Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bundee

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután a HHO generátor nem jött be a Tehén esetében, szegény állat étvágyát valami más módszerrel kellett mérsékelni. Arra, hogy benzinből egyen kevesebbet, hirtelen semmilyen módszer, csodaszer, tabletta vagy ráolvasás nem állt rendelkezésre, így egy régi módszert kellett…..
Bundee 2012.06.19 10:30:59
Én februárban gázosítottam az 1.6-os A Vectrámat (C16NZ) Medic caréknál. A beszerelés minősége valóban korrekt, szépen rendezett, áttekinthető munka.
Azért jön néhány negatívum is: mégpedig hogy 10liter fölött fogyasztott az autó (gyárilag benzinből 6-ot) és állandóan világított a check engine, nameg lényegesen gyengébb is lett, továbbá motorfék mint olyan az nemvolt. Mindezeket megemlítettem nekik a 2000km-es kötelező ellenőrzésen és szerintük ez így van jól...
Ezekután átbújtam egy pár fórumot, meg LPG-s könyvet, nameg a beépített gázrendszer doksijait. Kiderült, hogy sem a TPS-t (gázpedál pozíció), sem a lambda emulációt nem kötötték be. Mikor kérdőre vontam őket, arra hivatkoztak, hogy "bezavar" a benzinvezérlőnek. Dafuq???
A Lovato oldaláról letölthető a szervíz program, gyorsba összedobtam egy soros porti illesztőt a gázvezérlőhöz, meg bekötöttem a hiányzó dolgokat. Rászántam egy délutánt meg pár liter gázt és beállítottam. Változás: az autó szépen húz, gyorsul, megszűntek a rángatások, nem veri ki a szemem a sárga lámpa éjszaka és a fogyasztás leesett 8literre.
Mindezzel nem lehúzni akarom őket, nyilván nemfognak minden egyes autóval órákat tökölni hogy a tulajdonos hülyeségeit hallgassák, de egy adott típusra csak egyszer kellene egy jó konfigot csinálni. Ennyi pénzért :)
Így 15ezer km után, csak ajánlani tudom az LPG üzemet!
Bundee 2012.06.19 10:56:48
@MM.: Erre való az általam említett lambda emuláció a gázvezérlőben. LPG üzemben leválasztja a lambda szondát a benzin ecu-ról és egy tetszőlegesen beállított jelet küld neki, amit nem érzékel hibának és nem vált át vészfutásra.