel üti az autót, de mindenek felett mindketten gyűlölik a motorosokat. És persze, a gyalogosok, hát azok baromira bosszantóak. Itt mindenki hülye? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nagylord 2014.05.27 16:56:46
Szeintem több az alkalmi "tulok" és "vadbarom" (a cikkíró terminológiáját követve), mint a becslés. Én is átmegyek egyikbe-másikba néha. Természetesen szégyellem, sajnálom és minden ilyesmi, de gyakran van olyan, hogy az ember idegen helyen közlekedik, ráadásul ilyenkor gyakran siet, ügyet intéz, azaz alapból kellemetlen helyzetben van. Ilyenkor egyrészt lassan mozog olyan helyen, ahol lehetne menni, össze-vissza hoz döntéseket bizonyos helyzetekben. Aztán az ügyei, apró-cseprő problémái és a többi közlekedő némelyikének türelmetlensége meghozza a gyümölcsét és átmegy az ember vadállat üzemmódba.
A történelem során most először és valószínűleg utoljára a BMW-sek mellett kell szólnom. Igen sok parasztot látunk ilyen autókban, de hány ostoba Audi, Suzuki, Mercedes vagy akármilyen autó tulajdonost látunk bunkózni, vagy akár kerékpárosok, gyalogozok közül szintén. Nem a márka hibája és az eloszlás sem releváns különösebben. Sajnos van egy olyan magatartás, hogy ha nekem x forintos autóm van, akkor nagyobb király vagyok, mint akinek x-nél kevesebbet érő jutott, vagy ha olcsó autóm van, akkor legalább nem vagyok egy olyan gazdag paraszt, leszek inkább csóró proli paraszt. Nem általánosan persze, de előfordul.
És valóban az ember addig látja az ilyen viselkedéseket és nem azt, hogy a többség türelemmel, derűvel legyint rá, hogy beáll a sorba és a sokadik lámpánál már ő lesz a legnagyobb jani, vagy amint szabad sávot/parkolóhelyet lát vagy hirtelen rájön, merre kell mennie, elkezd odakacsázni mindenen és mindenkin de leginkább a KRESz-en át.
És mi értelme a cikknek? Mindenkinek vannak naponta ilyen történetei, szóval minden nap meg lehetne írni és posztolni a cikket. Tudunk ettől univerzális megoldást mondani a problémákra? Lesz ettől bárminek, beleértve a cikket relevanciája a nagy képet illetően? Jobb lesz bárkinek attól, hogy elolvassa ezt, és esetleg idekommentálja a dolgát, elolvassa másokét? Nem nem és nem. Ellenben ez a véleménycikk logóval jelent meg az oldalon. Nem megoldást kínál, nem revelációkat ír le, csak megint elmondja azt, amit egy régóta ismert szerző esetén már sokszor olvashattunk akár. Amennyiben valakit pusztán ez nem érdekel, vagy nincs véleménye (sic!), netalán másoké nem érdekli, annak semmit nem nyújthat sem az írás, sem a reakciók. Mégis sokan olvasták és kommentálták. Köztük én is...
nagylord 2014.05.27 17:32:22
@idejohetnek: Nem kapcsolódik szorosan, de az ilyesmiket mindig félre lehet érteni. Szerintem is lehet, sőt néha illdomos is egy-egy jelzéssel köszönni vagy megköszönni, jelezni valamit. Néha sajnos rosszul sülhet el. Én ha forgalomban találkoztam a volt oktatómmal (még régen, amikor ez előfordult), akkor rendszeresen üdvözöltem. Általában integetés biccentés, vagy ha elé kerültem, akkor integetés-villantás. Egyszer siettem és szabályosan megelőztem nem is túl agresszíven egy tanuló vezetőt, aki az elején járhatott a dolognak, majd észrevettem, hogy az oktatóm kocsija és ő ül mellette, ezért amikor elé kerültem szokásomnak megfelelően villantottam a vészvillantót és integettem egy üdvözlőset. Pár másodperc múlva esett le, hogy a nagy sietségben valószínűleg jól megrémíthettem egy szegény tanulót. Nem akartam, de félre lehetett érteni a másik oldalról, illetve külső szemlélőként is.
Örökség Emlékmű 2014.04.29 09:54:22
Elöljáróban két dolgot szeretnék leszögezni. Egy: ha valaki olvasta néhány korábbi írásomat, az láthatta, hogy nem vagyok különösebben Orbán-barát. Minden kvalitása elismerése mellett leginkább csak őt bíráló megjegyzéseim voltak. Most az emlékmű hisztéria kapcsán mégis úgy érzem, meg kell védenem…..
nagylord 2014.04.30 20:40:18
@nagylord: utolsó bekezdésben a zárójel mögül kimaradt:

(...) megérthetőnek és indokolhatónak tartja, ...

Elnézést.
nagylord 2014.04.30 21:10:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudtad, hogy minden ilyesmit elítélek? Nem volt erről szó. Én senkit nem mentettem fel semmi alól, csak nem hoztam szóba. Amúgy pedig az ősbűn még az általam említett események előtt lett elkövetve. És mielőtt megjelennének a hiányosságot firtatók mondanám, hogy mindig ősbűnnek tartom, legyen szó zsidók, cigányok, magyarok, feketék, muszlimok stb. megkülönböztetése esetén. Amiről beszélek, amikor éles distinkciót hozok létre a "mi" és az "ők" kategóriákkal, ellenségképet teremtve. Ellenségképre szükség van, kultúrált viselkedés mellett erre használják a sportrajongói rivalizálást. Egyébként pedig aggressziót kelthet és olyan dolgokhoz vezethet, ahol emberek felkelnek és megölik a szomszédot és örvendeznek neki. Az említett törvények miatt haltak meg emberek, csak nem ezek a törvények tették a gyilkosságokat legálissá.

@Blogger Géza: Az ígéret úgy szólt, hogy az üggyel akkor nem szerencsés foglalkozni, azaz az emlékmű építésével kapcsolatos párbeszédet újra kell kezdeni húsvét után. Ez arra utal, hogy a párbeszéd hatással bírhat az építkezésre. Ezen reményeiket kifejezve a MAZSIHISZ vezetői elfogadták az ajánlatot. Ezt vette tudomásul a kormányfő és nem mondta, hogy bocsi ettől még építeni fogjuk és mire félig kész lesz, majd beszélgetünk is. A tiltakozások csak az építkezés elkezdése után indultak újra és nem képviselte rajtuk hivatalosan senki a MAZSIHISZ-t.
nagylord 2014.04.30 21:31:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy klasszikus: "Lelőttem. A golyók ölték meg."
A gyilkosok voltak azok, akik megölték őket, ebben nincs vita. A gyilkosságok közötti relativizálás, hogy melyik gyilkosság mennyire bűn, és azt ezt ideológiailag támogató évek/évtized, azaz a nagyban tisztelt kormányzó úr és barátai által hozott törvények hívták a gyilkosokat életre.
Amikor a Való Világ szereplőin, Benkő és Delhusa luvnyáin vagy az Éden hotel agyhalottain edződött egyszeri tévébuzi azt hitte, hogy a Life Network Ha Ciki, Ha Nem: Beteg Vagy! című műsoránál félelmetesebb nincs, amikor nem tudott elképzelni annál ijesztőbbet, hogy a walesi…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
nagylord 2013.12.05 13:54:15
@rockjano: Lehet választójog is, csak legyen kétkamarás a parlament, aztán akkor lehet egyéni körzet is. Mert akkor ugye lehetne képviselete a határon túliaknak, a kisebbségeknek, a szakszervezeteknek, nagyvállalatoknak, kamaráknak és egyházaknak és senki nem pfújjogna, hogy ki mit képzel, hogy beleszól ebbe vagy abba, mert nem döntene ilyesmi az elsősorban a belföldet irányító kormányzat hatalmáról. Lehet dolgokat kulturáltan csinálni, csak azt nem szeretjük.
nagylord 2013.12.05 14:15:59
@CheetahRabbit: Semjén Zsolt tudtommal evangélikus. Persze a szentkultuszos protestantizmusa engem is gyakran összekavar.
nagylord 2013.12.05 15:59:51
@Vitéz Orbaverlek Kancsó dö Panza: Apró túlzás, mert ha valaki elsírja magát a himnuszon az nem hír, hanem egyes embereknél szokás. Egyébként igaz ez a része. Csak az a különbség, hogy az ott élő emberek másként gondolkodnak, mint az európaiak, pláne az itteni keleti (volt szocialista) országokban élő emberek. Ott is elmondják nacionalistának, meg egyéb csúnyaságnak, aki szerint a bevándorlók, muszlimok, afro-amerikaiak nem igazi részei a közösségnek, amiért nem wasp-ok vagy ilyen-olyan telepesek leszármazottai. Ugyanez érvényes azokra, akik nem tűrnek meg a saját kultúrájukról alkotott képben az ő elképzeléseiktől erősen eltérő dolgokat. Lehet, hogy innen nacionalistának tűnik pár dolog, ellenben a mainstreamben nincs olyan ember, aki "elfajzott", vagy manapság más szavakkal jellemzett és "autentikus" kultúrára osztaná a palettát. Ugyanúgy megfér ott Clint Eastwood és Woody Allen egymás mellett, mint a Bach rajongók és a (John) Cage szeretők. Magyarországra meg nem jöhet el a Schiff András, meg vendégszerepelni jár haza a Fesztivál, mert Kocsis mester utálja a zsidókat. Andy Vajna meg régen csinált pár közönségfilmet (közte jókat), és elvitatja a filmkészítői voltat Tarr Bélától csak azért, mert ő meg mást gondol a filmről.
Ja, a zsidózást nem én kezdtem. A menóra karácsonyra pedig nettó baromság nem tolerancia. A tolerancia az, hogy nem rúgjuk szét még adventi várakozásban sem a mellékesen (nem karácsonyi vásárban) hanuka idején kirakott menórát.
Levetették aztán az alsó gatyát és negyed órát vártunk a széken ülve anyaszült meztelenül. Gondoltam én is elmesélem a történetem. Általános iskolás voltam 6.-os . Szokásos orvosi vizsgálat volt. Az iskola orvosi szoba olyan volt hogy bementem az ajtón egy kis szobába ahol…..
A ma esti műsor az egyik kedvencem. Igaz, nem szerepelek benne, az is lehet, hogy éppen azért. Papp Tibi és Omm elég szórakoztatóan hasonlítanak össze egy hibrid Audit egy hibrid Lexussal, ritka igényes munka, különös tekintettel Pista disdasára, melyet a felesége varrt, de annyira…..